nu kas buvo ten, man sake kad ten pas juos euforijoj nuo vakarietiskos medicinos. jie ten tiesiog bande(dar gal bando) pritemt savo "tradicine" medicina prie vakaru biurokratiniu standartu. bet kiek zinau - fiasko praktiskai viskas baigiasi ten visokios akupunkturos, fizioterapijos-mankstos, mirkymai ir masazai gal tik "prisitempe" kazkiek. kas liecia edesi - fiasko...
nezinau kas ir kaip, bet tuos kuriuos as zinau pasakojo, kad ligoninese netgi yra botanikos sodeliai su visokiais ale gydomaisiais augalais, kuriuos gydytojai naudoja gydymui.
Pas azijiečiu delikatesas yra valgyti dar judančius organizmus, kurie spurda burnoje. Tai nekeista, kad pas juos plinta visos tos užkrečiamos ligos. Civilizuotuose šalyse visa mėsa ir žuvis yra termiškai apdorota, kad nepasigauti nepageidaujamų ligų.
Baugu žiūrėti. Mat jie dar judantis (refleksai) ir dar ilgos tos galūnės ir su čiuptuvais, labai lengva paspringti. Labai dažnai dėl to ir paspringsta, dėl to čiuptuvų ir kai siurbia, ir nepakankamai sukramto iki kol patenka žemiau nei burną.
0
_________________ "There is no weapon more deadly than the will." Bruce Lee
Ne to kam rodos buvo straipsnis čia kai kinas berods parazitą ar ką pasigavo, nes valgydavo paruošdami tam tikru tradiciniu paruošimu, tipo buvo kaip sakant bliudas ar kas, kuriame būdavo ar tai karštas vanduo ar jau paruošta "sriuba" ir tada jie imdavo žalia mėsa ir jame pagaliukiu palaikydavo, kad "išvirtu", nors visi supratama, kad ten tą temperatūra jau seniausiai per žema būna, kad tinkamai būtų apdorotas valgymui. Jeigu kažką klystu, pataisykit, nes tokius random straipsnius čia nelabai atrodo svarbu detaliai įsiminti Dėl to viską apibendrinus kartu jog valgo labai įvairią mėsa tai nu jo. Aišku nesakau, kad visi taip. Aišku ten tuose megamiestuose turtingesniuose kvartoluose gyvena daugiau kaip vakariečiai ir net geriau, išskyrus tai, kad baisiai užterštas oras.
Aš atvirkščiai girdėjau. Taip, daug kur restoranuose renkiesi žalią mėsą ir pats kepi, bet būtent dėl higienos - matai kad mėsa dar nesušvinkus ir išsikepi pats prieš valgydamas. Dargi mėsai nereikia tokios baisios temperatūros paruošti. Pažiūrėk mėsos termometro skalę. https://www.thespruceeats.com/how-to-te ... ne-1328655 O žalią mėsą ir mes valgom. Rūkyta/sūdyta lašiša, sušiai, šalto rūkymo gaminiai, sūdyta silkė, steikai, didelė dalis šašlykų... Vienas garsesnių parazitų, kuriuos taip gaunam būna trichinos, kad ir kaip visi stengaisi tikrinti mėsą - kartais pasitaiko. Mum kažkiek pasisekė, kad mūsų gamta gana skurdi ir skonis konservatyvus. Nedakepta naminė kiaulė ar stirna yra geriau už nedakeptą fig zn ką...
Ne to kam rodos buvo straipsnis čia kai kinas berods parazitą ar ką pasigavo, nes valgydavo paruošdami tam tikru tradiciniu paruošimu, tipo buvo kaip sakant bliudas ar kas, kuriame būdavo ar tai karštas vanduo ar jau paruošta "sriuba" ir tada jie imdavo žalia mėsa ir jame pagaliukiu palaikydavo, kad "išvirtu", nors visi supratama, kad ten tą temperatūra jau seniausiai per žema būna, kad tinkamai būtų apdorotas valgymui. Jeigu kažką klystu, pataisykit, nes tokius random straipsnius čia nelabai atrodo svarbu detaliai įsiminti Dėl to viską apibendrinus kartu jog valgo labai įvairią mėsa tai nu jo. Aišku nesakau, kad visi taip. Aišku ten tuose megamiestuose turtingesniuose kvartoluose gyvena daugiau kaip vakariečiai ir net geriau, išskyrus tai, kad baisiai užterštas oras.
Aš atvirkščiai girdėjau. Taip, daug kur restoranuose renkiesi žalią mėsą ir pats kepi, bet būtent dėl higienos - matai kad mėsa dar nesušvinkus ir išsikepi pats prieš valgydamas. Dargi mėsai nereikia tokios baisios temperatūros paruošti. Pažiūrėk mėsos termometro skalę. https://www.thespruceeats.com/how-to-te ... ne-1328655 O žalią mėsą ir mes valgom. Rūkyta/sūdyta lašiša, sušiai, šalto rūkymo gaminiai, sūdyta silkė, steikai, didelė dalis šašlykų... Vienas garsesnių parazitų, kuriuos taip gaunam būna trichinos, kad ir kaip visi stengaisi tikrinti mėsą - kartais pasitaiko. Mum kažkiek pasisekė, kad mūsų gamta gana skurdi ir skonis konservatyvus. Nedakepta naminė kiaulė ar stirna yra geriau už nedakeptą fig zn ką...
Bet tai kiek laiko kepama prie tokios temperatūros? O aš kalbėjau apie paruošimą kur ten nei 5 minučių "nepaverdi". Be to žalias jūros gėrybės yra mažiau pavojinga valgyti negu kokį žalią žinduolį.
0
_________________ "There is no weapon more deadly than the will." Bruce Lee
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume