Diskusijos - www.technologijos.lt
http://www.technologijos.lt/diskusijos/

Kompiuterio techninės įrangos problemos
http://www.technologijos.lt/diskusijos/viewtopic.php?f=15&t=23364
Puslapis 1618

Autorius:  Simplicity [ 2016-04-07, 19:48 ]
Pranešimo tema:  Re: Kompiuterio techninės įrangos problemos

Tommis rašė:
Mintys tik dvi:
1. Hdd turi blogų sektorių;
2. Adapteris pjauna grybą.
Pradžiai siūlyčiau pabandyti ieškoti blogų sektorių.

Čia jau turėtų būti diskas prie pabaigos, kad šitaip streikuotų. Manau, kad tokiu atveju jau pati Windows OS mėtytų pranešimus, kad su disku yra blogai. Turėtų kažką ir Event Viewer rodyti. Greičiausiai bus kaltas adapteris arba koks nors Lenovo techninis pagudravimas.

Autorius blogų sektorių skaičių gali pasitikrinti su Acronis Drive Monitor ar CrystalDiskInfo.

Autorius:  MariusAš [ 2016-04-07, 20:21 ]
Pranešimo tema:  Re: Kompiuterio techninės įrangos problemos

Naujas kompas. Dvejočiau juk į logical padarius viskas gerai. Tik kopijuoja ilgai,klaidos nebegaunu. Nepamiškim kad naudojama ne per jam sutvertą vietą dvdrom,gal čia nėra ko tikėtis per ten spartos. Pabandysiu pratestuoti dar. Bet netikiu kad ką ras. Realiai viskas gerai tik nesuvokiu kodėl įrašymo greitis geras o skaitymo lėtas,jum tai nieko nesako?negali nes vietoje dvdrom jis pastatytas?pralaidumas koks jungties

Autorius:  Simplicity [ 2016-04-07, 22:33 ]
Pranešimo tema:  Re: Kompiuterio techninės įrangos problemos

MariusAš rašė:
Naujas kompas. Dvejočiau juk į logical padarius viskas gerai. Tik kopijuoja ilgai,klaidos nebegaunu. Nepamiškim kad naudojama ne per jam sutvertą vietą dvdrom,gal čia nėra ko tikėtis per ten spartos. Pabandysiu pratestuoti dar. Bet netikiu kad ką ras. Realiai viskas gerai tik nesuvokiu kodėl įrašymo greitis geras o skaitymo lėtas,jum tai nieko nesako?negali nes vietoje dvdrom jis pastatytas?pralaidumas koks jungties

Jungties duomenų pralaidumas yra tas pats. Skiriasi tik maitinimo jungtis- ji siauresnė ir teturi tik 5V įtampą, tačiau to turi pakakt. Gal adapteris nekokybiškas?

Autorius:  MariusAš [ 2016-04-07, 23:25 ]
Pranešimo tema:  Re: Kompiuterio techninės įrangos problemos

O kas čia dabar žino nei kaip ištestuoti jį,veikia bet lėtai kopijuoja iš jo. Į jį įrašo greitai. Ir kas keista iki 1gb maždaug jokių bėdų ir momentaliai,didesni tik. Čia skamba keistai

Autorius:  Tommis [ 2016-04-08, 02:14 ]
Pranešimo tema:  Re: Kompiuterio techninės įrangos problemos

Kaip ir rašiau - paieškok blogų sektorių: jei mano spėjimas teisingas, jų rasi krūvas, o jei po kurio laiko (kartais luktert tenka ir valandą ar dvi) paieškos procesas sustos (taip, kaip ta tavo greičio matuoklė klaidas mėtė), teliks tik diską patikrinti prijungus jį tiesiai prie kompo; jei tada veiks, problema dvd adapteryje, na o jei ir vėl bėdos, teks naujo hardo dairytis ;-)

Autorius:  Tommis [ 2016-04-08, 02:25 ]
Pranešimo tema:  Re: Kompiuterio techninės įrangos problemos

Va dar, žiūrėk, ką radau: http://is.gd/uH7luY
Panašu, jog tu ne vienintelis su šita bėda :-)

Autorius:  MariusAš [ 2016-04-08, 14:37 ]
Pranešimo tema:  Re: Kompiuterio techninės įrangos problemos

ačiū už pagalbą! tai gi keista tačiau saugykla nemeta jokių klaidų, visur ok. Bet mano ssd rodo visai ką kitą,turit minčių prie to paties ką tai reiškia? bet čia tik per šitą programą, žiūrint per tarkim oficialią kingston nėra jokių pakitimų, life 100%. Keistas čia visos programos skirtingai rodo :)

acronis rodmenys

http://s26.postimg.org/5pmdonyqx/New_Bitmap_Image.png
http://s26.postimg.org/51dj5q015/New_Bitmap_Image_2.png

Autorius:  Simplicity [ 2016-04-08, 21:04 ]
Pranešimo tema:  Re: Kompiuterio techninės įrangos problemos

MariusAš rašė:
ačiū už pagalbą! tai gi keista tačiau saugykla nemeta jokių klaidų, visur ok. Bet mano ssd rodo visai ką kitą,turit minčių prie to paties ką tai reiškia? bet čia tik per šitą programą, žiūrint per tarkim oficialią kingston nėra jokių pakitimų, life 100%. Keistas čia visos programos skirtingai rodo :)

acronis rodmenys

http://s26.postimg.org/5pmdonyqx/New_Bitmap_Image.png
http://s26.postimg.org/51dj5q015/New_Bitmap_Image_2.png

Gyvenk ramiai. Man kyla įtarimas, kad čia programos neteisingai informaciją interpretuoja. Su tiek "Read error" tau pusė sisteminių failų turėtų būti pabirę ir tas atsispindėtų kompiuterio ekrane įvairiais pranešimais "File damaged/not found/ir t.t.". Jei Kingston programinė įranga nieko nerodo, tai vadinasi su SSD viskas yra tvarkoje. Kaip bebūtų, jei tektų kreiptis į Kingston dėl grąžinimo, tai jie (greičiausiai) paprašytų atlikti SSD disko testą su jų programine įranga ir pranešti apie rezultatus (padiktuoti "fail code" ir pan.).

Autorius:  MariusAš [ 2016-04-08, 22:15 ]
Pranešimo tema:  Re: Kompiuterio techninės įrangos problemos

Taip, čia ir esmė jog jokių errorų nėra, kingstonas tai pat nieko neranda :) dėkui visiem už pagalbą

Autorius:  MariusAš [ 2016-04-10, 11:40 ]
Pranešimo tema:  Re: Kompiuterio techninės įrangos problemos

Sveiki dar kartą, na kaip ir radau problemą dėl greičio, pas mane buvo neįdiegta Intel(R) Rapid Storage Technology programa, ką tik išmėginau be jos tai 8mb failą kopijuoja keliasdešimties kb/s greičiu vos, po įrašymo ta patį failą nukopijavo akimirksniu. Tai vat, gal kam pravers modinant savo kompiuterius :)

Autorius:  Creature [ 2016-06-25, 21:58 ]
Pranešimo tema:  Kompiuterio kaitimas

Sveiki, turiu tokią problemėlę. Nešiojamasis kompiuteris labai kaista, tačiau kaista tik ta vieta kur pelė ir ekrano dešiniajame kampe. Neseniai buvau dėl apskritai viso kompiuterio kaitimo nunešusi kompiuterį į taisyklą, išvalė dulkės, pakeitė termopastą. Po savaitės vėl prasidėjo kaitimo problema. Artimas žmogus parsiuntė programą: Speedfan 4.51, temperatūros mažesnės, negu prieš valymą, be to po šios programos instaliavimo prasidėjo kaitimas. Galvoju, gal tai kažkaip susija, kadangi ši programa kaip ir reguliuoja fan greičius. Bandžiau išinstaliuoti, bet nebepadėjo. Gal kažkas galėtų duoti kokį nors patarimą? Iš anksto dėkoju.

Autorius:  Tommis [ 2016-06-26, 00:03 ]
Pranešimo tema:  Re: Kompiuterio kaitimas

Creature rašė:
Sveiki, turiu tokią problemėlę (…)

Kas kompo gamintojas ir koks modelis?

Autorius:  indrė.vingelytė [ 2016-09-02, 22:07 ]
Pranešimo tema:  Windows neatpažįsta pėlės

Sveiki. Susidūriau su tokia problema... Nauja pėlė kelis mėnesius veikė puikiausia, o dabar vieną dieną veikia, kitą dieną neveikia, rašo, kad windows neatpažįsta USB. Taip jau su antra pele, paveikia paveikia, po kiek laiko windowsai nebeatpažįsta... Kitame kompe veikia. Būtų labai ačiū, jei kas pagelbėtų :)

Autorius:  Tommis [ 2016-09-04, 00:37 ]
Pranešimo tema:  Re: Windows neatpažįsta pėlės

indrė.vingelytė rašė:
Sveiki. Susidūriau su tokia problema... Nauja pėlė kelis mėnesius veikė puikiausia, o dabar vieną dieną veikia, kitą dieną neveikia, rašo, kad windows neatpažįsta USB. Taip jau su antra pele, paveikia paveikia, po kiek laiko windowsai nebeatpažįsta... Kitame kompe veikia. Būtų labai ačiū, jei kas pagelbėtų :)
Ar ta pelė, ją į kitą to paties kompo USB jungtį įjungus, veikia?

Autorius:  gytroz [ 2016-10-11, 18:50 ]
Pranešimo tema:  HDD nustoja suktis

Sveiki, turiu naują Lenovo Y700 nešiojąmą kompiuterį, pirktą internetinėje parduotuvėje. Viduj slepiasi 128GB SSD, naudojamas kaip pirminis diskas bootinimui, ir 1Tb HDD naudojamas kaip antrinis visiems kitiems failams. Vakar pastebėjau, kad dirbant su Exceliu, Wordu ar AutoCADu (visos šios programos instaliuotos HDD), momentais pasigirsta kaip pradeda suktis HDD ir tuo metu sustringa kompas kokiom 1-2 sekundėm, po to lyg vel nustoja suktis. Ar taip turi būti? Naršant internete jokių strigimų nėra. Toks vaizdas susidaro, jog kiekvienas procesas, susijęs su HDD esančiais failais, priverčia HDD iš naujo užsisukt/užsikraut, ko pasekoje įvyksta minėtas užsąlimas.

Autorius:  Tommis [ 2016-10-12, 01:53 ]
Pranešimo tema:  Re: HDD nustoja suktis

gytroz rašė:
… pasigirsta kaip pradeda suktis HDD ir tuo metu sustringa kompas kokiom 1-2 sekundėm, po to lyg vel nustoja suktis. Ar taip turi būti? …
Taip būti neprivalo, bet normalu, jei taip yra :-)
Tam, kad akumuliatorius lėčiau išsikrautų, dabartiniai kompai išjungia viską, kas tik tuo metu nėra naudojama (kieti diskai, belaidžio ryšio, bluetooth adapteriai ir pan.), ir įjungia juos tik tada, kai reikia. Naršymui internete hardas nereikalingas, todėl jis ir yra išjungiamas, o kai jo prisireikia, įjungiamas; deja, net ir moderniausi hardai negali iškart pradėti suktis kelių tūkstančių apsukų per sekundę greičiu, todėl procesoriui tenka luktelti, kol hdd pasiruoš darbui, ir tuo metu kompas „pakimba“. Šitai galima išjungti visai arba nustatyti ilgesnį laiko tarpą, kurį kompas turi laukti prieš išjungdamas hdd, bet jei tai nutinka tik kokį kartą ar du per dieną, neverta — poilsis nekenkia nei hdd, nei kompui.

Autorius:  gytroz [ 2016-10-12, 18:17 ]
Pranešimo tema:  Re: HDD nustoja suktis

Tommis rašė:
gytroz rašė:
… pasigirsta kaip pradeda suktis HDD ir tuo metu sustringa kompas kokiom 1-2 sekundėm, po to lyg vel nustoja suktis. Ar taip turi būti? …
Taip būti neprivalo, bet normalu, jei taip yra :-)
Tam, kad akumuliatorius lėčiau išsikrautų, dabartiniai kompai išjungia viską, kas tik tuo metu nėra naudojama (kieti diskai, belaidžio ryšio, bluetooth adapteriai ir pan.), ir įjungia juos tik tada, kai reikia. Naršymui internete hardas nereikalingas, todėl jis ir yra išjungiamas, o kai jo prisireikia, įjungiamas; deja, net ir moderniausi hardai negali iškart pradėti suktis kelių tūkstančių apsukų per sekundę greičiu, todėl procesoriui tenka luktelti, kol hdd pasiruoš darbui, ir tuo metu kompas „pakimba“. Šitai galima išjungti visai arba nustatyti ilgesnį laiko tarpą, kurį kompas turi laukti prieš išjungdamas hdd, bet jei tai nutinka tik kokį kartą ar du per dieną, neverta — poilsis nekenkia nei hdd, nei kompui.

Problema tame, jog dirbant minėtomis programomis tas sustrigimas vyksta kas 5-10 min., manau kompiuteris už tokius pinigus tokio diskomforto neturėtu suteikt.

Autorius:  Tommis [ 2016-10-12, 19:22 ]
Pranešimo tema:  Re: Kompiuterio techninės įrangos problemos

Ar tikrai MS office ir Autocad suinstaliuoti ne SSD, o HDD? Kam tada tas SSD, jei darbinės programos lėtame harde sėdi?
Pabandyk neleisti hardui užmigti: keliauk į nustatymus (va šitaip), išskleisk punktą „turn off hard disk after“ ir nustatyk ilgą laiko tarpą (tarkim, vieną valandą) arba „never“, viską išsaugok ir pabandyk dirbti. Jei problema nedings, ieškok nusimanančio draugo — nuotoliniu būdu net kompo nematant sunkoka daugiau ką ir patarti :-)

Autorius:  gytroz [ 2016-10-12, 20:44 ]
Pranešimo tema:  Re: Kompiuterio techninės įrangos problemos

Tommis rašė:
Ar tikrai MS office ir Autocad suinstaliuoti ne SSD, o HDD? Kam tada tas SSD, jei darbinės programos lėtame harde sėdi?
Pabandyk neleisti hardui užmigti: keliauk į nustatymus (va šitaip), išskleisk punktą „turn off hard disk after“ ir nustatyk ilgą laiko tarpą (tarkim, vieną valandą) arba „never“, viską išsaugok ir pabandyk dirbti. Jei problema nedings, ieškok nusimanančio draugo — nuotoliniu būdu net kompo nematant sunkoka daugiau ką ir patarti :-)

Kažkaip nepagalvojau apie dažniausiai naudojamų programų įrašymą į SSD - buvau užsiciklinęs, kad jame turi būti tik OS, o visa kita HDD. Power optionu kiek radau visus atjungiau, bet HDD vistiek nustoja suktis kada jam reikia. Pirkdamas nepagalvojau, kad taip gali būti, todėl pirma mintis kuri ateina į galva susidūrus su nesklandumais - pardavė blogą kompą. :D

Autorius:  karlasss1 [ 2017-01-04, 19:08 ]
Pranešimo tema:  Ausinimo ventiliatorius pasisuka ir sustoja

Sveiki,gal jus zinosit, laptopas acer v3-571g , ausinimo ventiliatorius sukasi sekunde ir sustoja ir po to vel taip pat, laptopas labai kaista, buvau ir isardes isvales visas dulkes, sutepes termopasta, taciau vistiek tas pats.. speed fan nepadeda net neranda nieko ten. prasau pagalbos, nes visas google isnarsytas...

Autorius:  gedas [ 2017-03-01, 20:23 ]
Pranešimo tema:  Re: Kompiuterio techninės įrangos problemos

Sveiki, ka tik nusipirkau loptopa su nvidia geforce 920M. Kai einu i device manageri, prie display adapters raso, kad yra nvidia geforce 920M ir intel hd graphics 5500. O kai atsidarau dxdiag, display skilty raso tik integruota modeli. Tai kaip cia suprast? Ir ar mano kompas naudoja pagrindine vaizduske?

Autorius:  bahuriux [ 2017-03-01, 22:56 ]
Pranešimo tema:  Re: Kompiuterio techninės įrangos problemos

gedas rašė:
Sveiki, ka tik nusipirkau loptopa su nvidia geforce 920M. Kai einu i device manageri, prie display adapters raso, kad yra nvidia geforce 920M ir intel hd graphics 5500. O kai atsidarau dxdiag, display skilty raso tik integruota modeli. Tai kaip cia suprast? Ir ar mano kompas naudoja pagrindine vaizduske?

Dxdiag rodo tą kuri šiuo metu veikia. Dar labai didelis klausimas kuri iš tų vizdūškių spartesnė. Draugeliui buvo panašiai nupirko laptpą su integruota + papildoma (nepamenu pavadinimo, bet tuo metu vidutinis laptopų GPU) Prasukom testą su viena su kita pasirodo kad intelinė integruota 30% spartesnė, tai pasinervavo truputi, kad permokėjo, nes tokspat modelis tik su integruota buvo pigiau ir nuėjom laistyti pirkinio :) Vaizdūškę perjunginėjom per BIOSą.

http://www.videocardbenchmark.net/mid_range_gpus.html
intel HD 5500 569 taškai
geforce 920m 702 taškai

Turėtu būti Geforsas spartesnis ant popieriaus, parašyk kokie bus rezultatai kai patestuosi ant kokio 3D testuko. Praktikoj gali būti siurprizų.

Autorius:  cosmosas21 [ 2017-03-02, 01:19 ]
Pranešimo tema:  Re: Kompiuterio techninės įrangos problemos

gedas rašė:
Sveiki, ka tik nusipirkau loptopa su nvidia geforce 920M. Kai einu i device manageri, prie display adapters raso, kad yra nvidia geforce 920M ir intel hd graphics 5500. O kai atsidarau dxdiag, display skilty raso tik integruota modeli. Tai kaip cia suprast? Ir ar mano kompas naudoja pagrindine vaizduske?

------------------------------
Pirma darom taip:
------------------------------
Paveikslėlis
------------------------------
Tada darom taip:
------------------------------
Paveikslėlis
------------------------------
Ir kai žaisi žaidimą, šitas langelis turi būti spalvotas kaip čia:
------------------------------
Paveikslėlis

Jei spalvotas, reiškia, kai žaidi, veikia tavo nvidia plokštė.

Autorius:  gedas [ 2017-03-02, 07:19 ]
Pranešimo tema:  Re: Kompiuterio techninės įrangos problemos

Aciu taip viska ir padariau ir kai zaidziu koki zaidima tas langelis pazaliuoja, taciau dxdiag'e vis tiek rodo tik integruota modeli. :(

Autorius:  DariusWh [ 2017-03-10, 16:58 ]
Pranešimo tema:  Re: Kompiuterio techninės įrangos problemos

sveiki, iskilo problema. Turiu laptopa su 1tb + 24gb sdd. Windowsai irasyti i 24sdd. Narsant inetrnete, naudojant exel, word. Vis neuztenka vietos tam sdd. Chrome irasyta i 1tb hdd. Microsoft office i sdd. nors failus meginu saugoti hdd. Bet jis vistiek kazka sukuria ten sdd diske. Kaip ispresti problema sita? Kad windowsai butu tik sdd o viska issaugotu hdd?

Puslapis 1618 Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/