Apie | Visos naujienos | Straipsniai | RSS | Reklama | Kontaktai

Prisijungti

Vartotojo vardas:
Slaptažodis:
Prijungti mane automatiškai kiekvieno apsilankymo metu

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos

Ieškoti forume

Išsami paieška

Dabar forume

[ Administratorius ]
[ Moderatorius ]

Daugiau

Kas geriau įveikė krizę: Islandija ar Baltijos šalys?

Pradėti naują temą   Atsakyti  pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Žmonių pasaulis -> Redakcijos akiratis
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą  
Pranešimas Autorius
PranešimasParašytas: Tr. 07 18, 2012 8:35    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Reiktu pakeisti zodi "ekonomika" i "beprasmis vartotojiskumas"

Prisijungė: 2011 12 13
Žinutės: 261

Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Tr. 07 18, 2012 13:54    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Gnostic rašo:

Puiku
alkaponas

Prisijungė: 2009 04 27
Žinutės: 555

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Tr. 07 18, 2012 15:23    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Gnostic rašo:
Tamsta, jei tikrai yra pas tave priklausomybė pirkti beprasmius daiktus ir juos vartoti, tai gal kreipkis į gydytoją, nes tai gali būti pirmieji priklausomybės požymiai. Pvz aš iki šiol neturiu gudrafono už 2000 lt. Neturiu ir planšetės. Tas pats kompas jau skaičiuoja 5-metus. Man praktiškai per jokią super-puper reklamą neįsiūlysi daikto.

Taigi nekaltink ekonomikos, o tik save patį, jei nesugebi atsilaikyti prieš madas ir vadovautis bandos instinktu.

Prisijungė: 2009 01 13
Žinutės: 10558

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Tr. 07 18, 2012 16:00    Rašyti temą: Atsakyti su citata

kionig rašo:
Gnostic rašo:
Tamsta, jei tikrai yra pas tave priklausomybė pirkti beprasmius daiktus ir juos vartoti, tai gal kreipkis į gydytoją, nes tai gali būti pirmieji priklausomybės požymiai. Pvz aš iki šiol neturiu gudrafono už 2000 lt. Neturiu ir planšetės. Tas pats kompas jau skaičiuoja 5-metus. Man praktiškai per jokią super-puper reklamą neįsiūlysi daikto.

Taigi nekaltink ekonomikos, o tik save patį, jei nesugebi atsilaikyti prieš madas ir vadovautis bandos instinktu.

Tai va, tokiu kaip tu ekonomistai ir nekencia ir stengiasi visais imanomais budais papirkti marketingistus kurti vis slykstesnes reklamas, kad tik tau ka ikistu, o paskui dar raso sitokius kvailus straipsnius kaip ekonomika zlunga, nes ponas kionig nesugeba ipirkti naujo kompo.

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Tr. 07 18, 2012 17:35    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Gnostic rašo:
Tai va, tokiu kaip tu ekonomistai ir nekencia
Jie tikrai ne manęs nekenčia, o konkurentų Wink Ką aš čia, kokį aš jiem nuostolį padarau, niekinis nuostolis iš mano pusės, kai konkurentai gali sužlugdyti jų verKslus ir marketingus. Jie tų labiausiai nekenčia ir bijo, o ne manęs Smile

Citata:
ir stengiasi visais imanomais budais papirkti marketingistus kurti vis slykstesnes reklamas, kad tik tau ka ikistu, o paskui dar raso sitokius kvailus straipsnius kaip ekonomika zlunga, nes ponas kionig nesugeba ipirkti naujo kompo.
Na ir tegu stengiasi, manęs tai nė kiek nekaso. Kiekvienas turi pasirinkimą pirkti ar ne, bet jei jau įsiūlė, tai kaltink tik save, o ne ekonomiką.

Straipsnis nėra kvailas. Tiesiog parodo, kad vartojimas yra glaudžiai susijęs su ekonomikos augimu bei svyravimais. Jie puikiai žino, kad krizės metu ar recesijomis žmonės ims pirkti mažiau.

Kas dėl kompiuterio įpirkimo, tai aš jį sugebėčiau įpirkti, bet aš neskubu to daryti, kad pas mane ten būtų būtinai i7 ir afigienas kompas, šiuo atveju, man poreikio nėra, nes pilnai pakanka esamo. Vat kai reikės, tada ir nusipirksi be jokių kvailų marketingų.

O, kas nesugba susilaikyti nepraėjęs pro šalį, tai pinigus geriau laikykite saugioje neprieinamoje vietoje net ir nuo savęs pačių.

Prisijungė: 2009 01 13
Žinutės: 10558

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Tr. 07 18, 2012 21:28    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Nežinau kur mačiau citatą (galbūt net šiame portale), bet:
Yra trys melo rūšys: melas, geras melas ir statistika.
Sarunas

Prisijungė: 2009 10 26
Žinutės: 905

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Tr. 07 18, 2012 22:50    Rašyti temą: Atsakyti su citata

islandai nedurni svetimu skola nepuola grazint. O kas geriau krize ishgyveno labai paprasta patikrinti - uztenka palyginti vidutine alga - islandu vidutine alga nuo 2007 piko jei neklystu 10proc. ishaugo, na o LTU kaip zinia ...
BishopaZ

Prisijungė: 2009 09 09
Žinutės: 338

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Kv. 07 19, 2012 1:39    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Baikit po galais maisyti ekonomistus su marketingistais. Marketingas siekia ibrukti prekes, ekonomika - maksimizuoti nauda.

Lyginti Islandija ir Lietuva - neimanoma. Islandai nepriklausomi nuo duju, mazai priklausomi is vis nuo energetiniu istekliu kainos. Turi dideli kapitala ir pan.
immortallt

Prisijungė: 2009 04 04
Žinutės: 6297

Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Kv. 07 19, 2012 16:12    Rašyti temą: Atsakyti su citata

immortallt rašo:
Baikit po galais maisyti ekonomistus su marketingistais. Marketingas siekia ibrukti prekes, ekonomika - maksimizuoti nauda.

Kaip tu maksimizuosi nauda? Ekonomika sako tik viena dalyka - greitinti ir didinti pinigu judejimo srautus. Ir ekonomistams visai nesvarbu kokiais budais. Svarbiausia greitinti, didinti. Taciau vienintelis geras kuras ekonomikos varikliukui yra beprasmis vartotojiskumas - pirkti kuo daugiau iShit ir visko ko nereik, nes vien ant duonos ir desros ekonomika neaugs.

Kionig - tau ignoras, nes visai jau pievas sneki Razz

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Kv. 07 19, 2012 16:23    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Gnostic rašo:
Taciau vienintelis geras kuras ekonomikos varikliukui yra beprasmis vartotojiskumas - pirkti kuo daugiau iShit ir visko ko nereik, nes vien ant duonos ir desros ekonomika neaugs.

Makroekonominiu mastu žiūrint, ekonomikai reikia ne tik vartojimo, bet ir taupymo. Pastarojo dėka bankai turi pinigų, kuriuos gali perskolinti verslui.
Hmz

Prisijungė: 2008 09 19
Žinutės: 897

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Kv. 07 19, 2012 18:26    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Krugmanas (ekonomikos Nobelio premijos laureatas, ne mažiau!) analizuoja taip, tarsi visų penkių šalių (Islandijos, Airijos, Lietuvos, Latvijos, Estijos) situacija ir jose vykę procesai prieš krizę būtų buvę identiški! Kai tuo tarpu visiškai akivaizdu kad taip nebuvo!

Štai kodėl ekonomika dažnai vadinama pseudo-mokslu. Dėl ekonomistų mokslininkų aplaidumo.
Skeleton

Prisijungė: 2010 09 22
Žinutės: 828

Atgal į viršų
Rodyti žinutes nuo ankstesnės:   
Pradėti naują temą   Atsakyti  pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Žmonių pasaulis -> Redakcijos akiratis Visos datos yra GMT + 2 valandos
Puslapis 11
Pereiti :  
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų šiame forume
Jūs negalite atsakinti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume