Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai
 
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:
Atsiminti
Login with a social network:

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos

Ieškoti forume


Išsami paieška

 [ 13 pranešimai(ų) ] 
 
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą Pagrindinis diskusijų puslapis » Technologijos » Informacinės technologijos
Žinutė Autorius
  Standartinė   Parašytas: 2011-11-10, 10:46 
     
Komentaras ištrintas. Priežastis: OT
redagavo: kionig
  • 0




Užsiregistravo: 2009-04-28, 13:11
Pranešimai: 1619
Reputacija: -1
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2011-11-10, 11:02 
     
andriulis rašė:
Reklama...

O kaip pranešti apie 4G galimybes Lietuvoje nereklamuojant? O gal slėpti, kad galima tokiu rišiu naudotis? Svarbiausia, kad reklamos nebūtu :D

Mezon naudoju daugiau nei metus, žinoma tik namie. Ir priekaištu neturiu. Veikia patikimai ir greitai. Duomenys neribojami, neribojamas ir greitis (pagal planą). Tik labai jau jautrus vietai. Jei kompa padedu ant stalo interneto beveik nebe lieka, o jei po stalu ir visu greičių veikia.

P.S. 120 Kbps taip pat ne 4G internetas. Du dvd filmai ir lieki prie GPRS ryšio už 69 litus :D
  • 0


_________________
Propaganda


Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010-07-29, 19:55
Pranešimai: 5389
Reputacija: +1610
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2011-11-10, 12:54 
     
Po stalu, spėju, nelabai patogu naudotis :D
  • 0



Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2008-07-19, 10:53
Pranešimai: 201
Miestas: Alytus
Reputacija: +40
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2011-11-10, 12:56 
     
Kaip pranesti nereklamuojant? Ogi galejo pranesti jog TELE2 pasirase sutarti del 4g pletojimo, ka gali pasiulyti BITE ir t.t. O ne omnitelio gryna reklama.

Na plius gal ziuriu i omniteli labai neigiamai, nes neperseniausiai turejau labai karcios patirties su jais. Dabar jau omnitelis gali issitrinti galva, nes pilsiu pamazgas ant ju ilgai.
  • 0




Užsiregistravo: 2009-04-28, 13:11
Pranešimai: 1619
Reputacija: -1
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2011-11-10, 13:04 
     
andriulis rašė:
Kaip pranesti nereklamuojant? Ogi galejo pranesti jog TELE2 pasirase sutarti del 4g pletojimo, ka gali pasiulyti BITE ir t.t. O ne omnitelio gryna reklama.

Na plius gal ziuriu i omniteli labai neigiamai, nes neperseniausiai turejau labai karcios patirties su jais. Dabar jau omnitelis gali issitrinti galva, nes pilsiu pamazgas ant ju ilgai.


Minėjo ne tik omniteli, bet ir Mezon :D
Nors butu įdomu ką siūlo ar planuoja Tele2 ir Bite šioje srityje. Labai abejoju, kad tiesiog stebėtu kaip konkurentai į priekį veržiasi.

Bet jei Omnitelio 4G liginti su Mezonu tai čia omnitelio anti reklama gaunasi :-D
  • 0


_________________
Propaganda


Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010-07-29, 19:55
Pranešimai: 5389
Reputacija: +1610
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2011-11-10, 13:53 
     
Tegu mezonas pastato daugiau stočių ir retransliatorių, o tai dabar jo pagavimas kaip akmens amžiuje. Žodžiu tikrai nesirinkčiau mezono, kadangi teko bandyt..
  • 0


_________________
Kliūtis pradedame matyti tada, kai nukreipiame žvilgsnį nuo tikslo | Henry Ford


Moderatorius

Užsiregistravo: 2009-01-13, 02:37
Pranešimai: 12884
Miestas: Panevėžys
Reputacija: +206
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2011-11-10, 15:47 
     
Va biskeli informacijos apie planus ar kaip cia pavadinti. http://mokslas.delfi.lt/technology/4g-r ... d=51534687
  • 0




Užsiregistravo: 2009-04-28, 13:11
Pranešimai: 1619
Reputacija: -1
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2011-11-10, 19:27 
     
Jei jau naujienos autoriui taip parūpo kas yra 4G, o kas nėra, tai ir LTE kol kas negalima būtų vadinti 4G...

andriulis rašė:
Kaip pranesti nereklamuojant? Ogi galejo pranesti jog TELE2 pasirase sutarti del 4g pletojimo, ka gali pasiulyti BITE ir t.t. O ne omnitelio gryna reklama.
Na plius gal ziuriu i omniteli labai neigiamai, nes neperseniausiai turejau labai karcios patirties su jais. Dabar jau omnitelis gali issitrinti galva, nes pilsiu pamazgas ant ju ilgai.

Nei Bitė nei telecvajus nieko negali pasiūlyt šiame 4G segmente, todėl nieko ir neparašė. O tamstos bėdų turgus apie omnitelį nemanau, kad kam įdomus. Tad aš, kaip skaitytojas, būčiau dėkingas, kad nebebūtų daugiau tokių bereikšmių pranešimų, kaip „reklama“ vos tik išvydus omnitelio vardą. O ir ponaitis kionig galėtų daryti savo darbą (ką šiandieną jis matomai pamiršo padaryt).

kionig rašė:
Tegu mezonas pastato daugiau stočių ir retransliatorių, o tai dabar jo pagavimas kaip akmens amžiuje. Žodžiu tikrai nesirinkčiau mezono, kadangi teko bandyt..

Kadangi teko ne tik bandyti, bet ir naudotis ilgą laiką nuo pat Wimax'o atsiradimo Lietuvoje, tai man kelia didelę nuostabą, kaip tamstai nepavyksta pagauti ryšio, jog tenka jaustis lyg akmens amžiuje? Taip, pirmosiomis gyvenimo akimirkomis Wimax'o ryšys nebuvo stabilus, buvo problemų. Bet laikui bėgant buvo išleistas ne vienas programinės įrangos atnaujinimas, kas iš esmės ištaisė buvusias bėdas. Kad galėčiau pritapti prie pono moderatoriaus nuomonės reiškimo stiliaus, pasidalinsiu savo patirtimi, nes bandžiau: telecvajaus mobilusis ryšys man lyg žaidimas „atrask ir pagauk bangą“, nes kai tik palija lietutis kiek smarkeliau, tai ryšio praktiškai nerasta (matyt telecvajaus ryšys bijo vandens, kaip katinas koks).

Beje, gal yra jau išbandžiusių naujuosius Teltonikos modemus Wimax'ui? Labai būtų įdomu išgirsti atsiliepimus apie šį produktą, ar iš tikro jis jau toks geresnis nei konkurentų. Teltonikos modemas: http://teltonika.lt
  • 0




Užsiregistravo: 2011-11-10, 18:45
Pranešimai: 671
Miestas: Nibiru
Reputacija: 0
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2011-11-10, 21:08 
     
Mezon internetą turim dar nuo pat atsiradimo, kai buvo planas už 1 Lt/mėn su 1 gb ribojimu, tačiau be greičio limitų. Tas pats planas jau berods du ar trys metai pas mane (nuo pat pradžių). Esu labai patenkintas. Nors kiekvieną dieną nenaudoju, tačiau kai tik reikia išvykt kur nors - visada įsimetu į kišenę. Labai patogu. Aišku, gal norėtųsi, kad būtų labiau padengta Lietuva tuo 4G, bet čia tik laiko klausimas.

Beje, straipsnio autorius galėjo paminėt ir galimybę Mezon klientams prisijungti prie vieno iš daugelio Wi-fi ryšio taškų Lietuvoje ir naudotis internetu, kur nėra 4G ryšio. Tai irgi superinė paslauga, kuri, beje yra nemokama klientams.
  • 0



Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2011-02-22, 17:19
Pranešimai: 3269
Miestas: Vilnius
Reputacija: +865
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2011-11-11, 01:16 
     
Unikali durnaropė rašė:
O ir ponaitis kionig galėtų daryti savo darbą (ką šiandieną jis matomai pamiršo padaryt).
Ne visada turiu laiko ir dešimt rankų bei akių, kad viską sužiūrėčiau. Be to, jei jau pastebite tokius komentarus, prašau man pranešti asmenine žinute ir bus sureaguota ir sutvarkyta ir nereikės kaltinti, kad kažkas neatlieka savo pareigos.

Cituoti:
Kadangi teko ne tik bandyti, bet ir naudotis ilgą laiką nuo pat Wimax'o atsiradimo Lietuvoje, tai man kelia didelę nuostabą, kaip tamstai nepavyksta pagauti ryšio, jog tenka jaustis lyg akmens amžiuje?
Todėl, kad reikia išeiti į balkoną ir taikyti pagal RSSI kur tas mezonas rodo padalas arba stiprinimą kuris tesiekia ~70dBm geriausiu atveju kas yra labai mažai. Traukia tik viename kambaryje ir tai nukreipiant į kažkur toli esančią stotį. Pamiršau koks ten vidutinis stiprinimas, bet irgi neperdidžiausias, o greitis irgi nestebuklingas. Todėl nuėjus į bet kokį kitą kambarį ar į tualetą gali atsisveikinti su internetu ir mezonas su savo išreklamuotu 4G ne tik, kad yra akmens amžiui, bet dar jam toli gražu iki išlipimo iš kaip čia straipsnio antraštėje minėta.

Cituoti:
Taip, pirmosiomis gyvenimo akimirkomis Wimax'o ryšys nebuvo stabilus, buvo problemų. Bet laikui bėgant buvo išleistas ne vienas programinės įrangos atnaujinimas, kas iš esmės ištaisė buvusias bėdas.
Aš kalbėjau ne apie stabilumą, o apie stočių skaičių, kurios lemia padengimą ir priėjimą bet kokioje vietoje prie interneto, kad nereiktų lįsti į lauką. O tas Huaway modemas yra šudeliakas kainuojantis kosmines kainas.

Cituoti:
Kad galėčiau pritapti prie pono moderatoriaus nuomonės reiškimo stiliaus, pasidalinsiu savo patirtimi, nes bandžiau: telecvajaus mobilusis ryšys man lyg žaidimas „atrask ir pagauk bangą“, nes kai tik palija lietutis kiek smarkeliau, tai ryšio praktiškai nerasta (matyt telecvajaus ryšys bijo vandens, kaip katinas koks).
Tavo nuomonė nebūtinai turi sutapti su mano. Va mezono internetas tai iš tiesų tas žaidimas "pagauk bangą".

Ir kiek internete žmonių atsiliepimų ir visokių pornografijų pridaryta su konservų skardinėm, naudojant bliudus ir panašiai kaip reflektorius, tada galima išgauti kažkokią naudą už kosminę kainą.

Cituoti:
Beje, gal yra jau išbandžiusių naujuosius Teltonikos modemus Wimax'ui? Labai būtų įdomu išgirsti atsiliepimus apie šį produktą, ar iš tikro jis jau toks geresnis nei konkurentų. Teltonikos modemas: http://teltonika.lt
Ir kaži kuom jis ten skirsis nuo konkurentų. Naudos tuos pačius mikroschemų gamintojų produktus, tik tiek, kad savo softą bus parašę.

Nors neaišku kaip ten su pririšimu :-? Kaži ar mezonas išduotų planą ?

P.S pakolkas mano 3G eina be problemų bet kurioje Lietuvos vietoje, važiuojant ar besėdint tualete :P Tik labai nervina tai, kad ribotas megabaitų kiekis. Kaip už modemą veikia telefonas.
  • 0


_________________
Kliūtis pradedame matyti tada, kai nukreipiame žvilgsnį nuo tikslo | Henry Ford


Moderatorius

Užsiregistravo: 2009-01-13, 02:37
Pranešimai: 12884
Miestas: Panevėžys
Reputacija: +206
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2011-11-11, 14:55 
     
kionig rašė:
Todėl, kad reikia išeiti į balkoną ir taikyti pagal RSSI kur tas mezonas rodo padalas arba stiprinimą kuris tesiekia ~70dBm geriausiu atveju kas yra labai mažai. Traukia tik viename kambaryje ir tai nukreipiant į kažkur toli esančią stotį. Pamiršau koks ten vidutinis stiprinimas, bet irgi neperdidžiausias, o greitis irgi nestebuklingas. Todėl nuėjus į bet kokį kitą kambarį ar į tualetą gali atsisveikinti su internetu ir mezonas su savo išreklamuotu 4G ne tik, kad yra akmens amžiui, bet dar jam toli gražu iki išlipimo iš kaip čia straipsnio antraštėje minėta.

Nežinau iš kur tokius gražius skaičius ponaitis ištraukė kaip 70dBm (netikiu tokiais skaičiais), bet kiek pamenu, kambaryje samsung modemas rodydavo apie 20 su trupučiu dBm... Ir ryšys būdavo puikus, netrūkinėdavo ir nereikėdavo nieko gaudyti ir ieškoti kažkokios ypatingos vietos, o sparta dažniausiai būdavo apie 8-10 Mbps... Tad man labai keista, kad tokios problemos kamuoja ponaitį... Tad peršasi išvada, kad galbūt su modemu ne viskas tvarkoje pas patį. Kartą dariau eksperimentą važiuojančioje mašinoje, ir su savo samsung (pirmuoju) modemu ryšį sugebėjau pagauti nuvažiavus ne vieną kilometrą nuo aprėpties zonos padengimo ribos... aišku, reiktų paminėti, kad tai buvo užmiestis jau :)

Cituoti:
Ir kaži kuom jis ten skirsis nuo konkurentų. Naudos tuos pačius mikroschemų gamintojų produktus, tik tiek, kad savo softą bus parašę.

Dabartinėje elektronikoje softas ir yra pats pagrindas... (ir turiu omeny ne taikomąsias programas).

Cituoti:
Nors neaišku kaip ten su pririšimu :-? Kaži ar mezonas išduotų planą ?

Nors nesidomėjau kaip telecentras priskiria abonentus prie konkretaus įrenginio, bet spėju, kad pagal mac adresą, tad jeigu yra galimybė teltonikos modemui pakeisti mac adresą tarkim į savo kito turimo mezon modemo mac'ą, tokiu atveju galima būtų neužsisakinėti naujo plano ir turėtų veikti senasis planas su naujuoju modemu (žinoma, vienu metu turėtų būti įjungtas tik vienas modemas su tokiu pačiu mac adresu).

p.s.
o apie 3G užmiestyje nelabai yra ką kalbėti - ryšys yra, bet naršyti internete kur kas geriau su Edge, nes 3G užmiestyje ne kas kita, kaip baisus lagas. Kol bazinė stotis teiksis tau atsiųsti duomenų paketą, su edge tinklapis jau būna atvertas. Kalbu konkrečiai apie omnitelį. Bet čia bet kokiu atveju labai subjektyvu, nes Lietuva ne vienas kiemas, ir skirtinguose rajonuose gali būti skirtinga situacija.
  • 0




Užsiregistravo: 2011-11-10, 18:45
Pranešimai: 671
Miestas: Nibiru
Reputacija: 0
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2011-11-11, 16:04 
     
Unikali durnaropė rašė:
Nežinau iš kur tokius gražius skaičius ponaitis ištraukė kaip 70dBm (netikiu tokiais skaičiais), bet kiek pamenu, kambaryje samsung modemas rodydavo apie 20 su trupučiu dBm...
Pardon, truputi mieguistas sumelavau. Iš tiesų minusą primiršau prirašyti prie to skaičiaus. T.y skiriasi nuo tavo skaičiaus labai daug. Ir pakolkas apsistojęs antakalnyje, o ten mezono padengimo žemėlapis kaip ir "užspalvintas raudonai". Bet deja gražūs paveiksliukai ir realybė skiriasi kaip diena ir naktis. Dar galėtų sužymėti savo esančias stotis, būtų paprasčiau "pagauti banga". O dabar gaudai bangą pagal RSSI ir SNR, kuriuos rodo mezon prisijungimo programa. Dažnai buitiškai šnekant gali išgirsti iš žmonių, kurie sako "dvi padalos", tai va balkone jau gaudo "tris pagaliukus". Aišku realūs skaičiai jau kažkiek geresni.

Cituoti:
Tad man labai keista, kad tokios problemos kamuoja ponaitį... Tad peršasi išvada, kad galbūt su modemu ne viskas tvarkoje pas patį.
Modemas kaip modemas ir nieko jis daug nesiskiria nuo kitų. Įprastinis "usb dongle" tipo Huwei modemas su 0.75m ubs prailgintoju.

Cituoti:
Kartą dariau eksperimentą važiuojančioje mašinoje, ir su savo samsung (pirmuoju) modemu ryšį sugebėjau pagauti nuvažiavus ne vieną kilometrą nuo aprėpties zonos padengimo ribos... aišku, reiktų paminėti, kad tai buvo užmiestis jau :)
Neabejoju kad gaudo ir kokiam užmiestyje, bet jau viskas kinta, be to, gerai jei ten nėra aukštų namų, miškų, kalvotų vietovių. Nors apskritai pasigooglinus apie mezoną, tai jau sakiau, ką žmonės išradinėja, kad pagautų išsvajotąjį 4G.

Cituoti:
Dabartinėje elektronikoje softas ir yra pats pagrindas... (ir turiu omeny ne taikomąsias programas).
Net tiek ir softas čia turi didelę reikšmę, kadangi dabar gaminama viskas viename chipe. Ir epromas, ir mikroprocesoriaus branduolys(greičiausiai koks RISC architektūros) ir visas siųstuvas jame. Ir vieni ir kiti kreivarankiai galėtų bent padaryti išėjimą normaliai antenai su SMA lizdu. O aš jau pasijunksiu normalią išorinę anteną ir ją išsikelsiu kur nors, jei jau tos esą beviltiškas padengimas.

Cituoti:
Nors nesidomėjau kaip telecentras priskiria abonentus prie konkretaus įrenginio, bet spėju, kad pagal mac adresą, tad jeigu yra galimybė teltonikos modemui pakeisti mac adresą tarkim į savo kito turimo mezon modemo mac'ą, tokiu atveju galima būtų neužsisakinėti naujo plano ir turėtų veikti senasis planas su naujuoju modemu (žinoma, vienu metu turėtų būti įjungtas tik vienas modemas su tokiu pačiu mac adresu).
Būtų įdomu visai gauti ir padaryti skrodimą jų :) Bet dažnai mikroschemos būna gaminamos t.y tiksliau vidinė EPROM atmintis yra gamina kaip OTP(vieną kartą programuojamos), kas yra pigiau, tai perrašymas praktiškai nebus įmanomas. O ir dažnai patys chipai bus užmarkiruoti taip, kad joks "reverse engineering" nebūs įmanomas.

Cituoti:
p.s.
o apie 3G užmiestyje nelabai yra ką kalbėti - ryšys yra, bet naršyti internete kur kas geriau su Edge, nes 3G užmiestyje ne kas kita, kaip baisus lagas. Kol bazinė stotis teiksis tau atsiųsti duomenų paketą, su edge tinklapis jau būna atvertas. Kalbu konkrečiai apie omnitelį. Bet čia bet kokiu atveju labai subjektyvu, nes Lietuva ne vienas kiemas, ir skirtinguose rajonuose gali būti skirtinga situacija.
Vat nežinau, man kaip tik Edge stabdis didžiausias, o konkrečiai HSDPA veikia be jokių problemų tiek užmiestyje. Greitis gal nėra toks, kokio norėtųsi, bet užtenka ir technologijom atsiversti ar kam nors kitam.

P.S Pakolkas 4G tikrai nėra išvystytas. Mezonas ne tik, kad gerai uždirba iš modemų, bet dar ir už planus lupdamas. Nors neabejoju, kad nesutiktų išduoti ir kokios prieigos su savo modemu. Svarbu, jog jiem daugiau vartotojų... kurie neša pelną.
  • 0


_________________
Kliūtis pradedame matyti tada, kai nukreipiame žvilgsnį nuo tikslo | Henry Ford


Moderatorius

Užsiregistravo: 2009-01-13, 02:37
Pranešimai: 12884
Miestas: Panevėžys
Reputacija: +206
   
 
Į viršų
Rodyti paskutinius pranešimus:
Rūšiuoti pagal
 


Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 13 pranešimai(ų) ] 

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Google [Bot] ir 3 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
 

Ieškoti:
Pereiti į:
 
 

Reputation System ©'