Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai
 
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:
Atsiminti
Login with a social network:

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos

Ieškoti forume


Išsami paieška

 [ 20 pranešimai(ų) ] 
 
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą Pagrindinis diskusijų puslapis » Mokslas » Fizika
Žinutė Autorius
  Standartinė   Parašytas: 2014-05-15, 11:11 
     
O vokiečių kariai karo metais apkasuose prie jų dar patys šildydavosi :D
  • 0


_________________
Just do it! https://www.youtube.com/watch?v=5-sfG8BV8wU


Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2014-03-04, 22:13
Pranešimai: 234
Reputacija: +62
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2014-05-15, 11:14 
     
Man patiko paskutinis komentaras vaizdo siužete. Ten maždaug taip sako: „Netyriau elektromagnetinių bangų poveikio, bet maistas, vanduo jas sugeria“. Nu tai čia paprastam žmogui, ypač visokiem grynas.lt skaitytojam, gali nuskambėt kaip baisiausias dalykas :DDD Nu tai aišku, kad sugeria, gi pats mikrobangų krosnelės veikimas tuo ir pagrįstas...
  • 0



Paskutinį kartą redagavo paranoiac 2014-05-15, 11:45. Iš viso redaguota 1 kartą.


Užsiregistravo: 2010-07-15, 20:14
Pranešimai: 90
Reputacija: +16
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2014-05-15, 11:23 
     
paranoiac rašė:
Man patiko paskutinis komentaras: „ maistas, vanduo jas sugeria“, tai aišku, kad sugeria, gi pats mikrobangų krosnelės veikimas tuo ir pagrįstas.

- Taip bet ne visai. Kai maistą šildai ant dujinės, tuomet vyksta tik šiluminiai mainai. Kai maistą šildai EM bangomis, tai jos gi yra "šaltos", tačiau maiste sukelia taip vadinamas "poslinkio poliarizacijos elektros sroves", o srovės katalizuoja įvairius elektrocheminius organinių junginių skilimus. Būtent todėl visai nelaidūs indai neįkaista.

p.s.
.. čia galima lyginti tik su arbatos virimu įkišus 220V į stiklinę, šalia užvirimo, išsiskiria įvairiausių pašalinių cheminio skilimo medžiagų.


:(
  • 0


_________________
Kaunas.


Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2014-02-13, 11:57
Pranešimai: 666
Miestas: Kaunas.
Reputacija: 0
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2014-05-15, 11:42 
     
ra2 rašė:
- Taip bet ne visai. Kai maistą šildai ant dujinės, tuomet vyksta tik šiluminiai mainai.

Bet šildant ant tos pačios "petelnės" dėl šiluminio poveikio taip pat vyksta įvairios cheminės reakcijos. Ypač jei dar prisvilini ką nors. Tai čia klausimas, kas vis dėlto labiau kenkia..

Iš to tikriausiai ir atsiranda visokios termiškai neapdoroto maisto idėjos :DDD
  • 0



Paskutinį kartą redagavo paranoiac 2014-05-15, 11:47. Iš viso redaguota 1 kartą.


Užsiregistravo: 2010-07-15, 20:14
Pranešimai: 90
Reputacija: +16
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2014-05-15, 11:47 
     
paranoiac rašė:
ra2 rašė:
- Taip bet ne visai. Kai maistą šildai ant dujinės, tuomet vyksta tik šiluminiai mainai.

Bet šildant ant tos pačios "petelnės" dėl šiluminio poveikio taip pat vyksta įvairios cheminės reakcijos. Ypač jei dar prisvilini ką nors.

Iš to tikriausiai ir atsiranda termiškai neapdoroto maisto idėjos.. :DDD


O dar zinant, kad pakaitintas aliejus yra labai blogai, o jei antra karta naudoji ta pati alieju, tai tampa organizmui tikras nuodas
  • 0



Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2012-06-02, 19:52
Pranešimai: 808
Miestas: Klaipeda
Reputacija: +42
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2014-05-15, 12:13 
     
Tai žaliavalgiai gali valgyti maistą pašildyta mikrobanginėje?
  • 0



Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2008-05-30, 20:46
Pranešimai: 1335
Reputacija: 0
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2014-05-15, 12:18 
     
Kadras rašė:
Žinant, kad pakaitintas aliejus yra labai blogai, tampa organizmui tikras nuodas.

- Taip, čia itin gaila jaunų mamų, kurios skubėdamos į darbą už minimumą, pigiausią aliejų užkaitina maksimaliu galingumu.

p.s.
.. kas liečia EM bangų šildymą, tai absoliučiai naujas reiškinys, prie jo produktų neprisitaikę nei kiaulės nei žmonės.


:)
  • 0


_________________
Kaunas.


Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2014-02-13, 11:57
Pranešimai: 666
Miestas: Kaunas.
Reputacija: 0
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2014-05-15, 13:10 
     
Cituoti:
Kai maistą šildai EM bangomis, tai jos gi yra "šaltos", tačiau maiste sukelia taip vadinamas "poslinkio poliarizacijos elektros sroves", o srovės katalizuoja įvairius elektrocheminius organinių junginių skilimus. Būtent todėl visai nelaidūs indai neįkaista.


Aš kažkaip skaičiau kita versija: Mikrobangos yra tokio ilgio, kad i jas kaip tik telpa vandens molekulė. Paleidziant mikrobangas, vandens molekules "isibiuojamos" ir taip produktai pradeda silti. Jeigu pastebėjot, tai uzsaldytas maistas neatsila mikrobangeje normaliai sila greiciau ta vieta, kuri ir buna atsilus (kai vanduo skystam pavidale) Paiimk bet koki daikta, kuris neturi vandens ir jis nesils mikrobangeje.
  • 0




Užsiregistravo: 2008-09-30, 18:23
Pranešimai: 217
Miestas: Vilnius
Reputacija: -5
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2014-05-15, 13:14 
     
ra2 rašė:
p.s.
.. kas liečia EM bangų šildymą, tai absoliučiai naujas reiškinys, prie jo produktų neprisitaikę nei kiaulės nei žmonės.


:)


Pastebiu, kad kuo labiau žmogus nieko nesupranta tuo labiau nori parašyti.
Elektromagnetinės bangos yra visur ir aplink mus šviesa irgi EM bangos. Pabuvęs ant salės įšyli irgi nuo EM.
O kažkada žmonės nebuvo prisitaikę valgyti ugnyje dezinfekuoto maisto, taip pat nebuvo prisitaikę plautis rankų ir dabar žmogus nėra evoliucijos pabaigoje jis kelyje kuriuo juda į ką niekas nežino.
  • 0




Užsiregistravo: 2011-04-07, 12:50
Pranešimai: 57
Reputacija: +7
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2014-05-15, 13:25 
     
man jau pradeda kenkti tokie straipsniai :D mobilus taipat savotiska mikrobange, tik skirtumas toks kad mobilus be perstojo mus kaitina o mikrobange kartais
  • 0


_________________
Visa problema su pasauliu yra ta, kad kvailiai ir fanatikai visada tokie savimi pasitikintys, o išmintingesni – tokie pilni dvejonių.
Žmogus, kuris sako, kad to padaryti neįmanoma - neturėtų pertraukinėti žmogaus, kuris tai daro.



Užsiregistravo: 2013-02-17, 16:39
Pranešimai: 392
Reputacija: +22
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2014-05-15, 13:33 
     
Kadras rašė:
paranoiac rašė:
ra2 rašė:
- Taip bet ne visai. Kai maistą šildai ant dujinės, tuomet vyksta tik šiluminiai mainai.

Bet šildant ant tos pačios "petelnės" dėl šiluminio poveikio taip pat vyksta įvairios cheminės reakcijos. Ypač jei dar prisvilini ką nors.

Iš to tikriausiai ir atsiranda termiškai neapdoroto maisto idėjos.. :DDD


O dar zinant, kad pakaitintas aliejus yra labai blogai, o jei antra karta naudoji ta pati alieju, tai tampa organizmui tikras nuodas


Tik skirtumas tas, kad aliejaus yra įvairių rūšių, ir tarkim koks rapsų ir alyvuogių aliejus turi visai kitokias savybes prie tospačios temperatūras. Dar ir įpakavimas (tara) aliejaus labai svarbus dalykas. Kažkur skaičiau, bet nuorodos nenumesiu, kad aliejus turėtų būti tamsaus ir storo stiklo ar plastiko butelyje, laikomas sausoje ir tamsioje vietoje. Nežinau kiek čia tiesos, kiek melo.
  • 0


_________________
rasizmas eina koja kojon su kvailumu ir nežinojimu


Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2011-12-08, 12:40
Pranešimai: 2164
Miestas: Kaunas
Reputacija: +585
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2014-05-15, 13:38 
     
Dixis rašė:
Cituoti:
Kai maistą šildai EM bangomis, tai jos gi yra "šaltos", tačiau maiste sukelia taip vadinamas "poslinkio poliarizacijos elektros sroves", o srovės katalizuoja įvairius elektrocheminius organinių junginių skilimus. Būtent todėl visai nelaidūs indai neįkaista.


Aš kažkaip skaičiau kita versija: Mikrobangos yra tokio ilgio, kad i jas kaip tik telpa vandens molekulė. Paleidziant mikrobangas, vandens molekules "isibiuojamos" ir taip produktai pradeda silti. Jeigu pastebėjot, tai uzsaldytas maistas neatsila mikrobangeje normaliai sila greiciau ta vieta, kuri ir buna atsilus (kai vanduo skystam pavidale) Paiimk bet koki daikta, kuris neturi vandens ir jis nesils mikrobangeje.


Kiek pastebėjau beveik visas maistas šylą mikrobangėje, bet ta vieta kurioje daugiau vandens - būna skanesnė. Todėl jei pica pastovi pusę/visą dieną, šildydamas ją mikrobangėje pastau šalia stiklinę su vandeniu. Nežinau ar tai psichologinis efektas, ar tai ištikrūjų - bet maistas pašilęs būna skanesnis, nei šildomas be vandens.
  • 0


_________________
rasizmas eina koja kojon su kvailumu ir nežinojimu


Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2011-12-08, 12:40
Pranešimai: 2164
Miestas: Kaunas
Reputacija: +585
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2014-05-15, 13:44 
     
Nezinau kaip su kitais, bet alyvuogiu alieju perkant yra rekomendacija neimti sviesaus butelio. Jai stiklas ziuret, kad butu tamsus. Kuo maziau prasisviecia tuo geriau, priedo nepalikt ant tiesioginiu saules spinduliu.
  • 0




Užsiregistravo: 2010-08-28, 13:45
Pranešimai: 534
Reputacija: +47
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2014-05-15, 13:47 
     
sub rašė:
Dixis rašė:
Cituoti:
Kai maistą šildai EM bangomis, tai jos gi yra "šaltos", tačiau maiste sukelia taip vadinamas "poslinkio poliarizacijos elektros sroves", o srovės katalizuoja įvairius elektrocheminius organinių junginių skilimus. Būtent todėl visai nelaidūs indai neįkaista.


Aš kažkaip skaičiau kita versija: Mikrobangos yra tokio ilgio, kad i jas kaip tik telpa vandens molekulė. Paleidziant mikrobangas, vandens molekules "isibiuojamos" ir taip produktai pradeda silti. Jeigu pastebėjot, tai uzsaldytas maistas neatsila mikrobangeje normaliai sila greiciau ta vieta, kuri ir buna atsilus (kai vanduo skystam pavidale) Paiimk bet koki daikta, kuris neturi vandens ir jis nesils mikrobangeje.


Kiek pastebėjau beveik visas maistas šylą mikrobangėje, bet ta vieta kurioje daugiau vandens - būna skanesnė. Todėl jei pica pastovi pusę/visą dieną, šildydamas ją mikrobangėje pastau šalia stiklinę su vandeniu. Nežinau ar tai psichologinis efektas, ar tai ištikrūjų - bet maistas pašilęs būna skanesnis, nei šildomas be vandens.


Del skonio nzn bet, yra rekomenduojamas kiekis kiek det i ta krosnele, jai dedama maziau reikia pastatyt vandens stikline salia. >.>
  • 0




Užsiregistravo: 2010-08-28, 13:45
Pranešimai: 534
Reputacija: +47
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2014-05-15, 14:40 
     
Luitas rašė:
ra2 rašė:
.. kas liečia EM bangų šildymą, tai absoliučiai naujas reiškinys, prie jo produktų neprisitaikę nei kiaulės nei žmonės.
Pastebiu, kad kuo labiau žmogus nieko nesupranta tuo labiau nori parašyti.
Elektromagnetinės bangos yra visur ir aplink mus šviesa irgi EM bangos. Pabuvęs ant salės įšyli irgi nuo EM.

- Taip, bet infraraudonųjų dažnis visai kitas, todėl jų sąveika jau ne poliarizacijos srovės, o šiluminis molekulių judinimas. Nuo infraraudonųjų vienodai šyla ir laidininkai ir izoliatoriai.

p.s.
.. taip, kad tamsta taikliai apie save.


:)
  • 0


_________________
Kaunas.


Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2014-02-13, 11:57
Pranešimai: 666
Miestas: Kaunas.
Reputacija: 0
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2014-05-15, 15:27 
     
Na jo, ... Straipsnyje daugiau religijos nei mokslo :) VGTU kaip actu dangų nuo chemtrailu išvalyt nepatars?
  • 0



Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2008-04-15, 13:28
Pranešimai: 980
Reputacija: +370
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2014-05-15, 16:13 
     
Talkatif rašė:
Na jo, daugiau religijos nei mokslo..

- "Homikus Sovietikus" yra toks mokslininkas, kuris viską supranta, kas padaryta.

p.s.
.. kai vakarų mokslininkai kūrė kompiuterius, Stalino mokslininkai šaipėsi, kad tai "idealistinė religija".


:(
  • 0


_________________
Kaunas.


Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2014-02-13, 11:57
Pranešimai: 666
Miestas: Kaunas.
Reputacija: 0
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2014-05-15, 16:23 
     
ra2 rašė:
Kai maistą šildai ant dujinės, tuomet vyksta tik šiluminiai mainai. Kai maistą šildai EM bangomis, tai jos gi yra "šaltos", tačiau maiste sukelia taip vadinamas "poslinkio poliarizacijos elektros sroves", o srovės katalizuoja įvairius elektrocheminius organinių junginių skilimus.


Cheminių reakcijų katalizavimas SAD generatoriais buvo ant bangos 1990 - 2000 m., bet nieko iš to nesigavo, efektas artimas nuliui. Pats laboratorinį dariau šiuo aspektu.
  • 0




Užsiregistravo: 2011-04-19, 23:39
Pranešimai: 1921
Reputacija: +669
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2014-05-17, 13:36 
     
Jos dirba ant rezonanso vandens, kuris yra 2,4 gigahercai, taip, kaip viskas (maistas) turi vandenį, todėl maistas šila. Todėl yra tokia teorija, kad žmogui pavojingas labai 2,4 gigaherco dažnis arba jo harmonikos.
  • 0




Užsiregistravo: 2013-12-03, 16:17
Pranešimai: 1108
Reputacija: -24
   
 
Į viršų
Rodyti paskutinius pranešimus:
Rūšiuoti pagal
 


Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 20 pranešimai(ų) ] 

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
 

Ieškoti:
Pereiti į:
 
 

Reputation System ©'