Apie | Visos naujienos | Straipsniai | RSS | Reklama | Kontaktai

Prisijungti

Vartotojo vardas:
Slaptažodis:
Prijungti mane automatiškai kiekvieno apsilankymo metu

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos

Ieškoti forume

Išsami paieška

Dabar forume

[ Administratorius ]
[ Moderatorius ]

Daugiau

Pasiūlymai ir Pageidavimai
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 17, 18, 19  Toliau

Pradėti naują temą   Atsakyti  pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Pasiūlymai ir pageidavimai
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą  
Pranešimas Autorius
PranešimasParašytas: Kv. 07 28, 2011 13:44    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Nenaudoju flash (nesiūlykite, nenaudosiu). Lego kaladėlės reklama (įtariu, kad tai ne lego ir ne papildinio reklama turėjo būti) tiesiog trukdo skaityti svetainės tekstus:
informacijos nuoroda
Jei nuotrauka labai didelė tai geriau įdėti jos sumažintą BB kodą arba tiesiog pačią nuorodą. Nes vis kas kartą idėjus tokią nuotrauką ištampomas nenormaliai forumas. Kas sakyčiau sukelia neestetišką vaizdą daugeliui.redagavo: kionig
lmn

Prisijungė: 2009 08 23
Žinutės: 1076

Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Kv. 07 28, 2011 15:02    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Pastebėjau, kad jei kuri nors tema forume yra "svarbi", tai jos simbolis nepasikeičia priklausomai nuo to, ar joje yra naujų pranešimų. Sakyčiau, nelabai gerai - gal galima tą kažkaip pakeisti?

Prisijungė: 2011 02 18
Žinutės: 485

Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Apsilankyti vartotojo tinklapyje Skype adresas
Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Kv. 07 28, 2011 15:24    Rašyti temą: Atsakyti su citata

lmn rašo:
Nenaudoju flash (nesiūlykite, nenaudosiu). Lego kaladėlės reklama (įtariu, kad tai ne lego ir ne papildinio reklama turėjo būti) tiesiog trukdo skaityti svetainės tekstus

Nezinau kuria narsykle naudoji, taciau NoScript (Firefox) padejo su panasiomis problemomis. Gali net iskeipi flash tureti ir pats spresi ar ji noresi paleist (parodyt) ar ne, ar net isvis isimti is konkrecios svetaines flash.

Beje, youtube html5 versija naudoji (jei paziuri kazka)? Tiesiog idomu, nes bent jau kol kas visiskai laisvai internete be flash jaustis sudetinga. Net Gmail lyg ir naudoja flash, tam, kad padarytu galimybe prisegti kelias bylas is karto (multiselect)
moo

Prisijungė: 2010 04 13
Žinutės: 682

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Kv. 08 04, 2011 12:11    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Taigi, netyčia nesenai įsijungiau technologijų puslapį be addblock ir flashblok, visai kitas puslapis, per pusę ekrano mėto flashus ir tt. Kraupoka. Kažko beieškodamas radau tokią paslaugą kaip informacijos nuoroda . Jie atseit sumažina puslapio duoemų srautus ir serverio apkrovas, nes daro pas save kopijas puslapio. Dar saugumas ir tt. Nežinau kaip tokiems dideliems projektams veikia ta paslauga, tai nieko negaliu pasakyt. Bandau savo kelis psl, bet jų lankomumas mažas, tai nieko pats ir negaliu pasakyt. Gal padėtų jums kažkiek sutaupyti.

Prisijungė: 2011 07 01
Žinutės: 145

Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką AIM adresas Yahoo Messenger MSN Messenger Skype adresas
Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Kv. 08 11, 2011 15:49    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Čia Vytautas prasitarė, kad statistiką susidarinėjate iš straipsnių skaitomumo ir komentavimo. Pvz kodėl jum nepadarius kaip Wikipedijoje ? Čia šiaip pavyzdys pasitaikęs po ranka. Ten kur yra "Rate this page". Va čia apie grįžtamojo ryšio įrankį: informacijos nuoroda

Taigi administracija galėtų objektyviau įvertinti skaitytojų psichologiją bei pateikti tiksliau straipsnius, o ar rimtesnius lengvenius čia jau pamatytume Smile

P.S FB banalusis like'as nė iš tolo neprilygsta Wiki įvertinimo skalei, taigi vietoj arba prie FB like'o galėtų puikuotis ir tokia skalė Wink

Prisijungė: 2009 01 13
Žinutės: 10557

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Kv. 08 11, 2011 22:01    Rašyti temą: Atsakyti su citata

FB banalusis like yra kaip škoda- simply and clever, o vikipedijos reitingavimas pernelyg sudėtingas eiliniam skaitytojui, nieko nenoriu įžeisti, tačiau tenka pripažinti, kad internete didžioji dalis skaitytojų kaip avių banda, jie net nesiruošia per daug sukti galvos kiek straipsnis objektyvus ir kiek tuo pat metu išbaigtas, tiesiog jei turi galimybę per puse sekundės išreikšti savo pasitenkinimą tai taip ir padaro, jei ne, tai nespaudžia nieko, o laiką praleidžia rašydamas ''prasmingą'' delfi komentarą Smile Ta objektyvioji reitingavimo sistema gal ir pasiteisintų tarp nuolatinių, ir apmąstančių tai ką skaito lankytojų, tačiau didžioji dalis arba nežymės, arba nesuks galvos ir spaus 5, jei patiko ir 1 jei nepatiko, tam pagrįsti dar galima paimi youtube pavyzdį, kurie per penkių metų praktiką įsitikino, kad eilinis žiūrovas deda arba 5 arba 1 žvaigždutę (atkreipkit dėmesį, kad žmonės tingėdavo objektyviai įvertinti video tik bendroje kategorijoje , tai kaip tikėtis jog atsiras netinginčių įvertinti kiekvieną iš keturių sub-kategorijų.) ir nusprendė, kad like ir dislike sistema daug efektyvesnė.

Prisijungė: 2008 12 10
Žinutės: 1163

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Kv. 08 11, 2011 22:51    Rašyti temą: Atsakyti su citata

zamzungas rašo:
FB banalusis like yra kaip škoda- simply and clever
Labai subjektyvu Wink

Citata:
o vikipedijos reitingavimas pernelyg sudėtingas eiliniam skaitytojui, nieko nenoriu įžeisti, tačiau tenka pripažinti, kad internete didžioji dalis skaitytojų kaip avių banda, jie net nesiruošia per daug sukti galvos kiek straipsnis objektyvus ir kiek tuo pat metu išbaigtas, tiesiog jei turi galimybę per puse sekundės išreikšti savo pasitenkinimą tai taip ir padaro, jei ne, tai nespaudžia nieko...
O ar pas mus lankosi vien eiliniai skaitytojai ? ;] Pvz net didžioji dalis skaitančiųjų yra neprisiregistravę prie portalo, tai kaip jiem išreikšt greitai ir patogiai savo nuomonę ?

O ir tiem kam labai nepatiks straipnis, galės nerėkt komentaruose "kokį čia šudą keliat", o tiesiog įvertinti mažesniais balais. O jei esi be nuomonės ar tingi, tada bus kiti, kas įvertins atitinkamai ir galės matyti visi, koks straipsnio įvertinimas, kaip į jį žiūrėti ir panašiai, tai net manau turėtų paskatinti skaityti rimtesnius straipsnius ir tuo pačių įvertinti ne kiekybę, o kokybę.

O dėl sudėtingumo, nežinau, man jau pyktis dėl šito ima, kadangi žmonės nustoja mąstyti, nebetenka savo individualumo, asmenybės, o elgiasi kaip besaikis vartotojas - robotas. Nežinau, mes dar pakolkas gyvename tarp žmonių, kuriuose stipriai akcentuojami socialieji ryšiai, o ne elgiamės kaip pirmykščiai žmonės vedami vien gyvūliškųjų instinktų ir temokėdami tik 2+2, o kai kurie net ir to nemoka.

Jei ir taip bus palaikomas tas požiūris "kad šiuolaikiniam vartotojui yra per sunku" kažką daryti, tai išvis kaip tada nesunku nueiti į tualetą ? Kaip iš vis dar sugebi kažką padaryti, neišsikvietęs kaimyno geek'o, kuris už tave viską padaro. Ir taip toliau...

Citata:
Ta objektyvioji reitingavimo sistema gal ir pasiteisintų tarp nuolatinių, ir apmąstančių tai ką skaito lankytojų, tačiau didžioji dalis arba nežymės, arba nesuks galvos ir spaus 5, jei patiko ir 1 jei nepatiko, tam pagrįsti dar galima paimi youtube pavyzdį, kurie per penkių metų praktiką įsitikino, kad eilinis žiūrovas deda arba 5 arba 1 žvaigždutę (atkreipkit dėmesį, kad žmonės tingėdavo objektyviai įvertinti video tik bendroje kategorijoje , tai kaip tikėtis jog atsiras netinginčių įvertinti kiekvieną iš keturių sub-kategorijų.) ir nusprendė, kad like ir dislike sistema daug efektyvesnė.
Tai gerai, ta sistema ir palengvins daugeliui darbą. Vistiek kažkokie kriterijai juk yra taikomi, kad atsirinkti tą ar aną. O useris=luseris spaudinės tik laikus, t.y kiekvienas pagal savo galimybės. Bet tai nėra jokia katorga, ja gali naudotis daugelis, net ir neturintys FB, net ir nereikalingas prisijungimas prie FB, pvz jei tu dirbi įmonėje kur jis gali būti blokuojamas. Prie tavęs niekas neprisikabins. Tiesiog tai įrankis, mano nuomone, kuris galėtų labiau išreikšt norus.

O, be to, laik'ų sistema irgi ne ką geresnė, jei netiki nueik ir pasižiūrėk į technologijų Fb paskyrą, pamatysi, kad komentuoja irgi vienetai, prie kitų straipsnių tik keli ar maks kelioliką laik'ų. Taigi palengvintoji FB sistema neveikia taip kaip norėtųsi. Patiko tik 12-ai žmonių, o dabar ką galvoti apie kitus tūkstančius ? T.y kokią daugumą atstovauti ? Ar tuos 12-ką, bet tuo pačiu neįvertinant kitų pamirštųjų ? O šis įrankis apimtų visus norinčius, kad visiem būtų geriau.

Beje, dar apie FB pavarysiu. Rask 10 skirtumų tarpt šito ir šito ? ;]

P.S Su tais laikais kažkokia masinė psichozė, skatinanti būti ta avimi iš bandos, kuri temoka mekenti t.y laikinti ir savo nuomonės neturi, turbūt niekam neįdomios šios mano pesimistinės užmačios, bet iš tikrųjų dabar tokia problema stipriai pasireiškia ypač jaunoje kartoje.

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Pen. 08 12, 2011 0:33    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Na įvesti abi sistemas gal ir visai neblogai, tačiau mane kiek neramina dar vienas dalykas atsiskleidęs tame pačiame youtube, tai, kad jei kam nors nepatiko straipsnis, bendrai, jis jį įvertina vienetu visose kategorijose, tarkim koks piktas katalikas perskaito publikuota mokslinę publikacija kurioje abejojama dievu ar kalbama apie abortus, klonavimus ar dar ką nors, nors straipsniai yra labai gera pagrįsti, objektyvūs, aiškus ir t.t. tačiau tas skaitytojas būtinai įvertins juos 1 balu visose kategorijos nes ''ką čia per nesamanes rašo šitie eretikai, ant laužo juos, o šitą straipsnį reik išpeikt, kad niekas neskaitytų'' ir rezultate siekdami objektyvumo gauname visiškai realybės neatitinkančius atsiliepimus apie straipsnį ir jo rašytoja, kuris atrodo išvis nemoka rašyti... Būtent šitas dalykas labai dažnai atsiskleidžia praktikoje ir yra viena pagrindinių priežasčių pereiti prie tų laik'ų. Tavo pasiūlyta sistema yra gera, tačiau kaip priklauso tokiomis sistemomis naudojasi tik maža dalis vertinančių, visa banda vertintojų arba spaudžia like arba per daug nesigilindami sumaigo 5 arba 1 žvaigždutes. Tiesa šiame portale galima tikėtis išimčių dėl intelektualesnės bendruomenės ir tavo paminėto nedidelio vertintojų skaičiaus.
P.S. Man atrodo, kad pirma žmonės patys pradėjo ''laikint ir dislaikint'' tam naudodami 1 ir 5 žvaigždutes, vietoj to, kad normaliai vertintu, ir tik po to buvo sukurtas like mygtukas.
Beje aš asmeniškai spaudžiu like, ne tam, kad tiesiogiai išreikščiau savo pasitenkinimą straipsniu ir parodyčiau jį kitiems, bet tam, kad įdomų straipsnį vėliau nesunkiai galėčiau susirasti savo fb profilyje ir manau, kad esu ne vienintelis toks. (beje man atrodo, kad FB kaip internet tools'as yra labiau tikęs nei kaip socialinis tinklapis)

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Pen. 08 12, 2011 0:50    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Šiaip nesvarbu, kad koks blogiukas suvertins visas kategorijas vienetais. Kadangi tie rezultatai vidurkinami, bet šiaip iš tikrųjų galima pateikti ir išsamesnę info, kam slėpti nuo skaitytojų pvz kiek individualių žmonių paspaudė ant vieno ir kito įvertinimo, ir šio blogiuko veiksmai tampa beprasmiai.

O kažkada esu rašęs apie laikinimo sistemą, kad ji tik į vienus vartus eina, mes nematome pvz kiek neigiamų "laikų" yra.

Mano pareiga buvo pasiūlyti, gal ją apsvarstys, o gal ir ne, bet vis tik čia pasiūlymų skyrelis Smile Gal ką kiti pridurs ar paneigs tokį būdą. Smile

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Pen. 08 12, 2011 1:07    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Na taip, didžiausia ''laikų'' bėda, kad tau arba patinka arba tyli, o dar sakė, kad prie komunizmo žmones bukino...

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Pen. 08 12, 2011 8:42    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Idomi diskusija. Reikalas tas, kad administracijai, diegiant atgalinio rysio sprendimus reiketu gerokai pasiruosti.

Pirmiausia, uztikrinti kad gaunama informacija yra kuo objektyvesne, tai reiskia, kad "Like" sistema nelabai tinka. Tiktu Wiki sistema, taciau didzioji dalis lankytoju nesivargins taip reitinguoti (diskutuoti del to galima daug, jei trumpai puiki knyga apie lankytoju elgsena populiariai: Steve Krug "Don't Make Me Think! A Common Sense Approach to Web Usability"). Todel, jei didzioji dalis nesivargins, duomenys nebus tikslus.

Reiskia reiketu sprendimo, kuris butu intuityviai suvokiamas, "skaniai" ir lengvai priimtinas didziajai daliai lankytoju (kad zmones tiesiog spaustu, kartu patenkinant ir paprastuma ir tiksluma). Mano nuomone galetu padeti "slider"
Labai blogas __________||___ Labai geras
pvz: informacijos nuoroda

Kita administracijos pasiruosimo dalis yra ta, kad reiketu tiketis, kad didele dalis straipsniu bus "vidutiniskai geri" jei bus imamas vidurkis ir neatsizvelgiama i reitingu kieki ar kitus veiksnius. Kiek tai patiks reklamos uzsakovams nezinia. Taigi, tokiu atveju, reiketu tureti resursu gerinti straipsniu kokybe, laiko papildomoms analizems ir pan.

Net neabejoju, kad Like sistema FB buvo ideigta atsizvelgiant i statistinio lankytojo elgsenos analizes, todel tai tapo populiaru ten.
Kalbant apie "bukinima", ejima link paprastumo ir pan. tai jau buvo diskutuota berods ties Linux vs Win vs iOs temomis - visad kalbama apie krastutinumus. Siekiamybe, tokiais atvejais, yra genialumas paprastume.
moo

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Pen. 08 12, 2011 11:53    Rašyti temą: Atsakyti su citata

My 2¢. Nereikia jokių laikų-nelaikų straipsniams. Komentarai viską parodo. Pavyzdžiui, Jei straipsnis apie astrofiziką ir jį pakomentuoja Laiqualasse, tai žinok - geras straipsnis. Arba apie fiziką - Jogundas, apie mašinas - kionig, apie gyvenimą ar programavimą - rwc ;]

Vat ko man tikrai norėtųsi, tai nesyk bandyta užkurti iniciatyva - [Troll] mygtukas prie komentarų.
rwc

Prisijungė: 2008 10 12
Žinutės: 4930

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Pen. 08 12, 2011 12:09    Rašyti temą: Atsakyti su citata

rwc rašo:
Vat ko man tikrai norėtųsi, tai nesyk bandyta užkurti iniciatyva - [Troll] mygtukas prie komentarų.

Troll'iai generuoja srautus, click'us ir perziuras, ne tik kaip paprasti lankytojai, bet ir kitus lankytojus skatina diskutuot ir pan. Vien jau tema apie menuli is surio, is esmes, troll'iu buvimo portale pasekme Smile
moo

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Pen. 08 12, 2011 12:25    Rašyti temą: Atsakyti su citata

rwc rašo:
My 2¢. Nereikia jokių laikų-nelaikų straipsniams. Komentarai viską parodo. Pavyzdžiui, Jei straipsnis apie astrofiziką ir jį pakomentuoja Laiqualasse, tai žinok - geras straipsnis. Arba apie fiziką - Jogundas, apie mašinas - kionig, apie gyvenimą ar programavimą - rwc ;]

Mano 2 pensai/grašiai/kriauklelės. Toli gražu ne kiekvienas portalo skaitytojas žinos, jog kionig yra mašinų ekspertas, o rwc - šiaip gyvenimo Smile Galima būtų kokiu nors būdu kategorizuoti vartotojus; esu matęs kai kuriuose užsienio forumuose nusipelnę vartotojai gauna specialius statusus arba ženkliukus prie avatarų, kurie parodo, jog jie yra, pvz. "aviacijos ekspertai", "puikūs pagalbininkai namų darbų klausimais" arba šiaip "žino daug apie gyvenimą, visatą ir t.t.". Žinoma, tokioje sistemoje irgi lieka kažkiek subjektyvumo, bet galbūt kažką panašaus galima įvesti, vietoje komentarų vertinimo like'ais arba pliusais?

Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Apsilankyti vartotojo tinklapyje Skype adresas
Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Pen. 08 12, 2011 19:04    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Laiqualasse rašo:
rwc rašo:

Mano 2 pensai/grašiai/kriauklelės. Toli gražu ne kiekvienas portalo skaitytojas žinos, jog kionig yra mašinų ekspertas, o rwc - šiaip gyvenimo Smile Galima būtų kokiu nors būdu kategorizuoti vartotojus; esu matęs kai kuriuose užsienio forumuose nusipelnę vartotojai gauna specialius statusus arba ženkliukus prie avatarų, kurie parodo, jog jie yra, pvz. "aviacijos ekspertai", "puikūs pagalbininkai namų darbų klausimais" arba šiaip "žino daug apie gyvenimą, visatą ir t.t.". Žinoma, tokioje sistemoje irgi lieka kažkiek subjektyvumo, bet galbūt kažką panašaus galima įvesti, vietoje komentarų vertinimo like'ais arba pliusais?

Žinoma, tai padaryti įmanoma, bet kaip administracijai nuspręsti kuris iš mūsų geriausias programuotojas, kuris astronomas, o kuris mechanikas? Paskirus statusą vienam, kiti gali užpavydėt, kodel jis gavo, o jie ne. Iš esmės šita idėja buvo kilus jau seniau, kai forumui pritruko tvarkdariu, norėjom suburti grupę kuri atskiroje temoje raportuotu apie įvairius trolius, spręstu kylančias problemas ir pan. bet ji ir liko neįgyvendinta.

Aš iš esmės pritariu tam ką parašė zamzungas, objektyviai prabalsuotų gal tik koks vienas iš dešimt skaitytojų, o ir straipsniai kiti buna trumpučiai, kur tas balsavimas atrodytų juokingai. Manau pilnai užtenka "like'ų", nors tai ir nėra kažkoks objektyvus rodyklis, tai parodo kurie straipsniai susilaukia didesnio populiarumo ir veikia dviejose erdvėse - užlaikinus, straipsnis atsiranda pas tą žmogų ant sienos, ir gali pritraukti dar daugiau skaitytojų (gerai būtų, kad pridėtų ir google pliusą). O dėl objektyvumo, daug geresnė iniciatyva būtų kas mėnesį daryti apklausas, ar kažkokius rinkimus, kas skatintų skaitytojus dalyvauti, ir reikšti savo nuomonę.

Taip pat palaikau ir rwc "troll" mygtuko iniciatyva, pamenu kai buvai pakuręs kažkokį skriptuką, kur trolius žymėdavo kita spalva, manau toks dalykas čia pasiteisintu, nes greitai pasimatytu kurio komentarai ko verti, o raudonuot nei vienas nenorėtų.
nondescript
Moderatorius

Prisijungė: 2008 03 02
Žinutės: 2436

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Antr. 09 13, 2011 10:31    Rašyti temą: Atsakyti su citata

AirDog rašo:
Sutvarkykite balsas.lt reklamų skydelį - paspaudus ant sudominusios nuorodos atidaromas pradinis balsas.lt portalo puslapis, o ne reklamuojamas turinys. Blogai

Kartais mielai pasinaudočiau tomis reklamomis, bet jos paprasčiausiai NEVEIKIA taip kaip turėtų.

P.S. vyras.lt ir alfa.lt reklaminės nuorodos veikia tvarkingai. Puiku

Prisijungė: 2007 11 17
Žinutės: 1142

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Antr. 09 13, 2011 12:42    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Reik manyti, kad skydeliai ne mūsų, o portalo balsas.lt. O jei jiems gerai taip kaip yra, tai ko iš mūsų norėti? Apie tai jiems jau buvo pranešta, reakcijos nebuvo, vadinasi visiems gerai Smile

Dvigubas nulis rašo:
AirDog rašo:
Sutvarkykite balsas.lt reklamų skydelį - paspaudus ant sudominusios nuorodos atidaromas pradinis balsas.lt portalo puslapis, o ne reklamuojamas turinys. Blogai

Kartais mielai pasinaudočiau tomis reklamomis, bet jos paprasčiausiai NEVEIKIA taip kaip turėtų.

P.S. vyras.lt ir alfa.lt reklaminės nuorodos veikia tvarkingai. Puiku
Redakcija
Portalo administracija

Prisijungė: 2007 07 07
Žinutės: 9486

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Pir. 09 19, 2011 19:34    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Tinklapyje straipsniai yra suskirstyti i kategorijas. Deja, bet naudojant RSS prenumeratas nera pasirinkimo, kurio tipo naujienas norima gauti. Jeigu smulkus skirstymas yra per sudetingas, butu puiku, kad atsirastu galimybe bent jau atsisakyti ne tik pranesimu spaudai, bet ir bulvarinio tipo naujienu. Ne paslaptis, kad del bulvarinio tipo straipsniu kyla daug nesutarimu tarp komentatoriu. Todel manau, kad galimybe prenumeruoti pasirinktas kategorijas ne tik padetu atsirinkti dominancia informacija, bet ir sumazintu gincus tarp komentatoriu.
trauka

Prisijungė: 2011 04 10
Žinutės: 14

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Antr. 09 20, 2011 5:59    Rašyti temą: Atsakyti su citata

trauka rašo:
Tinklapyje straipsniai yra suskirstyti i kategorijas. Deja, bet naudojant RSS prenumeratas nera pasirinkimo, kurio tipo naujienas norima gauti. Jeigu smulkus skirstymas yra per sudetingas, butu puiku, kad atsirastu galimybe bent jau atsisakyti ne tik pranesimu spaudai, bet ir bulvarinio tipo naujienu. Ne paslaptis, kad del bulvarinio tipo straipsniu kyla daug nesutarimu tarp komentatoriu. Todel manau, kad galimybe prenumeruoti pasirinktas kategorijas ne tik padetu atsirinkti dominancia informacija, bet ir sumazintu gincus tarp komentatoriu.

Dėkui už puikų pasiūlymą. Artimiausiu metu RSS srautą papildysime platesniu pasirinkimu pagal Akiračio rubrikas: Mokslas, Technologijos, Žmonių pasaulis ir t.t.
Vytautas
Portalo administracija

Žinutės: 2610

Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Tr. 09 21, 2011 20:38    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Butu saunu jai butu programele iOS platformai. Smile
Sis tinklalapis saunus yra ir manau tikrai daug kas naudotu mobiliaja versija.
bricardasb

Prisijungė: 2011 09 21
Žinutės: 3

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Kv. 09 22, 2011 5:53    Rašyti temą: Atsakyti su citata

bricardasb rašo:
Butu saunu jai butu programele iOS platformai. Smile
Sis tinklalapis saunus yra ir manau tikrai daug kas naudotu mobiliaja versija.

Šiuo metu kuriama mobili versija Android platformai, vėliau spręsim ir kitų platformų klausimą. Tad su laiku mobilios versijos klausimas bus tikrai išspręstas.
Vytautas
Portalo administracija

Žinutės: 2610

Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Pir. 10 10, 2011 20:04    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Nesu tikras, ar šitą pasiūlymą geriau rašyti prie "Bulvarinių straipsnių talpinimo" temos, bet jis lyg ir truputį bendresnio pobūdžio, tai gal geriau tiks čia.

Ar nebuvo kada kilusi mintis šiame portale "užveisti" blogų fermą? Daug didelių mokslo populiarinimo portalų užsienyje, pvz. tokie, kaip New Scientist ar Discover Channel, tą labai sėkmingai daro, ir po jų sparnu gyvuoja ne viena dešimtis puikių blogų (pavyzdžiai yra kad ir Bad Astronomy, Cosmic Variance arba Short Sharp Science). Šiame portale matau reguliariai pateikiamus įrašus iš KTU FMF ir KTK tinklaraščių, tačiau gal galėtų atsirasti ir "vietinių" blogų?

Nemanau, kad iš techninės pusės pakrauti wordpress ar kokią kitą bloginimo sistemą būtų labai sudėtinga. Gal tik serverius papildomai apkrautų, ypač jei blogai taptų populiarūs ir smarkiai padaugėtų skaitytojų. Bet didesnis skaitytojų kiekis juk gerai, ar ne?

Blogų buvimas, manau, turėtų daug privalumų. Pirma - daugiau potencialių darbo rankų, operatyviai pranešančių apie įvairias įdomias naujienas. Antra - galimybė pasireikšti norintiems kažką rašyti, bet galbūt bijantiems kurtis savo visiškai nuosavą blogą ir nepritampantiems ar nerandantiems skaitytojų visokiuose Livejournal ar blogas.lt sistemose. Jei kur nors netoli portalo viršaus būtų nuoroda į naujausius blogų įrašus ir bendra nuoroda į visus blogus, tai kažkoks skaitytojų ratas tikrai garantuotas.

Žinoma, gali būti ir problemų, ypač jei blogą būtų leidžiama kurti kiekvienam užsinorėjusiam - gali atsirasti spamo, pseudomokslinių nesąmonių ir panašiai. Bet neabejoju, kad tą sutvarkyti irgi įmanoma.

Ką manote apie tokią idėją?

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Št. 10 29, 2011 20:12    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Kodel po tecnologiju.lt stripsniuose paveiksleliai yra uzvardijami taip pat kaip ir tekste, istrauka is teksto (copy,Paste is teksto). Kodel po paveikslelio negalima buti parasyta kitais zodziais ne copy,paste nuo teksto.
Egidijus3

Prisijungė: 2010 12 08
Žinutės: 105

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Št. 10 29, 2011 20:41    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Egidijus3 rašo:
Kodel po tecnologiju.lt stripsniuose paveiksleliai yra uzvardijami taip pat kaip ir tekste, istrauka is teksto (copy,Paste is teksto). Kodel po paveikslelio negalima buti parasyta kitais zodziais ne copy,paste nuo teksto.
Tai neskaityk žemiau esančio teksto po antrašte. Aš teskaitau dažniausiai tik antraštes Very Happy Arba tiesiogiai iš „jūsų požiūris“ einu į komentarus.

Be to, man kažkaip erzina tas, kad einant iš komentarų į straipsnį spaudžiu ant antraštės, bet neužkrauna straipsnio, reikia spausti „skaityti viską“ Nežinau

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Št. 10 29, 2011 20:53    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Egidijus3 rašo:

Na pirmiausia tikrai ne visi straipsnių paveikslėliai taip pavadinami, ir ir tikrai ne visi straipsniai yra parašyti technologijos.lt redaktoriu (daug imama iš 15min.lt, alfa.lt ir t.t.) todėl redakcija neturi teisės keisti jų turinio, bet tendencija apie kurią kalbi tikrai yra, ir ją galima pastebėti ne tik mūsų portale, šita mada atejo jau iš senų senovės, tarkim laikraščiuose gali pamatyt iškeltą paryškintą citatą kuri kartojasi ir pan. Taip yra daroma todėl, nes dauguma skaitytojų tik permeta tekstą akimis, pirmiausia ką jie pamato, tai pavadinimas, paveikslėliai, antraštės ir pirma straipsnio pastraipa, todėl skiriamas didelis dėmesys, kad skaitytoją tai užkabintų ar bent jau jis suprastų apie ką straipsnyje eina kalba.
nondescript
Moderatorius

Prisijungė: 2008 03 02
Žinutės: 2436

Atgal į viršų
Rodyti žinutes nuo ankstesnės:   
Pradėti naują temą   Atsakyti  pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Pasiūlymai ir pageidavimai Visos datos yra GMT + 2 valandos
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 17, 18, 19  Toliau
Puslapis 1419
Pereiti :  
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų šiame forume
Jūs negalite atsakinti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume