Dabar forume
[ Administratorius ] [ Moderatorius ]
|
|
Daugiau
|
|
|
|
|
| Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą |
| Pranešimas |
Autorius |
Parašytas: Št. 05 28, 2011 16:19 Rašyti temą: |
|
|
ideja visai smagi _________________ Protingiausiu niekados nebusi, kiekviena karta kai save palaikysi protingu, ta akimirka atsiras pasaulyje dar protingesniu uz tave, ju reik tik paieskoti.
IR ASH ESU SURASTAS  |
|
Windas

Prisijungė: 2008 05 27 Žinutės: 552 Miestas: Vilnius
|
|
Atgal į viršų |
 |
Parašytas: Št. 05 28, 2011 16:48 Rašyti temą: |
|
|
| Ne tik, kad smagi idėja, bet daug ekologiškesnė (nors čia dar klausimas, kiek deginimas išskiria co2 ir t.t.). Bet švarumo atžvilgiu, tai tikrai daug geriau. Tuo labiau - išauginti medį, tai pagarba tiek sau, tiek aplinkiniams ir gamtai. Atsidėkojai žemei, atiduodamas trąšas, tuo pačiu atsiminimui pasodini medį, kuris tau visuomet simbolizuos tavo artimą žmogų ir tikrai sumažins depresiją ir tą labai sunkų jausmą, kadangi medis bus gyvas - tarsi žmogus, tiesiog persikėlęs į kitą kūną (na čia suprantat, kieno kokios vertybės yra. Gal kitam sulaužyt medį, išverst antkapį ir apdergt paminklą - orgazmas)... |
|
Augink pats!
Prisijungė: 2010 11 03 Žinutės: 138
|
|
Atgal į viršų |
 |
Parašytas: Št. 05 28, 2011 17:35 Rašyti temą: |
|
|
kremuojant is 100 kg biomases liks tik koks kilogramas pelenu ir dar sunaudosim duju nemazai, tai visai neperspektyvu ekologine prasme. jau tada ekologiskiau lavona atiduot preriju sunims  |
|
mobilunkas
Prisijungė: 2010 06 17 Žinutės: 893
|
|
Atgal į viršų |
 |
Parašytas: Št. 05 28, 2011 18:09 Rašyti temą: |
|
|
| Augink pats! rašo: |
| Ne tik, kad smagi idėja, bet daug ekologiškesnė (nors čia dar klausimas, kiek deginimas išskiria co2 ir t.t.). Bet švarumo atžvilgiu, tai tikrai daug geriau. Tuo labiau - išauginti medį, tai pagarba tiek sau, tiek aplinkiniams ir gamtai. Atsidėkojai žemei, atiduodamas trąšas, tuo pačiu atsiminimui pasodini medį, kuris tau visuomet simbolizuos tavo artimą žmogų ir tikrai sumažins depresiją ir tą labai sunkų jausmą, kadangi medis bus gyvas - tarsi žmogus, tiesiog persikėlęs į kitą kūną (na čia suprantat, kieno kokios vertybės yra. Gal kitam sulaužyt medį, išverst antkapį ir apdergt paminklą - orgazmas)... |
kiek suprantu cia nera viskas vien apie ekologija kalbama bet ir bandoma ispresti problema kur laidoti zmones kapavietese jau vietu kaip ir nera ir ja gaut ner taip lengva.
taip pat sis medzio sodinimo budas isprestu (bent jau kazkiek) misku kirtimo problema na butu sventa vieta ir pan... turetu atbaidyt medienos istroskusius kirmius (medkircius)  |
|
Mindaugas321
Prisijungė: 2010 03 02 Žinutės: 27
|
|
Atgal į viršų |
 |
Parašytas: Št. 05 28, 2011 19:20 Rašyti temą: |
|
|
| Visiems žmoniems numirus jų kūnai "patręšia" gamtą. Norim mes to ar ne, gamta visada viską perdirba. |
|
Ispanas19
Prisijungė: 2010 10 13 Žinutės: 132
|
|
Atgal į viršų |
 |
Parašytas: Št. 05 28, 2011 20:03 Rašyti temą: |
|
|
Jūs nepamirškite, kad žmogaus kūną ~80% sudaro vanduo. Kremuojant dauguma išgaruoja garai. Man visai šaunus dalykas , nei ta urna žemei laikyti metalinę ar dar kokia, nei karstan pūdyti. Ir nereiks niekam to kapo prižiūrėti(gėles sodinti, pas ką paminklas gražesnis ar vos nekolektyvinis sodas), o čia nebent tik medelį ar medį, iš kurio galbūt bus galima galbūt ką pagaminti. Juk anksčiau mūsų protėviai kūnus degindavo, pelenus ežeran ar dar kitur išpildavo. Laidodavo retai. |
|
kurmis
Prisijungė: 2008 03 19 Žinutės: 255
|
|
Atgal į viršų |
 |
Parašytas: Št. 05 28, 2011 20:14 Rašyti temą: |
|
|
Kažkas iš to uždirbs neblogai. Bet idėja tikrai gera. Bus galima vietoj kapinių įkurti parkus. Bus žymiai jaukiau ir nereikės tvarkyti. O lapus rudenį sugriebs mokiniai. _________________
 |
|
faktas

Prisijungė: 2010 05 15 Žinutės: 2722 Miestas: Vilnius
|
|
Atgal į viršų |
 |
Parašytas: Št. 05 28, 2011 23:41 Rašyti temą: |
|
|
| Mindaugas321 rašo: |
bet ir bandoma ispresti problema kur laidoti zmones kapavietese jau vietu kaip ir nera ir ja gaut ner taip lengva.
|
Tai ar visą, ar kremuotą kūną užkast, vietos medžiui tai tiek pat reikės. Nebent čia kalba apie bonsai tręšimą eina. |
|
kestutisz
Prisijungė: 2010 04 01 Žinutės: 1063
|
|
Atgal į viršų |
 |
Parašytas: Sk. 05 29, 2011 1:27 Rašyti temą: |
|
|
kestutisz, skirtumas yra,ir didelis- juk nieks nepakasa lavono tiesiog galiniam kiemely,tarp bijunu kokiu. Zmones laidoja artimuosius didziuliuose karstuose, dazytuose tikrai ne ekologiskais dazais,aplink uzvercia antkapi(matai,kad netycia prisikeles neisliptu),apsodina gelem ir veja(dazniau dirbtine). O tai tikrai sudaro didziuli skirtuma nuo mazytes popierines dezutes.
Ideja labai grazi,tiek tik kad siekianti pelno. Bet kiekvienas gudresnis gali tokia lengvai pats susimeistrauti. Ir kaip grazu butu- tarsi reinkarnacija is zmogaus i medi, o medis jau patenka i normalia ekosistema,taigi tampa ciklu |
|
kitty

Prisijungė: 2010 02 19 Žinutės: 88
|
|
Atgal į viršų |
 |
Parašytas: Sk. 05 29, 2011 3:05 Rašyti temą: |
|
|
Gi buvo straipsnis apie pelenų nuleidimą į nutekamuosius vandenius  _________________ Kliūtis pradedame matyti tada, kai nukreipiame žvilgsnį nuo tikslo | Henry Ford |
|
kionig Moderatorius
Prisijungė: 2009 01 13 Žinutės: 10552 Miestas: Panevėžys
|
|
Atgal į viršų |
 |
Parašytas: Sk. 05 29, 2011 10:18 Rašyti temą: |
|
|
| O tai kai užkasi tik pelenus, o ne šiaip visą kūną, kažkaip gal mažiau vaidenas? Na taip, transportuoti paprasčiau, bet tai prie ko čia "ekologija"? Vistiek, jei norėsis, kad tokie medžiai išliktų ala kaip paminklai (tie kuriem nereikia jau ir taip gali išbarstyt/pakast ar pan), juos reikės sodinti ne tame pačiame galiniame kieme ar šiaip kokiam miške, tam reikės kažkokio parko-kapinių, o tokiu atveju kremavimo etapas kaip ir nereikalingas. |
|
kestutisz
Prisijungė: 2010 04 01 Žinutės: 1063
|
|
Atgal į viršų |
 |
Parašytas: Sk. 05 29, 2011 10:55 Rašyti temą: |
|
|
| kestutisz tu čia rimtai? Ar tik šiaip užėjo labai didelis noras pasiginčyt nesvarbu apie ką? |
|
vyckas
Prisijungė: 2009 05 16 Žinutės: 621 Miestas: Kaunas
|
|
Atgal į viršų |
 |
Parašytas: Sk. 05 29, 2011 11:46 Rašyti temą: |
|
|
| kestutisz rašo: |
| O tai kai užkasi tik pelenus, o ne šiaip visą kūną, kažkaip gal mažiau vaidenas? Na taip, transportuoti paprasčiau, bet tai prie ko čia "ekologija"? Vistiek, jei norėsis, kad tokie medžiai išliktų ala kaip paminklai (tie kuriem nereikia jau ir taip gali išbarstyt/pakast ar pan), juos reikės sodinti ne tame pačiame galiniame kieme ar šiaip kokiam miške, tam reikės kažkokio parko-kapinių, o tokiu atveju kremavimo etapas kaip ir nereikalingas. |
Tu cia rimtai ? Tiesiog tingi pats pagalvot ? Ar kaip buvo mineta priestai komentare ieskai tik su kuom pasigincyt ?
O man tokia ideja tikrai gera. Nes pasisodinai sau medi kieme ir tarsi simbolis. O kas neturi savo nuosavo kiemo tokiems dalykams iregiamas gali but parkelis medziu. Tikrai geriau nei tradicines kapines. |
|
RiMuSaS
Prisijungė: 2010 04 21 Žinutės: 786
|
|
Atgal į viršų |
 |
Parašytas: Sk. 05 29, 2011 12:21 Rašyti temą: |
|
|
| RiMuSaS rašo: |
Tu cia rimtai ? Tiesiog tingi pats pagalvot ? Ar kaip buvo mineta priestai komentare ieskai tik su kuom pasigincyt ?
O man tokia ideja tikrai gera. Nes pasisodinai sau medi kieme ir tarsi simbolis. O kas neturi savo nuosavo kiemo tokiems dalykams iregiamas gali but parkelis medziu. Tikrai geriau nei tradicines kapines. |
Bus problemų parduodant namą... _________________
 |
|
faktas

|
|
Atgal į viršų |
 |
Parašytas: Sk. 05 29, 2011 12:43 Rašyti temą: |
|
|
| faktas rašo: |
| RiMuSaS rašo: |
Bus problemų parduodant namą... |
Na tokiems atvejams kaip ir minejau galima irengt Miskus tokiems dalykams
Aisq tokiems atvejams labai daug reikmes turi visas tas sventumas ir panasiai. Na cia vel prasideda moralines problemos.
Man asmeniskai perdaug sureiksminamas pacio zmogaus kuno palaidojimas. Pasidaryk sau namie kampeli su to zmogaus nuotrauka ar bejos ir ten pasimelsk ar tiesiog prisimink ji. Jai jau tikima is pagarbos ar seip zmogaus siela tai tikrai nelabai suprantu tu kapu lankimu.
Tiek SImboliskai tikrai daug praktiskiau ir graziau pasodint medi tarsi vieno mirtimi sukuri kito givybe ( turi galvoje medi pasodini )
Grazu ir praktiska. |
|
RiMuSaS
Prisijungė: 2010 04 21 Žinutės: 786
|
|
Atgal į viršų |
 |
Parašytas: Sk. 05 29, 2011 19:50 Rašyti temą: |
|
|
Achhh... tokia idėja man jau seniai į galvą buvo atėjus. Tik gaila, kad kažkas pirmas sumane tuo užsiiminėti. Nesureikšminu savo kūno. Tai mėsos gabalas, kuris per 70 metų sudils ir mirs. Su juo nebeliks ir manęs, galiausiai per kelis dešimtmečius supūčiau karste ir bet kokiu atveju patręščiau žemę, o ant manęs užverstų sunkų akmenį - paminklą.
Savo artimuosius jau esu informavęs, kad aš noriu medžio. Esu lietuvis labai prijaučiantis dideliems ir seniems medžiams. Todėl ant mano kapo ir turėtų augti ąžuolas. O šalia jo didžiulis akmuo. Per kelis šimtmečius akmuo ir ąžuolas taptų kaip broliai. Akmuo leistų visiems suprasti kas aš buvau, ką nuveikiau ir ką reiškiu kitiems, o ąžuolas tiesiog simbolizuotų kažką amžino ir gyvenančio tūkstančius metų. O galbūt norėčiau net viso miško. Bet tiek daug norint ir apsiekti reikia daug, turi tai nusipelnyti. Mąstantis mėsos gabalas turi nuveikti kažką svarbaus, jei nori sulaukti tokios garbės po savo mirties.. Po galais, koks laimingas aš tada būčiau. Iš esmės ar ąžuolas augtų mano pelenuose, ar būtų pasodintas virš karsto, didelio skirtumo nematau. Galbūt Karstas ir ten pamažu pūnantis kūnas dar leistų bent kiek pasimėgauti medžio šaknimis, kai jos lįstų vis gilyn į žemę, apsupdamos ir suspausdamos mano kaulus tarp savo šaknų amžiams. Taip, nenoriu būti sudegintas.
Galbūt šie pamąstymai ir pasirodys kam nors keisti, bet būdamas kapinėse negaliu apie tai negalvoti. |
|
Muskietininx
Prisijungė: 2009 11 15 Žinutės: 893
|
|
Atgal į viršų |
 |
Parašytas: Sk. 05 29, 2011 21:33 Rašyti temą: |
|
|
Muskietininx, gražus apsakymas išeitų. Yra gražių metaforų.
Bet jei rimtai tai tau po mirties būtų absoliučiai dzin, kas ten auga ir pan. Medžiui taip pat nesvarbu. O apie akmenį net nekalbėkim. Reinkarnacijos idėja nuo akmens amžiaus iki dabar gyva ir žavi dėl to, kad dauguma žmonių natūraliai bijo mirties. Tas pats ir su minėjimu po mirties.
Beje visuomeninėj istorijoj išlieka tikrai ne tie, kurie kažką labai gero nuveikė. Priešingai. Tai jei nori amžinai gyvent, sukelk kokią ekonominę krizę, pasaulinį karą ir pan.
Taip pat kita problema būtų sodinukų vagystės. Sodinukus labai vagia, ypač jei medžiai vertingi. Atsimenu, dar studijuodamas Klaipėdoj prisidėjau prie medžių sodinimo akcijos. Ten buvo paprasčiausi ąžuolai. Kitą dieną sužinojau, kad per naktį visus išvogė.
Ir galiausiai kaip biologas galiu pasakyt, kad čia ne taip jau paprasta, kaip tie dizaineriai, idėjos autoriai galvoja. Pirmiausia, skirtingoms medžių rūšis reikia skirtingų dirvų, drėgmių ir t.t. ir t.t. Antra - medžiai tarpusavyje konkuruoja. Vieni kitus nuodija specialiai išskiriamomis medžiagomis. Taip pat jie stengiasi lapija uždengti konkurentus, kad šie nudžiūtų ir netrukdytų augti. Taigi kiekvienas medis turės turėti labai daug erdvės aplinkui, kad jam viskas būtų gerai. Tradicinės kapinės - kompaktiškesnis dalykas. Beje, tokie medžių kapinynai nelabai ekologiniai... Žodis ekologija tapo labai nupigęs ir naudojamas ne pagal paskirtį. _________________
 |
|
faktas

|
|
Atgal į viršų |
 |
Parašytas: Pir. 05 30, 2011 7:09 Rašyti temą: |
|
|
Bet jei rimtai tai tau po mirties būtų absoliučiai dzin, kas ten auga ir pan. Medžiui taip pat nesvarbu. O apie akmenį net nekalbėkim. Reinkarnacijos idėja nuo akmens amžiaus iki dabar gyva ir žavi dėl to, kad dauguma žmonių natūraliai bijo mirties. Tas pats ir su minėjimu po mirties. |
Taip, man būtų dzin. Nors taip sakyti taip pat nėra teisinga. Manęs tiesiog nebebūtų, aš dingčiau, pranykčiau, nustočiau egzistuoti ir tuo labiau mąstyti. Todėl man kaip ir nebūtų dzin. Grįžkim prie medžio ? Medis man visada asocijavosi su gyvybę ir kažkuo gyvenančiu daug ilgiau už paprastą žmogų. Medis ar net visas miškas užaugęs mano vietoje būtų puikus palikimas. Ne dėl kažkokių reinkarnacijų ar persikūnijimų, bet tiesiog mano ir mano būsimų vaikų dvasinių vertybių. Čia nėra jokios magijos, tiesiog žmogus labai dažnai nori gauti kažkokį dvasiškai vertingą palikimą, kurį galėtų išsaugoti savo vaikams, o tie saviškiams. Mano šeimoje lig šiol nieko panašaus nebuvo, o kiekvienas senas medis prosenelių sodyboje man jau yra vertingas. Įsivaizduok, kaip gerbčiau tokį medį žinodamas, kad po jo šaknimis guli mano prosenelių kaulai. Netikiu vaiduokliais ir visomis antgamtinėmis galiomis. Bet savo galvoje galiu sukurti tą paslaptingą magiją, kuri suteiktų tiek daug džiaugsmo. Galbūt dėl šių priežasčių ir susidomėjau bonsai kultūra.
Taip, akmuo visada simbolizavo amžinybę. Bet ta amžinybė jau mirusi. Akmuo yra kietas, šaltas, neujudantis ir niekada nemirštantis. Medis - gyvas, augantis, pabundantis, užmiegantis ir galiausiai vėl mirštantis. Tačiau per savo ilgą gyvenimo laikotarpį medis gali taip pat palikti palikimą. Kiek gilių per 1000 metų gali subrandinti ąžuolas ? Suprantu, kad ne kiekvienas medis tiek ilgai savaime išgyvena, bet ir 200 metų yra daug. Todėl ir sakau, kad tas akmens ir gyvo medžio derinys man dar labiau patinka. Nors daugelyje kapinių jau yra medžių. Bet jie dažniausiai ten stovi jau šimtus metų, o tai nėra tas pats, kaip "gauti" medį grynai sau. Nemanau, kad tai labai savanaudiška.
Beje visuomeninėj istorijoj išlieka tikrai ne tie, kurie kažką labai gero nuveikė. Priešingai. Tai jei nori amžinai gyvent, sukelk kokią ekonominę krizę, pasaulinį karą ir pan. |
Amžinas gyvenimas nėra lygus amžinam gyvenimui. Kodėl šnekam apie visą pasaulį ? Galbūt užtektų šeimos ir tvirtų tradicijų kurias tu pats sukūrei. Man sužinoti daugiau apie pro pro prosenelius neleidžia tuo metinių technologijų trūkumas. Nėra pakankamai nuotraukų ir informacijos apie tai. Sužinojau viską ką galėjau. Bet dabar turim pripažinti, kad informacija apie mus čia liks daug ilgiau, nei kad prieš 200 metų.
| Taip pat kita problema būtų sodinukų vagystės. Sodinukus labai vagia, ypač jei medžiai vertingi. Atsimenu, dar studijuodamas Klaipėdoj prisidėjau prie medžių sodinimo akcijos. Ten buvo paprasčiausi ąžuolai. Kitą dieną sužinojau, kad per naktį visus išvogė. |
Medis augsiantis ant mano kapo greičiausiai ir bus išaugintas mano paties. Prosenelis pats iš ąžuolo pasidarė kryžių, kuris ant jo kapo jau stovi 17 metų. Tai milžiniškas kryžius, kurį dar šį pavasarį sutvarkėme, nes per 17 metų vieta, kuri lietėsi su žeme spėjo supūti, todėl kryžius neatlaikė pavasario audrų. Jį šiek tiek pažeminome, bet tai vis tiek tas pats kryžius kuris ten stovės dar tiek pat metų. Jis nujausdamas savo paskutiniąsias dienas jį išsidrožė. Pasidarė net karstą, tačiau į jį taip ir nebuvo palaidotas. Taigi, kiekvienas sulaukęs brandaus amžiaus galėtų užsiimti kažkuo panašaus. Prosenelio pavyzdįs padarė man įtaką. Medis bus išaugintas mano paties iš sėklos, kurią pats išsirinksiu. Galbūt ir naiviai tai atrodo, bet tokia mano svajonė.
Dėl vagysčių, tai medžiai būtų tikrai gerai saugomi. Tai ne kažkokia savanoriška akcija, tai kažkam būtų verslas. Iš sodinukų žmonės uždirbtų pinigus, todėl juos ir saugotų.
| Ir galiausiai kaip biologas galiu pasakyt, kad čia ne taip jau paprasta, kaip tie dizaineriai, idėjos autoriai galvoja. Pirmiausia, skirtingoms medžių rūšis reikia skirtingų dirvų, drėgmių ir t.t. ir t.t. Antra - medžiai tarpusavyje konkuruoja. Vieni kitus nuodija specialiai išskiriamomis medžiagomis. Taip pat jie stengiasi lapija uždengti konkurentus, kad šie nudžiūtų ir netrukdytų augti. Taigi kiekvienas medis turės turėti labai daug erdvės aplinkui, kad jam viskas būtų gerai. Tradicinės kapinės - kompaktiškesnis dalykas. Beje, tokie medžių kapinynai nelabai ekologiniai... Žodis ekologija tapo labai nupigęs ir naudojamas ne pagal paskirtį. |
Taip, aš čia irgi matau probelmą. Ven tai, kad ne kiekvienas išdygęs medis gali išgyventi pirmaisiais metais gali reikšti labai daug. Juk niekas nenorėtų pavirsti pelenais, kai iš pelenų išaugtų meids, kuriam būtų lemta žūti. Juk daug ką reiškia pačios sėklos kokybė. Iš vienos išdygtų labai stiprus sodinukas, o štai iš kitos silpnas. Aišku, darant verslą būtų galima tas sėklas atrinkti, bet garantuoju, kad ne kiekvienas medis išgyventų pirmuosius penkerius metus. Medžiai labiausiai pažeidžiami būtent pradžioje kol įsitvirtina. O štai medis išgyvenęs bent 10 metų jau drąsiai gali augti be baimės pražūti.
Ekologija juk čia kišama kaip reklama. Šiais laikais žmonės pamišę dėl ekologijos. Bet kokia įmonė sukūrusi produktą, kuris neteršia gamtos giriasi, jog tai ekologiška. Niekas neatsižvelgia į tai, kiek medžių buvo nukirsta, ar kiek oro užteršta norint jį pagaminti. Gal ir juokinga, bet žmogus tikės "ekologija" ir tą produktą dar labiau pirks. |
|
Muskietininx
Prisijungė: 2009 11 15 Žinutės: 893
|
|
Atgal į viršų |
 |
Parašytas: Kv. 06 09, 2011 0:12 Rašyti temą: |
|
|
tikrai geramintis! visai gerai atrodytu nueini i "kapines" o ten osia visokie medziai jauni, seni, laibi ar galingi visai kitas vaizdas butu, o dabar nueini, ir matai, tuscias laukas prikrautas antkapiu, kurie tikrai nezavi....
ir nuo vandalu spju toks kapinynas butu apsaugotas
ir jei paciam taip tektu, butu visai smagu jei is manes isaugtu kokia sekvoja, kedras ar ginkmedis  |
|
Varveklis6
Prisijungė: 2011 03 04 Žinutės: 26
|
|
Atgal į viršų |
 |
|
|
|
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų šiame forume Jūs negalite atsakinti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|