Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai
 
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:
Atsiminti
Login with a social network:

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos

Ieškoti forume


Išsami paieška

 [ 668 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 23, 24, 25, 26, 27
 
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą Pagrindinis diskusijų puslapis » Programavimas
Žinutė Autorius
  Standartinė   Parašytas: 2017-05-20, 01:13 
     
Gerai manai. Pats kaip ir minėjau turbūt ieškosiu praktikos, nes visgi pagal mano situaciją tai šitas konkrečiai rodytas kodas kurtas 2011-2013 metais, tad dabar jau yra užsimiršęs reikalas. Man pačiam 25 metai. Bet gerai čia pažymėjai su tuo kodo pavyzdžiu. Reikės keisti taktiką šiek tiek, dar kartą ačiū :)
  • 0




Užsiregistravo: 2014-10-19, 00:58
Pranešimai: 36
Miestas: Kaunas
Reputacija: 0
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2017-05-22, 01:39 
     
Norint ištobulint savo žinias, nėra geresnio būdo kaip pasidaryt praktiką rimtoje programavimo įmonėje. Ten ne tik tau parodys kaip teisingai elgtis su kodu, kaip galvoti praktiškai, tačiau kartu ir atlygins už tavo laiką.

Kodas atrodo kaip gera pradžia - primena mano makaronus pradžioje. Siūlau neapleist arba susirast papildomą įdomų projektą, kurį norėtum įgyvendint ir toliau tobulintis.

Sėkmės!
  • 0


_________________
Finhill LT - UAB Steigimas, Apskaita, Pertvarkymas.
Patalpu-Nuoma.lt - Patalpų nuoma Vilniuje



Užsiregistravo: 2017-05-22, 01:24
Pranešimai: 2
Reputacija: 0
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2017-05-23, 12:33 
     
J_lius rašė:
Norint ištobulint savo žinias, nėra geresnio būdo kaip pasidaryt praktiką rimtoje programavimo įmonėje. Ten ne tik tau parodys kaip teisingai elgtis su kodu, kaip galvoti praktiškai, tačiau kartu ir atlygins už tavo laiką.

Kodas atrodo kaip gera pradžia - primena mano makaronus pradžioje. Siūlau neapleist arba susirast papildomą įdomų projektą, kurį norėtum įgyvendint ir toliau tobulintis.

Sėkmės!


Privertei garsiai nusijuokti :D

Ačiū už komentarą, priėmė mane į QA. Manau bus puiki pradžia. Taip pat stengsiuosi ir neapleisti kodavimo.
  • 0




Užsiregistravo: 2014-10-19, 00:58
Pranešimai: 36
Miestas: Kaunas
Reputacija: 0
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2017-05-24, 18:32 
     
Studenciokas rašė:
J_lius rašė:
Norint ištobulint savo žinias, nėra geresnio būdo kaip pasidaryt praktiką rimtoje programavimo įmonėje. Ten ne tik tau parodys kaip teisingai elgtis su kodu, kaip galvoti praktiškai, tačiau kartu ir atlygins už tavo laiką.

Kodas atrodo kaip gera pradžia - primena mano makaronus pradžioje. Siūlau neapleist arba susirast papildomą įdomų projektą, kurį norėtum įgyvendint ir toliau tobulintis.

Sėkmės!


Privertei garsiai nusijuokti :D

Ačiū už komentarą, priėmė mane į QA. Manau bus puiki pradžia. Taip pat stengsiuosi ir neapleisti kodavimo.


Reiktų pasiskaityti bent biskį knygų apie programavimo metodikas.
a) magic strings/numbers - neturi būti, arba į konstantas (jei tikrai tikrai tikrai nesikeis, pvz, pi), arba į konfig failą: išvengi krūvos if'ų, leidi lengvai pridėti papildomas opcijas;
b) php vienok yra funkcijos ir jos ten ne dėl grožio - jei kodas netelpa į vieną ekraną, verta susimąstyti apie išskyrimą į funkciją, jei į tris - būtina;
c) sql'e žioji klasikiniai sql injekcijos vartai.

Geriau šito nesiųsk, juolab gali per dieną dvi visą šitą reikalą perrašyti sutrumpindamas kodą min 10 kartų ir tiek pat pagerindamas aiškumą.
  • 0




Užsiregistravo: 2011-04-19, 23:39
Pranešimai: 1939
Reputacija: +686
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2017-05-24, 23:16 
     
Niemand rašė:
Studenciokas rašė:
J_lius rašė:
Norint ištobulint savo žinias, nėra geresnio būdo kaip pasidaryt praktiką rimtoje programavimo įmonėje. Ten ne tik tau parodys kaip teisingai elgtis su kodu, kaip galvoti praktiškai, tačiau kartu ir atlygins už tavo laiką.

Kodas atrodo kaip gera pradžia - primena mano makaronus pradžioje. Siūlau neapleist arba susirast papildomą įdomų projektą, kurį norėtum įgyvendint ir toliau tobulintis.

Sėkmės!


Privertei garsiai nusijuokti :D

Ačiū už komentarą, priėmė mane į QA. Manau bus puiki pradžia. Taip pat stengsiuosi ir neapleisti kodavimo.


Reiktų pasiskaityti bent biskį knygų apie programavimo metodikas.
a) magic strings/numbers - neturi būti, arba į konstantas (jei tikrai tikrai tikrai nesikeis, pvz, pi), arba į konfig failą: išvengi krūvos if'ų, leidi lengvai pridėti papildomas opcijas;
b) php vienok yra funkcijos ir jos ten ne dėl grožio - jei kodas netelpa į vieną ekraną, verta susimąstyti apie išskyrimą į funkciją, jei į tris - būtina;
c) sql'e žioji klasikiniai sql injekcijos vartai.

Geriau šito nesiųsk, juolab gali per dieną dvi visą šitą reikalą perrašyti sutrumpindamas kodą min 10 kartų ir tiek pat pagerindamas aiškumą.

Tai jeigu dabar perrašyčiau, žinoma taip ir būtų. Tačiau tuomet nerūpėjo tokie fiti miti dalykai :)
  • 0




Užsiregistravo: 2014-10-19, 00:58
Pranešimai: 36
Miestas: Kaunas
Reputacija: 0
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2017-10-10, 18:47 
     
Žodžiu. C++. Paaiškinkit šitą nesąmonę. :D Yra eilutė:
Kodas:
A=B*C-floor(B*C);

Visi kintamieji - double tipo.
Paprasčiausiai man reikia sudauginus gauti skaičius po kablelio. Tarkim jei B=0.61, C=10, tai noriu gauti 0.1. Bet vat jei yra koks B=0.6, C=10, turėčiau gauti 0, bet vat C++ su visa savo išmintimi gauna 4.25985e-10. Suprantu, arti nulio, bet programavime nulis turi būt lygus nuliui. Tai va du klausimai:
1. Kokia nesveika priežastis slypi po šita nesąmone?
2. Kaip tai ištaisyti? Apvalinimas kažkaip ne išeitis, turint omenyje, kad skaičiai po kablelio gali būti labai maži.
  • 0




Užsiregistravo: 2015-01-31, 22:10
Pranešimai: 1263
Reputacija: +347
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2017-10-10, 20:20 
     
Eič rašė:
1. Kokia nesveika priežastis slypi po šita nesąmone?


„double“ nėra tikslus duomenų tipas. Jis turi paklaidą.
Plačiau apie slankiojo kablelio skaičių problematiką galima pasiskaityti, kad ir čia: https://en.wikipedia.org/wiki/Floating-point_arithmetic


Eič rašė:
2. Kaip tai ištaisyti? Apvalinimas kažkaip ne išeitis, turint omenyje, kad skaičiai po kablelio gali būti labai maži.

Gal tiesiog nereikia taisyti.

Jeigu reikia skaičių tiesiog atspausdinti ekrane, tai tiesiog pasirenkame norimą atvaizdavimo formatą. Pvz.:

double x = 0.12345678;
std::cout << std::fixed << std::setprecision(3) << x;

arba:

printf ( "%.3lf", x);

Jeigu reikia skaičių palyginti su sveiku skaičiumi tai naudojame tolerancijos ribą.

Pvz. (lyginame su skaičiumi „5“):
if (abs(x - 5) < 0.0001) {}
  • +1




Užsiregistravo: 2009-07-27, 22:29
Pranešimai: 1715
Miestas: Kaunas
Reputacija: +270
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2017-10-11, 18:42 
     
Ačiū, supratau.
Radau sprendimą (workaroundą?) naudojant int tipą.
  • 0




Užsiregistravo: 2015-01-31, 22:10
Pranešimai: 1263
Reputacija: +347
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2017-10-12, 11:09 
     
Eič rašė:
Žodžiu. C++. Paaiškinkit šitą nesąmonę. :D Yra eilutė:
Kodas:
A=B*C-floor(B*C);

Visi kintamieji - double tipo.
Paprasčiausiai man reikia sudauginus gauti skaičius po kablelio. Tarkim jei B=0.61, C=10, tai noriu gauti 0.1. Bet vat jei yra koks B=0.6, C=10, turėčiau gauti 0, bet vat C++ su visa savo išmintimi gauna 4.25985e-10. Suprantu, arti nulio, bet programavime nulis turi būt lygus nuliui. Tai va du klausimai:
1. Kokia nesveika priežastis slypi po šita nesąmone?
2. Kaip tai ištaisyti? Apvalinimas kažkaip ne išeitis, turint omenyje, kad skaičiai po kablelio gali būti labai maži.


1) Priezastis kad float tipo skaiciai binariskai gana keistai apsiraso, su ivairiomis mantisemis ir pan. Todel kai vyksta operacijos su float kintamaisiais tai gaunami artifaktai.
Aprasyk visus realius skaicius, ar kad ir tik skaicius tarp 0 ir 1 panaudodamas 32 bitus, tada suprasi kame beda.

https://en.wikipedia.org/wiki/Single-pr ... int_format
  • +1


_________________
Don't worry. Jeb taught me this.



Užsiregistravo: 2010-04-01, 17:53
Pranešimai: 1449
Reputacija: +53
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2018-05-16, 13:22 
     
Situacija tokia, kad windows 10 kompas susiriša su internetu per usb wifi. Maždaug kartą per dieną internetas nusminga ir nebeatsigauna, "Unidentified network". Reikia rankiniu būdu įjungti/išjungti wifi, o būtų labai neblogai automatizuoti šitą reikalą. Vienas geras dėdė iš Olštyno viename discord kanale parašė man programikę python, kuri atrodo taip:

Cituoti:
import requests
from subprocess import Popen, PIPE

def console(*args):
p = Popen(*args, shell=True, stdout=PIPE)
out, err = p.communicate()
return p.returncode, out, err

if __name__ == '__main__':
app_url = "https://www.google.com" # or google or whatever :)
try:
r = requests.get(app_url)
except requests.exceptions.RequestException:
console('netsh winsock reset') # or whatever you can use in cmd windows


Vienžo suinstaliavau python 3.6.5, nustačiau schedule, kad ši programa kas 5 min. pasileistų, ji pasileidžia ir dingsta. Tačiau savo darbo neatlieka. Vietoje google url įrašius kokią nesąmonę ir vietoje "netsh winsock reset" - "shutdown -r" ji neperkrauna kompo. Kas nors ne taip?
  • 0




Užsiregistravo: 2010-04-20, 16:18
Pranešimai: 1243
Miestas: Dar širdyje ne sutema :)
Reputacija: +161
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2018-05-16, 14:41 
     
pradėk debiginti po žingsnelį:

kai paleidi rankomis veikia?
užklausą patikrina?
  • 0




Užsiregistravo: 2009-07-13, 13:38
Pranešimai: 3598
Reputacija: +1053
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2018-05-16, 14:54 
     
Win10, jei gerai pamenu, turi kitokią saugumo politiką. Patikrink, ar patys Windowsai neblokuoja komandų, kurias paleidžia neautorizuotos programos.
  • 0




Užsiregistravo: 2010-05-15, 14:04
Pranešimai: 166
Reputacija: +38
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2018-05-16, 14:56 
     
HardAxe rašė:
pradėk debiginti po žingsnelį:

kai paleidi rankomis veikia?
užklausą patikrina?


Spėju kad neveikia paleidus rankiniu būdu. Kodėl tokios išvados? Tiesiog tray'uje matytųsi, kad interneto puslankis (ar kaip jį pavadinti) keistųsi, žvaigždutė atsirastų manau. O kaip užklausą patikrinti? Programomis įvairiomis moku naudotis, nesu visai žalias, bet ne specas.

Stebėtojas rašė:
Win10, jei gerai pamenu, turi kitokią saugumo politiką. Patikrink, ar patys Windowsai neblokuoja komandų, kurias paleidžia neautorizuotos programos.


Pagalvojau apie permissions. Na, to failo properties atsidariau ir suteikiau jam Full control, nežinau ar to gana. Dėkui už pagalbą/nuomones, gal kaip nors išspręsim, norint prijungti tą kompą per lan reikėtų ilgo laido, arba perkraustyti į vietą kur nenorėčiau kad jis būtų.
  • 0



Paskutinį kartą redagavo technologas 2018-05-16, 14:58. Iš viso redaguota 1 kartą.


Užsiregistravo: 2010-04-20, 16:18
Pranešimai: 1243
Miestas: Dar širdyje ne sutema :)
Reputacija: +161
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2018-05-16, 16:57 
     
>Spėju kad neveikia paleidus rankiniu būdu
ką reiškia spėju?

paleisk scriptą iš cmdline (ne schedulerio), jeigu jam vykstant nieko nesimato kas antroj eilutėj priraršyk print su debug informacija ir žiūrėk

prieš kišant jį į šedulerį reik atidirbti, kad pasileistų iš cmdline
  • 0




Užsiregistravo: 2009-07-13, 13:38
Pranešimai: 3598
Reputacija: +1053
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2018-05-16, 17:00 
     
technologas rašė:
Pagalvojau apie permissions. Na, to failo properties atsidariau ir suteikiau jam Full control, nežinau ar to gana

Taigi, kad negana; tiksliau - visiškai ne į temą. Permissionus turi turėti ne failas, useris, kurio vardu vykdomas procesas.
Kad leistų įvykdyti "netsh winsock reset" greičiausiai reikės administratoriaus teisių.
  • 0




Užsiregistravo: 2008-09-19, 22:34
Pranešimai: 1988
Miestas: Vilnius
Reputacija: +416
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2018-05-16, 17:09 
     
Pakeidus cmd be admin teisių:

c:netrr>netrr.py
Traceback (most recent call last):
File "C:netrrnetrr.py", line 1, in <module>
import requests
ModuleNotFoundError: No module named 'requests'

Su teisėmis pats tas. Modulio kažkokio trūksta?
  • 0




Užsiregistravo: 2010-04-20, 16:18
Pranešimai: 1243
Miestas: Dar širdyje ne sutema :)
Reputacija: +161
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2018-05-16, 17:23 
     
technologas rašė:
Pakeidus cmd be admin teisių:

c:netrr>netrr.py
Traceback (most recent call last):
File "C:netrrnetrr.py", line 1, in <module>
import requests
ModuleNotFoundError: No module named 'requests'

Su teisėmis pats tas. Modulio kažkokio trūksta?

Taip,greičiausiai nėra bibliotekų pačioj pytono instaliacijoje.
Iš komandinės eilutes gali paleisti: pip install requests
  • 0



Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2008-02-13, 16:43
Pranešimai: 951
Miestas: Vilnius
Reputacija: +65
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2018-05-16, 17:25 
     
lape rašė:
technologas rašė:
Pakeidus cmd be admin teisių:

c:netrr>netrr.py
Traceback (most recent call last):
File "C:netrrnetrr.py", line 1, in <module>
import requests
ModuleNotFoundError: No module named 'requests'

Su teisėmis pats tas. Modulio kažkokio trūksta?

Taip,greičiausiai nėra bibliotekų pačioj pytono instaliacijoje.
Iš komandinės eilutes gali paleisti: pip install requests


Sukroviau, dabar nemeta klaidų, žiūrėsim ar veiks.
Edit: matyt tiek ir tetrūko, dabar kompiuterį perkrauti (shutdown -r) sugeba, tikiuosi ir netsh winsock reset sugebės padaryti.
  • 0




Užsiregistravo: 2010-04-20, 16:18
Pranešimai: 1243
Miestas: Dar širdyje ne sutema :)
Reputacija: +161
   
 
Į viršų
Rodyti paskutinius pranešimus:
Rūšiuoti pagal
 


Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 668 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 23, 24, 25, 26, 27

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
 

Ieškoti:
Pereiti į:
 
 

Reputation System ©'