Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai
 
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:
Atsiminti
Login with a social network:

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos

Ieškoti forume


Išsami paieška

 [ 6 pranešimai(ų) ] 
 
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą Pagrindinis diskusijų puslapis » Žmonių pasaulis » Kaip mes gyvename
Žinutė Autorius
  Standartinė   Parašytas: 2016-03-24, 21:58 
     
Pradedant reikėtų paminėti, kad kiaušiniai šiaip jau neturėtų būti šaldytuve, lėčiau ges ir nereikės laukti kol sušils iki kambario temperatūros..
  • 0




Užsiregistravo: 2008-07-14, 10:06
Pranešimai: 2596
Reputacija: +1082
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2016-03-25, 01:24 
     
Ar tikrai? Manau visi biologinės kilmės maisto produktai kaip lėčiau genda vėsesnėje temperatūroje. Kad dėl didelio kiaušinio ir verdančio vandens temperarūrų skirtumų kiaušiniai yra labiau linkę skilti jau senai pastebėjau. Prieš dedant kiaušinius į verdantį vandenį pakišu juos po karšto vandens čiaupu. Kokiom 30 sekundžių. Kad lukštas ''aklimatizuotųsi''. Dar druskos žiupsnį įberiu į vandenį iškart jį užkaitus. Nežinau ar padeda nuo skilimo, bet čia iš senelių laikų tokie papročiai išliko. Dėl skylučių kiaušinyje ne naujiena. Turėjau kiaušinių virimo aparatą (garuose verda), tai komplekte buvo plastmasinis daiktas su 2-3mm ilgio adatėle ir instrukcija kaip tai panaudot.
  • 0



Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2012-05-22, 14:33
Pranešimai: 1458
Miestas: Dún Laoghaire
Reputacija: +210
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2016-03-25, 10:37 
     
Sako durti ne per giliai, o nuotraukoje smeigtuką sukiša iki pat pagrindo :))))
  • 0




Užsiregistravo: 2012-03-15, 13:56
Pranešimai: 64
Reputacija: +17
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2016-03-25, 13:13 
     
trapecijus rašė:
Ar tikrai? Manau visi biologinės kilmės maisto produktai kaip lėčiau genda vėsesnėje temperatūroje. Kad dėl didelio kiaušinio ir verdančio vandens temperarūrų skirtumų kiaušiniai yra labiau linkę skilti jau senai pastebėjau. Prieš dedant kiaušinius į verdantį vandenį pakišu juos po karšto vandens čiaupu. Kokiom 30 sekundžių. Kad lukštas ''aklimatizuotųsi''. Dar druskos žiupsnį įberiu į vandenį iškart jį užkaitus. Nežinau ar padeda nuo skilimo, bet čia iš senelių laikų tokie papročiai išliko. Dėl skylučių kiaušinyje ne naujiena. Turėjau kiaušinių virimo aparatą (garuose verda), tai komplekte buvo plastmasinis daiktas su 2-3mm ilgio adatėle ir instrukcija kaip tai panaudot.

Na informacijos neieškojau, bet pasakysiu iš atminties.
Pati logika dėl biologinės kilmės produktų ir temperatūros kaip ir teisinga, bet didžiausia bėda yra kad kiaušinio lukštas nėra visiškai sandarus, negana to jis dar turi savo apsauginę plėvelę, kuri kiaušinius plaunant arba laikant žemoje temperatūroje pažeidžiama, taip kiaušinis labiau sąveikauja su oru ir prasideda gedimo procesai. Esmė, kad jei kiaušinius perki parduotuvėje ir suvartoji greitai tai skirtumo nėra didelio kaip laikysi, jei perki iš kokios bobutės ar vežiesi iš kaimo ir laikai ilgesnį laiką tai geriau laikytis rekomendacijų. Išsamių tyrimų neatlikinėjau, bet per ~ 2sav skirtumas akivaizdus šaldytuve laikomų nenaudai (šaldytuvas su NO FROST, gal paprastame būtų mažesnis skirtumas)
  • 0




Užsiregistravo: 2008-07-14, 10:06
Pranešimai: 2596
Reputacija: +1082
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2016-03-25, 19:01 
     
SaMaras rašė:
trapecijus rašė:
Ar tikrai? Manau visi biologinės kilmės maisto produktai kaip lėčiau genda vėsesnėje temperatūroje. Kad dėl didelio kiaušinio ir verdančio vandens temperarūrų skirtumų kiaušiniai yra labiau linkę skilti jau senai pastebėjau. Prieš dedant kiaušinius į verdantį vandenį pakišu juos po karšto vandens čiaupu. Kokiom 30 sekundžių. Kad lukštas ''aklimatizuotųsi''. Dar druskos žiupsnį įberiu į vandenį iškart jį užkaitus. Nežinau ar padeda nuo skilimo, bet čia iš senelių laikų tokie papročiai išliko. Dėl skylučių kiaušinyje ne naujiena. Turėjau kiaušinių virimo aparatą (garuose verda), tai komplekte buvo plastmasinis daiktas su 2-3mm ilgio adatėle ir instrukcija kaip tai panaudot.

Na informacijos neieškojau, bet pasakysiu iš atminties.
Pati logika dėl biologinės kilmės produktų ir temperatūros kaip ir teisinga, bet didžiausia bėda yra kad kiaušinio lukštas nėra visiškai sandarus, negana to jis dar turi savo apsauginę plėvelę, kuri kiaušinius plaunant arba laikant žemoje temperatūroje pažeidžiama, taip kiaušinis labiau sąveikauja su oru ir prasideda gedimo procesai. Esmė, kad jei kiaušinius perki parduotuvėje ir suvartoji greitai tai skirtumo nėra didelio kaip laikysi, jei perki iš kokios bobutės ar vežiesi iš kaimo ir laikai ilgesnį laiką tai geriau laikytis rekomendacijų. Išsamių tyrimų neatlikinėjau, bet per ~ 2sav skirtumas akivaizdus šaldytuve laikomų nenaudai (šaldytuvas su NO FROST, gal paprastame būtų mažesnis skirtumas)

Taip, išdžiūvimas veikia, todėl rekomenduojama kiaušinius apversti kas kelias dienas.
  • 0




Užsiregistravo: 2009-06-28, 02:39
Pranešimai: 4662
Miestas: Vilnius
Reputacija: +851
   
 
Į viršų
Rodyti paskutinius pranešimus:
Rūšiuoti pagal
 


Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 6 pranešimai(ų) ] 

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
 

Ieškoti:
Pereiti į:
 
 

Reputation System ©'