Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai
 
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:
Atsiminti
Login with a social network:

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos

Ieškoti forume


Išsami paieška

 [ 654 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 27  Kitas
 
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą Pagrindinis diskusijų puslapis » Pasiūlymai ir pageidavimai
Žinutė Autorius
  Standartinė   Parašytas: 2013-05-06, 11:39 
     
Vytautai, kepenis kutena nuojauta, kad žinau, kame šaknys. Keyword: CORS; bloga naujiena - jis žiauriai sudėtingai debuginasi.

O gera naujiena ta, kad ne vien Technologijos išgriuvo ;]
  • 0




Užsiregistravo: 2008-10-12, 05:22
Pranešimai: 6402
Miestas: ☀️☁️☂️☁️☀️
Reputacija: +404
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2013-05-06, 12:02 
     
Vytautai, WTF daro iframe_komentarai užklausos parametras...
Kodas:
phpbb2mysql_t=a%3A58%3A%7Bi%3A19967%3Bi%3A1365578893%3Bi%3A19187%3Bi
%3A1367256447%3Bi%3A27971%3Bi%3A1365849398%3Bi%3A29261%3Bi%3A1365581243%3Bi%3A29224%3Bi
%3A1366451234%3Bi%3A24
........................

Chrome jis...
Kodas:
phpbb2mysql_t=a%3A1%3A%7Bi%3A955%3Bi%3A1367830702%3B%7D;


O brač... view-source:http://www.technologijos.lt/script_new_comment-2
[spoil]
Kodas:
document.write('<link rel=Stylesheet type=text/css href=http://www.technologijos.lt/technologijos_v5.css />')

       document.write('<table class=coment_table>')
           
               

       document.write('<tr > <td class=coment_td_1 >')

       
       document.write('<a target=_top title=1367831073 href=http://www.technologijos.lt/n/mokslas/fizika/S-32803/straipsnis/Stephenas-Hawkingas-Jei-Dievas-sukure-visata-ka-jis-veike-iki-tol?l=2&p=1&utm_source=Komentaru_laukas_straipsnis&utm_medium=Vidine_navigacija&utm_campaign=Vidine_navigacija>')

......
[/spoil]
Čia problema, gal ne visai ta - bet document.write pagal HTML5 standartą, perrašo puslapį iš naujo. Na ir prihakinot...

Kad būtų aiškiau, kame bėda, pabandyk taip...
Kodas:
for(var i=1; i<100; i++){
   setTimeout( function(){ document.write(i+"<br/>"); }, i*100);
}

Pagal standartus, turėtum matyti tik paskutinę eilutę, nes tarp document.write įvyksta perpiešimas ir tai, ką desktopo programuotojai vadintų "failo uždarymu". Kad keli document.write suveikia vienas po kito - daugiau šalutinis efektas (t.y., naršyklė vykdydama skriptą puslapio neperpiešinėja - bet garantijos tam nėra; nors aš jai liepiau tai padaryti, iškeldamas kodą į setTimeout). O kvailiausia tai, kad rezultatas priklauso nuo - surprise, surprise! - kompo galingumo ir naršyklės konfigūracijos parametrų. Jei naršyklei susišvies, kad kažkuriuo momentu "baigiau" piešti puslapį, kitas document.write viską išvalys ;]

Teisybės dėlei, FF nepiešia nieko (žinomas bugas dėl vidinio kintamojo matomumo); Chrome piešia 99 kartus po 100 tuščiame puslapyje (neva bando "atspėti" ne ką "suprogramavau", bet ką "norėjau suprogramuoti" - nors pagal kodą, funkcija apskritai neturi būti vykdoma, kai i=100). Nė viena naršyklė čia nedaro to, ko reikalauja Ecmascript 1.7 standartas - reikšmę i+"<br/>" apskaičiuoti funkcijos aprašo metu, o ne vykdymo (ne esmė, bet visgi iliustracija, prie ko veda hakeriavimas - tai būtų korektiška, jei būčiau užrašęs i.valueOf(), nes čia į objektą i kreipčiausi "by reference" - liepčiau jam "apsiskaičiuoti" kreipinio metu).

Toliau... Jei jau darot document.write('<a href=...'), tai būkit žmonės ir HTML tegų atributus apgaubkite kabutėmis. Neapgaubtą "slešą" naršyklė privalo interpretuoti kaip tego pabaigos požymį, ir FF Aurora - bene pirmoji naršyklė, kuri elgiasi korektiškai.

Ir dar... kalbant apie "apgaubimus" - &utm_source= yra nekorektiškas HTML, atributo reikšmės kontekste. Suveikia tik todėl, kad naršyklė nesupranta simbolio kodo "&utm_source;" ir jį palieka neinterpretuotą paraidžiui (XHTML čia mestų klaidą raudonu boldu). T.y., &nbsp; pavirstų tarpu, &quot; pavirstų kabute - į ką turėtų pavirsti &utm_source; ?

Reiktų pastebėti, kad čia potenciali saugumo skylė. Tiksliai nežinau, kaip PHPBB apdoroja URL parametrus, bet jų "neeskeipinant" ir tvarkingai nesukišant tarp kabučių, teoriškai įmanoma, pavyzdžiui, sugalvoti tokį straipsnio pavadinimą, kuris užkrautų bile ką iš bile kur - tai gali būti virusas, vartotojo duomenų šnipas, ar neduokdie SQL ataka prieš serverį.

Ir dar... Išmeskit velniop "language" atributus iš <script /> tegų. Jie tik mūtina vandenis, language="javascript1.2" apskritai uždraudžia naršyklėms tą kodą vykdyti (jei jos elgiasi teisingai, neapsimetinėja, kad supranta kalbą "javascript1.2"). Tam yra atributas type="text/javascript", type="text/ecmascript" arba type="application/ecmascript". Skripto kalbą apibrėžia failo tipas, o ne istorinis "language" atributas.
Cituoti:
The language attribute has been deprecated. Both will work in pretty much all browsers, but the first better adheres to modern standards.

As for omitting type, yes, it will still work, but in XHTML 1.0 and HTML 4.01 is considered invalid.

Oi... dar pastabėlė apie auščiau pacituotą skriptą. <link /> elementas validus tik <head /> elemente, nebent su HTML5 atributu scoped="". Table tegas validus tik teksto kontekste - <p>, <span> ar panašiai; iš didelės bėdos bent jau - <body> (nekorektiška, bet veikia). document.write('<link type="text/css" ... /><table>...</table>') pagal standartus neturi veikti (neegzistuoja toks kontekstas, kuriame jie galėtų būti kaimynai).

Dar smulkmenėlė: XHTML elementai, atributų vardai ir standartinės reikšmės turėtų būti mažosiomis raidėmis. HTML šiaip jau yra case-insensitive, bet vengiant siurprizų reiktų rašyti <link rel="stylesheet" ... / > (idealiu atveju) arba iš bėdos <LINK REL="stylesheet" ... / >, bet jokiu būdu ne <link rel=Stylesheet ... / > (ne tik mixed-case, bet dar ir trūksta kabučių).

Visa tai niuansėliai, su kuriais naršyklės daugmaž susitvarko, bet niekad nežinai, kuris akmenėlis apvers vežimą. Tai, ką surašiau - daugiau metodiniai nurodymai, orientuoti į korektišką HTML5/XHTML, tačiau tokia praktinė patirtis: HTML, surašytas pagal griežčiausius XML/XHTML standartus, arba veiks idealiai, arba išvis neveiks, o problemą pamatysi iškart; priešingą atvejį turėsi testuoti su milijonu skirtingų naršyklių ir niekad nebūsi užtikrintas, kad naujesnė naršyklės versija kažko nesugriaus ;]
  • 0



Paskutinį kartą redagavo rwc 2013-05-06, 15:25. Iš viso redaguota 6 kartus.


Užsiregistravo: 2008-10-12, 05:22
Pranešimai: 6402
Miestas: ☀️☁️☂️☁️☀️
Reputacija: +404
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2013-05-06, 14:09 
     
Ir dar mažiukas niuansiukas. Nenaudokit ateityje HTML3 atributų kaip width="60px" ar align="center". Teoriškai jie turėtų veikti identiškai kaip CSS atributai style="width:60px; text-align:middle;" (ar kažkas tokio), bet realiai jie visiškai neįsipiešia į CSS "dėžučių" modelį ir turi sunkiai išgliaudomų pašalinių efektų (pvz.: kas turi prioritetą - width="60px" ar style="width:60px;"? Koks <span align="right"/> "display" - vis dar display:inline ar jau display:block, o gal koks nors display:inline-block?).

Konkrečiai ant šito grėblio užlipau žaisdamas su Greasemonkey/Stylish, bet nujaučiu, kad ir jums jis gyvenimo nesaldina, bandant modifikuoti dizainą.
  • 0




Užsiregistravo: 2008-10-12, 05:22
Pranešimai: 6402
Miestas: ☀️☁️☂️☁️☀️
Reputacija: +404
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2013-05-06, 15:36 
     
Vytautai, kažką pakeitėt, ar čia aš primaigiau, kad pradėjo veikti?
  • 0




Užsiregistravo: 2008-10-12, 05:22
Pranešimai: 6402
Miestas: ☀️☁️☂️☁️☀️
Reputacija: +404
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2013-05-06, 15:42 
     
rwc rašė:
Vytautai, kažką pakeitėt, ar čia aš primaigiau, kad pradėjo veikti?


Dar net neprisėdom prie šito reikalo, vadinasi reanimacija atėjo iš išorės :)

Bet kokiu atveju, jau senokai planavom šitą scriptą keisti į kažką padoresnio - gal panaudosim AJAX, mat turi jis vieną žinomą bug'ą, dėl ko kartais pranyksta komentarų rodymas. Bus progra reikalą išspręsti. O dabar dar po šitokios detalios analizės būtų gaila nepasinaudoti surinkta informacija :)
  • 0



Portalo administracija
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2007-07-07, 18:04
Pranešimai: 2692
Miestas: Kaunas
Reputacija: +59
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2013-05-06, 15:59 
     
Vytautai, berods išsiryškinau - "http://www.technologijos.lt/script_new_comment-2" skriptas kraunamas:

- be plėtinio;
- su neteisingu content-type (text/html, nors turėtų būti text/javascript), todėl NoScript jį užblokuodavo kaip potencialią "redressing" ar "cross-request session forgery" ataką;
- content-type galima nurodyti pačiame <script src="http://www.technologijos.lt/script_new_comment-2" type="text/javascript"></script> tage, faile "http://www.technologijos.lt/iframe_komentarai" ir pan..

Tiesą sakant, man mistika, kodėl apskritai suveikia. Naršyklė neturėtų vykdyti neaiškaus kodo, kurį užkrauna neaiškus ifreimas, vien todėl, kad jo turinys "panašus" į Javascriptą. *

Apskritai, aš nesuprantu logikos generuoti tą skriptą serveryje ir vykdyti naršyklėje. Visus tuos document.write(...) tiesiog sukiščiau į patį "http://www.technologijos.lt/iframe_komentarai" . Arba kitas variantas: negeneruokit javascripto, - sugeneruokit HTML'ą ir jį tiesiog rodykit IFrame'e ;]

Ir patiems būtų nauda: viena užklausa mažiau; be to - asinchronine (mažiau apkrautumėte serverį; lankytojai neturėtų laukti, kol užsikrovus ir nusipiešus puslapiui bus papildomai generuojamas freimas). Naršyklės šiaip jau pakankamai gudrios, ir moka sukergti susijusias HTTP užklausas į vieną (pvz., pats HTML puslapis, bei jame nurodyti CSS ir JS failai užkraunami naudojant vieną TCP/IP soketą). Atidėti AJAX'iniai ir skripte sugeneruoti kreipiniai taip nesioptimizuoja, nes pas jus jie sukodinti tuomet, kai "puslapis būna pilnai užsikrovęs ir nupaišytas" - t.y., kai pirminė užklausa jau būna pasibaugusi).

Jau nekalbant, kad statinio turinio (t.y. - generuojamo serveryje) vaizdavimas neturėtų priklausyti nuo Javascriptų.

Greitas sprendimas lankytojams - sukurti NoScript išimtį tam skriptui.

P.S. išimtį panaikinsiu pasitaikius pirmai progai. Puslapiui, visąlaik budinčiam naršyklės fone, per didelė prabanga eikvoti nebūtinus laiko/ryšio/CPU/RAM resursus, ir ypač vykdyti skriptus, kurių saugumas, švelniai tariant, abejotinas. Būkit geri, bent jau kokius addslashes() sudėkit document.write'uose. Neprovokuokit pademonstruoti deface'o ;]

P.P.S. vaikiškas testas nesuveikė, bent jau su kabutėmis temų pavadinimuose susitvarkot - laisvesnę minutę, pabandysiu kažką gudriau ;]

P.P.P.S. Beje, nepilnai. Temos pavadinime seka "\u0027" rodoma kaip kabutė. Negeras požymis. Pirmas žingsnis "išlipti" iš document.write ir įdėti savo kodą. Prie progos, pažiūrėsiu, kuriame sluoksnyje Unikodinė seka pavirsta valdančiu simboliu. Melskitės, kad ne serveriniame kode ;]

Ir beje, Vytautai - prieš bandydamas realią ataką, prašau leidimo. Jei pavyktų, nenorėčiau atskleisti detalių viešai.

[hr]Tarp kitko, document.write suveiktų žymiai efektyviau pirmiau sulipdžius visą turinį, ir įrašant vienu ypu, pvz:
Kodas:
document.write([
    "<table>",
       "<tr>",
        ...
    "</table>"
].join(""))

Bent jau nereikalingų perpiešimų ir operacijų su DOM medžiu būtų mažiau. Visai nenustebčiau, jei dėl tokio pakeitimo freimo piešimas paspartėtų keliasdešimt kartų. Jau nekalbant, kad apskritai teksto suklijavimą reikėtų daryti serverio pusėje.

Kokia prasmė generuoti document.write("a"); document.write("b"); document.write("c"); - kai gali iškart sugeneruoti document.write("abc") (ar išvis "<html><body>abc</body></html>" ir grąžinti kaip normalų HTML)? Kuo mažiau "judančių dalių" naršyklėje - tuo sistema patikimesnė ir lengviau prižiūrima. Nebent jūsų DB kode toks gyvatynas, kad jis yra našumo "butelio kakliukas" - bet tuomet tai jau kita bėda.
[hr]* - kame problema su nenurodytu scripto tipu? Ogi ta, kad skriptai gali būti rašomi nebūtinai Javascriptu, ir nebūtinai konkrečiu dialektu. Iš kur naršyklei žinoti - gal ten E4X modifikacija, kurioje galima nurodyti XML sintaksę. Galbūt ten nesaugus VBScriptas, PerlScriptas kurį IE vykdo savaip arba koks nors Java appletas? Ne paskutinė problema - failo koduotė; Javascriptas specifiškai reikalauja, kad būtų rašoma UTF-8, kitos kalbos nėra tokios griežtos: pvz., Javascripte δ simbolis kintamojo varde leidžiamas (laikomas raide), tuo tarpu ∂ - ne (matematinis operatorius, tik Javascripte tokio nėra). Kiekviena kalba, kiekvienas dialektas ir kiekviena koduotė turi savo specifinę sintaksę, ir, pavyzdžiui, įmanoma parašyti skriptą, kuris tuo pat metu bus visai nekaltas Javascriptas, bet pavojingas VBScriptas. Pvz., Javascripte, norint įrašyti kabutes į išvedamą tekstą, galima naudoti \'; VBScripte, jei gerai pamenu, naudojama ''. Vadinasi, document.write('<geras tegas=\');alert(\' apgavystė >') yra nekaltas Javascriptas, sugeneruojantis tekstą <geras tegas=')alert(' apgavystė >, tuo tarpu VBScripte bus sugeneruotas tekstas <geras tegas=\ ir įvykdytas kodas alert('apgavystė >) ar kažkas panašaus. Naršyklei negalima leisti, kad ji "spėliotų", kokia kalba kodas parašytas ir bandytų "ištaisyti" Web programuotojo klaidas. Ne, žinant interneto specifiką, žinant, kad negali pasitikėti skripto ir saito autoriaus gerais norais - reikia parsiunčiamus kodus vertinti kuo griežčiau.

T.y., autorius turėtų nesikliauti naršyklės atlaidumu ir, apskritai, nedėti daug vilčių, kad jo skriptai pasileis. O ką jūs darote? Pakišate neaišku kokį baitų srautą ir tikitės, kad jis kažkokiu mistiniu būdu sugeneruos portalo turinį?
  • 0




Užsiregistravo: 2008-10-12, 05:22
Pranešimai: 6402
Miestas: ☀️☁️☂️☁️☀️
Reputacija: +404
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2013-05-12, 14:18 
     
hmz.. nuo mano mėgstamiausių lieknėjimo tablečių reklamų (berods), nulūžta visiškai technologijos.lt puslapis, rodomas chrome klaidos pranešimas, kad megink perkraut puslapį arba eik i kitą puslapį. naršyklė chrome, win8.
  • 0




Užsiregistravo: 2009-07-24, 12:27
Pranešimai: 41
Reputacija: 0
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2013-07-07, 12:19 
     
Tingėjau ieškoti tinkamos vietos kur tai paskelbti...

Suvedus į google paiešką ranktinį žodį , išmetama Loading ir paieškos rezultatų nerodo. [spoil]Paveikslėlis[/spoil]

Firefox 22.0

P.S. Užtat citata labai tinkama skrinšote pasitaikė, kaip tik Jūsų programeriams.
  • 0




Užsiregistravo: 2011-08-09, 14:06
Pranešimai: 117
Reputacija: 0
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2013-07-07, 16:01 
     
paprastas rašė:
Tingėjau ieškoti tinkamos vietos kur tai paskelbti...

Suvedus į google paiešką ranktinį žodį , išmetama Loading ir paieškos rezultatų nerodo.

Firefox 22.0

P.S. Užtat citata labai tinkama skrinšote pasitaikė, kaip tik Jūsų programeriams.
Čia visiem tas pats. Ir man taip pat neveikia. Jeigu ko ieškai, tai galima naudotis tiesiog googlėje įrašius taip: ieškomasis dalykas site:technologijos.lt. Paprasta. :)
  • 0


_________________
Kliūtis pradedame matyti tada, kai nukreipiame žvilgsnį nuo tikslo | Henry Ford


Moderatorius

Užsiregistravo: 2009-01-13, 02:37
Pranešimai: 12954
Miestas: Panevėžys
Reputacija: +251
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2013-07-08, 10:58 
     
kionig rašė:
Tai nebūtinai reikia ieškoti tos naujienos autoriaus. Reikia žinoti kontaktinius asmenius, kuriems parašius į AŽ jie po to ištaisytų. Žinoma, parašius išsamiai, ten ir ten klaida, kad būtų galima greičiau atrasti.

Tai štai kur dingo mano komentarai :L:
O dabar į temą. Na jei būtų, kad ir kokiam kairiajam meniu kur nors parašyta kas yra redaktoriai su nuoroda jiems parašyti až, tai gal tada ir nereiktų aiškintis, kas naujienų autorius (aišku, dar geriau būtų, kad po kiekviena naujiena būtų pranešimo galimybė pranešimui apie klaidas). Bet ne visada ir redaktoriai gali kuom pagelbėt, kai koks nors technologijos.lt garsusis rašytojas, visų galų eGspertas Palionis, ims ir privels ne rašybos klaidų, o tiesiog susapnuos kokią nesąmonę ir parašys visišką briedą. Ką tada? Kas nusišnekėjimus turi taisyti? Redaktorius? Autorius?
O dėl to „oftopiko“ - na jūs, moderatoriai, turit savo gėdos lentą, tai esant dabartinei situacijai, manau ir Lixteriui ypač reikalinga gėdos lenta (komentarai po naujiena). Galų gale kažkas vieną kartą turi užsiparint dėl tų oftopikų apie klaidas po naujienom ir padaryt vienokią ar kitokią tvarką - užbanint tokius kaip unikali durnaropė, kad nebeterštų komentarų, arba... (už daugtaškio liko naivi mintis).
  • 0




Užsiregistravo: 2011-11-10, 18:45
Pranešimai: 671
Miestas: Nibiru
Reputacija: 0
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2013-07-23, 18:46 
     
Perkėliau:

Unikali durnaropė rašė:
Pasiūlymas truputį kitokiam datos formatui (pagal nutylėjimą). Dabar esantis formatas atrodo berods taip: D M d, Y G:i (antr. 07 23, 2013 18:30). O siūlau pakeisti į tokį ar panašų: Y-M-d, G:i (2013-07-23, 18:30). Kodėl? Na pastarasis yra labiau įparstas mūsiškas standartas. Nes dabar esantis labai primena tą durną ir painų amerikonišką variantą.
Aišku, galima paskyroj nusistatyt kokį tik nori variantą, bet...
Tiesa, vasaros žiemos laikai nesisukioja pas jumi ;)
  • 0


_________________
A wise man once said nothing.



Užsiregistravo: 2008-03-02, 20:01
Pranešimai: 2909
Reputacija: +23
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2013-08-20, 15:39 
     
Siūlau atgaivinti Martyno dangaus klajones. Man asmeniškai patikdavo tokie uždavinukai. Taip pad dėl jų atsidūriau ir aš čia. Galbūt ir daugiau žmonių tai pritraukė.
Ką manot? Norėtūt jūs vėl išvysti Martyno klajones? Administracija, ar būtų galimybė tai vėl įgyvendinti?
  • 0



Paskutinį kartą redagavo Myslius 2013-08-21, 15:13. Iš viso redaguota 2 kartus.


Užsiregistravo: 2010-04-01, 17:53
Pranešimai: 1574
Reputacija: +82
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2013-08-21, 14:26 
     
Myslius rašė:
Siūlai atgaivinti Martyno dangaus klajones. Man asmeniškai patikdavo tokie uždavinukai. Taip pad dėl jų atsidūriau ir aš čia. Galbūt ir daugiau žmonių tai pritraukė.
Ką manot? Norėtūt jūs vėl išvysti Martyno klajones? Administracija, ar būtų galimybė tai vėl įgyvendinti?


Ten buvo vieno žmogaus, tokio Romualdo, projektas, o dabar nežinau ar kas imtusi to - jei turi entuziazmo gali pabandyt, redakcija tikrai patalpins straipsnius.
  • 0




Užsiregistravo: 2008-03-02, 20:01
Pranešimai: 2909
Reputacija: +23
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2013-08-21, 15:27 
     
Paprašykit Profesoriaus. Tačiau tai didelis darbas, o yra tam tema. Na, gudruoliai - apšokit ;]

Pabandykit patys parašyti.

Galiu Profesoriui Kašubai paskambint, bet kas iš to? Martyno irgi pasiilgau.
  • 0




Užsiregistravo: 2008-10-12, 05:22
Pranešimai: 6402
Miestas: ☀️☁️☂️☁️☀️
Reputacija: +404
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2013-08-24, 22:28 
     
_alvydas_ rašė:
Labas. Tiesiog info: mano macas dažnai kazkaip lyg "pakimba" kokiai 5s ar net daugiau kol atsisius reklama. Nelabai dar kur teko matyt tokio dalyko kituose saituose.
Gal ta reklama siunčiasi kažkaip neoptimaliai. Gal galėtų kažkaip foniniu režimų atsisiųsti, kad puslapis būtų valdomas iškarto, o jau vėliau tegu po biškį atsisiunčia ir ta reklama?
  • 0


_________________
Kliūtis pradedame matyti tada, kai nukreipiame žvilgsnį nuo tikslo | Henry Ford


Moderatorius

Užsiregistravo: 2009-01-13, 02:37
Pranešimai: 12954
Miestas: Panevėžys
Reputacija: +251
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2013-09-11, 19:38 
     
Apie reklamą jau buvo kalbėta šimtą kartų, bet manau reiktų įspėt reklamos agentūrą, kad nekeltų reklamų, kurios smarkiai gadina portalo įvaizdį:
[spoil]Paveikslėlis[/spoil]
Reklamuojamas produktas ne tik nenaudingas, bet ir žalingas sveikatai, o nukreipia į išgalvotą "medical health news" puslapį, bet kadangi patalpintas mokslo ir technologijų portale, gali kai kas ir užkibt...
  • 0




Užsiregistravo: 2008-03-02, 20:01
Pranešimai: 2909
Reputacija: +23
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2013-09-22, 14:52 
     
Gal būtų galima paveikslėliams apriboti dydį, tarkim, plotį iki 100%?
Mano ekrano raiška 720p, tai visą vaizdą sugadina tokie įvykiai:
http://www.technologijos.lt/diskusijos/ ... p?p=336245
  • 0



Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2008-10-19, 23:45
Pranešimai: 2344
Miestas: Anykščiai
Reputacija: +366
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2013-09-22, 15:00 
     
FtBall rašė:
Gal būtų galima paveikslėliams apriboti dydį, tarkim, plotį iki 100%?
Mano ekrano raiška 720p, tai visą vaizdą sugadina tokie įvykiai:
http://www.technologijos.lt/diskusijos/ ... p?p=336245


Turi omeny riboti dydį programiškai?

Aš jau seniai buvau davęs rekomendacijas kaip elgtis tokiu atveju. Jei paveikslėlis didelis užteks įdėti nuorodą į jį. Jei tarkime iki 640x480 galima dėti, kad rodytų forume tiesiogiai. Tada forumo neišdarko.

Bet anaiptol visiem į tas rekomendacijas nusispjaut.. O, ir kiekvieno iš eilės redaguot atsibosta..

Ir kitas dalykas, kad kai kurie žmonės nemoka suteikti maksimaliai info mažiausiais resursais. T.y. ten toje temoje nebūtina buvo daryti viso desktopo vaizdą. Kai užtenka alt+Prt Sc kombinacijos.

Tai va, tokios tokelės, kad kompiuterių amžius, o niekas juo naudotis taisyklingai nemoka :) Taigi ragink visus pagalvoti ne tik apie save ir savo problemas, bet ir apie kitų problemas, kadangi forumas tėra tarpinė stovykla, kurioje resursų mažoka kažką padaryti programiškai.
  • 0


_________________
Kliūtis pradedame matyti tada, kai nukreipiame žvilgsnį nuo tikslo | Henry Ford


Moderatorius

Užsiregistravo: 2009-01-13, 02:37
Pranešimai: 12954
Miestas: Panevėžys
Reputacija: +251
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2013-09-22, 15:19 
     
Va taip geriausia talpint dideles nuotraukas
Kodas:
[URL=http://puslapis.com/Nuoroda_I_DideleNuotrauka][img]http://puslapis.com/Nuoroda_I_Thumbnail'a[/img][/URL]


pvz kaip veikia:
Paveikslėlis

thumbnail'us paprastai sugeneruoja tokie psl kaip imageshack.us, bet jei sis puslapis pats tai sugebetu tai neblogai butu.
  • 0




Užsiregistravo: 2010-04-01, 17:53
Pranešimai: 1574
Reputacija: +82
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2013-09-22, 15:25 
     
Myslius rašė:
Va taip geriausia talpint dideles nuotraukas
Kodas:
[URL=http://puslapis.com/Nuoroda_I_DideleNuotrauka][img]http://puslapis.com/Nuoroda_I_Thumbnail'a[/img][/URL]


pvz kaip veikia: http://www.technologijos.lt/diskusijos/ ... 29&start=0
thumbnail'us paprastai sugeneruoja tokie psl kaip imageshack.us, bet jei sis puslapis pats tai sugebetu tai neblogai butu.
Iš tiesų, dauguma talpyklų turi specialiai forume talpinamų paveikslėlių suformavimą. Tiesiog belieka tik ta funkcija pasinaudoti copy-paste būdu.

Aišku būtų gerai, kad darytų puslapis automatiškai, bet.. Kol kas naudokimės alternatyvomis, kurias teikia paveikslėlių talpyklos. O, apie tokias funkcijas taip pat nieko negaliu pažadėti, kad bus kadanors įgyvendintos. Tiesiog ne aš tai sprendžiu ir ne mano jėgomis tą padaryti.
  • 0


_________________
Kliūtis pradedame matyti tada, kai nukreipiame žvilgsnį nuo tikslo | Henry Ford


Moderatorius

Užsiregistravo: 2009-01-13, 02:37
Pranešimai: 12954
Miestas: Panevėžys
Reputacija: +251
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2013-10-01, 14:59 
     
Dėl tų iframe_komentarai... Jau atsibodo, rimtai, pastoviai iššokantis naršyklės langas (chromo), su siūlymu išsaugoti tokį nuostabų paketą, kaip jau minėtasis iframe_komentarai. Kaip matau, buvo kažkas šia tema diskutuota... bet ar kas nors bent jau bandė ką nors daryt, ar ir toliau teks nuobodžiai atšaudyt šitą terorizmą?
  • 0




Užsiregistravo: 2011-11-10, 18:45
Pranešimai: 671
Miestas: Nibiru
Reputacija: 0
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2013-10-04, 20:57 
     
Paskutiniuoju metu pastebiu, kad kai kur komentarai dubliuojasi, trigubinasi ir panašiai. Tokie dalykai atsiranda kai paranojiškai spaudinėjamas mygtukas "išsiųsti" parašius žinutę.

Plyyyyzz nespaudinėkit begalę kartų jei ten lagina t.lt serveris postinant ir atnaujinant žinutes. Žodžiu, užtenka tik vienąkart paspaust ir palaukt kol įdės.

Nes man jau atsibodo trinti tas besidubliuojančias žinutes. Ir šiaip, po parašymo galite peržiūrėti savo žinutes ir, jei niekas dar neparašė žinutės, tai galima savo besidubliuojančias žinutes ištrinti pačiam ir taip nepalikti bardako po savęs.
  • 0


_________________
Kliūtis pradedame matyti tada, kai nukreipiame žvilgsnį nuo tikslo | Henry Ford


Moderatorius

Užsiregistravo: 2009-01-13, 02:37
Pranešimai: 12954
Miestas: Panevėžys
Reputacija: +251
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2013-10-22, 15:14 
     
Unikali durnaropė rašė:
kionig rašė:
Tai nebūtinai reikia ieškoti tos naujienos autoriaus. Reikia žinoti kontaktinius asmenius, kuriems parašius į AŽ jie po to ištaisytų. Žinoma, parašius išsamiai, ten ir ten klaida, kad būtų galima greičiau atrasti.

Tai štai kur dingo mano komentarai :L:
O dabar į temą. Na jei būtų, kad ir kokiam kairiajam meniu kur nors parašyta kas yra redaktoriai su nuoroda jiems parašyti až, tai gal tada ir nereiktų aiškintis, kas naujienų autorius (aišku, dar geriau būtų, kad po kiekviena naujiena būtų pranešimo galimybė pranešimui apie klaidas). Bet ne visada ir redaktoriai gali kuom pagelbėt, kai koks nors technologijos.lt garsusis rašytojas, visų galų eGspertas Palionis, ims ir privels ne rašybos klaidų, o tiesiog susapnuos kokią nesąmonę ir parašys visišką briedą. Ką tada? Kas nusišnekėjimus turi taisyti? Redaktorius? Autorius?
O dėl to „oftopiko“ - na jūs, moderatoriai, turit savo gėdos lentą, tai esant dabartinei situacijai, manau ir Lixteriui ypač reikalinga gėdos lenta (komentarai po naujiena). Galų gale kažkas vieną kartą turi užsiparint dėl tų oftopikų apie klaidas po naujienom ir padaryt vienokią ar kitokią tvarką - užbanint tokius kaip unikali durnaropė, kad nebeterštų komentarų, arba... (už daugtaškio liko naivi mintis).


Situacija - išversta naujiena iš prasto šaltinio. Truputį pridėta savo „minties“ ir gavos dezinformacinis kakalas. Galimybės pranešti ir pateikti pastabas autoriui ir/ar redaktoriui nėra, naujienos komentarų autorius neskaito. Be to, pats autorius (vertėjas) nežinomas. Jei praneši kitiems tinklapio rašytojams, tai jiems tik elementarias klaidas geriausiu atveju ištaisyt leidžiama. Redaktoriaus kontaktų skiltyje kontaktai nėra.

Bala nematė, išsiaiškinau kas yra šlamštiškos naujienos autorius - bet kontaktų vistiek neturiu. Kas belieka? Tik garsiai rėkti ir klausti ar kas nors žino rašytojo S.Ž. kontaktus, kad jam tiesiai šviesiai galima būtų pranešti/pateikti pastabas dėl jo labai prastos kokybės naujienos?

p.s.
Kitą kartą, esant panašiai situacijai, bus įvardintas pilnas vardas ir pavardė.
  • 0




Užsiregistravo: 2011-11-10, 18:45
Pranešimai: 671
Miestas: Nibiru
Reputacija: 0
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2013-10-22, 16:12 
     
Na ir kuo gi užkliuvo koks tai straipsnis? Na, melagingas, tarkim. Ir kas nuo to? Šalia neįtikimo būdo sulieknėti - visai tinkamai atrodo.
Čia ne ironija - tiesiog būdas atkreipti dėmesį: baikit taikyti neegzistuojančius kriterijus ten, kur jie ir netiktų.
Nėra jokio įstatymo, kuris aprašytų, kas yra tiesa ir kas - ne! Yra aprašyta, ko negalima publikuoti - ir to negalima publikuoti net komentaruose (kas, kad redakcija skelbiasi neatsakinga), ir tarp tų uždraustų temų nėra „delfi lygio straipsnis“.
Cenzūros ilgitės, diktatūros? Demokratija varo į neviltį? Keiskitės patys! Tolerancija rašantiems, ir išsilavinimas sau, kad netikėtumėt kuo papuola.
Versle viskas galima, kas neuždrausta, ir jei nepatinka - pasidaryk geriau.
  • 0



  
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2013-12-16, 16:52 
     
Siūlau keist reklamos agentūra, kol dar nepraradot paskutinių lankytojų, nes matau kompozicija ne pati stipriausia jų pusė...

http://s30.postimg.org/b7ldpxv1d/Untitled.jpg
  • 0


_________________
A wise man once said nothing.



Užsiregistravo: 2008-03-02, 20:01
Pranešimai: 2909
Reputacija: +23
   
 
Į viršų
Rodyti paskutinius pranešimus:
Rūšiuoti pagal
 


Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 654 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 27  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
 

Ieškoti:
Pereiti į:
 
 

Reputation System ©'