3) Jei neklystu, citata apie mirimą du kartus buvo susijusi su tuo, kad R.F. nenorėjo, kad prie jo prijungtų dializės aparatą, laikinai atgaivintų, o po kiek laiko vis vien tektų numirti. Mano nuomone, be konteksto citata nublanksta.
Maniakiškai susidomėjusiems šia asmenybe rekomenduoju "Surely You're Joking, Mr. Feynman!" ir "What Do You Care What Other People Think?" - puikios pseudo-autobiografinės knygos. (Skaitantiems tik lietuviškai siūlau užmesti akį į Vikipedijos straipsnelį, prie kurio ir pats esu prisidėjęs).
Gal nevisai į temą:
kodėl istorinės fotkės būna labiau to gyvenimo laikotarpio kai sulaukiamas didžiausias pripažinimas, o ne to kai būtent padaromi didžiausi atradimai?
Gal nevisai į temą: kodėl istorinės fotkės būna labiau to gyvenimo laikotarpio kai sulaukiamas didžiausias pripažinimas, o ne to kai būtent padaromi didžiausi atradimai?
Manyčiau, eilinės psichologijos vingrybės - dauguma žmones, išėjusius anapilin, mėgsta prisiminti žvelgdami per teigiamą prizmę, atmesdami bet kokias neigiamas savybes, nebent jos labai kliūnančios, akivaizdžios, besikertančios su pakilimo, šlovės laikotarpiu. Aišku, tokio susikurto paveikslo vertinimas ne koks kitas, o naiviai subjektyvus, bet mėgstame kartais vienintelę tiesą pripažinti, nors jų yra daugiau kai kuriais specifiniais klausimais.
Išvada: panašu į standartinį marketingo triuką, skirtą sužadinti skaitytojo vaizduotę, padidinti poreikį toliau domėtis žmogumi.
1) nes priesaga “–inis” vartotina rūšiai nusakyti, pvz., „afrikinis dramblys“. „Kvantinis žmogus“ skambėtų kažkaip ne taip... Kodėl, pavyzdžiui, niekas nesako, kad Maradona – futbolinis dievas arba Einšteinas - fizikinis genijus? 2) Pabandyk šitą šaltinį acapela-group.com 3) Nublanksta tai nublanksta. Jei viskas vien akintų..., tai prireiktų gal ir Volando, kad kontrastą sureguliuotų
0
_________________ Only time will tell... Only time
1) "-inis" vartotina taip pat ir medžiagai, iš kurios pagamintas daiktas (vaškinė žvakė). Aišku, kiekvienas žmogus tam tikra prasme yra kvantinis ir nežinau, ką tiksliai norėjo parašyti knygos autorius, bet lieku prie savo nuomonės
2) Pasiduodu dėl vardo, turbūt reikia klausyti "The Bohemian Girl", arba paklausti doro XIX a. airio, kaip tiksliai reikia tarti tą vardą. Prisikabinau, nes filme "Infinity" (apie R.F.), tariama būtent "arlyn" ( , žr. dvyliktą sekundę).
3) Nereikia jokių Begemotų, užtenka trupučio konteksto
Kvantinis reikštų, jog pagamintas/sudarytas iš kvantų - kas žmogaus atveju nebūtų visiškai tiesa.
Autorius norėjo pasakyti, jog Feinmano gyvenimo hobis, darbas bei visa kita buvo „kvantai“.
0
_________________ Aš už laisvą Lietuvą Rusijos sudėtyje! I support Putin and green peasants! Karbauskis rules again! I am with him too!
Kvantinis reikštų, jog pagamintas/sudarytas iš kvantų - kas žmogaus atveju nebūtų visiškai tiesa. Autorius norėjo pasakyti, jog Feinmano gyvenimo hobis, darbas bei visa kita buvo „kvantai“.
Mano nuomone, žmonės yra pagaminti iš kvantinės mechanikos laisvės laipsnių (elementariųjų dalelių). Aš jaučiuosi visiškai kvantinis :)
Kvantinis reikštų, jog pagamintas/sudarytas iš kvantų - kas žmogaus atveju nebūtų visiškai tiesa. Autorius norėjo pasakyti, jog Feinmano gyvenimo hobis, darbas bei visa kita buvo „kvantai“.
Mano nuomone, žmonės yra pagaminti iš kvantinės mechanikos laisvės laipsnių (elementariųjų dalelių). Aš jaučiuosi visiškai kvantinis
labai abejoju ar autorius ta norejo pasakyt
gaila, kad straipsnyje nera pamineti jo darbai fizikai ;/
0
Moderatorius
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume