Dabar forume
[ Administratorius ] [ Moderatorius ]
|
|
Daugiau
|
|
|
|
|
| Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą |
| Pranešimas |
Autorius |
Parašytas: Pir. 06 25, 2012 12:22 Rašyti temą: |
|
|
Černobylis antroj vietoj. Net nebežinau kuom tikėti, kai Čekuolis kitaip rašo
O jis juk irgi ne iš oro ima faktus, ar ne?
| Citata: |
Daktaras Voda dirba Sveikatos ir aplinkosaugos tyrimo centre Neuherberge prie Miuncheno - didžiausiame Radiacinės apsaugos institute Europoje. Maskvai leidus, jis dirba projekte, kuris vadinamas „Pietų Uralo radiacijos rizikos tyrimai“. Paprasčiau sakant, tiria regioną, kuriame sovietai prieš daugiau kaip 50 metų gamino branduolinius sprogmenis savo pirmajai atominei bombai.
Ta Uralo gamykla vadinosi „Mayak“ („Švyturys“). Gulago kaliniai nutiesė geležinkelį ir pastatė uždarą miestą 17 000 gyventojų, aušinimo bokštus, radiochemijos gamyklą. Pirmasis branduolinis reaktorius pradėjo veikti 1948-aisiais ir netrukus jau Stalinui gamino bombai tinkantį plutonį. Nei miestas, nei jo milžiniškos gamyklos nebuvo pažymėti jokiame žemėlapyje. 1957-ųjų rudenį sprogo cisterna, kurioje buvo 80 tonų branduolinių atliekų. Mačiusieji pasakoja, kad į dangų per kelis kilometrus pakilo skaisčiai raudonas stulpas. Vokietijos radiofizikų nuomone, „Mayako“ katastrofa buvo nepalyginti rimtesnė nei Černobylio. |
|
|
trapecijus

Prisijungė: 2012 05 22 Žinutės: 450 Miestas: Wicklow, Ireland
|
|
Atgal į viršų |
 |
Parašytas: Pir. 06 25, 2012 13:01 Rašyti temą: |
|
|
| trapecijus rašo: |
| Černobylis antroj vietoj. Net nebežinau kuom tikėti.. |
 _________________ (c) by "vvv2". |
|
vvv2

Prisijungė: 2012 03 15 Žinutės: 1987 Miestas: Kaunas city
|
|
Atgal į viršų |
 |
Parašytas: Pir. 06 25, 2012 15:54 Rašyti temą: |
|
|
Ką tu tuo norėjai pasakyti? Kad Černobilis yra daugiausiai aplinka radioaktyvioms medžiagomis užteršusi avarija, ar, kad didžiojoje dalyje šiaurės Amerikos dirvožemio galima rasti truputi urano? Kažkaip čia niekas nesiriša. _________________ Aš esu papirktas naftininkų ir žydų, priklausau slaptai masonų brolijai, padedu NASA'i išlaikyti paslaptis, bei dangstau didžiules koorporacijas tad nepykit dėl ištrintų komentarų. |
|
zamzungas Moderatorius
Prisijungė: 2008 12 10 Žinutės: 1163
|
|
Atgal į viršų |
 |
Parašytas: Pir. 06 25, 2012 17:42 Rašyti temą: |
|
|
| Man įdomiau kodėl fukušima pirmoj vietoj. |
|
vyckas
Prisijungė: 2009 05 16 Žinutės: 621 Miestas: Kaunas
|
|
Atgal į viršų |
 |
Parašytas: Pir. 06 25, 2012 19:44 Rašyti temą: |
|
|
| vyckas rašo: |
Todel kad avaryja ivyko nesenei ir radiacija yra gana didele po keliu metu cernobilis bus pirmas. |
|
sabotan
Prisijungė: 2010 11 09 Žinutės: 558
|
|
Atgal į viršų |
 |
Parašytas: Pir. 06 25, 2012 23:38 Rašyti temą: |
|
|
| sabotan rašo: |
Todel kad avaryja ivyko nesenei ir radiacija yra gana didele po keliu metu cernobilis bus pirmas. |
Kodėl Černobilis bus pirmas? |
|
Jonas17

Prisijungė: 2011 12 27 Žinutės: 179 Miestas: Kazlų Rūda
|
|
Atgal į viršų |
 |
Parašytas: Antr. 06 26, 2012 9:06 Rašyti temą: |
|
|
| Jonas17 rašo: |
Nes po skydu, dengiančiu Černobilį, vis dar yra radioaktyvių elementų, o Fukušimoje manau buvo žymiai geriau pasidarbuota ir išvalyta. Be to skydas Černobilyje nėra amžinas, jį reikės keisti ir t.t. Todėl po kažkiek metų jis vėl bus pirmas. (mano nuomone) |
|
MrT
Prisijungė: 2011 08 03 Žinutės: 505 Miestas: Klaipeda
|
|
Atgal į viršų |
 |
Parašytas: Antr. 06 26, 2012 14:10 Rašyti temą: |
|
|
| Kodėl Černobilis bus pirmas? |
Cezis-137 ir Stroncis-90 yra labiausiai pavojingi iš radioaktyviųjų izotopų jų ilgalaikiu poveikiu. Skilimo pusės trukmė apie 30 metų rodo, kad jie yra ne tik labai radioaktyvūs, tačiau kad jie turi pakankamai ilgą trukmę būti ženklūs: maždaug kelis šimtus metų (dalink pusę per pusę kelis kart). Jodas-131 gali suteikti didesnę pradinę dozę/žalą, tačiau jo trumpas 8 dienų skilimo pusperiodis užtikrina, kad netrukus jis dings.
Gama spinduliuotė yra labai skvarbi, O Beta spinduliai, nors ir labai trumpo skvarbumo diapazono, yra labai pavojingi, nes jie suvartos visą energiją per labai trumpą atstumą gyvuose audiniuose (aukšta energetinė koncentracija).
Be savo patvarumo ir didelio aktyvumo, cezis-137 turi dar vieną klastingą savybę, o būtent: panaudojimą vietoje kalio visų gyvųjų organizmų skysčio elektrolitų mainuose. Tai reiškia, kad jis persiduoda maisto grandinės dalyviams ir nuo aplinkos plinta į visus tolimus vartotojus.
Beveik visas stroncis-90 yra kaupiamas kaulų ir kaulų čiulpų, kur sukelia kraujo vėžį o likęs 1% patenka į kraują ir minkštuosius audinius.
Stroncis-90 tikriausiai yra labiausiai pavojingas komponentas nuo branduolinio ginklo .
 _________________ (c) by "vvv2". |
|
vvv2

Prisijungė: 2012 03 15 Žinutės: 1987 Miestas: Kaunas city
|
|
Atgal į viršų |
 |
Parašytas: Antr. 06 26, 2012 15:31 Rašyti temą: |
|
|
Nes trumpo skilimo periodo radioaktyvūs elementai išmesti Fukušimoje suskils?
O Černobylyje liko tik ilgaperiodžiai (daugiausia Cezis-137 ir Stroncis-90) elementai, taigi radioktyvumas mažėja pamažu. |
|
Skeleton
Prisijungė: 2010 09 22 Žinutės: 824
|
|
Atgal į viršų |
 |
Parašytas: Antr. 06 26, 2012 15:41 Rašyti temą: |
|
|
Apie Černobylio naująjį sarkofagą nieko negirdėti? _________________ Kliūtis pradedame matyti tada, kai nukreipiame žvilgsnį nuo tikslo | Henry Ford |
|
kionig Moderatorius
Prisijungė: 2009 01 13 Žinutės: 10539 Miestas: Panevėžys
|
|
Atgal į viršų |
 |
|
|
|
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų šiame forume Jūs negalite atsakinti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|