Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai
 
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:
Atsiminti
Login with a social network:

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos

Ieškoti forume


Išsami paieška

 [ 21 pranešimai(ų) ] 
 
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą Pagrindinis diskusijų puslapis » Kompiuterinė įranga
Žinutė Autorius
  Standartinė   Parašytas: 2010-11-27, 16:31 
     
Situacija šiek tiek komiška, bet labai rimta:)
Kolega (mėgstantis linuxus ir išgert) sugebėjo kažkokiu mistiniu būdu pradangint pusę kietojo disko talpos. Dabar 250GB WD CAVIAR BLUE IDE kietasis diskas terodo tik 125GB. Tie patys skaičiai tiek ant Windows, tiek ant Linux. Išbandžiau daug ką, bet be rezultatų- trūkstamos vietos tiesiog nėra. Visi išbandyti įrankiai aiškina, kad laisvos vietos yra tik 125GB. Kokiu įrankiu galima šitaip "sušikt" kietąjį diską, kad dalis disko tiesiog pradingtų?:)
Prijungus diską prie labai seno kompiuterio BIOS rodo, kad kietajam diske vietos yra 137GB. Vadinasi, vietos yra daugiau nei 125GB :)

Gal čia su kokiom Linux komandom per kietąjį diską buvo pereita? Mano praktikoj toks atvejis yra pirmas :)
  • 0



Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010-04-01, 12:48
Pranešimai: 4683
Reputacija: +360
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2010-11-27, 16:44 
     
Jumperių nėra ant disko kurie apribojimus kokius uždeda?
  • 0


_________________
UBUNTU



Užsiregistravo: 2010-01-30, 21:16
Pranešimai: 524
Reputacija: 0
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2010-11-27, 17:10 
     
MarijonasM rašė:
Jumperių nėra ant disko kurie apribojimus kokius uždeda?


Ne :)
  • 0



Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010-04-01, 12:48
Pranešimai: 4683
Reputacija: +360
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2010-11-27, 17:29 
     
Paziurek hardo SMART gal ka idomaus rasi. Arba kontroleris nusoko arba gal skaitymo galvos nuejo. Cia jau tikrai stebuklas. O siaip tai hardai dabar ne karve kainuoja :)
  • 0


_________________
Kliūtis pradedame matyti tada, kai nukreipiame žvilgsnį nuo tikslo | Henry Ford


Moderatorius

Užsiregistravo: 2009-01-13, 02:37
Pranešimai: 12884
Miestas: Panevėžys
Reputacija: +206
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2010-11-27, 17:44 
     
Kiekvienai problemai turi būti sprendimas ar bent jau paaiškinimas:)
Negali taip nei iš šio, nei iš to lygiai pusė kietojo disko talpos dingt. Kažkas turėjo nagus prikišt, bet tas kažkas dabar nelabai atsimena ką padarė, nes girtas buvo :))
  • 0


_________________
Avast! — turbūt geriausia nemokama kompiuterio apsauga.


Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010-04-01, 12:48
Pranešimai: 4683
Reputacija: +360
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2010-11-27, 19:41 
     
Turi, bet mes ne ekstransensai :D Sakau paziurek SMART, gal hardas uzsioziavo, o ne kalti girti vartotojai. Niekaip neimanoma pakeist hardo talpos taip. Cia labiau atrodo, kad hardo kontroleris prie mirties. Visgi tie WD nera patikimi.
  • 0


_________________
Kliūtis pradedame matyti tada, kai nukreipiame žvilgsnį nuo tikslo | Henry Ford


Moderatorius

Užsiregistravo: 2009-01-13, 02:37
Pranešimai: 12884
Miestas: Panevėžys
Reputacija: +206
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2010-11-27, 20:59 
     
kionig rašė:
Turi, bet mes ne ekstransensai :D Sakau paziurek SMART, gal hardas uzsioziavo, o ne kalti girti vartotojai. Niekaip neimanoma pakeist hardo talpos taip. Cia labiau atrodo, kad hardo kontroleris prie mirties. Visgi tie WD nera patikimi.


Tik nereikia čia ant WD stumt:) Man dar nei vienas iš turimų WD diskų neužsilenkė. Nei vienas, kuriems tokius sudėjau, nesiskundžia:) Kontrolerį su visais galimais kitais gedimais aš atmetu- trūksta talpos dėl girto vartotojo :))
WD diagnostikos programa jokių bėdų nerado.
  • 0



Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010-04-01, 12:48
Pranešimai: 4683
Reputacija: +360
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2010-11-27, 21:20 
     
Nesamone del to girto vartotojo. Jei net biosas nemato hardo pilnos talpos, tai tikrai negerai su kontroleriu. Arba firmware nusoko. Kitaip neimanoma. Tai bus pirmas atvejis su WD kai jis pavede :P
  • 0


_________________
Kliūtis pradedame matyti tada, kai nukreipiame žvilgsnį nuo tikslo | Henry Ford


Moderatorius

Užsiregistravo: 2009-01-13, 02:37
Pranešimai: 12884
Miestas: Panevėžys
Reputacija: +206
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2010-11-27, 23:37 
     
BIOS'as nemato visos talpos, nes kompiuteriui jau kokie 10 metų. Intel Celeron 1GHz, 256MB RAM'o :))
  • 0


_________________
Avast! — turbūt geriausia nemokama kompiuterio apsauga.


Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010-04-01, 12:48
Pranešimai: 4683
Reputacija: +360
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2010-11-27, 23:54 
     
Nu o kiek hardui metu ? Speju greiciausiai bus hardo galvu stiprintuvas nuduses. Paradoksas tas, kad kai pats supranti apie kompus nemazai, tai atrodo, kad niekada tokiu nesamoniu nebus, o bet kai koks uzgeriantis vartotojas naudoja, tai ir randasi visokie stebuklai :D
  • 0


_________________
Kliūtis pradedame matyti tada, kai nukreipiame žvilgsnį nuo tikslo | Henry Ford


Moderatorius

Užsiregistravo: 2009-01-13, 02:37
Pranešimai: 12884
Miestas: Panevėžys
Reputacija: +206
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2010-11-28, 00:00 
     
Visada reikia žvelgt giliau:) Kompiuteris su kietuoju disku neturi nieko bendro- kompiuteris mano, o diskas bendradarbio:) Bendradarbis ne paprastas, o linux studentas :)) Kažkur kažką su kažkokiu live cd prignaibė ir jam dingo pusė talpos.
Na, bet jau pavyko atkrapštyt- visi 250GB yra matomi Windows aplinkoje. BIOS teberodo 137GB :)
  • 0


_________________
Avast! — turbūt geriausia nemokama kompiuterio apsauga.


Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010-04-01, 12:48
Pranešimai: 4683
Reputacija: +360
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2010-11-28, 00:06 
     
Tai kas nutikę buvo?
  • 0




Užsiregistravo: 2009-06-28, 02:39
Pranešimai: 4665
Miestas: Vilnius
Reputacija: +856
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2010-11-28, 00:17 
     
Simplicity rašė:
Visada reikia žvelgt giliau:) Kompiuteris su kietuoju disku neturi nieko bendro- kompiuteris mano, o diskas bendradarbio:) Bendradarbis ne paprastas, o linux studentas :)) Kažkur kažką su kažkokiu live cd prignaibė ir jam dingo pusė talpos.
Na, bet jau pavyko atkrapštyt- visi 250GB yra matomi Windows aplinkoje. BIOS teberodo 137GB :)
Tai suformatinai ? :D Kad as jau labai giliai ziurejau. She tau kad nori linux studentas.. :D

P.S Linux ir alkoholis - griaunamoji jega :-D
  • 0


_________________
Kliūtis pradedame matyti tada, kai nukreipiame žvilgsnį nuo tikslo | Henry Ford


Moderatorius

Užsiregistravo: 2009-01-13, 02:37
Pranešimai: 12884
Miestas: Panevėžys
Reputacija: +206
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2010-11-28, 00:31 
     
Nepadėjo nei paprastas, nei low level formatavimas. MBR'ą perrašinėjau ir daug visko dariau kol neradau HDD Capacity Restore Tool programėlės :)
  • 0


_________________
Avast! — turbūt geriausia nemokama kompiuterio apsauga.


Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010-04-01, 12:48
Pranešimai: 4683
Reputacija: +360
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2010-11-28, 00:43 
     
O gal dar issiaiskinai, kaip apribojima uzmetei ? :D

Beje, negali kartais hard'ai but pardavinejami kaip pvz 320GB, kai jie realiai 500GB ? Gal su tokia programele pavyktu ir pasididinti ? (darau tokia prielaida, nes masiniu gamybos liniju perreguliavimai kartais kainuoja brangiau nei varyti galingesnius vienodus prietaisus ir del marketingo ir kainodaros sumetimu padaromi silpnesni irenginiai).
  • 0


_________________
Surinkai -10 takšų? Tavo komentarų nebematau ir nebeskaitau. Sėkmės savo graudžiame, neapykantos ir pavydo persmelktame gyvenime.



Užsiregistravo: 2009-04-04, 03:11
Pranešimai: 14291
Miestas: Vilnius-Klaipeda
Reputacija: +2235
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2010-11-28, 02:18 
     
Gali buti, bet deja gali padideti rasymo skaitymo klaidu skaicius. Todel juos ir numazina taip isbrokuodami, bet tai gali buti apribota firmware'u, tai nelabai ka ir pakeisi.

Ei klausimelis, o su ta programele galbut galima butu atstatyti ir flashkes talpa ? Nes man po visokiu kvailu formatavimu taip pat is oro dingo is 8 GB, o dabar tero ~2Gb, formatink neformataves. Tai galvoju apie low-level programinga, bet reikia softo. Gal ka pasiulysite ?
  • 0


_________________
Kliūtis pradedame matyti tada, kai nukreipiame žvilgsnį nuo tikslo | Henry Ford


Moderatorius

Užsiregistravo: 2009-01-13, 02:37
Pranešimai: 12884
Miestas: Panevėžys
Reputacija: +206
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2010-11-29, 02:33 
     
Gal FAT kurią naudoji? Vardan suderinamumo buvau suformatavęs 8 GB flash su FAT kažkuriuo, tai tetilpo 4 GB. Kai suformatuoju NTFS ar kokia normalia failų sistema (ext2, ext3, ext4, reiserfs) matosi viskas.

Pasidairyk hddguru.com Ten yra įrankių, skirtų tokioms užduotims. Dar verta atminti, kad flash'ai nėra tokie atsparūs daugkartiniams įrašymams/trynimams, kaip paprasti hdd.
  • 0




Užsiregistravo: 2009-06-28, 02:39
Pranešimai: 4665
Miestas: Vilnius
Reputacija: +856
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2010-11-29, 05:59 
     
Greičiausiai BIOS problema, neteisingai aptinka galvučių skaičių. Jei čia ATA diskas, pabandyk pajunginęti Master/Slave/Cable select srba pajungti kitą kabelį. O gal ir pats BIOS nepripažįsta tiek daug galvučių.

Kokius particijos dydžius rodo, nieko nereiškia, žiūrėk fdisk/cfdisk (tik atsargiai).

Jei fizinis dydis rodomas 137,xxx,xxx,xxx bytes, tai gali džiaugtis, bent kad gamintojas neapgaudinėja - nes 125 GB yra 125 * 1 024 * 1 024 * 1 024 = 134 217 728 000 B. Spėčiau, kad problema draugo BIOS nustatymuose, o kad kitame kompe matai 125 GB particiją, tai taip ir turi būt, jei suformatuota su pusės disko nematančiu HDD.
  • 0




Užsiregistravo: 2008-10-12, 05:22
Pranešimai: 6402
Miestas: ☀️☁️☂️☁️☀️
Reputacija: +403
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2010-11-29, 11:04 
     
rwc rašė:
Greičiausiai BIOS problema, neteisingai aptinka galvučių skaičių. Jei čia ATA diskas, pabandyk pajunginęti Master/Slave/Cable select srba pajungti kitą kabelį. O gal ir pats BIOS nepripažįsta tiek daug galvučių.

Kokius particijos dydžius rodo, nieko nereiškia, žiūrėk fdisk/cfdisk (tik atsargiai).

Jei fizinis dydis rodomas 137,xxx,xxx,xxx bytes, tai gali džiaugtis, bent kad gamintojas neapgaudinėja - nes 125 GB yra 125 * 1 024 * 1 024 * 1 024 = 134 217 728 000 B. Spėčiau, kad problema draugo BIOS nustatymuose, o kad kitame kompe matai 125 GB particiją, tai taip ir turi būt, jei suformatuota su pusės disko nematančiu HDD.


Kas per virusas Techologijos.lt senbuvius yra užpuolęs? Visa tema telpa į vieną puslapį, bet ir tai nesugebama perskaityt :)) Jei rašiau, kad dingo pusė talpos, tai reiškia, kad ta dingusi dalis prieš tai BUVO matoma. Neįsižeisk, bet savo erudiciją apie bitų skaičiavimą, galvučių skaičių ir "jumperius" rodai ne laiku ir ne vietoj. Papasakok kam nors kitam- daugiau naudos bus :)
Jau rašiau, kad problemą padėjo išspręst programėlė HDD Capacity Restore Tool.
  • 0



Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010-04-01, 12:48
Pranešimai: 4683
Reputacija: +360
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2010-11-29, 12:10 
     
Taip ir neaptikai problemos. HPA, DCO? Šiaip, nepasitikėčiau kelių metų senumo nebepalaikomu įrankiu, kuris nežinia kaip flashina HDD Firmware. Neišsiaiškinęs, galėjai taip nuflashint, kad be spec. priemonių išvis hardo neturėtum.
  • 0




Užsiregistravo: 2008-10-12, 05:22
Pranešimai: 6402
Miestas: ☀️☁️☂️☁️☀️
Reputacija: +403
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2010-11-29, 19:44 
     
rwc rašė:
Taip ir neaptikai problemos. HPA, DCO? Šiaip, nepasitikėčiau kelių metų senumo nebepalaikomu įrankiu, kuris nežinia kaip flashina HDD Firmware. Neišsiaiškinęs, galėjai taip nuflashint, kad be spec. priemonių išvis hardo neturėtum.


Vadovavaus elementaria logika. Jei programa atpažįsta kietąjį diską, sugeba jį nuskaityt tai ir sutvarkyt sugebės. Kas dėl problemos išsiaiškinimo, tai:
1. man už tai pinigų nemoka :)
2. man visiškai neįdomios problemos priežastys ir problemos pobūdis.

Kam man sukt galvą tokių dalykų? Dėl bendro išsilavinimo? Per n metų pirmąkart su tokia "problema" susidūriau ir vargu ar kada besusidursiu. Palikim problemų paieškas specialistams, kurie už tai gauna pinigus. Šiaip, kaip kionig sakė, kietieji diskai dabar ne karvę kainuoja :) Na, gal Lietuvoj kiek sunkiau su vietiniais atlyginimais...
  • 0



Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010-04-01, 12:48
Pranešimai: 4683
Reputacija: +360
   
 
Į viršų
Rodyti paskutinius pranešimus:
Rūšiuoti pagal
 


Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 21 pranešimai(ų) ] 

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
 

Ieškoti:
Pereiti į:
 
 

Reputation System ©'