Apie | Visos naujienos | Straipsniai | RSS | Reklama | Kontaktai

Prisijungti

Vartotojo vardas:
Slaptažodis:
Prijungti mane automatiškai kiekvieno apsilankymo metu

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos

Ieškoti forume

Išsami paieška

Dabar forume

[ Administratorius ]
[ Moderatorius ]

Daugiau

Užpilamos sriubos: ar pagrįstai jas vadiname „nafta“ ir „plastmase“?

Pradėti naują temą   Atsakyti  pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Mokslas -> Žmogus ir medicina
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą  
Pranešimas Autorius
PranešimasParašytas: Kv. 08 09, 2012 14:03    Rašyti temą: Atsakyti su citata

"Į populiariausių užpilamų sriubų ir makaronų gaminių sudėtį be niekam šleikštulio nekeliančių džiovintų prieskonių ar daržovių dar įeina maltodekstrinas, aromato ir skonio stiprikliai – mononatrio glutamatas, dinatrio 5' ribonukleotidai, tirštikliai – ksantano derva, kvapiosios medžiagos su glitimu."

Na ir?
Pasiskaitę paprasčiausios sveriamos mėsos sudėtį prekybos centre, dar ir ne tokių dalykų rasime. Bet tai nereiškia, kad maistas yra nuodingas.. Čia, kaip ir visur, galioja taisyklė "kas per daug, tas nesveika" ir nematau reikalo kurti kažkokių sąmokslo teorijų. Smile
SmOgER

Prisijungė: 2010 12 15
Žinutės: 53

Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Kv. 08 09, 2012 14:12    Rašyti temą: Atsakyti su citata

valgai sriuba ,o isivaizduoji kad valgai vistiena
dody-lody

Prisijungė: 2010 03 14
Žinutės: 74

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Kv. 08 09, 2012 21:25    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Negi aš čia vienas, kuris mėgsta tas sriubytes?Ir ne dėl to, kad neturiu pinigų ar pan.O šiaip, patinka kartais jas pavalgyt, pasipjaustai rūkytos dešros, sūrio sumeti į sriubytę, užpili vandeniu ir mmm.O kas liečia bulvių košių miltelius.Tai asmeniškai valgau dažnai.Nes čia, kur esu 96 proc. miltelių sudaro tikrų bulvių milteliai, like 4 proc. prieskoniai, pieno miltukai. Smile
Manvydas

Prisijungė: 2009 10 10
Žinutės: 507

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Kv. 08 09, 2012 21:36    Rašyti temą: Atsakyti su citata

dekui teko pabandyt 3 dienas iskenciau, bet po to pasakiau sau niekad daugiau...rugstingumas skrandzio iskart, galbut tuo metu nusilpes buvau bet efektas buvo ganetinai stiprus...nuo kokios arbatos tokiu pojuciu nejusdavau cia beveik kaip tirpi kava skrandininkams
qriuqriu

Prisijungė: 2009 01 25
Žinutės: 344

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Pen. 08 10, 2012 9:47    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Manvydas rašo:
Negi aš čia vienas, kuris mėgsta tas sriubytes?Ir ne dėl to, kad neturiu pinigų ar pan.O šiaip, patinka kartais jas pavalgyt, pasipjaustai rūkytos dešros, sūrio sumeti į sriubytę, užpili vandeniu ir mmm.O kas liečia bulvių košių miltelius.Tai asmeniškai valgau dažnai.Nes čia, kur esu 96 proc. miltelių sudaro tikrų bulvių milteliai, like 4 proc. prieskoniai, pieno miltukai. Smile

Čia manau reiktų skirti skanu ir sveika. Dažniausia kur daugiau E ten skaniau, na juk juos dažniausia tam ir deda.
Bet ar norisi skaniai nuodytis?
forestbird

Prisijungė: 2009 03 16
Žinutės: 172

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Pen. 08 10, 2012 22:21    Rašyti temą: Atsakyti su citata

forestbird rašo:
Manvydas rašo:

Čia manau reiktų skirti skanu ir sveika. Dažniausia kur daugiau E ten skaniau, na juk juos dažniausia tam ir deda.
Bet ar norisi skaniai nuodytis?

Tos "E" perdėta baimė.. jei darė ekspermentą su E621 ir 1000 kinų ir sugebėjo tik įrodyti, kad jis nedaro jokio poveikio, tarp E yra tokių dalykų, kaip auksas, sidabras.. Druska dažnai labiau kenkia, nei tie "E"
Pasalietis

Prisijungė: 2011 03 01
Žinutės: 361

Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Skype adresas
Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Pen. 08 10, 2012 23:59    Rašyti temą: Atsakyti su citata

E621 eksperimentas Kinijoje jau trunka virs 100 metu. Pas juos viskas voliojama vos ne tuose milteliuose - nieko, dauginasi kaip triusiai, praktiskai geometrine progresija...
immortallt

Prisijungė: 2009 04 04
Žinutės: 6497

Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Atgal į viršų
Rodyti žinutes nuo ankstesnės:   
Pradėti naują temą   Atsakyti  pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Mokslas -> Žmogus ir medicina Visos datos yra GMT + 2 valandos
Puslapis 11
Pereiti :  
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų šiame forume
Jūs negalite atsakinti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume