Apie | Visos naujienos | Straipsniai | RSS | Reklama | Kontaktai

Prisijungti

Vartotojo vardas:
Slaptažodis:
Prijungti mane automatiškai kiekvieno apsilankymo metu

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos

Ieškoti forume

Išsami paieška

Dabar forume

[ Administratorius ]
[ Moderatorius ]

Daugiau

Dievo byla: įgimtas tikėjimas
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Toliau

Pradėti naują temą   Atsakyti  pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Mokslas -> Žmogus ir medicina
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą  
Pranešimas Autorius
PranešimasParašytas: Pen. 07 13, 2012 21:28    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Fobus rašo:

Aš tada rimtai paklausiau, kurioje kategorijoje esu aš Smile. Bet ko nesuprantu, tai kaip tu "nėra dievybės" = "chaosas" padarai.
Kabala ir budizmu nesidomėjau, negaliu pasakyti kas ten teisinga ar ne.

Dėl mokslo, aš net nesitikiu, kad mokslas viską paaiškins kad ir per artimiausią šimtmetį. Bet ką žinau, tai kad mokslas pats patikimiausias šaltinis apie mus supančią aplinką.
Kodėl tai mane padaro mokslo fanatiku? Gal ne taip suprantame žodį fanatikas? "A fanatic is one who can't change his mind and won't change the subject"--Winston Churchill. Jei kas nors man įrodo kitaip, aš visada stengiuosi pasikeisti.
Ironiška, kad nuo lotynų fanaticus reiškia nuo šventyklos ar įkvėptas dievų Smile. Kaip laisvamanį galima taip vadinti? (suprantu, kad reikšmė dabar pasikeitus, bet rimtai, kodėl aš užsitarnavau fanatiko vardą? )

aš kalbėjau apie tai, kaip konkrečiai tavo įsitikinimas jog egzistuoja kažkokia supernational entity veikia tavo kalbą.

O mano kalbą šiaip veikia daug dalykų. Pvz. kaip grynai lietuviškai pasakyti kvestionuoti? Nerandu, tai ir vartoju anglikonizmą.

Tu rimtai klausi su šypsena, aš tau atsakau rimtai, su šypsena, trečią kartą, ateistas tu. Very Happy
Jei rimčiau tu matyt ne taip supranti to žodžio reikšmę, jei kartoji klausimą. Tau slabo eiti ten?

Mokslu aklai pasitikėt negalima vien dėl to, kad jis greitai kinta. Kai tik išsemia tikinčiųjų ratas radusių neatitikimus, atsiranda nauja teorija paaiškinanti viską "teisingai" iki kito karto.

Jei taip nori, terminą galima sušvelninti iki abejingas tvarkai chaoso fanatikas arba abejingas chaosui tvarkos fanatikas (ups, pusiau gėlių vaikas, pacifistas), neigiantis dievybės(-ių) egzistavimą, bet pasikliaujantis abstrakčia dievybe(ups t.y. mokslu, konkrečiau; visąžinančiais mokslininkais, galbūt ar kažin?, ateityje), kuris išsiaiškins iš kur viskam kojos dygsta.
Kaip matai apibūdinimai vis ilgėja, nes tavo svarstymuose yra dualumo. Confused Tau reikia elgtis kaip vyrui, ir priimti sprendimą, kas tu ir su kuo tu. Smile

Citata:
aš kalbėjau apie tai, kaip konkrečiai tavo įsitikinimas jog egzistuoja kažkokia supernational entity veikia tavo kalbą.
Būtent taip ir supratau tavo pastabą. Nesupratai, tau gražinau lygiai tą patį teiginį. Vietoj angliškos samplaikos įsivardyk kas tave paveikė(-ia).

Vėl tau rankos nekyla? Kvestionuoti

p.s. ką parašei 07 13, 2012 15:52, - kaip tikras mokslo fanatas! Very Happy

Paskutinį kart redagavo martech, Pen. 07 13, 2012 21:32. Redaguota (1) kartų
martech

Prisijungė: 2010 12 02
Žinutės: 156

Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Pen. 07 13, 2012 21:28    Rašyti temą: Atsakyti su citata

vvv2 rašo:
1. Mokslas neįrodo ir nepaneigia Dievo, tai tik atheistų įtikėjimas.
2. Mokslas tėra įrankis, kaip jį panaudosi priklauso nuo tikėjimo vertybių (nebūtinai tiesiogei suvoktų).
3. "Stabai" bažnyčiose yra tik meno kūriniai.

p.s.
.. pagrindinis Kristaus "nuopelnas", mokymas žiūrėti esmės (dvasios), o ne raidės (formos) ..

Confused

jeigu darysime prielaidą, kad mitinė būtybė kristus iš tikro egzistavo ir vadovausimės naujuoju testamentu įsitikinsime, kad kristus mokė vyrus palikti viską (žmonas ir vaikus) ir eiti su juo (tipinis sektos pavyzdys).
sielinas

Prisijungė: 2009 05 29
Žinutės: 912

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Pen. 07 13, 2012 23:49    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Čia, berods martech, tikinčiuosius, ir netikinčiosius, dalijo į dvi dalis: T.Y Tikintieji netiki chaosu, o tikintys taip. Tereikia išsiaiškinti, kas yra chaosas. Chaosas (gr. Χάος 'tarpas') graikų mitologijoje – pirmykštė beformė tuščia erdvė, iš kurios atsirado kiti pirmapradžiai dievai.
Pradžioje Chaosas buvo apatinis atmosferos sluoksnis, supantis Žemę – nematomas oras ir tamsus rūkas. Pavadinimas reiškia „tarpą“ tarp Žemės ir dangaus. Vėlesni autoriai Chaosą mini kaip chaotišką elementų mišinį pirminėje visatoje, dažnai maišydami jį su orfiškų kosmogonijų pirmykščiu Purvu, bet tai nėra pirminė Chaoso reikšmė. [1]. Deja, tai yra neteisingas požiūris, nes mokslininkai dar 19 amžiuje įrodė, kad kas atrodo netvarka, iš tikrųjų yra didelė tvarka.Tai yra mikropasaulyje. Jei kam mėšlo krūva atrodo beformė, tai joje vykstantys procesai labai sudėtingi, bet labai pasiduoda tvarkai. Yra chemijos taisyklės, ir niekada, tarkim azoto atomas, nesusijungs su He atomu, kadangi tai negalima.
Kažkas čia minėjo, kad mokslas tai metodas. Tai netiesa. Kai kurie mokslai turi savus metodus, bet bendrai mokslas tai judėjimas į priekį, arba galima pasakyti į kalną, kadangi palypėjus aukščiau, atsiranda nauji horizontai.
Biblija, ir evangelija yra pilnos nesamonių, kurias dar 19 amžiuje protingi žmonės pasakė, kad tai yra nesamonė. Nežiūrint į tai , bažnyčia, kaip komercinė organizacija, priversta įtikinėti, kad tuoj tuoj atras Kristaus kapą, kad atras Nojaus arką, ar bent pastatys analogą.
rimasD

Prisijungė: 2008 05 21
Žinutės: 938

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Št. 07 14, 2012 2:04    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Laurynas19 rašo:
Chronas rašo:
shift rašo:
Kritiniam mastymui stimuliuoti...
[youtube]http://youtu.be/thM3SHCXP0o[/youtube]

Paskaičiau, įdomu, bet nieko naujo neradau, užsukau "permest" akim komentarų ir radau TAI. Siaubas! Shift, tau tikriausiai jau reikia pagalbos. Tokius kaip to video autorius tik rinkt į koncetracijos stovyklas ir atskirt nuo pasaulio ar naikint. Tokie dalykai yra už bet kokios racionalios tolerancijos ribų. Taigi čia tikriausias smegenų plovimas-virusas. Turėtų kas įstatymais prieš tokias "idėjas" pasirūpint. Poto žudosi ir kitus žudo dėl "kosminių tiesų".

Chronas tau gal jau rimtos pagalbos reikia? Perskaičiau tavo komentarą, tai tikrai pagalvojau, kad ten kažkokia smegenų plovykla su religiniais fanatiniais pasisakymais, kaip, kad Irano dvasinio lyderio Web Page Name . Galvojau net ir nežiurėsiu.. Bet valgydamas sumaniau pažiurėti, galvoju pasijuoksiu iš to "viruso" kaip tu pavadinai.
Taigi pažiurėjau, ir ką? Nieko ten visiškai blogo nėra. Taip, Intonacija nukreipta prieš fizikus, tik tiek. O daugiau skatina tik save pažinti, skatina būti geresniu žmogumi, skatina abejoti visuotinėmis teorijomis,pvz kad yra kažkas ir už didžiojio sprogimo ribų, kas logiškai mąstant atrodo labiau tikėtina. Ir dar skatina su kitais elgtis taip kaip norėtum, kad elgtūsi su tavimi. Ir negalvoti, jog žmonės tai tik bakterijos ir su jais galima nesiskaityti jei esi protingesnis. (O tai ryškiai jau paplitę mūsų visuomenėje. pavyzdžių galiu duoti šimtus iš savo patirties). Ir svarbiausia, kad nesako, netikėk mokslu tai visiška nesamonė. Žodžiu nepagavau kažkokių smegenų plovimo kabliukų.. na žinoma nepriėmiau viską už gryną pinigą ( nors nieko ten per prievartą ir nekišo), žiurėjau į tą kritinio mąstymo filmuką su kritiniu mąstymų, maanau tikrai yra nuslėpta faktų ar kažkas pagražinto. Bet reziumė:
filmas nukreipia į apmastymus, ir sąžiningą gyvenimą.
Taigi Chronas, arba tau reikia pagalbos arba tu nežiurėjai filmo.... Smile

Laurynas19 rašo:
Tiek sielinas, tiek fobus, tiek chronas (jei jam išties viskas gerai Very Happy nors nemanau, iš siūlimų vežti į lagerį ) kalbant apie religiją matot tik fanatišką pusę, o kalbant apie mokslą to nematot.
Todėl ir tame filme matėt tą ką norėjot matyt?
Aš nesutinku su religija visiškai, su tuo auklėjimu, tikėk ir dievas bus su tavim. Tikėk nieko neklausinėk nes kitaip keliausi į pragarą. Religija tai tik diktatūra, bet jei nepriimu religijos tai dar nereiškia, kad atmetu kažkokio agento egzistavimui už didžiojo sprogimo ribų ar pan.
O kalbant apie tą filmą, tai aš jį supratau, kaip norėjimą atverti akis tiems, kas aklai tiki į mokslą. Tikėk dievu nieko neklausinėk = tylėk ir skaičiuok.
Nes tikrai mūsų visuomenėje tai aiškiai matoma. (Atvirkščiai, religijos nematau savo aplinkoje visai, kaip spėju ir kiekvienas iš jūsų)
Ir sakydamas, kad nepriėmiau visko už gryną pinigą, nepriėmiau visų ten pateiktų faktų, pvz Hawkingo citatų, nes vistiek filmuose faktai pagražinami, nuslepiami ar pritaikomi savo naudai.
Bet netgi juos priėmus, nuo to blogiau nebus... reziumė filmo mintis paskatinti žmones abejoti, ir pabandyti būti geresniems. Dėl to ir norėčiau chronui pasiūlyti apsilankyti pas psichiatrą.

Tiesą sakant, aš jokios nuomonės nei apie religiją, nei apie mokslą nepareiškiau. Tik apie tą "New age" kultą.

Pasistengsiu neišsiplėst...

Nekalbėsiu apie tai, kad video autorius Hawking'ą sulygina su Hitleriu, tvirtina, jog žmonės turi sielą ir pastoviai apeliuoja į įgimtą žmogaus ego-centrizmą, aukštindamas save ir savo rūšį. Manau pats supranti, kad tai juokinga nesąmonė.

O tame, kad tu nepamatei ten jokių "kabliukų" ir yra problema. Taip veikia tokie dalykai. Šiuo atveju ten smerkiamos kone visos dabartinio mokslo žinios, bet tuo pačiu jomis remiamasi aiškinant savo "tiesas". Tame yra esmė. Pateikia informaciją daugmaž girdėtą eiliniam žmogeliui iš kokių autoretingų šaltinių (tv dokumentikos, mokslininkai, portalai kaip šis ir t.t.; nesvarbu ar šaltiniai realiai patikimi, svarbu, kad būtų sukėlę pasitikėjimo efektą ir atmintyje palikę tą pasitikėjimo jausmą asocijuotą su tos informacijos nuotrupom pasąmonėje; paprastesniem individam net terminų tų pačių užtenka) ir ją interpretuoja savaip (pasinaudoja tam tikrų grupių (šitoj vietoj priklauso nuo temos) psichologine dirva (operacine sistema) ir pagal jos taisykles/asociacijas pasodina "virusiuką". Jei ta tema tau niekad nebūtų buvus aktuali - neužkibsi (virusui netinka OS)(kalbant apie religiją, kas yra nemąstęs apie mirtį, visko pradžią ir pabaigą...). Budamas net ir tvirtu skeptiku, bet neturėdamas gilesnių žinių ir savo pasiekto suvokimo toj temoj gali užkibt. Kritinis mąstymas, žinios, patirtis ir įgimtas talentas/IQ sudaro proto firewall'ą tokiem "virusiukam", net jei OS ir tinka.

Kiek žmonių galėtų pasigirt, kad turi šį "all in one pack'ą" visose temose? Šie laikai yra aukso amžius tokiems "mesijams", nes informacijos visur pilna. Žmonės dabar yra girdėję, matę, skaitę apie daugybę skirtingų dalykų, įvairiuose srityse, bet jų žinios jose vistiek tebūna gandų lygio. Ir štai užsirauna ant kokio "mesijo", kuris viską "sudėlioja į vietas" pagal aukai suprantamą logiką.

Mano nuomone, visos iki vienos religijos yra proto virusas ir kliedesiai, nepriklausomai Dievas yra ar ne. Aš nesu ateistas. Esu agnostikas.
Toks pat mano pažiūris ir į mokslą. Suprantu, kad tai, ką galvojam žiną, gali būti visai į kitą pusę nuo realybės. Remiuosi moksliniais "faktais" kai reikia susišnekėt, sąveikaut su šiuo (žmonių) pasauliu, nes jis jais jau peremtas, bei kritiškai (praktiškai) mąstydamas. Kai kalba pakrypsta apie teorinius, egzistencinius dalykus, mokslas man tarnauja daugiausia tik kaip orientacinis pavyzdys apie vieną požiūrio būdą/tašką.

Tačiau tas veikėjas tame video vietomis neigia nepaneigiamus, stipriai racionalius
dalykus. O dar jo pasisakymai, kad domėjosi fizika tik parodo, jog jis net nesugeba suprast pačių pagrindų tos pačios kvantinės mechanikos. Čia kaip su ta, dabar populiaria, gravitacija: gali kurt teorijas, kad tai Higso dalelės, kitos dimencijos fundamentalios jėgos atgarsis, supersimetrija ar dar kas, bet fakto, kad ji traukia tave prie žemės nenuneigsi.

Laurynas19 rašo:
...siūlimų vežti į lagerį

Žmogaus smegenys yra kompiuteris (nesugebantys atsiriboti nuo įgimtų primityviam protui egoizmo apraiškų negali sau leisti tą savokt). Tam tikra informacija, idėjos jas veikia panašiai kaip kompiuterinis virusas. Sergantys pavojingais biologiniais virusais juk izoliuojami. Kodėl turėtų būt kitaip su informaciniais? Labai tikėtina, jog ateityje taip ir bus daroma. Per žmonijos istoriją tokių virusų daug priviso. Mokslas ir kritinis mąstymas kaip kokie antibiotikai vienus sunaikino, bet dar daug liko - nėra ko džiūgaut, ypač kai jų plitimas dar yra nekontroliuojamas, o skatinamas.

P.S. Per didelės pastangos įžvelgti prasmę beveik visada veda prie filosofinių haliucinacijų.
Chronas

Prisijungė: 2012 02 21
Žinutės: 94

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Št. 07 14, 2012 20:55    Rašyti temą: Atsakyti su citata

rimasD rašo:
Čia, berods martech, tikinčiuosius, ir netikinčiosius, dalijo į dvi dalis: T.Y Tikintieji netiki chaosu, o tikintys taip. Tereikia išsiaiškinti, kas yra chaosas. Chaosas (gr. Χάος 'tarpas') graikų mitologijoje ...

Ką reiškia chaosas pagal vadovėlį žinau ir terminą kiekvienas internete gali pasitikrinti. Paaiškinus trumpiau, nesigilinant į smulkmenas, tai gnostikų idėjos.
Tavo pažiūras galima priskirti gnostikų pasaulėžiūrai, o su papasakotomis smulkmenomis; esi draugas Chronui - agnostikui. O ar tu žinai, kad po Kristaus atėjimo gnostikai Bibliją persirašė pagal savo tikėjimą?

rimasD rašo:

Biblija, ir evangelija yra pilnos nesamonių, kurias dar 19 amžiuje protingi žmonės pasakė, kad tai yra nesamonė. Nežiūrint į tai , bažnyčia, kaip komercinė organizacija, priversta įtikinėti, kad tuoj tuoj atras Kristaus kapą, kad atras Nojaus arką, ar bent pastatys analogą.

Pasidarė įdomu kas tie žmonės iš XIX a. ir dar paties laikomi protingais? Kas jie pavardėmis, ir kodėl jie pasakė "pilnos nesąmonių"?
Kiekvienai organizacijai reikalingi resursai; neišskiriant nei krikščionių nei musulmonų nei bendrovių nei bankų nei tyrimų institutų nei šeimos. Tai nieko čia naujo neparašei, suvokei?

Chronas rašo:
Sergantys pavojingais biologiniais virusais juk izoliuojami. Kodėl turėtų būt kitaip su informaciniais? Labai tikėtina, jog ateityje taip ir bus daroma. Per žmonijos istoriją tokių virusų daug priviso. Mokslas ir kritinis mąstymas kaip kokie antibiotikai vienus sunaikino, bet dar daug liko - nėra ko džiūgaut, ypač kai jų plitimas dar yra nekontroliuojamas, o skatinamas.

Chronai va čia tai parašei. Smile tau reikia ploti atsistojus. Kaip koks religinis fanatikas! Kitatikius naikino visus religijos, kitos apsiramino, kitos ir dabar kitatikius naikina. Ai jo atsiminiau tu NewAge fanas?! Taigi pagal kurią greitai visi tikėsime viena religija, t.y. visos bus sulygintos. Kabliukas tame, kad to nori ir Romos katalikų bažnyčia. Retorinis klausimukas. Įdomu, ką tai galėtų reikšti?

Citata:
P.S. Per didelės pastangos įžvelgti prasmę beveik visada veda prie filosofinių haliucinacijų.

Aš pridurčiau, per didelis rašymas paslepia esmę. Panašiai kaip anekdote apie rabiną ir du pas jį atėjusius žydus mokytis išminties. Rabinas jiem davė klausimą-užduotį išmintingai atsakyt į jį. Jie aišku neatsakė, nors kankinosi ilgai. Anekdoto moralas; išmintingas nesigilins į marazminę problemą ir klausimo beprasmiškumą leis suvokti paklaususiam.

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Št. 07 14, 2012 22:30    Rašyti temą: Atsakyti su citata

martech, tu žiopliu apsimest bandai? Kokie kitatikių naikinimai??? Man išvis neegzistuoja tokia sąvoka kaip "kitatikis". Aš New Age fanas??? Tu bent skaitei ar tik "praskenavai" akim? Pats kalbi taip lyg religija būtų neatskiriama tavo dalis ir pasaulis tau nebūtų pasauliu be jos. Mano nuomone, religija turi išnykt visiškai, o ne susijungt į kažkokią tai vieną. Iš kur tu trauki tokias nesąmones?
Bandžiau kuo papraščiau paaiškint ir sukišt knygos vertą mintį (nors aš žinau, kad čia yra žmonių, kurie natūraliai tokius dalykus supranta) į vieną postą. Atsiprašau, jei nepajėgi perkąst.
Chronas

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Sk. 07 15, 2012 15:32    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Chronas rašo:
martech, tu žiopliu apsimest bandai? Kokie kitatikių naikinimai??? Man išvis neegzistuoja tokia sąvoka kaip "kitatikis". Aš New Age fanas??? Tu bent skaitei ar tik "praskenavai" akim? Pats kalbi taip lyg religija būtų neatskiriama tavo dalis ir pasaulis tau nebūtų pasauliu be jos. Mano nuomone, religija turi išnykt visiškai, o ne susijungt į kažkokią tai vieną. Iš kur tu trauki tokias nesąmones?
Bandžiau kuo papraščiau paaiškint ir sukišt knygos vertą mintį (nors aš žinau, kad čia yra žmonių, kurie natūraliai tokius dalykus supranta) į vieną postą. Atsiprašau, jei nepajėgi perkąst.

O dar reaguoji. Smile Tai apsiginkluosi kritiniu mąstymų ir naikinsi religijas? (oi atsiprašau, virusus, įrodinėsi, kad nei yra ir nei nėra)? Nes anot gnostinio kritinių mąstymo metodu to įrodyt neįmanoma? Šlubuoja tavo kritinis mąstymas stipriai. Arba kiši tik galvą į smėlį galvodamas, kad apsaugosi užpakalį. Pasakyt, kodėl tu atmeti ateistinę evoliucijos teoriją? Kodėl atmeti Bibliją kaip Dievo žodį?

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Sk. 07 15, 2012 18:11    Rašyti temą: Atsakyti su citata

martech rašo:

O dar reaguoji. Smile Tai apsiginkluosi kritiniu mąstymų ir naikinsi religijas? (oi atsiprašau, virusus, įrodinėsi, kad nei yra ir nei nėra)? Nes anot gnostinio kritinių mąstymo metodu to įrodyt neįmanoma? Šlubuoja tavo kritinis mąstymas stipriai. Arba kiši tik galvą į smėlį galvodamas, kad apsaugosi užpakalį. Pasakyt, kodėl tu atmeti ateistinę evoliucijos teoriją? Kodėl atmeti Bibliją kaip Dievo žodį?

Ir vėl užduosiu tą patį klausimą: iš kur tu trauki šias nesąmones? Kodėl turėčiau atmesti racionalią, praktiškai patikrinamą teoriją?
Bibliją atmetu, nes tai yra žmogaus žodis, o ne Dievo. Visa ji parašyta iš ribotos žmogaus perspektyvos ir yra nuo pagrindų šališka.
Evoliucija yra mokslo šaka, Biblija - religijos. Mokslas ieško atsakymų, religija bruka "atsakymus".

Citata:
Tai apsiginkluosi kritiniu mąstymų ir naikinsi religijas? (oi atsiprašau, virusus, įrodinėsi, kad nei yra ir nei nėra)? Nes anot gnostinio kritinių mąstymo metodu to įrodyt neįmanoma? Šlubuoja tavo kritinis mąstymas stipriai

Atsiprašau, - tu nebandai apsimesti žiopliu... Very Happy
Chronas rašo:
Mano nuomone, visos iki vienos religijos yra proto virusas ir kliedesiai, nepriklausomai Dievas yra ar ne

Pradėk skirt religiją nuo Dievo.
Šioje vietoje agnostinis (o ne gnostinis. Vėlgi skirk sąvokas) mąstymas yra pranašiausias. Jis yra nešališkas, objektyvus.
Jei nesupratai, užpraeitame poste remdamasis psichologija aš įrodžiau, kad religija tėra smegenų plovimas (tyčinis, netyčinis - čia nesvarbu). Ir tai tik vienas iš būdų.
Dievo atvejis kitoks. Kaip tikrovės kūrėjas jis peržengia bet kokias mums pasiekiamas/suprantamas ribas; psichologijoj taip pat. Čia kaip "Big Bang" teorijoje: pradžioje nebuvo tokio dalyko kaip "išorė", buvo tik "vidus", o šioje analogijoje Dievas būtų "kažkur ten išorėj", kai mes "viduj", t.y., paradoksali situacija mūsų nenaudai, nes mes negalime išeiti į "išorę", už egzistencijos ribų ir to Dievo paieškot ir niekada negalėsime.

Citata:
kiši tik galvą į smėlį galvodamas, kad apsaugosi užpakalį

Čia tu kiši galvą į smėlį ir atkiši kažkam užpakalį. Aš nevengiu svarstymų šia tema, o tu vengi. Juk demonstruoji subjektyvumą ir renkiesi kažkurią pusę? O tai nėra kritinis, bet autoritarinis mąstymas.
Chronas

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Sk. 07 15, 2012 23:03    Rašyti temą: Atsakyti su citata

"...praktiškai patikrinamą" Gal praleidai žodį įrodomą? Very Happy Esi su pagrindiniais teiginiais susipažinęs ir su neiginiais, kad taip rašai? Wink

Tu nesuvoki savo kritinio mąstymo spragų. Prie savo kritinio mąstymo pridėk faktus. Bet ne šiaip pridėk, patikrink asmeniškai ir evoliucionistų ir kreacionistų. Nors kreacionistų teiginių tau patikrinti nepavyks manau. Jų faktų, kažin ar bent vieną žinai; matyti iš atsakymo: "religija bruka "atsakymus"". Smile

Na ir susivėlęs tu man atrodai, varai tą patį per tą patį. Smile Tu man nieko neįrodei remdamasis psichologija. Lygiai tą patį galima pasakyti apie mokslą; plauna smegenis kaip virusas. Tavo garbinamu kritiniu mąstymo požymių tavyje nematyt. Sad

Pripažįsti evoliucionistų-ateistų mokslo teiginius ir sakai, jog esi agnostikas! Ar tu supranti kas yra agnosticizmas ir kuo skiriasi nuo gnosticizmo? Pasieškok išsamesnio agnosticizmo ir gnosticizmo aprašymo nei wikipedijoje.

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Pir. 07 16, 2012 0:07    Rašyti temą: Atsakyti su citata

martech rašo:
"...praktiškai patikrinamą" Gal praleidai žodį įrodomą? Very Happy Esi su pagrindiniais teiginiais susipažinęs ir su neiginiais, kad taip rašai? Wink

Tu nesuvoki savo kritinio mąstymo spragų. Prie savo kritinio mąstymo pridėk faktus. Bet ne šiaip pridėk, patikrink asmeniškai ir evoliucionistų ir kreacionistų. Nors kreacionistų teiginių tau patikrinti nepavyks manau. Jų faktų, kažin ar bent vieną žinai; matyti iš atsakymo: "religija bruka "atsakymus"". Smile

Na ir susivėlęs tu man atrodai, varai tą patį per tą patį. Smile Tu man nieko neįrodei remdamasis psichologija. Lygiai tą patį galima pasakyti apie mokslą; plauna smegenis kaip virusas. Tavo garbinamu kritiniu mąstymo požymių tavyje nematyt. Sad

Pripažįsti evoliucionistų-ateistų mokslo teiginius ir sakai, jog esi agnostikas! Ar tu supranti kas yra agnosticizmas ir kuo skiriasi nuo gnosticizmo? Pasieškok išsamesnio agnosticizmo ir gnosticizmo aprašymo nei wikipedijoje.

Esu. Ir akivaizdžiai žymiai geriau nei tu. Gal paaiškinsi man mano mąstymo spragas? Išvis teigsiesi atsakyt į klausimus? Nes tai tu mali tą patį š... visuose savo postuose ir nieko nepasakai. 0 argumentų, 0 logikos.
Aš gerai išmanau religijotyrą, o tu? Eik pats ir pasiskaityk ką reiškia tos sąvokos. Vikipedija tau pradžiai puikiai tiks.

P.S. Esi teisus sakydamas, kad visada pabaigi diskusiją. Žinai kodėl taip yra? Nes žmonėms pabosta "diskutuot" su tavim.
Chronas

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Pir. 07 16, 2012 13:16    Rašyti temą: Atsakyti su citata

andriulis rašo:
Ne Kristaus nuopelnas žiūrėti esmės, o pradinių klasių mokytojos.

- tai gerai, kad daugelis dalykų tapo kasdienybe, o prieš Kristų buvo reikalaujama aritmetikos/formos/raidės ir niekam nerūpėjo jokia esmė.

rimasD rašo:
Kažkas čia minėjo, kad mokslas tai metodas. Tai netiesa. Kai kurie mokslai turi savus metodus, bet bendrai mokslas tai judėjimas į priekį, arba galima pasakyti į kalną, kadangi palypėjus aukščiau, atsiranda nauji horizontai.

- per siaurai supranti "metodo" prasmę, netgi tavo "lipimo į kalną" alegorija tėra primityvus metodas.

Chronas rašo:
Žmogaus smegenys yra kompiuteris (nesugebantys atsiriboti nuo įgimtų primityviam protui egoizmo apraiškų negali sau leisti tą savokt). Tam tikra informacija, idėjos jas veikia panašiai kaip kompiuterinis virusas. Sergantys pavojingais biologiniais virusais juk izoliuojami. Kodėl turėtų būt kitaip su informaciniais? Labai tikėtina, jog ateityje taip ir bus daroma. Per žmonijos istoriją tokių virusų daug priviso.

- sakykim, bet labai sudėtingas ir be to sujungta į socialinius/kultūrinius/filosofinius ryšius. Taigi, tokioje sistemoje būtent virusas tegali kitus naikinti virusu vadindamas, sakykim toks virusas buvo Hitleris, Leninas ir tu, jie gi "valė" nuo kenkėjų. O jeigu priimti laisvę progresui, tai atskirti kur virusas visai neįmanoma, čia Kristus tepasakė: "matysite pagal vaisius"..

Laughing

Prisijungė: 2012 03 15
Žinutės: 2132

Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Pir. 07 16, 2012 15:04    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Fobus rašo:
Gnostic rašo:
Juokinga kaip mokslas patapo ateistu religija - dar vienas fanatizmas Very Happy
Ar bent vienas cia esantis viska ka paskaito, kad "mokslininkai atrado" patys patikrina, ar tiesiog aklai patiki, kas ten rasoma. Speju is 10000 straipsniu patikrinta buvo kokie 10 ir tie tik per fizikos pamoku laboratorinius darbus Very Happy

I rest my case. Ateistai ir kreacionistai niekuo nesiskiria - abi puses linkusios i fanatizma, tiesiog skirtingas beprotystes kryptis Razz

Ateismas tėra nepritarimas vienam teiginiui. Jokios tikėjimo sistemos jis su savimi nesineša. Todėl jo ir negalima tapatinti su fanatizmu, religiniu ar ne. (nors dažnai kitokio jo ir nebūna Smile ).

Išmok skirti ką mokslininkai ištyrė/parašė, ką pasigavo žurnalistai ir perfrazavę, ištraukę iš konteksto, ar tyčia pervertę pateikė tavo skaitymui.

Pasitikėjimas mokslu nėra mano ateizmo išraiška (vėlgi, ateizmas tėra vienas teiginys), o mano supratimo, kad tai patikimiausias šaltinis. Ir tai nusprendžiu ne kažkokiu mistiniu tikėjimu, bet savo mąstymo, skepticizmo dėka.

Kitaip sakant esi tinginys kuris pats nieko netyrineja ir nori kad jam viska subertu i lekstute ir dar uz ji sukramtytu Very Happy

Prisijungė: 2011 12 13
Žinutės: 261

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Pir. 07 16, 2012 22:41    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Chronai,
Religijotyra mažai tau davė. Mokslas dažnai nutyli faktus prieštaraujančius teorijai. Tai toks skirtumas kai skaitai knygą ir kai tą patį pasakoja žmogus su smulkmenomis.

Šiandien tingu rašyt pavyzdžiais ir iš tolo aiškint. Įtariu, drėbčiau tiesiai... (tingiu ir galvot kas būtų, jeigu būtų). Stenk pats.

"Kitaip sakant esi tinginys kuris pats nieko netyrineja ir nori kad jam viska subertu i lekstute ir dar uz ji sukramtytu Smile " Parašytas: Pir. 07 16, 2012 15:04 © Gnostic

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Antr. 07 17, 2012 1:28    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Chronai, ramiau, o tai įspėjimo greitai prisiprašysi.

Manai, jei religija žmonėms būtų nereikalinga, ji nebūtų išnykusi per tiek metų?
Religijos funkcijos kur kas platesnės, nei "smegenų plovimas".
Religija formuoja normas ir vertybes, kurios užtikrina socialinę tvarką ir stabilumą.
Ir tai nėra kažkokia iš oro paimta sistema, šitą sistemą formuojame mes - paprasti mirtingieji.
Tai yra mūsų suformuota simbolių sistema.
Mūsų suformuota socialinė projekcija, kurioje viską bandome sustatyti į savo vietas.

Tai kad religija keičiasi kartu su visuomene, anokia čia paslaptis.
Kuo labiau visuomenė diferencijuojasi, tuo labiau religija nustumiama į asmeninę sritį (randasi įvairios sektos ir laisvamanybė) ir atvirkščiai.

Kitaip sakant, keičiasi religijos forma - tikėjimo anapusine realybe sistema, bet turinys išlieka tas pats.
Jei uždrausi visas religijas, kaip mat privis naujų, nes žmones pradės kamuot dvasinis vakuumas.
Vietoj to, kad draustumėm, geriau formuotumėm religijas geresne linkme.

Iš esmės, pagal mano pamąstymus, net ateizmas atitinka religijai būdingas funkcijas:
1) Vietoj to, kad suteiktų prasmę, leidžia ją susikurti pačiam
2) Vietoj to, kad suburtų į bendruomenę, leidžia ją pasirinkti pačiam
3) Vietoj to, kad suteiktų vertybes ir normas, leidžia jas nusistatyti pačiam
Tik ne kiekvienas pakankamai stiprus, kad būtų pats sau Dievas.
Čia tas pats, kas panaikint teisėsaugą viliantis, kad žmonės nebedarys nusikaltymų.
nondescript
Moderatorius

Prisijungė: 2008 03 02
Žinutės: 2457

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Antr. 07 17, 2012 6:05    Rašyti temą: Atsakyti su citata

nondescript rašo:
Religija formuoja normas ir vertybes, kurios užtikrina socialinę tvarką ir stabilumą.

Neformuoja o primeta. informacijos nuoroda

Taika bus kai kievienas žiūrės savo reikalų:
sielinas

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Antr. 07 17, 2012 11:22    Rašyti temą: Atsakyti su citata

sielinas rašo:
nondescript rašo:

Sielinai, dabar jau nebe tie laikai, kad Vatikinas turėtų įstatymų leidimo galią pasauliečiams. Po teisybei, jie jau senai to nebeturi. Dabar jie gali tik pirštu pagrūmoti (kaip dabar yra daroma, kaip straipsnyje savo pateikei) ir išsakyti savo poziciją. Tie, kuriems yra skirta ši pozicija turi teisę ją išklausyti, bet ne pareigą ją vadovautis.

Kitais žodžiais tariant - na ir kas, kad popiežius tam nepritaria? Jis jau nebėra tas asmuo, kuris turi didelį politinį svorį (koks buvo anksčiau).
Tarkvinijus Išdidusis

Prisijungė: 2010 08 02
Žinutės: 920

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Antr. 07 17, 2012 11:47    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Tarkvinijus Išdidusis rašo:
sielinas rašo:
nondescript rašo:

Sielinai, dabar jau nebe tie laikai, kad Vatikinas turėtų įstatymų leidimo galią pasauliečiams. Po teisybei, jie jau senai to nebeturi. Dabar jie gali tik pirštu pagrūmoti (kaip dabar yra daroma, kaip straipsnyje savo pateikei) ir išsakyti savo poziciją. Tie, kuriems yra skirta ši pozicija turi teisę ją išklausyti, bet ne pareigą ją vadovautis.

Kitais žodžiais tariant - na ir kas, kad popiežius tam nepritaria? Jis jau nebėra tas asmuo, kuris turi didelį politinį svorį (koks buvo anksčiau).

Neatmeskime galimybės, kad popiežiaus pagrūmojimas gali turėti įtakos vadovybės (dievobaimingos) sprendimams, o sprendimai palies ir žmones su religija neturinčius nieko bendra. Tokiu atveju popiežius turi teisę grūmoti piršteliu, aš turiu teisę piktintis dėl jo pagrūmojimo, tik taip parodau, kad jis nėra vienas, yra ir kitap mąstančių. Demokratijos principas - teisė reikšti savo nuomonę ir piktintis arba kritikuoti kitų nuomonę, juolab kai konkretūs žmonės nėra įžeidinėjami.
sielinas

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Antr. 07 17, 2012 14:35    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Na, taip, tačiau popiežiaus įsakai tiesioginį pavaldumą gali turėti tik labai ribotoje teritorijoje, i.e. - Vatikane (nes tai yra popiežiaus valstybė).

Aš neneigiu, kad dievobaiminga vadovybė gali atsižvelgti į, tarkime, popiežiaus išsakytą nuomonę ir nepriimti vieno ar kito įstatymo dėl, kad ir tavo to, aborto. Tačiau, kiek tokių vyriausybių mes žinome Vakaruose? Vatikanas, Malta... kokios dar?

Be to, demokratiniu principu yra sudaromas Parlamentas/Vyriausybė iš įvairiausios pakraipos žmonių. Tikimybė, kad absoliučią daugumą sudarytų vien krikščioniškų pakraipų asmenys yra gana menka. Ir netgi tada jie turėtų šiokių tokių problemų tuo atveju, jeigu diduma visuomenės nebūtų religinga (arba būtų kitokio tikėjimo, arba tokio pačio tikėjimo, bet kitokių pažiūrų).
Tarkvinijus Išdidusis

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Antr. 07 17, 2012 14:56    Rašyti temą: Atsakyti su citata

sielinas rašo:
nondescript rašo:

Ne tik religija primeta savo vertybes, panašiai elgiasi visos institucijos, tiesiog su religija sunkiau veltis į kažkokias diskusijas ir ieškot kompromisų, dėl jos konservatyvumo ir nelankstumo, todėl šiais laikais daugumai religijų reikalingos reformos, kas po truputį vyksta (Vatikanas pripažino Darvino teoriją, ateivių egzistavimo galimybę ir t.t. informacijos nuoroda), bet ne taip greitai, kaip norėtumėm.
nondescript
Moderatorius

Prisijungė: 2008 03 02
Žinutės: 2457

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Antr. 07 17, 2012 16:47    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Jeigu kalbant apie Lietuva, tai vatikanas, gal ir pripazino tam tikrus dalykus, bet Lietuvoje tie dalykai labai sunkiai prigyjami.

Kalbant del tos pacios prostitucijos legalizavimo, kiek religija tai itakoja? Jie visais budais priesinasi tam, o sveikas protas rodo, jog tai tik issprestu dauguma problemu susijusiu su isnaudojimu ir begale kitu bedu.
andriulis

Prisijungė: 2009 04 28
Žinutės: 1284

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Antr. 07 17, 2012 16:54    Rašyti temą: Atsakyti su citata

andriulis rašo:
Jeigu kalbant apie Lietuva, tai vatikanas, gal ir pripazino tam tikrus dalykus, bet Lietuvoje tie dalykai labai sunkiai prigyjami.

Kalbant del tos pacios prostitucijos legalizavimo, kiek religija tai itakoja? Jie visais budais priesinasi tam, o sveikas protas rodo, jog tai tik issprestu dauguma problemu susijusiu su isnaudojimu ir begale kitu bedu.

Pala, pala, kaip prostitucijos legalizavimas išspręs išnaudojimo problemą? Ar tu žinai dėl kokių priežasčių moterys tampa prostitutėmis? Žinok, ne iš gero gyvenimo, jeigu ką.
Tarkvinijus Išdidusis

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Antr. 07 17, 2012 17:05    Rašyti temą: Atsakyti su citata

andriulis rašo:

Pala, pala, kaip prostitucijos legalizavimas išspręs išnaudojimo problemą? Ar tu žinai dėl kokių priežasčių moterys tampa prostitutėmis? Žinok, ne iš gero gyvenimo, jeigu ką.

Dėl problemų sprendimo nesiginčysiu tiesiog reikia nebijoti eksperimentuoti, o spekuliacijos teiginiais yra nieko vertos. Bet kokiu atveju prostitucijos draudimas apriboja žmogaus galimybę užsidirbti, rezultatas toks, kad valstybė praranda dalį mokesčių, o prostitucija beveik nekontroliuojama sėkmingai klesti.
sielinas

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Antr. 07 17, 2012 17:14    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Atleisk (čia gal dėl to, kad niekada prostitučių paslaugomis nesinaudojau ir nesinaudosiu, nes manau, kad tai be galo šlykštu), bet kalbate nesąmones. Taip, prostituciją reikia kontroliuoti, tačiau nereikia ir jos skatinti (iš tavo ir andriulio postų peršasi mintis, kad norit ją skatinti).

Sakai, kad ribojama galimybė užsidirbti? Hmm.... paprastai 90 procentų atitenka suteneriams (tikslios statistikos nepateiksiu, bet kažkur svyruoja nuo 80-90 procentų) ir labai mažai lieka pačiai prostitutei.

Nebent jūs abu kalbat apie tą neaiškiai legalų "eskortų servisą", o ne juodą prostituciją.
Tarkvinijus Išdidusis

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Antr. 07 17, 2012 17:51    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Atleisk (čia gal dėl to, kad niekada prostitučių paslaugomis nesinaudojau ir nesinaudosiu, nes manau, kad tai be galo šlykštu), bet kalbate nesąmones. Taip, prostituciją reikia kontroliuoti, tačiau nereikia ir jos skatinti (iš tavo ir andriulio postų peršasi mintis, kad norit ją skatinti).

Sakai, kad ribojama galimybė užsidirbti? Hmm.... paprastai 90 procentų atitenka suteneriams (tikslios statistikos nepateiksiu, bet kažkur svyruoja nuo 80-90 procentų) ir labai mažai lieka pačiai prostitutei.

Nebent jūs abu kalbat apie tą neaiškiai legalų "eskortų servisą", o ne juodą prostituciją.

Jokiu būdu skatinti nereikia, tačiau ir drausti negalima, nes tai yra žmogaus teisė tiek pirkti tiek parduoti. Beabejo nesinaudoju ir aš, nes turiu šeimą ir vaikus, jeigu jų nebūtų kas ten žino kaip tada būtų.
Dėl šlykštėjimosi tai čia kitas klausimas kas vienam šlykštu tas kitam normalu. Man asmeniškai bažnytinės apeigos yra šlykštu, bet dėl to neinu protestuoti prie bažnyčių.
sielinas

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Antr. 07 17, 2012 18:06    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Man ne dėl to šlykštu, kad jos teikia lytines paslaugas (seksas yra normalių normaliausias dalykas), o dėl to, kad daugelis jų yra ten įgrūstos per prievartą.
Tarkvinijus Išdidusis

Atgal į viršų
Rodyti žinutes nuo ankstesnės:   
Pradėti naują temą   Atsakyti  pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Mokslas -> Žmogus ir medicina Visos datos yra GMT + 2 valandos
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Toliau
Puslapis 47
Pereiti :  
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų šiame forume
Jūs negalite atsakinti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume