Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai
 
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:
Atsiminti
Login with a social network:

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos

Ieškoti forume


Išsami paieška

 [ 16 pranešimai(ų) ] 
 
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą Pagrindinis diskusijų puslapis » Mokslas » Biotechnologijos
Žinutė Autorius
  Standartinė   Parašytas: 2015-04-04, 21:20 
     
Puiki žinia.
  • 0


_________________
Šunys loja, dievo toliau nėra.



Užsiregistravo: 2009-05-29, 09:06
Pranešimai: 1712
Reputacija: +1
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2015-04-04, 23:04 
     
Nu kad skanu steika isauginti, teks ir riebalais pasirupinti, va tada jau tikrai bus galima kalbet kazka :)
  • 0


_________________
Pirkciau bilieta i zvaigzdes...


Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2013-12-01, 08:07
Pranešimai: 221
Reputacija: +7
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2015-04-05, 01:42 
     
Mėsą imituojančią augalinę tekstūrą galima padaryti jau dabar ir tikrai ne už šimtus tūkstančių, o už visiems prieinamą kainą. Atsižvelgiant į tai, kad pagrindinis argumentas, kodėl žmonės nesimaitina veganiškai, yra vitamino B₁₂ trūkumas, ir kadangi laboratorinėje mėsoje to vitamino nebus nei kvapo, peršasi išvada, kad ji bus labai nepopuliari.
  • 0


_________________
„Kol bus skerdyklos, tol bus karai.“©


Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2012-01-23, 12:43
Pranešimai: 1802
Reputacija: +578
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2015-04-05, 10:56 
     
UTF16 rašė:
Mėsą imituojančią augalinę tekstūrą galima padaryti jau dabar ir tikrai ne už šimtus tūkstančių, o už visiems prieinamą kainą. Atsižvelgiant į tai, kad pagrindinis argumentas, kodėl žmonės nesimaitina veganiškai, yra vitamino B₁₂ trūkumas, ir kadangi laboratorinėje mėsoje to vitamino nebus nei kvapo, peršasi išvada, kad ji bus labai nepopuliari.


dar karta perskaityk antraste simtastukstanti...
  • 0


_________________
Pirkciau bilieta i zvaigzdes...


Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2013-12-01, 08:07
Pranešimai: 221
Reputacija: +7
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2015-04-05, 11:55 
     
UTF16 rašė:
Mėsą imituojančią augalinę tekstūrą galima padaryti jau dabar ir tikrai ne už šimtus tūkstančių, o už visiems prieinamą kainą. Atsižvelgiant į tai, kad pagrindinis argumentas, kodėl žmonės nesimaitina veganiškai, yra vitamino B₁₂ trūkumas, ir kadangi laboratorinėje mėsoje to vitamino nebus nei kvapo, peršasi išvada, kad ji bus labai nepopuliari.

Vėl tu su savo vegetarizmu? Sakai, kad tai ne religija? :D
Tu turėtum džiaugtis, kad tokios mėsos kaina krenta. Auginant laboratorinę mėsą pramoniniu būdu nenukentės joks gyvūnas, bus etiška tokią mėsą valgyt ir t.t. Dabar jums, vegetarams, nebereikės savęs apgaudinėti su sojos mėsa ir augalinės kilmės šonine— galėsit kirst burgerius kartu su kitais :)

p.s.
Kai tas laboratorinis faršas taps pigesnis už gyvulinį, jis atsirasi visokiuose kebabuose, burgeriuose ir parduotuvėje parduodamuose pusfabrikačiuose. (T.y., produktuose, kurių pirkėjams neįdomu iš ko ta mėsa padaryta, kiek ir kokių maistinių medžiagų ten yra.)
  • 0


_________________
Avast! — turbūt geriausia nemokama kompiuterio apsauga.


Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010-04-01, 12:48
Pranešimai: 4684
Reputacija: +360
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2015-04-05, 13:17 
     
mirtis rašė:
UTF16 rašė:
Mėsą imituojančią augalinę tekstūrą galima padaryti jau dabar ir tikrai ne už šimtus tūkstančių, o už visiems prieinamą kainą. Atsižvelgiant į tai, kad pagrindinis argumentas, kodėl žmonės nesimaitina veganiškai, yra vitamino B₁₂ trūkumas, ir kadangi laboratorinėje mėsoje to vitamino nebus nei kvapo, peršasi išvada, kad ji bus labai nepopuliari.


dar karta perskaityk antraste simtastukstanti...


Taip, pagamino labai brangų mėsainį, kai šiuo metu viso veganiško naminio mėsainio (ne tik „mėsos“) savikaina yra 1 ar 2 €.
  • 0


_________________
„Kol bus skerdyklos, tol bus karai.“©


Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2012-01-23, 12:43
Pranešimai: 1802
Reputacija: +578
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2015-04-05, 17:10 
     
Patys ir eskit sita sintetini niekala :) .
  • 0




Užsiregistravo: 2011-08-02, 02:27
Pranešimai: 474
Miestas: Vilnius
Reputacija: -68
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2015-04-05, 17:26 
     
Fikcija rašė:
Patys ir eskit sita sintetini niekala :) .

kai atpigs tai tas "sintetinis niekalas" tai pamatysim kad ir restoranuose ji des, nes gi pigiau, o skirtumo skonyje ar isvazidoje nera
  • 0




Užsiregistravo: 2014-06-09, 19:26
Pranešimai: 137
Reputacija: 0
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2015-04-05, 17:36 
     
"Sintetinį reikalą". Kuo jis labiau sintetinis, negu iš karvės išpjautas mėsos gabalas? Tuo, kad augo laboratorijoje? O jeigu karvę laboratorijoje auginsi (na, šersi žole ir pan., bet auginsi laboratorijoje), tai irgi bus sintetinė?

Juk tai yra visiškai ta pati mėsa, tik auginta ne gyvulyje, o ant lėkštutės. Kuo ji yra labiau sintetinė už įprastą mėsą, neaišku. Ko gero niekuo. Nes tai juk ta pati medžiaga.
  • 0



Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2011-02-22, 17:19
Pranešimai: 3270
Miestas: Vilnius
Reputacija: +867
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2015-04-05, 17:47 
     
Protinguoli pagal tave ledai is augaliniu riebalu,pieno milteliu ir pvz is naturalios grietineles skoniu nesiskiria?Arba desra is ukininko ar is kokios "biovelos" - to paties skonio?
  • 0




Užsiregistravo: 2011-08-02, 02:27
Pranešimai: 474
Miestas: Vilnius
Reputacija: -68
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2015-04-05, 17:53 
     
Cituoti:
Juk tai yra visiškai ta pati mėsa


Ne, ne ta pati. Tokioje mėsoje nebus vitamino B₁₂ ir heminės geležies (www.researchgate.net/profile/Isha_Datar ... 000000.pdf 8.1 skyrius „Nutritional value“).
  • 0


_________________
„Kol bus skerdyklos, tol bus karai.“©


Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2012-01-23, 12:43
Pranešimai: 1802
Reputacija: +578
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2015-04-05, 19:57 
     
hmmm kažkaip straipsnyje nepastebėjau tos dirbtinės mėsos cheminės sudėties. O čia daug kas diskutuoja kas ten bus ar ko ten nebus. Kiek ekstrasensų šiame portale lankosi, šito tikrai nesitikėjau.

P.S. o šiaip nėra to ko nebūtu galima pataisyti. Pridėti vitaminų, mineralų, skonio stipriklių ir viso kito kas ir dabar ya dažnai dedama.
  • 0


_________________
Propaganda


Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010-07-29, 19:55
Pranešimai: 5395
Reputacija: +1616
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2015-04-05, 20:40 
     
Tai yra tas pats gyvas rameninis audinys. O dauguna cia aiskinanciu apie chemine mesa, tokia ir valgot. Kuris is jusu mokat 40lt/kg ir perkat mesine jautiena? Itariu retas.
  • 0


_________________
Surinkai -10 takšų? Tavo komentarų nebematau ir nebeskaitau. Sėkmės savo graudžiame, neapykantos ir pavydo persmelktame gyvenime.



Užsiregistravo: 2009-04-04, 03:11
Pranešimai: 14296
Miestas: Vilnius-Klaipeda
Reputacija: +2246
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2015-04-06, 11:12 
     
UTF16 rašė:
Cituoti:
Juk tai yra visiškai ta pati mėsa


Ne, ne ta pati. Tokioje mėsoje nebus vitamino B₁₂ ir heminės geležies (http://www.researchgate.net/profile/Ish ... 000000.pdf 8.1 skyrius „Nutritional value“).


Šitie dalykai yra labai nesunkiai pridedami. Tad tai nėra kažkas tokio, kas lemtų tą, jog tokia mėsa taptų ne natūralia. Tai vis tiek yra ta pati mėsa.
  • 0



Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2011-02-22, 17:19
Pranešimai: 3270
Miestas: Vilnius
Reputacija: +867
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2015-04-06, 12:15 
     
Creatium rašė:
UTF16 rašė:
Cituoti:
Juk tai yra visiškai ta pati mėsa


Ne, ne ta pati. Tokioje mėsoje nebus vitamino B₁₂ ir heminės geležies (http://www.researchgate.net/profile/Ish ... 000000.pdf 8.1 skyrius „Nutritional value“).


Šitie dalykai yra labai nesunkiai pridedami. Tad tai nėra kažkas tokio, kas lemtų tą, jog tokia mėsa taptų ne natūralia. Tai vis tiek yra ta pati mėsa.


Taip, tik kažkodėl, kai kalbama apie veganizmą ar vegetarizmą, šitas argumentas būna oponentų „koziris“ – atseit nėra vitamino B₁₂, tai vadinasi, netinkama mityba.

Jau dabar iš augalų galima padaryti mėsos imitaciją ir į ją pridėti visko, ko reikia. Net ne galima, o tai jau daroma. Ir nereikia velniai žino kiek kainuojančių tyrimų.
  • 0


_________________
„Kol bus skerdyklos, tol bus karai.“©


Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2012-01-23, 12:43
Pranešimai: 1802
Reputacija: +578
   
 
Į viršų
Rodyti paskutinius pranešimus:
Rūšiuoti pagal
 


Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 16 pranešimai(ų) ] 

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
 

Ieškoti:
Pereiti į:
 
 

Reputation System ©'