Dabar forume
[ Administratorius ] [ Moderatorius ]
|
|
Daugiau
|
|
|
|
|
| Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą |
| Pranešimas |
Autorius |
Parašytas: Kv. 11 17, 2011 0:06 Rašyti temą: |
|
|
| saugus greitis yra reliatyvi sąvoka, vienam jis didelis, kitam jis mažas. Reikia galvoti, ar kitas žmogus, sukdamas iš sąnkryžos , nuspręs, suspės jis, ar ne. Jei mieste greitis 50 , ir tu už 200 metrų, tai gal spės, o jei tavo greitis 120, tai avarija. |
|
rimasD
Prisijungė: 2008 05 21 Žinutės: 916 Miestas: Alytus
|
|
Atgal į viršų |
 |
Parašytas: Kv. 11 17, 2011 0:49 Rašyti temą: |
|
|
| andriulis rašo: |
| Kas cia per nuoroda debiliska? kitaip net pavadinti negaliu. Ot tai besmegeniu eksperimentas.... Tai cia taip iseitu, kad prie sviesaforo vos ne sankaba visuomet turiu ismynes buti, plius stengtis greiciau spausti paskui sekancia masina. Jei taip butu, tai avarija garantuota, kai priekyje viena vaziuojanti masina sugalvos sukti i desine, o ten kaip zinom zalia sviecia pestiesiems, stabtelejus praleisti zmoniu i "sikna" garantuotai ivaziuos. |
Nevairaves Lenkijoje, Vokietijoje ir kituose didmiesciuose. Subaru vaziavo visai normaliai. 2s reakcijos laikas - tai jei kamuoli i jus kas nors mes, jis skries 0,5s atsitrenks i galva ir po 1,5s pradesit rekt kaip skauda ? Kai labai skubu ir reikia sukti i kaire, tai bunu siek tiek naglai pravaziuoju pirma juosta ir saunu i tarpa kur suka i kaire. Nedaryciau taip, bet kad ten tarpai tokie, kad ne tik, kad nesukeldamas niekam pavojaus telpu, bet dar ir fura tilptu paskui mane. Tarpai po maziausiai 6-10 metru. Esme ta, kad pas mus nera vairuotoju kulturos. Atsiranda kazkoks apsismaukes gaidelis, kuris vaziuoja antra juosta greitkeli 90km/h ir nepraleidzia nieko bei jis jauciasi teisus - saugiai vaziuoja. Deja jis sukelia avarine situacija, nes jis privalo vaziuoti pirma juosta, jei ji tik laisva. Taip as kartais lakstau, bet uzmiestyje +20, mieste iki +15. Yra tokiu vietu, kur kelio salygos neleidzia ir vaziuoju leciau nei leistina (matomumas, daug pesciuju, prasta kelio danga). Kitas dalykas, ivyksta eismo ivykis ar siaip viena eismo juosta uzdaryta, pagal eismo taisykles reikalaujama, kad judancios juostos eismo dalyvis ileistu po viena masina - faktas. Reali situacija - kiekvienas nuosmauka jauciasi toks svarbus kad zut but nepraleis nieko. Beje, tie kurie normaliai vaziuoja, kad ir greiciau, beveik visad ileidzia masina. Dar kitas variantas, prie ziedo... Atvaro koks "kietiakas" kuris tik tiesiojoje moka paspausti. Matai yra tarpas ivaziuoti 2-3 masinom, priesais vaziuojantis pradeda vaziuoti, tu stebi zieda, o tas paima ir uzstabdo - jei nespejai pasiziureti - avarija, nors jis sukele avarine situacija, tu kaltas, tai kas geriau, tas kuris vaziuoja, ar tas kuris "atsargus" ir myzcioja ? Tesiam toliau... Pvz. buvo tokia situacija man Lenkijoje. Belenkiant 3 furas viena paskui kita vaziuojancias (nakti) is niekur nieko tiesiojoje isdygo masina (kaip supratom) issuko is salutinio, o nebuvo jokio zenklo ar kelio zenklinimo. Vaziavau jau svelniai tariant greitai, nes norejau apsilenkti furas kuo greiciau. Zmogus buvo supratingas pasitrauke i salikele, fura irgi pasitrauke i sona ir graziai islindau. Lietuvoje fura tai butu tave dar i sona nustume, o priespriesinis butu pasiaukojes. Esme ta, kad lygiai taip pat ir as pasielgiu kitu atzvilgiu. Jei tokioje situacijoje buciau stabdes - buciau atsitrenkes i fura ir vis tiek su priespriesais atvaziuojanciu susidure, o greitis mano buvo nesvarbu. Jei buciau lenkes leciau - butu buvus ta pati situacija, tik nebuciau spejes islisti laukan, na gal buciau spejes pataikyti i tarpa tarp furu, bet tada butu reikeje tiksliai tarp furu stabdyt.
Viena pirmuju mano ziemu, senajam plente i palanga, posukyje is niekur nieko islenda atsargiai vaziuojantis 50km/h greiciu masiniukas kuris vaziuoja totaliai vidury kelio. As vaziuoju tuos pacius 50km/h, o kelias totaliai slidus - pavasarinis slapias sniegas ant dangos. Del to, kad jis vaziavo per viduri kelio, o kelias siauras ir taip, mano galiniai ratai buvo visiskai salikeleje ir vos neislydau is kelio. Taigi vel, geriau atsargus, kuris sukelia avarines situacijas ar normaliai vaziuojantis kad ir +10 ?
Tokiu situaciju galiu varyti ir varyti, ir tai tik is mano dar salyginai menkos vairavimo patirties. Dar jei prideti tevo patirti, butu galima parasyti visa romana vien tik apie avarines situacijas ir avarijas.
P.S. mano avarija: is niekur nieko tuscioje gatveje mergaite antroje juostoje kirto ant stabdziu iki galo. Mano koja buvo ant stabdziu, bet sitokio veiksmo totaliai nesitikejau ir jos stabdziu zibintai buvo po purvu. Islipus is masinos ant jos reke jos vyras. Velgi, jinai vaziavo atsargiai ir sukele avarine situacija. Taip as nesilaikiau saugaus atstumo, bet jei nuo kiekvieno tokio laikytis saugaus atstumo, tai masina liks garaze.
P.S.S. nuo dabar visus itartinai vairuojancius apsilenkiu. |
|
immortallt
Prisijungė: 2009 04 04 Žinutės: 6276 Miestas: Vilnius-Klaipeda
|
|
Atgal į viršų |
 |
Parašytas: Kv. 11 17, 2011 3:21 Rašyti temą: |
|
|
mane labiau nustebino vairavimo igudziai, o ypac desineje eileje, o ne pati sistema. _________________ Problem, officer? |
|
keine_lust

Prisijungė: 2009 12 23 Žinutės: 283
|
|
Atgal į viršų |
 |
Parašytas: Kv. 11 17, 2011 8:43 Rašyti temą: |
|
|
To immortal. Tipinis "kelių gaidelio" dienoraštis! Tokiems kaip tu, turiu kablį mašinos gale įmontavęs. Ir visada, ne duo die... užkišinėjantiems ar važiuojant iki +10 km/h prisiplojusosiems prie šiknos bei akinantiems ilgomis šviesomis, neva kažkur skubantiems, užstabdau taip, kad jų padangos žviegtų ar pasimautų ant kablio. Pirmiausia, keisk mastyseną, nes tavo požiūris tikrai kreivas. Kodėl normalūs vairuotojai, vien per tokius nesusipratėlius, turi jaustis kelyje, kaip kovos arenoje. Kita vertus, manau, vis vien su tokiomis savo vairavimo nuostatomis, vieną dieną prisiplosi, ir ateisim mes už tave pasimelsti. Sėkmės!
| immortallt rašo: |
| andriulis rašo: |
| Kas cia per nuoroda debiliska? kitaip net pavadinti negaliu. Ot tai besmegeniu eksperimentas.... Tai cia taip iseitu, kad prie sviesaforo vos ne sankaba visuomet turiu ismynes buti, plius stengtis greiciau spausti paskui sekancia masina. Jei taip butu, tai avarija garantuota, kai priekyje viena vaziuojanti masina sugalvos sukti i desine, o ten kaip zinom zalia sviecia pestiesiems, stabtelejus praleisti zmoniu i "sikna" garantuotai ivaziuos. |
Nevairaves Lenkijoje, Vokietijoje ir kituose didmiesciuose. Subaru vaziavo visai normaliai. 2s reakcijos laikas - tai jei kamuoli i jus kas nors mes, jis skries 0,5s atsitrenks i galva ir po 1,5s pradesit rekt kaip skauda ? Kai labai skubu ir reikia sukti i kaire, tai bunu siek tiek naglai pravaziuoju pirma juosta ir saunu i tarpa kur suka i kaire. Nedaryciau taip, bet kad ten tarpai tokie, kad ne tik, kad nesukeldamas niekam pavojaus telpu, bet dar ir fura tilptu paskui mane. Tarpai po maziausiai 6-10 metru. Esme ta, kad pas mus nera vairuotoju kulturos. Atsiranda kazkoks apsismaukes gaidelis, kuris vaziuoja antra juosta greitkeli 90km/h ir nepraleidzia nieko bei jis jauciasi teisus - saugiai vaziuoja. Deja jis sukelia avarine situacija, nes jis privalo vaziuoti pirma juosta, jei ji tik laisva. Taip as kartais lakstau, bet uzmiestyje +20, mieste iki +15. Yra tokiu vietu, kur kelio salygos neleidzia ir vaziuoju leciau nei leistina (matomumas, daug pesciuju, prasta kelio danga). Kitas dalykas, ivyksta eismo ivykis ar siaip viena eismo juosta uzdaryta, pagal eismo taisykles reikalaujama, kad judancios juostos eismo dalyvis ileistu po viena masina - faktas. Reali situacija - kiekvienas nuosmauka jauciasi toks svarbus kad zut but nepraleis nieko. Beje, tie kurie normaliai vaziuoja, kad ir greiciau, beveik visad ileidzia masina. Dar kitas variantas, prie ziedo... Atvaro koks "kietiakas" kuris tik tiesiojoje moka paspausti. Matai yra tarpas ivaziuoti 2-3 masinom, priesais vaziuojantis pradeda vaziuoti, tu stebi zieda, o tas paima ir uzstabdo - jei nespejai pasiziureti - avarija, nors jis sukele avarine situacija, tu kaltas, tai kas geriau, tas kuris vaziuoja, ar tas kuris "atsargus" ir myzcioja ? Tesiam toliau... Pvz. buvo tokia situacija man Lenkijoje. Belenkiant 3 furas viena paskui kita vaziuojancias (nakti) is niekur nieko tiesiojoje isdygo masina (kaip supratom) issuko is salutinio, o nebuvo jokio zenklo ar kelio zenklinimo. Vaziavau jau svelniai tariant greitai, nes norejau apsilenkti furas kuo greiciau. Zmogus buvo supratingas pasitrauke i salikele, fura irgi pasitrauke i sona ir graziai islindau. Lietuvoje fura tai butu tave dar i sona nustume, o priespriesinis butu pasiaukojes. Esme ta, kad lygiai taip pat ir as pasielgiu kitu atzvilgiu. Jei tokioje situacijoje buciau stabdes - buciau atsitrenkes i fura ir vis tiek su priespriesais atvaziuojanciu susidure, o greitis mano buvo nesvarbu. Jei buciau lenkes leciau - butu buvus ta pati situacija, tik nebuciau spejes islisti laukan, na gal buciau spejes pataikyti i tarpa tarp furu, bet tada butu reikeje tiksliai tarp furu stabdyt.
Viena pirmuju mano ziemu, senajam plente i palanga, posukyje is niekur nieko islenda atsargiai vaziuojantis 50km/h greiciu masiniukas kuris vaziuoja totaliai vidury kelio. As vaziuoju tuos pacius 50km/h, o kelias totaliai slidus - pavasarinis slapias sniegas ant dangos. Del to, kad jis vaziavo per viduri kelio, o kelias siauras ir taip, mano galiniai ratai buvo visiskai salikeleje ir vos neislydau is kelio. Taigi vel, geriau atsargus, kuris sukelia avarines situacijas ar normaliai vaziuojantis kad ir +10 ?
Tokiu situaciju galiu varyti ir varyti, ir tai tik is mano dar salyginai menkos vairavimo patirties. Dar jei prideti tevo patirti, butu galima parasyti visa romana vien tik apie avarines situacijas ir avarijas.
P.S. mano avarija: is niekur nieko tuscioje gatveje mergaite antroje juostoje kirto ant stabdziu iki galo. Mano koja buvo ant stabdziu, bet sitokio veiksmo totaliai nesitikejau ir jos stabdziu zibintai buvo po purvu. Islipus is masinos ant jos reke jos vyras. Velgi, jinai vaziavo atsargiai ir sukele avarine situacija. Taip as nesilaikiau saugaus atstumo, bet jei nuo kiekvieno tokio laikytis saugaus atstumo, tai masina liks garaze.
P.S.S. nuo dabar visus itartinai vairuojancius apsilenkiu. |
|
|
Ramelis
Prisijungė: 2010 11 10 Žinutės: 9
|
|
Atgal į viršų |
 |
Parašytas: Kv. 11 17, 2011 9:15 Rašyti temą: |
|
|
As tikrai kamstyje nestovesiu kuo arciau masinos, nes zinant musu autoparko naujuma, tai as nesiruosiu senos masinos ismetamas dujas kvepuoti. Jei pradesit rekti, jog galima uzdaryti sklende, tai tuomet tokiu oru labai greitai langai aprasoja.
Immortallt - biskeli persudini. Vairaves masina daugelyje Europos didmiesciu, bet niekas taip kvailai kaip tam video siuzete nesistengia vairuoti. Ten gerai sureguliuoti zalieji kolidoriai. O Lenkijoje lenkai vairavimo kulturos neturi, nes jiems iskisti masina is salutinio kelio tau pries nosi kai tu vaziuoji 100km/h jokia problema.Stabdyk. Furistai cia kitas reikalas, kad ir kokioje salyje jie yra keliu banginiai ir tikrai stengiasi padeti, pareguliuoti eisma. (zinoma visuomet buna isimciu)
Pats megstu greiti ir retkarciais patinka mieste pagudrauti, pamanevruoti, bet stengiuos tai daryti kitiems nekeliant kazkokiu netiketu situaciju. |
|
andriulis
Prisijungė: 2009 04 28 Žinutės: 1265
|
|
Atgal į viršų |
 |
Parašytas: Kv. 11 17, 2011 9:42 Rašyti temą: |
|
|
| manau saugus vairavimas reiškia vairuoti taip, kad neįvyktų nors ir menkiausias eismo įvykis. supratimas, kad vairuoji saugiai jei nieko neužmuši, o visa kita sugis arba atšpakliuojama, yra debiliškas. |
|
drone
Prisijungė: 2010 05 20 Žinutės: 22
|
|
Atgal į viršų |
 |
Parašytas: Kv. 11 17, 2011 9:44 Rašyti temą: |
|
|
| Ramelis rašo: |
| Ir visada, ne duo die... užkišinėjantiems ar važiuojant iki +10 km/h prisiplojusosiems prie šiknos bei akinantiems ilgomis šviesomis, neva kažkur skubantiems, užstabdau taip, kad jų padangos žviegtų ar pasimautų ant kablio. |
Hm, tai visgi kas čia kelių paukštis? |
|
kestutisz
Prisijungė: 2010 04 01 Žinutės: 1063
|
|
Atgal į viršų |
 |
Parašytas: Kv. 11 17, 2011 10:03 Rašyti temą: |
|
|
| kestutisz rašo: |
| Ir visada, ne duo die... užkišinėjantiems ar važiuojant iki +10 km/h prisiplojusosiems prie šiknos bei akinantiems ilgomis šviesomis, neva kažkur skubantiems, užstabdau taip, kad jų padangos žviegtų ar pasimautų ant kablio. |
Tiesa sakant ir man reikia gala pasiremontuoti, tai tokie isterikai kur su ilgosiom sviesom mieste blykcioja ypac tinka
O jei rimtai tai blykcioti sviesom net autostradoj nemandagu ir tokiems net neskubu uzleisti kad ir kiek jie ten blykciotu. O mandagus zestas yra tiesiog parodyti posuki, ir visi normulus vairuotojai praleidzia, na buvo pasitaikiusi situacija kad mergina tiesiog turbut nesuprato, bet isterikuot nebutina del to, pasitaikius progai per kita puse aplenki. |
|
Aklas
Prisijungė: 2009 09 30 Žinutės: 122
|
|
Atgal į viršų |
 |
Parašytas: Kv. 11 17, 2011 10:36 Rašyti temą: |
|
|
| Sakai per kita puse aplenki? Kazkokiu nepilnavertiskumo jausmo zmoniu cia vis apsireiskia. Matyt seniai arba is viso nesat gave i nosy. |
|
andriulis
Prisijungė: 2009 04 28 Žinutės: 1265
|
|
Atgal į viršų |
 |
Parašytas: Kv. 11 17, 2011 11:15 Rašyti temą: |
|
|
| Aklas rašo: |
Tiesa sakant ir man reikia gala pasiremontuoti, tai tokie isterikai kur su ilgosiom sviesom mieste blykcioja ypac tinka
O jei rimtai tai blykcioti sviesom net autostradoj nemandagu ir tokiems net neskubu uzleisti kad ir kiek jie ten blykciotu. O mandagus zestas yra tiesiog parodyti posuki, ir visi normulus vairuotojai praleidzia, na buvo pasitaikiusi situacija kad mergina tiesiog turbut nesuprato, bet isterikuot nebutina del to, pasitaikius progai per kita puse aplenki. |
Tu net neturi buti antroje juostoje - sukeli avarine situacija. Tai tu esi tas keliu gaidelis.
Stabdantis tycia - irgi keliu gaidelis, kuris daugiausia avariniu situaciju ir sukelia. Jei kiekvienas smaukysis antroj-trecioj juostoj tai susidarys momentaliai kamsciai.
As vaziuoju graziai, esant reikalui ir praleidziu, ir prie pereju sustoju, bet negaliu pakesti mieganciu kelyje ar besivelkanciu trecioje juostoje kai pirmos dvi tuscios. Visad praleidziu vaziuojancius greiciau ir nematau problemos.
Paaiskink man, kaip zigulis vaziuodamas ant 100 yra toks pat saugus kaip naujausi mersai ar bmw vaziuodami ant 150 ? mersai ir bmw nuo 150 iki 0 sustos 50% greiciau ?
Deja stabdymas dazniausiai priveda prie avariju - prarandama kontrole, nematai kas vyksta gale, dazniausiai vis tiek neuztenka laiko sustoti. Net i griovi nuvaziuojant stabdyti geriau nereikia - apsiversi. O uzspaudes gazo gali tiesiog graziai nuvaziuoti i pievas (apdauzysi siek tiek, bet pats liksi sveikas).
Aha, lenkai tikrai neturi vairavimo kulturos.... Tik jau nereikia. Jie visada praleis, net pasitrauks i salikele, kad praleistu. Mieste irgi ileis tave jei reikes, niekas nepuola pries nosi stabdyti ir pan.
P.S. kablys gale labai gerai tavo masinos visa simetrija iskraipo, kai tik kas nors atsitrenkia.
P.S.S. net eismo taisyklese irasyta, kad tycia stabdymas be priezasties yra avarines situacijos sukelimas. Jeigu pas mane bus sumontuota kamera ir galesiu irodyti, kad stabdei be priezasties - kaltas liksi tu. Beje, Korejoje maciau yra tokios irangos pirkti. Reikes isigyt. |
|
immortallt
|
|
Atgal į viršų |
 |
Parašytas: Kv. 11 17, 2011 12:09 Rašyti temą: |
|
|
| immortallt rašo: |
| Aklas rašo: |
Tu net neturi buti antroje juostoje - sukeli avarine situacija. Tai tu esi tas keliu gaidelis.
Stabdantis tycia - irgi keliu gaidelis, kuris daugiausia avariniu situaciju ir sukelia. Jei kiekvienas smaukysis antroj-trecioj juostoj tai susidarys momentaliai kamsciai.
As vaziuoju graziai, esant reikalui ir praleidziu, ir prie pereju sustoju, bet negaliu pakesti mieganciu kelyje ar besivelkanciu trecioje juostoje kai pirmos dvi tuscios. Visad praleidziu vaziuojancius greiciau ir nematau problemos.
Paaiskink man, kaip zigulis vaziuodamas ant 100 yra toks pat saugus kaip naujausi mersai ar bmw vaziuodami ant 150 ? mersai ir bmw nuo 150 iki 0 sustos 50% greiciau ?
Deja stabdymas dazniausiai priveda prie avariju - prarandama kontrole, nematai kas vyksta gale, dazniausiai vis tiek neuztenka laiko sustoti. Net i griovi nuvaziuojant stabdyti geriau nereikia - apsiversi. O uzspaudes gazo gali tiesiog graziai nuvaziuoti i pievas (apdauzysi siek tiek, bet pats liksi sveikas).
Aha, lenkai tikrai neturi vairavimo kulturos.... Tik jau nereikia. Jie visada praleis, net pasitrauks i salikele, kad praleistu. Mieste irgi ileis tave jei reikes, niekas nepuola pries nosi stabdyti ir pan.
P.S. kablys gale labai gerai tavo masinos visa simetrija iskraipo, kai tik kas nors atsitrenkia.
P.S.S. net eismo taisyklese irasyta, kad tycia stabdymas be priezasties yra avarines situacijos sukelimas. Jeigu pas mane bus sumontuota kamera ir galesiu irodyti, kad stabdei be priezasties - kaltas liksi tu. Beje, Korejoje maciau yra tokios irangos pirkti. Reikes isigyt. |
zinoma isidek kamera ir ji puikiai uzfiksuos kaip nesilaikai saugaus atstumo.
matau isterijos prasideda tai rasau paskutini karta
Pirmoje eileja siulau issiplauti dantis ir mieste is pirmos juostos neketinu sukti i kaire Nors taip pamirsau kad tu tas kuris visada pirma juosta vaziuoja kur mazesne eile ir po to pries pat sankryza drasiai kazkam uzkisi pries nosi nes tau tai tiesiog normalu kam gi stoveti visa eile ane  |
|
Aklas
Prisijungė: 2009 09 30 Žinutės: 122
|
|
Atgal į viršų |
 |
Parašytas: Kv. 11 17, 2011 14:07 Rašyti temą: |
|
|
Mhm, priesais nosi... Tik paskui mane dar dvi masinos ivaziuoja. Nelendu, kai nera normalaus tarpo. Nelendu, kai nesukuria kamsciu. O kada suksi i kaire ? Uz kilometro ? Penkiu ?
Filmukas gerai parode, kad jei zmones vaziuotu nepalikdami 25 metru tarpo, eismas vyktu 2-3 kartus greiciau. Pravaziavus sankryza jau gali padidinti tarpa, bet pradet vaziuot reiktu kartu, o ne palaukus, kol kitas is sankryzos isvaziuos.
Anyway, negalvokit kad vieni kelyje esat, nekelkit avariniu situaciju ir neprovokuokit kitu vairuotoju, o ne kaip blondines vaziuoja, ant kablio uzstringa. Pravaziuoji pagal taisykles desiniau, kad neuzkisti antros juostos. Kadangi jinai nevaziuoja, apsisuku as, paskui jinai jau sukas, kadangi pamate, kad as speju. Tada prisivijo ir sukioja pirsta aplink smilkini (vaziavau pagal visas taisykles).
Beje, kazkaip pripazinai, kad tycia sukelineji avarines situacijas...
Taip, gauciau bauda uz saugaus atstumo nesilaikyma, bet del avarijos liktum kaltas tu, nes tu sukeli avarine situacija. Paskaityk KET. |
|
immortallt
|
|
Atgal į viršų |
 |
Parašytas: Kv. 11 17, 2011 15:50 Rašyti temą: |
|
|
| Del tu "stabdziu" antroje autostrados juostoje, tai mane irgi erzina, kai kurie nemasto vaziuodami. Bet vat buvo kelis kartus tokiu situaciju, kai pats vaziuoji +10, lenki pirmoje juostoje esancius, o prisivijes is paskos, dazniausiai su kokia kruta masina spigina jau, tipo traukis. Va tokie tai uzknisa, nes nu kur dingt? Tipo man virsyt greiti del jo, ar ka? Aplenksiu ir pasitrauksiu, kam cia erzinti dar? Va tokiu tai nesuprantu.. |
|
Inžinierius.
Prisijungė: 2011 10 02 Žinutės: 11
|
|
Atgal į viršų |
 |
Parašytas: Kv. 11 17, 2011 16:23 Rašyti temą: |
|
|
Kaip visada, ginčai tarp niekur neskubančių flegmatikų ir kitų likusių. Vienas toks flegmatikas priverčia šliaužti keliolika ar daugiau kitokio charakterio žmonių. Išvis, jei tau eismas per greitas, nespėji, negebi normaliai važiuot - nevažiuok. Šiuo metu yra susidaręs klaidingas žmonių įspūdis, kad VISI gali vairuot. Ne, taip nėra.
| Citata: |
| Bet vat buvo kelis kartus tokiu situaciju, kai pats vaziuoji +10, lenki pirmoje juostoje esancius, o prisivijes is paskos, dazniausiai su kokia kruta masina spigina jau, tipo traukis. Va tokie tai uzknisa, nes nu kur dingt? Tipo man virsyt greiti del jo, ar ka? Aplenksiu ir pasitrauksiu, kam cia erzinti dar? Va tokiu tai nesuprantu.. |
Čia naujieji lietuviai tokią savybę turi. Ignoruot tokius reikia. Geriausia dar panervint šalia kito automobilio važiuojant.
| Sakai per kita puse aplenki? Kazkokiu nepilnavertiskumo jausmo zmoniu cia vis apsireiskia. Matyt seniai arba is viso nesat gave i nosy. |
O kame problema apvažiuot per kitą pusę, jei žmogus nenori pasitraukt?
| manau saugus vairavimas reiškia vairuoti taip, kad neįvyktų nors ir menkiausias eismo įvykis. s |
Avarijų buvo ir bus, jų neišvengsi. Svarbu nepadaryt tokio manevro, kuriuo galėtum sužalot kitus.
| Kodėl normalūs vairuotojai, vien per tokius nesusipratėlius, turi jaustis kelyje, kaip kovos arenoje. |
Niekas niekur nekovoja, tik jei esi per lėto būdo - nevairuok. |
|
Arthuras
Prisijungė: 2010 08 03 Žinutės: 2207
|
|
Atgal į viršų |
 |
Parašytas: Kv. 11 17, 2011 19:32 Rašyti temą: |
|
|
immortallt turbūt realybėj esi labai nervuotas žmogelis, galima suprast perskaičius tavo pasisakymą, beveik kiekvienas važiuojantis ne pagal tavo "idealaus vairuotojo" režimą yra prasismaukęs gaidelis...
Kas antras vairuotojas lopas, na bet ponas immortallt gi idealus vairuotojas, jei visi tokie būtų kaip jis, mieste apskritai nebūtų avarijų ir net kamščių...
Jeigu tau tiek nervų sukyla bevairuojant, tai 40 metų jau pražilęs būsi ir rankos drebės, pasiūlymas būtų persėst į viešąjį transportą, nors ten turbūt ir visi užknistų, taigi belieka pirkti britvą, galėsi visur pravažiuot be kamščių.
| Kaip visada, ginčai tarp niekur neskubančių flegmatikų ir kitų likusių. Vienas toks flegmatikas priverčia šliaužti keliolika ar daugiau kitokio charakterio žmonių. Išvis, jei tau eismas per greitas, nespėji, negebi normaliai važiuot - nevažiuok. Šiuo metu yra susidaręs klaidingas žmonių įspūdis, kad VISI gali vairuot. Ne, taip nėra. |
Na važinėdamas mieste sutinku pagal tave taip vadinamų flegmatikų, bet iš to nedarau problemos, beto KET nėra tokio punkto, kad flegmatikai neturi teisės važiuoti automobiliu. ;D Tiesą sakant geriau jau flegmatikas nei isterikas koks nors, kur protelis užtemęs būna ir adrenalino apimtas gali nežinia ko pradaryti.
Paskutinį kartą redagavo Nerealiai, Kv. 11 17, 2011 19:54. Redaguota (2) kartus |
|
Nerealiai
Prisijungė: 2009 11 26 Žinutės: 269
|
|
Atgal į viršų |
 |
Parašytas: Kv. 11 17, 2011 19:39 Rašyti temą: |
|
|
| Arthuras rašo: |
Niekas niekur nekovoja, tik jei esi per lėto būdo - nevairuok. |
Kodėl aš turiu nevairuot jei aš niekur neskubu ir sau atsipūtęs riedu? Dar pasakysi, kad aš turiu visada 59km/h laikyt ir jei tu privažiuosi, tai kuo toliau trauktis nuo tavęs? |
|
Foxman
Prisijungė: 2010 10 15 Žinutės: 397 Miestas: Edinburgh
|
|
Atgal į viršų |
 |
Parašytas: Kv. 11 17, 2011 20:34 Rašyti temą: |
|
|
| Kodėl aš turiu nevairuot jei aš niekur neskubu ir sau atsipūtęs riedu? Dar pasakysi, kad aš turiu visada 59km/h laikyt ir jei tu privažiuosi, tai kuo toliau trauktis nuo tavęs? |
Nes kiti skuba? Tai jo, vieni sugalvos riedėt ant 30km/h, ir čia viskas ok? O jei tauta mūsų būtų tolerantiška, tai tikrai tokių atsirastų. Laimei, kad visi šiek tiek "pastumia" kelmus, tai dar rieda. Esi girdėjęs, jog negalima važiuot pernelyg lėtai, jei sąlygos leidžia? Čia iš KET.
Jei matai, kad žmogus važiuoja greičiau - praleisk jei turi galimybę. |
|
Arthuras
Prisijungė: 2010 08 03 Žinutės: 2207
|
|
Atgal į viršų |
 |
Parašytas: Kv. 11 17, 2011 21:20 Rašyti temą: |
|
|
| Kodėl aš turiu nevairuot jei aš niekur neskubu ir sau atsipūtęs riedu? Dar pasakysi, kad aš turiu visada 59km/h laikyt ir jei tu privažiuosi, tai kuo toliau trauktis nuo tavęs? |
Nes kiti skuba? Tai jo, vieni sugalvos riedėt ant 30km/h, ir čia viskas ok? O jei tauta mūsų būtų tolerantiška, tai tikrai tokių atsirastų. Laimei, kad visi šiek tiek "pastumia" kelmus, tai dar rieda. Esi girdėjęs, jog negalima važiuot pernelyg lėtai, jei sąlygos leidžia? Čia iš KET.
Pas mus nors ir leistinu greiciu vaziiuoji, kiti "pastumia", nes gi jie "skuba". Dazniausiai skuba iki artmiausio sviesoforo ir stovi kol uzsidegs zalia spalva, susiplanuok laika ir nereikes skubet. Man tai dar juokingiausia, kai piktieji dedes "skubantys" aplenkdami nuziuri piktu buldogo zvilgsniu. Turbūt pamatę save iš šalies patys juoktusi. |
|
Nerealiai
|
|
Atgal į viršų |
 |
Parašytas: Kv. 11 17, 2011 23:19 Rašyti temą: |
|
|
| Nerealiai rašo: |
Pas mus nors ir leistinu greiciu vaziiuoji, kiti "pastumia", nes gi jie "skuba". Dazniausiai skuba iki artmiausio sviesoforo ir stovi kol uzsidegs zalia spalva, susiplanuok laika ir nereikes skubet. Man tai dar juokingiausia, kai piktieji dedes "skubantys" aplenkdami nuziuri piktu buldogo zvilgsniu. Turbūt pamatę save iš šalies patys juoktusi. |
Isliskit is savo kaimo - pasiziurekit bet kuri didesni miesta. Artimiausias pavyzdys i vakarus - Varsuva. Kabo greicio apribojimo zenklas: 50, eismas juda ant 100km/h - pirma juosta iskaitant.
Flegmatikai, jei jie tvarkingai vaziuotu pirmoje juostoje, neuzkisinetu, nestabdytu pries nosi ir bent jau sankryza pervaziuotu tik uzsidegus zaliai, o ne palaukus kol uzsidegs geltona - tebunie. Ne visi orientuojasi erdveje greitai. Erzina mane zmones, kurie isivaizduoja kad vaziuoja vieni, kurie dedas teisuoliais ir bando kovot, rodyt principus. Cia kaip daznas kaunietis (visoje LT zinomas faktas), aplenk greitkelyje, tai pasivys ir uzlindes butinai uzkirs ant stabdziu ar sugalvos pagasdint kad nuo kelio nustums.
Siaip gyvenime as ramus, vairuoju irgi ramiai, kol koks nors atsiranda, kuriam dievas nedave sugebejimo vairuot bei anas bando primesti savo tvarka visiems likusiems, jam dzin, kad per tokius kaip jis ir ji pati susidaro kamsciai visam mieste, jis niekur gi neskuba.
Beje zodis smaukytis yra visai normalus zodis, kuris reiskia, kad juda pirmyn ir atgal bei niekur nepajuda. Jei galvos garbanotos - ne mano reikalas Atsiprasau jei ka nors izeidziau |
|
immortallt
|
|
Atgal į viršų |
 |
Parašytas: Pen. 11 18, 2011 11:14 Rašyti temą: |
|
|
Taip taip, tik buvo apsismaukęs gaidelis, kas įgauna visai kitą prasmę, o gal vadindamas lopais kažką ir turėjai omeny lopą - medžiagos gabalą kažkam lopyt. ;D Žodžiu ką pasakei tą, tik savo bendravimo kultūrą parodei, iš to galima spręsti, kad apie tamstos kalbamos kelio kultūros nori tik iš kitų vairuotojų, bet pats toli gražu tos kultūros nerodai.
Kas dėl greičio, tai jei tarkim važiuojam geležinio vilko g., tai ten 100km/h važiuot būtų dar normalu, nes nėra sankryžų daug ir kelias palyginus normalus, bet jei tu kaip pavyzdy duodi, kad vietoj 50km/h reik važiuot 100km/h, tai pagal tave gyvenamuosiuose rajonuose ant tiek reikėtų lakstyt. Nes visur kur geresnis kelias, leidžiama važiuoti 60, 70, kai kur 80 km/h. Įsivaizduoju nemažai pinigėlių reikėtų atsidėt baudom už greičio viršyjimą +50km/h. Jei ir viršyju greitį, tai man iš esmės vienodai ar kas nors velkasi pirma juosta, ar antra, aplenkiu ir nėra problemos. Jei matau, kad kas iš galo nori lenkt, tai persirikiuoju į pirmą juostą, bet kai prilimpa prie galo ir spigina xenonais ir dar vos ne pypina, tai važiuoju kaip važiavęs ir nesuku galvos, tegul patys pirma išmoksta kelio kultūros.
Dar mačiau, kad kolega toleruojat užlindimą eilės priekyje kai neva telpa 2-3 mašinos, tik nereikia, žinau aš tokius, slenka šalia, kol pamato, kad eilėj mašina šiek tiek pasislinko ir jei nevažiuosi prie kito buferio prilipęs, tai būtinai įkiš savo nosį, arba dar geresnis egzempliorius kai aplenkia visą eilę ir atsistoja beveik ant perėjos. Taip teoriškai tai gal labai niekam ir nepakenkia, bet kelio kultūra tai ne kiek nekvepia, iškart matyt, kad vairuotojas chamas ir dažniausiai tie chamai važinėja naujom blizgančiom mašinom. |
|
Nerealiai
|
|
Atgal į viršų |
 |
|
|
|
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų šiame forume Jūs negalite atsakinti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|