Diskusijos - www.technologijos.lt
http://www.technologijos.lt/diskusijos/

Interneto dalinimas su W7
http://www.technologijos.lt/diskusijos/viewtopic.php?f=15&t=15393
Puslapis 11

Autorius:  mir3s [ 2010-11-09, 10:50 ]
Pranešimo tema:  Interneto dalinimas su W7

Sveii gyvenu bendrabuty. Ir cia del interneto, matot turim 1 ethernet prieiga ir norime pasidaryti interneta per 2 laptopus. Mes bandom per win7 :set up wireless ad hoc" kuri randame Network and sharing center, problema yra ta. kad kartais pavyksta kartais ne. Buna taip, viska suvedi, pavadinima, passworda ir pabaigoje rekia paspausti "Turn on internet sharing" tame ir yra problema, kad jis kartais neatsiranda.. Taigi noriu paklausti ar imanoma padaryti kad visada atsirastu, ar gal yra kokia programele kuri galetu pakurti wireless prieiga. del routeriu, tai nemanau kad jie veiktu, kadangi tai nelabai leidziama is vieno kabelio 2 pajungti.

Autorius:  Simplicity [ 2010-11-09, 11:12 ]
Pranešimo tema: 

Ar ne paprasčiau įsigyti maršrutizatorių (router) ir jo pagalba internetą pasidalint?
Naudotą bevielį maršrutizatorių galima gaut už kokį 50 litų. Ad Hoc yra lyg ir laikinas bevielis tinklas. Softo, kuris padėtų jį padaryt pastovų aš nežinau.

Autorius:  HardAxe [ 2010-11-09, 11:38 ]
Pranešimo tema: 

http://www.connectify.me/

Autorius:  rwc [ 2010-11-09, 12:49 ]
Pranešimo tema: 

Su XP išeina, 7 per gudrūs. Labai priklauso, kas iš jūsų prisijungs pirmas, t.y. iš praktikos WiFi reikia sujungti kaskart ta pačia tvarka - geriau pirma galingesnį, gali tekti perkrauti (kad atsilaisvintų SSID) ir pan.. Gal kaip nors išeina atjungti Wireless Zero Configuration (berods?) servisą, kad jis neieškotų kitų tinklų, bet tuomet vėl reikės konfigūruoti nusinešus į univerą ar pan..

Šiaip, jei kabelis univero, tai jis neturėtų būti rištas prie tinklo plokštės MAC. Tada nebus problemų su routeriu, nebent su IPTV (tuomet perkant reikia žiūrėti, kad routeris palaikytų IGMP).

Jei tinklo kabelis rištas prie MAC, tai turi būti parašyta, kaip perregistruoti. Galima išbandyti prijungus kitą kompą - jei veikia, tai veiks ir su routeriu. Jei ne - tuomet pasikeisti kompo MAC į routerio MAC, perregistruoti, atstatyti originalų ir jungtis per routerį.

Autorius:  Sarunas [ 2010-11-09, 12:59 ]
Pranešimo tema: 

Šiaip prašymas būtų toks, kad kurtumėte temas su tą temą atspindinčiais pavadinimais. O ne tokius abstrakčius kaip "klausimėlis", "padėkit", "problema" ir t.t.

Autorius:  Simplicity [ 2010-11-09, 13:46 ]
Pranešimo tema: 

Jei bendrabučio kompiuterių tinklas yra atviras ir prisijungti gali kiekvienas norintis ir turintis priėjimą prie kabelio, tai užtektų ir paprasčiausio šakotuvo (switch). Jei prisijungti gali tik registruoti vartotojai (MAC filtracija), tai reikia maršrutizatoriaus. Nepatyrusiam gal ir sudėtinga, bet įveikiama.

1. Maršrutizatoriui suteikiam internetu besinaudojančio kompiuterio MAC adresą. (Dauguma maršrutizatorių turi funkciją SPOOF MAC. Maršrutizatoriui suteikiamas jo nustatymuose besikapstančio kompiuterio MAC adresas)
2. Patikrinam ar maršrutizatorius mato internetą. (Diagnostics>PING)
3. Pasirenkam WPA/WPA2 tinklo apsaugą ir uždedam normalų slaptažodį bevieliam tinklui. Galima paslėpti SSID, kad kaimynams į akis nekristų.
4. Atliekam reikiamus p2p nustatymus.

Autorius:  irlaza [ 2010-11-09, 20:59 ]
Pranešimo tema: 

Sveiki, aš gal čia ne į temą, bet norėtųsi išspręsti vieną uždavinuką. Visiškai neturiu idėjų..
Gal kas padėtų?...

Dvi žvakės, du laidai, magnetas(filmuke jis žiedinis), lemputė.Į žvakes iš šono įsmeigiami vinukai, patrinami magnetu ir nuo jų nuvedami laidai į lemputę. Uždegus žvakes lemputė šviečia. Vietoj lemputės pajungus varikliuką-jis pradeda suktis. Užpūtus žvakes, lemputė/varikliukas gęsta.

Autorius:  Dvigubas nulis [ 2010-11-10, 18:50 ]
Pranešimo tema: 

Sarunas rašė:
Šiaip prašymas būtų toks, kad kurtumėte temas su tą temą atspindinčiais pavadinimais. O ne tokius abstrakčius kaip "klausimėlis", "padėkit", "problema" ir t.t.


Taip pat ir aš mąstau. Būtent dėl to ir pakeičiau temos pavadinimą.

Autorius:  mir3s [ 2010-11-14, 02:10 ]
Pranešimo tema: 

Nu bendrabuti yra taip. Prisijungti galima turint tam tikra vartotojo varda ir slaptazodi, taciau prisijungus viena karta ir ji issaugojus, gali prisijungti bet kuriam kambari.
Beto tam internetui reikia nustatyti kelis dalykus

1. Kompiuteris turi palaikyti IEEE 802.1x md5-challenge.
2. Turėti licenzijuota programinę įrangą. Programinė įranga turi būti atnaujinta.
3. Nustatyti, kad IP gautų DHCP pagalba (automatiškai).
4. Turėti prisijungimo vardą ir slaptažpdį.

Stai ko reikalauja, ten reikia nustatyti per ncpa.cpl ir services.msc, taipogi reikalingas toks vista.reg failiukas kuri reik paleist, kitaip neveikia. Zodziu ten labai keistai.

Galvojome apie routeri, taciau visgi yra rizika, kaip man kazkas sake, kad gali gautis kaip ir 2 ip ar kazkas panasaus. O bauda jei pagauna taip dalijantis interneta, tai yra tokia kad ji visam atjungia, nesinori rizikuot per daug

Autorius:  bahuriux [ 2010-11-14, 02:18 ]
Pranešimo tema: 

Geriausiai turbut butu, jei pirmas kompas kuris jungtusi i neta butu linux, arba win xp, ir is jo pasharinti neta antram per wlan pvz, bent jau man nebuna problemu, kai reikia laikinai sukurti toki tinkla. Na xp irgi kartais grybauja, bet reciau. Zinoma manes niekas ir nebanina, galiu eksperimentuoti.

Autorius:  rwc [ 2010-11-14, 15:00 ]
Pranešimo tema: 

Pala pala, jie reikalauja, kad prie laido būtų pajungti Windows? Valstybinė įstaiga neturi teisės to reikalauti, nebent pati visiems suteiktų licencijas.

Kitas dalykas, routeris gali ir nebūti kliūtis. Visi palaiko DHCP ir NAT. RADIUS savaime yra "application" sluoksnio protokolas, veikiantis UDP pagalba - todėl tvarkingas NAT+UPnP routeris jam turėtų būti "permatomas". Siūlyčiau tiesiog pasiskolinti ir pabandyti.

Yra ir kitas kelias: paprasčiausias hub'as. Jis pats jokios logikos neturi, todėl neturėtų trukdyti jokioms autentifikacijoms (nebent tinklo struktūra tyčia padaryta taip, kad kiekvienas atskiras laidas turėtų skirtingus MAC serverio pusėj - kas labai mažai tikėtina).

Autorius:  mir3s [ 2010-11-16, 18:54 ]
Pranešimo tema: 

rwc rašė:
Pala pala, jie reikalauja, kad prie laido būtų pajungti Windows? Valstybinė įstaiga neturi teisės to reikalauti, nebent pati visiems suteiktų licencijas.

Kitas dalykas, routeris gali ir nebūti kliūtis. Visi palaiko DHCP ir NAT. RADIUS savaime yra "application" sluoksnio protokolas, veikiantis UDP pagalba - todėl tvarkingas NAT+UPnP routeris jam turėtų būti "permatomas". Siūlyčiau tiesiog pasiskolinti ir pabandyti.

Yra ir kitas kelias: paprasčiausias hub'as. Jis pats jokios logikos neturi, todėl neturėtų trukdyti jokioms autentifikacijoms (nebent tinklo struktūra tyčia padaryta taip, kad kiekvienas atskiras laidas turėtų skirtingus MAC serverio pusėj - kas labai mažai tikėtina).



Nebutinai windows, gali buti ir linux bei mac, tiesiog parasiau tuos reikalavimus kuriu reikalauja is manes, nes pas mane windows 7. Pabandysiu ta hub'a jei susigaudysiu kas tai yra :D dekui uz nuomones.

Beto del linux ir xp jungimosi pirmam neises, nes pas mus abu 7 win.

Autorius:  rwc [ 2010-11-16, 19:26 ]
Pranešimo tema: 

Dėl hub'ų, tai yra taip.
Hubas (komutatorius, šakotuvas) veikia lyg kiekvienas kabelio laidukas būtų sulituotas su visų kompų atitinkamais laidukais, todėl anas laido galas kiekvieną kompą tavo pusėj matytų tiesiogiai, lyg nebūtų tarpe jokio įrenginio; todėl jei abu kompai gali prisijungti prie to vieno laido atskirai, tai neturėtų su hub'u būti bėdos, jei kažkas neprihackinta aname gale (pvz., nėra tikrinama, ar vienu fiziniu laidu neatsiliepia du skirtingi įrenginiai). Greičiausiai, vis tiek tarp tavęs ir serverio stovi kažkoks įrenginukas, todėl serveriui būtų problematiška aptikti.

Switchas (maršrutizatorius) veikia taip pat, tik nesiuntinėja kiekvieno paketo visiems, bet atrenka, iš kurio laido į kurį paketas turi nueiti. Iš esmės tas pat kaip hubas. Switchas dažniausiai ir neturi savo atskiro MAC adreso (tinklo įrenginio serijinio numerio), todėl kitame laido gale irgi būtų jūsų kompai matomi lyg prijungti tiesiogiai.

Routeris - iš esmės veikia kaip pilnas kompas, serveris. Greičiausiai jis "paslėptų" du kompus už vieno savo adreso, bet dėl to gali ir nepalaikyti tam tikrų protokolų - IPTV arba dvipusės autentifikacijos. Tačiau jis yra vienintelis būdas, kai serverinė laido pusė prisiriša prie kompo MAC adreso. Pvz., MegaNet ir Mikrovisata susieja kliento numerį su MAC, todėl su hub'u arba switch'u reiktų sudaryti dvi sutartis, o router'is serverį apgauna.

Bet kokiu atveju, vienas iš trijų variantų turėtų suveikti. Siūlyčiau tiesiog pasibandyti. Pvz., paaiškinti parduotuvėj situaciją, ir susitarti, kad priims atgal jei kažkas nesigaus.

Beje, galėtum aprašyti ir detaliau. Prisijungus per Ad-Hoc, reikia prie tinklo prisiloginti iš abiejų kompų, ar tik iš "tarpinio"? Ar reikia konfigūracijoj ką nors keisti (prisiloginti iš naujo ir pan.), prie kabelio pajungus kitą kompą?

Autorius:  mir3s [ 2010-11-19, 00:00 ]
Pranešimo tema: 

rwc rašė:
Dėl hub'ų, tai yra taip.
Hubas (komutatorius, šakotuvas) veikia lyg kiekvienas kabelio laidukas būtų sulituotas su visų kompų atitinkamais laidukais, todėl anas laido galas kiekvieną kompą tavo pusėj matytų tiesiogiai, lyg nebūtų tarpe jokio įrenginio; todėl jei abu kompai gali prisijungti prie to vieno laido atskirai, tai neturėtų su hub'u būti bėdos, jei kažkas neprihackinta aname gale (pvz., nėra tikrinama, ar vienu fiziniu laidu neatsiliepia du skirtingi įrenginiai). Greičiausiai, vis tiek tarp tavęs ir serverio stovi kažkoks įrenginukas, todėl serveriui būtų problematiška aptikti.

Switchas (maršrutizatorius) veikia taip pat, tik nesiuntinėja kiekvieno paketo visiems, bet atrenka, iš kurio laido į kurį paketas turi nueiti. Iš esmės tas pat kaip hubas. Switchas dažniausiai ir neturi savo atskiro MAC adreso (tinklo įrenginio serijinio numerio), todėl kitame laido gale irgi būtų jūsų kompai matomi lyg prijungti tiesiogiai.

Routeris - iš esmės veikia kaip pilnas kompas, serveris. Greičiausiai jis "paslėptų" du kompus už vieno savo adreso, bet dėl to gali ir nepalaikyti tam tikrų protokolų - IPTV arba dvipusės autentifikacijos. Tačiau jis yra vienintelis būdas, kai serverinė laido pusė prisiriša prie kompo MAC adreso. Pvz., MegaNet ir Mikrovisata susieja kliento numerį su MAC, todėl su hub'u arba switch'u reiktų sudaryti dvi sutartis, o router'is serverį apgauna.

Bet kokiu atveju, vienas iš trijų variantų turėtų suveikti. Siūlyčiau tiesiog pasibandyti. Pvz., paaiškinti parduotuvėj situaciją, ir susitarti, kad priims atgal jei kažkas nesigaus.

Beje, galėtum aprašyti ir detaliau. Prisijungus per Ad-Hoc, reikia prie tinklo prisiloginti iš abiejų kompų, ar tik iš "tarpinio"? Ar reikia konfigūracijoj ką nors keisti (prisiloginti iš naujo ir pan.), prie kabelio pajungus kitą kompą?




Na kaip cia tau paaiskinus kai pirma karta jungiesi prie interneto, reikia suvesti savo prisijungimo varda ir slaptazodi, kuri tau dave. Bet poto gali bet kuriam kambari prisijungt su savo pc. Autentifikacija nustatyta automatiskai, todel nereikia vedinet to pacio.

Autorius:  rwc [ 2010-11-20, 16:45 ]
Pranešimo tema: 

Vadinasi, switch'as ar hub'as netrukdys.

Puslapis 11 Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/