Mėsą imituojančią augalinę tekstūrą galima padaryti jau dabar ir tikrai ne už šimtus tūkstančių, o už visiems prieinamą kainą. Atsižvelgiant į tai, kad pagrindinis argumentas, kodėl žmonės nesimaitina veganiškai, yra vitamino B₁₂ trūkumas, ir kadangi laboratorinėje mėsoje to vitamino nebus nei kvapo, peršasi išvada, kad ji bus labai nepopuliari.
Mėsą imituojančią augalinę tekstūrą galima padaryti jau dabar ir tikrai ne už šimtus tūkstančių, o už visiems prieinamą kainą. Atsižvelgiant į tai, kad pagrindinis argumentas, kodėl žmonės nesimaitina veganiškai, yra vitamino B₁₂ trūkumas, ir kadangi laboratorinėje mėsoje to vitamino nebus nei kvapo, peršasi išvada, kad ji bus labai nepopuliari.
Mėsą imituojančią augalinę tekstūrą galima padaryti jau dabar ir tikrai ne už šimtus tūkstančių, o už visiems prieinamą kainą. Atsižvelgiant į tai, kad pagrindinis argumentas, kodėl žmonės nesimaitina veganiškai, yra vitamino B₁₂ trūkumas, ir kadangi laboratorinėje mėsoje to vitamino nebus nei kvapo, peršasi išvada, kad ji bus labai nepopuliari.
Vėl tu su savo vegetarizmu? Sakai, kad tai ne religija? Tu turėtum džiaugtis, kad tokios mėsos kaina krenta. Auginant laboratorinę mėsą pramoniniu būdu nenukentės joks gyvūnas, bus etiška tokią mėsą valgyt ir t.t. Dabar jums, vegetarams, nebereikės savęs apgaudinėti su sojos mėsa ir augalinės kilmės šonine— galėsit kirst burgerius kartu su kitais
p.s. Kai tas laboratorinis faršas taps pigesnis už gyvulinį, jis atsirasi visokiuose kebabuose, burgeriuose ir parduotuvėje parduodamuose pusfabrikačiuose. (T.y., produktuose, kurių pirkėjams neįdomu iš ko ta mėsa padaryta, kiek ir kokių maistinių medžiagų ten yra.)
Mėsą imituojančią augalinę tekstūrą galima padaryti jau dabar ir tikrai ne už šimtus tūkstančių, o už visiems prieinamą kainą. Atsižvelgiant į tai, kad pagrindinis argumentas, kodėl žmonės nesimaitina veganiškai, yra vitamino B₁₂ trūkumas, ir kadangi laboratorinėje mėsoje to vitamino nebus nei kvapo, peršasi išvada, kad ji bus labai nepopuliari.
dar karta perskaityk antraste simtastukstanti...
Taip, pagamino labai brangų mėsainį, kai šiuo metu viso veganiško naminio mėsainio (ne tik „mėsos“) savikaina yra 1 ar 2 €.
"Sintetinį reikalą". Kuo jis labiau sintetinis, negu iš karvės išpjautas mėsos gabalas? Tuo, kad augo laboratorijoje? O jeigu karvę laboratorijoje auginsi (na, šersi žole ir pan., bet auginsi laboratorijoje), tai irgi bus sintetinė?
Juk tai yra visiškai ta pati mėsa, tik auginta ne gyvulyje, o ant lėkštutės. Kuo ji yra labiau sintetinė už įprastą mėsą, neaišku. Ko gero niekuo. Nes tai juk ta pati medžiaga.
0
Užsiregistravo: 2011-02-22, 17:19 Pranešimai: 3300 Miestas: Vilnius
Protinguoli pagal tave ledai is augaliniu riebalu,pieno milteliu ir pvz is naturalios grietineles skoniu nesiskiria?Arba desra is ukininko ar is kokios "biovelos" - to paties skonio?
0
Užsiregistravo: 2011-08-02, 02:27 Pranešimai: 494 Miestas: Vilnius
hmmm kažkaip straipsnyje nepastebėjau tos dirbtinės mėsos cheminės sudėties. O čia daug kas diskutuoja kas ten bus ar ko ten nebus. Kiek ekstrasensų šiame portale lankosi, šito tikrai nesitikėjau.
P.S. o šiaip nėra to ko nebūtu galima pataisyti. Pridėti vitaminų, mineralų, skonio stipriklių ir viso kito kas ir dabar ya dažnai dedama.
Tai yra tas pats gyvas rameninis audinys. O dauguna cia aiskinanciu apie chemine mesa, tokia ir valgot. Kuris is jusu mokat 40lt/kg ir perkat mesine jautiena? Itariu retas.
0
_________________ Surinkai -10 takšų? Tavo komentarų nebematau ir nebeskaitau. Sėkmės savo graudžiame, neapykantos ir pavydo persmelktame gyvenime.
Šitie dalykai yra labai nesunkiai pridedami. Tad tai nėra kažkas tokio, kas lemtų tą, jog tokia mėsa taptų ne natūralia. Tai vis tiek yra ta pati mėsa.
0
Užsiregistravo: 2011-02-22, 17:19 Pranešimai: 3300 Miestas: Vilnius
Šitie dalykai yra labai nesunkiai pridedami. Tad tai nėra kažkas tokio, kas lemtų tą, jog tokia mėsa taptų ne natūralia. Tai vis tiek yra ta pati mėsa.
Taip, tik kažkodėl, kai kalbama apie veganizmą ar vegetarizmą, šitas argumentas būna oponentų „koziris“ – atseit nėra vitamino B₁₂, tai vadinasi, netinkama mityba.
Jau dabar iš augalų galima padaryti mėsos imitaciją ir į ją pridėti visko, ko reikia. Net ne galima, o tai jau daroma. Ir nereikia velniai žino kiek kainuojančių tyrimų.
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume