Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai
 
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:
Atsiminti
Login with a social network:

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos

Ieškoti forume


Išsami paieška

 [ 15 pranešimai(ų) ] 
 
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą Pagrindinis diskusijų puslapis » Mokslas » Žmogus ir medicina
Žinutė Autorius
  Standartinė   Parašytas: 2016-08-29, 12:22 
     
Cituoti:
8. Cukrus nesukelia tokios pat priklausomybės kaip narkotikai

2009-aisiais vaikų nutukimą gydantis Robertas Lustigas išleido knygą, kurioje nurodė, kad cukrus veikia smegenų atlygio centrus taip, kaip tai daro narkotinės medžiagos…

Vis dėlto šį jo teiginį paneigė mitybos specialistas Hishamas Ziauddeenas. Pasirodo, atliekant smegenų veiklos stebėjimus neįmanoma nustatyti priklausomybės aspekto.


Tai kaip suprasti – mitas ar ne mitas?
  • 0



Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2012-01-23, 12:43
Pranešimai: 1801
Reputacija: +578
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2016-08-29, 12:35 
     
Šokoladas kai kuriems sukelia alergija ir nuo to išberia spuogais, taigi čia nevisai mitas.

Dėl pieno tai nežinau, manau yra koreliacija. Susitrenkiau koją (blauzdikaulį), kitam tokio smūgio gal būtu pakakę sutrupinti koją į 3 vietas, o man nieko tik mėlynė. Gydytojas pažiūrėjęs kojos rentgeno fotkę pasakė turbūt vaikystėj gėrei daug pieno :) Pats pažiūrėjau į fotkę tai kaulas kaip storasienis 40+ mm diemetro vamzdžis. Na gal čia genai neaišku, per maža imtis vienas stambus bachūras kuris gėrė daug kaimiško pieno ir rūgšto pieno :)
  • 0



Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2009-07-05, 20:14
Pranešimai: 7174
Miestas: KLP
Reputacija: +1504
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2016-08-29, 13:25 
     
Tai pienas nepadeda kaulams, bet kai kava stabdo kaulų augimą tai pienas padeda kaulų augimui?
  • -1




Užsiregistravo: 2008-07-14, 10:06
Pranešimai: 2604
Reputacija: +1092
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2016-08-29, 17:44 
     
Su kava ir pienu tai nesamone. Vienas kitam priestarauja
  • -1




Užsiregistravo: 2012-08-24, 16:01
Pranešimai: 76
Reputacija: +14
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2016-08-29, 19:02 
     
5. Medus yra sveikesnis už cukrų
Koloriju atvizgiu tas pats ,bet naudingu mikroelementu ir biologiskai aktiviu medzegu prasme tai cukrui iki medaus oi kaip toli , autorius kiek klasiu baige?
  • +2




Užsiregistravo: 2011-08-02, 02:27
Pranešimai: 472
Miestas: Vilnius
Reputacija: -68
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2016-08-29, 19:07 
     
Dėl šokolado alergijos, tai čia dar priklauso nuo šokolado sudėties ir kaip žmogus reaguos į riebumą.
O taip tai čia faktai iš tokios serijos kad "motinai parodyt" kai jau visai neištveri.
  • 0




Užsiregistravo: 2013-08-19, 17:20
Pranešimai: 223
Miestas: Vilnius
Reputacija: +15
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2016-08-29, 22:38 
     
Fikcija rašė:
5. Medus yra sveikesnis už cukrų
Koloriju atvizgiu tas pats ,bet naudingu mikroelementu ir biologiskai aktiviu medzegu prasme tai cukrui iki medaus oi kaip toli , autorius kiek klasiu baige?

Na ir kiek kokių mikroelementų ir "biologiskai aktiviu medzegu" tame meduje yra?
  • -1




Užsiregistravo: 2008-09-19, 22:34
Pranešimai: 2001
Miestas: Vilnius
Reputacija: +419
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2016-08-29, 23:37 
     
Meduje yra apie 19 % vandens, daug angliavandenių, iš kurių daugiausiai – fruktozės ir gliukozės (po 33-40 %). Taip pat meduje yra 1,5-5 % sacharozės, 5-10 % maltozės, kitų cukrų, mineralinių medžiagų (geležies, kalio, kalcio, magnio, natrio) bei kitų medžiagų (tiamino, riboflavino, vitamino C, niacino, pantoteno rūgšties).

Taip pat meduje yra nedideli kiekiai fermentų, fitoncidų, hormonų, aromatinių bei baktericidinių medžiagų. Medus turi antioksidacinių savybių. Jo antibakterines savybes daugiausia lemia fermentas gliukozės oksidazė, kuriam dalyvaujant, gliukozė skyla į gliukono laktoną ir vandenilio peroksidą.

Hmz tu aplamai ,bent pasidomejai pries klausdamas , o gal pas tave daktaro laipsnis?
  • +2




Užsiregistravo: 2011-08-02, 02:27
Pranešimai: 472
Miestas: Vilnius
Reputacija: -68
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2016-08-30, 10:39 
     
Mitai ne visada būna mitai. Reikia žiūrėti kada ir kodėl jie atsirado.
Kai kuriuos mitus paskleidžia tu produktų gamintojai ar platintojai. Tada jie tikrai yra mitai.
Kiti "mitai" atsirado gilioje senovėje. Kad ir pieną paimkime. Klausimas: apie kuri pieną kalbama? Ar ta balta vandenį dabartinėse parduotuvėse? Ar apie kaimiška pieną? Kuris nėra nugriebtas ir pasterizuotas. Nes tiek vienas, tiek kitas yra pienas. Bet jų sudėtis skiriasi kaip diena ir naktis. Aš mažas gėriau ką tik pamelšta ir tik perkošta per merliu pieną, kol jis dar net ne atšalo. Kaip visa mano šeima ir kaimynai. Ir niekas dėl pieno nesirgo, o kaip tik atvirkščiai. Kadangi tokiame piene daug bakterijų, jis stiprina imunitetą. Ir nereikia pirkti visokio šlamšto bioactive ir panašiai.

Mitas dėl vitamino C kada kilo? Tikrai labai seniai. Ir tada kalbėjo ne apie vitaminą C iš tablečių, o iš vaisių. Nors minėjo tik vitaminą C (nes kitu nežinojo arba jų pavadinimų nemokėjo ištarti), bet vaisius sudaro ne tik vitaminas C. Bet kadangi žinojo tik apie jį, tai visas vaisių savybes jam ir priskyrė. Todėl nors ir kalbėta tik apie vitaminą C, bet omenyje turėtas visas vaisius, o ne tik vitaminas C. Štai tau ir kitas mitas, kilęs iš terminų ir žinių trukumo, bet teisingas. Bet dėl to atsiranda nesusikalbėjimai ir dideli netikslumai.

Kitas mitų "sulaužimas" atsiranda iš netinkamo mokslinio pranešimo suvokimo. Mokslininkas ištiria kažką ir pasako, kad tai nėra pasaulio panacėja ir ji padeda ne visiems, o kai kurie jai yra alergiški ir gali susirgti nuo jos. Žiniasklaidos antraštė gaunasi tokia (Mokslininkai įrodė kad šis produktas ne padeda, o kenkia ir siūlo jį uždrausti). Nors nei vienas mokslininkas to nesakė. Ir netgi pritaria, kad daugumai tai gali padėti. Bet to ne akcentavo, nes tai visi ir taip žino. Bet dėl šio fakto straipsnis butu nebeįdomus ir žurnalistas apie jį "pamiršo". O straipsnio skaitytojas niekados originalaus mokslininko pranešimo, juo labiau visos dokumentacijos ne skaitys. Ir žurnalisto straipsnis tampa 100% tiesa.
  • 0


_________________
Propaganda


Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010-07-29, 19:55
Pranešimai: 5389
Reputacija: +1610
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2016-08-30, 19:15 
     
Dar dėl medaus reikia nepamiršti ir kur straipsnis rašytas. Kai kuriose šalyse medus po iškopinėjimo verdamas ir kitaip termiškai apdorojamas, po ko jis ir lieka tik gliukozės ir fruktozės tirpalas..
  • 0




Užsiregistravo: 2008-07-14, 10:06
Pranešimai: 2604
Reputacija: +1092
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2016-08-31, 01:57 
     
Nu bet medu su cukrum lygynti tai visai neprofesionalu. Butu gerai jeigu po copy-paste is kokio siknarascio, zurnalistai bent perskaitytu kas parasyta.
  • 0




Užsiregistravo: 2010-05-25, 22:58
Pranešimai: 115
Reputacija: +88
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2016-09-14, 17:08 
     
Fikcija rašė:
Meduje yra apie 19 % vandens, daug angliavandenių, iš kurių daugiausiai – fruktozės ir gliukozės (po 33-40 %). Taip pat meduje yra 1,5-5 % sacharozės, 5-10 % maltozės, kitų cukrų, mineralinių medžiagų (geležies, kalio, kalcio, magnio, natrio) bei kitų medžiagų (tiamino, riboflavino, vitamino C, niacino, pantoteno rūgšties).

Taip pat meduje yra nedideli kiekiai fermentų, fitoncidų, hormonų, aromatinių bei baktericidinių medžiagų. Medus turi antioksidacinių savybių. Jo antibakterines savybes daugiausia lemia fermentas gliukozės oksidazė, kuriam dalyvaujant, gliukozė skyla į gliukono laktoną ir vandenilio peroksidą.

Hmz tu aplamai ,bent pasidomejai pries klausdamas , o gal pas tave daktaro laipsnis?

OK, pasinagrinėjam elementinę sudėtį. Geležies, sakai? 3% paros normos ŠIMTE gramų medaus. Tu suėdi 100 g medaus per parą? Kalio? 52 mg aka 1% RPN. Kalcio? 3% RPN.

Dabar, kai mikroelementus sukišau tau į subinę, galime panagrinėti organiką. KIEK meduje yra "fermentų, fitoncidų, hormonų, aromatinių bei baktericidinių medžiagų"? Kokia yra veiksminga jų dozė?
  • 0




Užsiregistravo: 2008-09-19, 22:34
Pranešimai: 2001
Miestas: Vilnius
Reputacija: +419
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2016-09-14, 22:23 
     
SaMaras rašė:
Dar dėl medaus reikia nepamiršti ir kur straipsnis rašytas. Kai kuriose šalyse medus po iškopinėjimo verdamas ir kitaip termiškai apdorojamas, po ko jis ir lieka tik gliukozės ir fruktozės tirpalas..


Patikėk, nelieka. Aš pats gaminuosi midų (medovucha). Į gamybos procesą įeina virimas min pusantros valandos (kitaip nerūgsta, nes medus užmuša mieles). Galutinis produktas turi aiškų medaus skonį ir kvapą, o ir vertina visi kur kas aukščiau kokio sidro. Nesigilinau į medaus chemiją, bet vien iš skonio ir savybių akivaizdu, kad ten kur kas daugiau nei tiesiog cukrus.
  • 0




Užsiregistravo: 2011-04-19, 23:39
Pranešimai: 1948
Reputacija: +693
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2016-09-15, 13:22 
     
Tas mitų paneigimas tai sakyčiau daugeliu atvejų labai kreivas. Pavyzdžiui kaip su priklausomybe nuo cukraus - jei kažkas kažko neįžvelgė ar nerado įrodymų tai dar nereiškia, kad priklausomybė neegzistuoja. Yra daugybė atlikta tyrimų su pelėmis ir kitais žinduoliais, kurie parodė, kad cukrus kelia tam tikras savikontrolės problemas mityboje.
  • 0




Užsiregistravo: 2010-12-02, 01:33
Pranešimai: 853
Reputacija: +281
   
 
Į viršų
Rodyti paskutinius pranešimus:
Rūšiuoti pagal
 


Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 15 pranešimai(ų) ] 

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
 

Ieškoti:
Pereiti į:
 
 

Reputation System ©'