Galima gauti ir 1. Kadangi veiksmų eilė yra vykdoma iš kairės į dešinę dauginant ir dalinant, aišku iš pradžių sudedant skliaustuose. Na čia balamutinimas su veiksmų eile ir tiek.
0
_________________ Kliūtis pradedame matyti tada, kai nukreipiame žvilgsnį nuo tikslo | Henry Ford
(48 / 2) * (9 + 3) = 288 google ir taip mano Nors nieko čia diskutuot nereikia, nes esant tokiai veiksmų eilei, pirma sudedame kas yra skliaustuose gaunasi taip :
48/2*12
Matematikos taisyklės teigia, kad tokiu atveju pirma daliname tada dauginame taigi
24*12=288.
Kodėl ne kitaip? Todėl kad šį veiksmą dar galime užrašyti kaip
0
_________________ Aš esu papirktas naftininkų ir žydų, priklausau slaptai masonų brolijai, padedu NASA'i išlaikyti paslaptis, bei dangstau didžiules koorporacijas tad nepykit dėl ištrintų komentarų.
(48 / 2) * (9 + 3) = 288 google ir taip mano Nors nieko čia diskutuot nereikia, nes esant tokiai veiksmų eilei, pirma sudedame kas yra skliaustuose gaunasi taip : 48/2*12 Matematikos taisyklės teigia, kad tokiu atveju pirma daliname tada dauginame taigi 24*12=288. Kodėl ne kitaip? Todėl kad šį veiksmą dar galime užrašyti kaip
Kodėl ne taip?
48
_____
2(9+3)
0
_________________ non vaginus, non rotes legionus!
(48 / 2) * (9 + 3) = 288 google ir taip mano Nors nieko čia diskutuot nereikia, nes esant tokiai veiksmų eilei, pirma sudedame kas yra skliaustuose gaunasi taip : 48/2*12 Matematikos taisyklės teigia, kad tokiu atveju pirma daliname tada dauginame taigi 24*12=288. Kodėl ne kitaip? Todėl kad šį veiksmą dar galime užrašyti kaip
Kodėl ne taip?
48 _____ 2(9+3)
Nes daugyba neturi viršenybės prieš dalyba ir skaičiuojasi eilės tvarka.
Beje mano citizen Sr-270x tegia taip pat
0
_________________ Aš esu papirktas naftininkų ir žydų, priklausau slaptai masonų brolijai, padedu NASA'i išlaikyti paslaptis, bei dangstau didžiules koorporacijas tad nepykit dėl ištrintų komentarų.
Kodėl ne taip?
48 _____ 2(9+3)
Nes daugyba neturi viršenybės prieš dalyba ir skaičiuojasi eilės tvarka. Beje mano citizen Sr-270x tegia taip pat
Na jeigu tai yra konkrečiai nustatyta kažkokiose taisyklėse, tai klausimų kaip ir nekyla (čia apie tokį užrašymą)
0
_________________ non vaginus, non rotes legionus!
Internete iskilo beda! Taigi padekit rasti teisinga atsakyma!
48/2(9+3)=???
pirmenybe turi kliaustai.
toliau dalyba ir daugyba neturi jokios pirmenybes viena pries kita, kaip ir sudetis, atimtis todel atlikti veiksmus reikia eiles tvarka ir kaires i desine 48 / 2 x 12 = 24 x 12 = 288
0
Moderatorius
esme ta, kad jei trupmenoje daugiau nei vienas narys, tai jis turi buti apskliaustas! Jei atsakymas turi buti ne 288, o 2, tai lygtis turi atrodyti sitaip: 48/[2(9+3)]. Tai yra elementariausios matematikos taisykles kuriu dar pradinej moke. Tiesiog standariniai teksto simboliai ne taip vaizdziai isreiskia formules.
0
_________________ Surinkai -10 takšų? Tavo komentarų nebematau ir nebeskaitau. Sėkmės savo graudžiame, neapykantos ir pavydo persmelktame gyvenime.
48/2(9+3)=???
pirmenybe turi kliaustai. toliau dalyba ir daugyba neturi jokios pirmenybes viena pries kita, kaip ir sudetis, atimtis todel atlikti veiksmus reikia eiles tvarka ir kaires i desine :) 48 / 2 x 12 = 24 x 12 = 288
Koks skirtumas ar padauginsi ar padalinsi pirma, juk vistiek visada tas pats gausis.
Yra ir dar kitoks sprendimo budas, galima 2 ir 12 suprastinti ir tada gausis 48*6
48/2(9+3)=???
pirmenybe turi kliaustai. toliau dalyba ir daugyba neturi jokios pirmenybes viena pries kita, kaip ir sudetis, atimtis todel atlikti veiksmus reikia eiles tvarka ir kaires i desine :) 48 / 2 x 12 = 24 x 12 = 288
Koks skirtumas ar padauginsi ar padalinsi pirma, juk vistiek visada tas pats gausis. Yra ir dar kitoks sprendimo budas, galima 2 ir 12 suprastinti ir tada gausis 48*6
nu kaip tai koks skirtumas
48 / (2x12) = 2
(48/2) x 12 = 288
0
Moderatorius
48/2(9+3)=???
Koks skirtumas ar padauginsi ar padalinsi pirma, juk vistiek visada tas pats gausis. Yra ir dar kitoks sprendimo budas, galima 2 ir 12 suprastinti ir tada gausis 48*6
nu kaip tai koks skirtumas
48 / (2x12) = 2 (48/2) x 12 = 288
Skaiciuodamas is kito puses turetum dauginti 48 is 12 o ne 2, na bet tavo logika supratau, pries tai rasydamas nepagalvojau apie toki skaiciavima
Skaiciuodamas is kito puses turetum dauginti 48 is 12 o ne 2, na bet tavo logika supratau, pries tai rasydamas nepagalvojau apie toki skaiciavima
taip, katik pastebejau, kad skaiciu is kurio dalini visada galima nukelt i paskutine eiles vieta, tarkim 3/2/3*6*4*8/5 bus lygei tas pats jei visus skaicius is kuriu dalinsi sukelsi i trumpenos apacia ir gausis (3*6*4*8)/(2*3*5). (skaicius pats sugalvojau)
taigi tada ir gautus jeigu salyga
48/2*12 = (48*12)/2
0
Moderatorius
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume