Dabar forume
[ Administratorius ] [ Moderatorius ]
|
|
Daugiau
|
|
|
|
|
| Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą |
| Pranešimas |
Autorius |
Parašytas: Pir. 05 28, 2012 22:21 Rašyti temą: |
|
|
| Arns rašo: |
na ir kas dėl tos geografijos? Estai skandinavams netoli, ypač jei prakalbam apie suomius, Suomių įlanka daug siauresnė nei Baltijos jūra iki Švedijos, ar sausuma atšiauriose vietose, kur maža gyventojų.
Lietuvai, Baltarusija ar Lenkija, daug artimesnės nei Estija... Tad išvedžiot galima daug, o realiai šiais laikais net tolimoji Kinija aprūpina visą pasaulį produktais. Bet kokios "sąjungos" kuriamos pirmiausia ekonomiškai, paskui jausmais, ir tik po to geografiškai. Tačiau kai kas užsisvajojęs pamiršo jog šie laikai nebe XX a pradžia ar 1987-ieji, kai dėl tam tikro tikslo susimetė savo mantas Estija, Latvija, Lietuva. Nes apart šių trumpų istorijos blyksnių bei draugiško pasisveikinimo, nieko daugiau nevyksta bendro. Ir tiesa sakant niekada nevyko. Ir kodėl dabar staiga, tokia nereikšminga sąjunga, turėtu atsirasti? |
Dėl geografijos lengviau plėtot bendrą infrastruktūrą. Juk Atominę statom su Estais, Latviais. Be to Lietuva ties elektros kablelį į Švediją. O iš Norvegų nuomos laivus dujoms gabenti.Tai vis dėlto vyksta kažkokie procesai. Baltarusija jau senai pasirinko Rusiją
O su Lenkais tikrai nieko gero neišeis. Vien konfliktai su ja. |
|
slack
Prisijungė: 2011 08 19 Žinutės: 265
|
|
Atgal į viršų |
 |
Parašytas: Pir. 05 28, 2012 22:21 Rašyti temą: |
|
|
Iki 2011 m. pabaigos Švedija, Danija, Suomija ir Norvegija mūsų šalyje iš viso buvo investavusios apie 11,5 mlrd. Lt. Tai sudaro beveik trečdalį visų iki šiol sukauptų užsienio investicijų Lietuvoje. Maždaug pusė šios sumos - iš Švedijos.
Štai jums ir atsakymas į ką Lietuva turėtų geopolitiškai orientuotis. Tuo labiau, kad švedai yra nedviprasmiškai pareiškę, jog gins Baltijos šalis ginkluoto konflikto atveju. Ir kadangi jie jau sumerkė milijardus į Baltijos šalių ekonomikas, tokie pareiškimai skamba visai įtikinamai.
Tad nereikia galvoti, jog "mes skandinavams neįdomūs". Įdomūs, ir dar kaip. IMO, mums tereikia išlaikyti šią kryptį ir ilgalaikėje perspektyvoje tapsim Šiaurės Europos dalimi, o ES bei NATO likimas taps mažiau svarbus. |
|
Vcitizen
Prisijungė: 2012 05 28 Žinutės: 2
|
|
Atgal į viršų |
 |
Parašytas: Antr. 05 29, 2012 0:39 Rašyti temą: |
|
|
Nesakau, kad reikia pulti rusam į glėbį, tačiau geresni santykiai su savo artimais ir galingais kaimynais tikrai nepakenktų,. _________________ Aš esu papirktas naftininkų ir žydų, priklausau slaptai masonų brolijai, padedu NASA'i išlaikyti paslaptis, bei dangstau didžiules koorporacijas tad nepykit dėl ištrintų komentarų. |
|
zamzungas Moderatorius
Prisijungė: 2008 12 10 Žinutės: 1164
|
|
Atgal į viršų |
 |
Parašytas: Antr. 05 29, 2012 1:09 Rašyti temą: |
|
|
| Pritariu, geresniu santykiu reikia. Bet geresni santykiai nebus tol, kol nebus baigti energetiskai svarbus projektai ir rusai su tuo nesusitaikys. Beje, pilnai itarciau, kad rusai pila papildomai deguto mums tarptautiniuose santykiuose ir su tais paciais lenkais. |
|
immortallt
Prisijungė: 2009 04 04 Žinutės: 6299 Miestas: Vilnius-Klaipeda
|
|
Atgal į viršų |
 |
Parašytas: Antr. 05 29, 2012 4:29 Rašyti temą: |
|
|
na, aš manau, kad istorija tikrai nepasikartos, tai kas turėtų būt svarbiausia, lietuvybės ar lietuviškumo, kalbos naikinimas, istorijos keitimas, tai yra blogiausia, o po to į kokia sąjunga papulsim, kam mokėsim mokeščius ar prie kieno didžiojo plano prisidėsim aš manau nėra svarbu, svarbiausia kuo mumis laikys, vergais ar lygiaverčiais partneriais, kas dėl rusijos tai man keista kodėl jie čia tiek kišasi, tikrai turi daug didesnių problemų ir vidinės politikos niuansų, tikriausiai čia dėl tu partijų pastoviai ir kišasi jie į tą pabaltį, matyt kažkaip naudojasi arba nori pasinaudot šia ar šiom valstybėm, tarkim netiesiogiai dalyvauti europos sąjungos sprendimuose, whatever, bet šiaip pafantazuojant, aš manau laikui bėgant atsiras labai didelių problemų, ne valstybinio masto kaip graikija, o pasauliniu, na aišku turėtu viskas būtų sprendžiama blaiviu protu, bet iš savo menko išprusimo aš turiu susidaręs tokia nuomonę, kad rusija, baltarusija, ukraina, aišku galima čia ir dadurti, esmė kad nelabai blaivaus mastymo šalininkės, na man taip atrodo kad visi jie apsiožine savo bendradabius, aukštesnei instancijai, o ji dar labiau apsiožinus, tai taip darosi kol sueina į keletą asmenų, kurie ką nori tą ir daro, o visi ožiai tik linksi galvom nuleidę, bijodami prarasti savo vietą po saulę, tas pats lietuvoje, tik buvo sakoma reikia atsikratyt erkučių iš valstybinio aparato, kaip tu jas išnaikinsi, jeigu vienas apsiožins visiem klius, na šita matyt reiks pergyvent ir tiek, na suvedant tai ką norėjau pasakyt taip kažkas sakė lietuva labai maža, nelabai ką jie iš mūsų gautų per jėgą, aš manau, kad jie daug daugiau gautų per šiltus santykius, pradedant nuo to, kad visi jie gerai suprastu, kad mes baltai, o jie slavai. _________________ studentas |
|
Planktonas
Prisijungė: 2009 12 02 Žinutės: 40
|
|
Atgal į viršų |
 |
Parašytas: Antr. 05 29, 2012 8:21 Rašyti temą: |
|
|
| slack rašo: |
| Arns rašo: |
na ir kas dėl tos geografijos? Estai skandinavams netoli, ypač jei prakalbam apie suomius, Suomių įlanka daug siauresnė nei Baltijos jūra iki Švedijos, ar sausuma atšiauriose vietose, kur maža gyventojų.
Lietuvai, Baltarusija ar Lenkija, daug artimesnės nei Estija... Tad išvedžiot galima daug, o realiai šiais laikais net tolimoji Kinija aprūpina visą pasaulį produktais. Bet kokios "sąjungos" kuriamos pirmiausia ekonomiškai, paskui jausmais, ir tik po to geografiškai. Tačiau kai kas užsisvajojęs pamiršo jog šie laikai nebe XX a pradžia ar 1987-ieji, kai dėl tam tikro tikslo susimetė savo mantas Estija, Latvija, Lietuva. Nes apart šių trumpų istorijos blyksnių bei draugiško pasisveikinimo, nieko daugiau nevyksta bendro. Ir tiesa sakant niekada nevyko. Ir kodėl dabar staiga, tokia nereikšminga sąjunga, turėtu atsirasti? |
Dėl geografijos lengviau plėtot bendrą infrastruktūrą. Juk Atominę statom su Estais, Latviais. Be to Lietuva ties elektros kablelį į Švediją. O iš Norvegų nuomos laivus dujoms gabenti.Tai vis dėlto vyksta kažkokie procesai. Baltarusija jau senai pasirinko Rusiją
O su Lenkais tikrai nieko gero neišeis. Vien konfliktai su ja. |
_________________ Žmonės, kurie neapkenčia tiesos, nepakenčia ir žmonių, drįstančių ją sakyti. Fransua Fenelonas |
|
Arns

Prisijungė: 2009 01 09 Žinutės: 3145
|
|
Atgal į viršų |
 |
|
|
|
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų šiame forume Jūs negalite atsakinti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|