Todėl, kad marso atmosferoje per mažas slėgis. Vanduo gali buti tik ledo arba dujų pavidalo.
Krentant slėgiui krenta ir vandens vyrimo temperatūra, marse dujų slėgis toks mažas, kad skystas vanduo jau verda prie 0C.
Aš jokiu būdu neteigiu, kad marse vandens nėra. Jis tik negali būti skystas, pagal savo klimato sąlygas.
Todėl, kad marso atmosferoje per mažas slėgis. Vanduo gali buti tik ledo arba dujų pavidalo. Krentant slėgiui krenta ir vandens vyrimo temperatūra, marse dujų slėgis toks mažas, kad skystas vanduo jau verda prie 0C. Aš jokiu būdu neteigiu, kad marse vandens nėra. Jis tik negali būti skystas, pagal savo klimato sąlygas.
Water ice and salts are both found in various locations on the planet. And certain brines have much lower freezing points than water and therefore have the potential to exist in liquid form on Mars.
P.S. šitame straipsnyje kalbama ne apie paviršinį vandenį Marse, o požeminį. Nes jei po gyliai po žeme yra vandens jis gali būti apsaugotas nuo išgaravimo ir dėl to, jog uolienos neleidžia slėgiui po žemę nukristi tiek, kad vanduo garuotu žemoje temperatūroje.
Todėl, kad marso atmosferoje per mažas slėgis. Vanduo gali buti tik ledo arba dujų pavidalo. Krentant slėgiui krenta ir vandens vyrimo temperatūra, marse dujų slėgis toks mažas, kad skystas vanduo jau verda prie 0C. Aš jokiu būdu neteigiu, kad marse vandens nėra. Jis tik negali būti skystas, pagal savo klimato sąlygas.
Marse vandens yra, tas nustatyta. Žemumose, kur slėgis ~6 hPa, skysto vandens būti gali, aukščiau, kaip minėta tik dujų ar kietu pavidalu. Bet gal 2,4 kilometrų gylyje po žeme, uždaroje ertmėje, slėgis nebūtų per mažas?
0
Užsiregistravo: 2009-06-28, 02:39 Pranešimai: 5014 Miestas: Vilnius
Marse vandens yra, tas nustatyta. Žemumose, kur slėgis ~6 hPa, skysto vandens būti gali, aukščiau, kaip minėta tik dujų ar kietu pavidalu. Bet gal 2,4 kilometrų gylyje po žeme, uždaroje ertmėje, slėgis nebūtų per mažas?
2,4 kilometrų po marsu
0
Užsiregistravo: 2009-04-11, 15:12 Pranešimai: 1713 Miestas: Vilnius
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume