Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai
 
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:
Atsiminti
Login with a social network:

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos

Ieškoti forume


Išsami paieška

 [ 13 pranešimai(ų) ] 
 
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą Pagrindinis diskusijų puslapis » Mokslas » Žmogus ir medicina
Žinutė Autorius
  Standartinė   Parašytas: 2018-03-08, 14:36 
     
Nava dabar visi prades visai nebepirkti maisto produktu, juk alus kurkas pigesnis nei maistas :) .
Kiek teko girdeti rusijoje alus priskiriamas prie maisto produktu, tikriausiai nebereikalo.
  • 0


_________________
Visa problema su pasauliu yra ta, kad kvailiai ir fanatikai visada tokie savimi pasitikintys, o išmintingesni – tokie pilni dvejonių.
Žmogus, kuris sako, kad to padaryti neįmanoma - neturėtų pertraukinėti žmogaus, kuris tai daro.



Užsiregistravo: 2013-02-17, 16:39
Pranešimai: 434
Reputacija: +36
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2018-03-08, 14:40 
     
Kažkaip pasidarė madinga neskirti kalorijų nuo kilokalorijų... Straipsnyje kalba apie 1000 kartų mažesnius energijos vienetus "Per dieną jums reikia maždaug 2000 kalorijų" - turu būti kilokalorijų (kcal). 2000 kalorijų turi 5ml alaus!
  • 0




Užsiregistravo: 2013-10-28, 21:35
Pranešimai: 13
Reputacija: +4
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2018-03-08, 15:36 
     
Naminis alus tikiu, kad sveikas, jai pagamintas tradiciniu būdu iš salyklo, nenaudojant mielių, cukraus, karamelės ir kitokių preparatų pagreitinancių reakciją. Tik tokio alaus legaliai gauti neįmanoma
  • +1


_________________
Jokia gėda nežinoti! Gėda apsimesti žinančiu..


Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2008-06-04, 11:51
Pranešimai: 3012
Reputacija: +397
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2018-03-08, 15:59 
     
kiesza rašė:
Naminis alus tikiu, kad sveikas, jai pagamintas tradiciniu būdu iš salyklo, nenaudojant mielių, cukraus, karamelės ir kitokių preparatų pagreitinancių reakciją. Tik tokio alaus legaliai gauti neįmanoma


Kaip pagaminsi alų, ar apskritai alkoholį, be mielių pagalbos?

Mano žiniomis mielės, kurių veislių yra gyvas galas, ir yra tas stebuklingas žvėrelis, kuris cukrų, kurių irgi yra įvairių rūšių, verčia į alkoholiu, CO2 ir toliau jau įvairiai (priklauso nuo mielių, cukrų, temperatūros ir t.t.). Tai tradiciškai cukrus vandeny atsiranda salinant salyklą ir taip sutveriant misą, savo ruožtu salykle juo pasiverčia krakmolas daiginant grūdus. Tai kai naudojamas salyklas papildomai dėti cukraus aišku nebūtina, bet kaip priversti misą rūgti be mielių?
  • +4




Užsiregistravo: 2012-08-08, 16:12
Pranešimai: 82
Reputacija: +56
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2018-03-08, 17:49 
     
Turiu pastabų dėl aludarystės. Vienoje viduramžius rekonstruojančioje šventėje lankiausi aludario Ramūno Čižo paskaitoje, kur kaip tik ir pasakojo apie aludarystę. Pabandysiu prisiminti ir trumpai viską paaiškinti.

Taigi kai iš daiginto salyklo gauname salsvą alaus misą, ją reikia fermentuoti ir gauti alkoholį. Tam reikia specialių alaus mielių, kurios yra grybelis. Tačiau salsvoje misoje gali užsiveisti ir visiškai nepageidaujamos puvimo bakterijos. Reikia sukurti tokią terpę, kurioje galėtų gyventi mielės ir negalėtų gyventi puvimo bakterijos. Tam tikslui į misą dedami apyniai, kurių kartumas užmuša puvimo bakterijas ir leidžia išgyventi mielėms.
Taigi vykstant fermentacijai, mielės sueikvoja misoje esantį cukrų ir pagamina alkoholį. Deja, kai alkoholio koncentracija viršija tam tikrą konkrečios mielių rūšies toleruojamą lygį, mielės žūsta ir fermentacija baigiasi.
Norint gauti dar stipresnį alų, tolesnei fermentacijai galima naudoti kitokių rūšių mieles, pavyzdžiui vyno mieles. Taip pakopiškai fermentuojant įmanoma natūraliai gauti kone 20% stiprumo alų - čia jau beveik kaip silpnas brendis bus, bet brendžiu galima vadinti tik distiliuotą ir ąžuolo statinėse brandintą gėrimą. Kita vertus, tokio stipraus alaus gamyba užtruks ilgai, jis bus brangus ir ne visiems įperkamas, taigi neapsimokės tokio gaminti.
Tai tiek.
  • +3




Užsiregistravo: 2011-12-22, 18:05
Pranešimai: 62
Reputacija: +34
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2018-03-08, 22:41 
     
O tai su virškinimu neprasidėtu problemos? Kasdien vartojant po 5 litrus alaus, tikriausiai jau po mėnesio skrandyje atsivertu opa.
  • 0



Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2018-03-08, 22:36
Pranešimai: 122
Reputacija: +86
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2018-03-08, 22:58 
     
qrad rašė:
O tai su virškinimu neprasidėtu problemos? Kasdien vartojant po 5 litrus alaus, tikriausiai jau po mėnesio skrandyje atsivertu opa.

Kai turiu problemu su skrandziu tai kaip tik alaus isgeriu ir susivirskina viskas :D
  • 0




Užsiregistravo: 2010-11-02, 23:05
Pranešimai: 2130
Reputacija: +522
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2018-03-08, 23:21 
     
Taaaaip... einu „pavalgysiu“ ko nors prieš miegą.. porciją arba dvi :)
  • 0




Užsiregistravo: 2008-07-14, 10:06
Pranešimai: 2973
Reputacija: +1314
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2018-03-09, 00:10 
     
Xdmin rašė:
qrad rašė:
O tai su virškinimu neprasidėtu problemos? Kasdien vartojant po 5 litrus alaus, tikriausiai jau po mėnesio skrandyje atsivertu opa.

Kai turiu problemu su skrandziu tai kaip tik alaus isgeriu ir susivirskina viskas :D

Tai tame esmė, kad nuo alkoholio išsiskiria skrandyje rūgštis. Tai čia kasdien geriant alų ant tuščio skrandžio ir nevalgant jokio maisto, labai greit atsirastu skyle skrandyje, dėl kurios galima nukraujuoti.
Įdomu kaip reaguotu kiti virškinimo organai, prie tokios alaus dietos.
  • 0



Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2018-03-08, 22:36
Pranešimai: 122
Reputacija: +86
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2018-03-09, 09:50 
     
Alus, kiti putojantys labiausiai skrandį ėda dėl angliarūgšties.

5 litrai alaus plius dar vandens gausiai per dieną turėtų inkstus atjungt mygom.
  • 0



Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2008-04-15, 13:28
Pranešimai: 999
Reputacija: +537
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2018-03-09, 12:54 
     
devyniaragis rašė:
kiesza rašė:
Naminis alus tikiu, kad sveikas, jai pagamintas tradiciniu būdu iš salyklo, nenaudojant mielių, cukraus, karamelės ir kitokių preparatų pagreitinancių reakciją. Tik tokio alaus legaliai gauti neįmanoma


Kaip pagaminsi alų, ar apskritai alkoholį, be mielių pagalbos?

Mano žiniomis mielės, kurių veislių yra gyvas galas, ir yra tas stebuklingas žvėrelis, kuris cukrų, kurių irgi yra įvairių rūšių, verčia į alkoholiu, CO2 ir toliau jau įvairiai (priklauso nuo mielių, cukrų, temperatūros ir t.t.). Tai tradiciškai cukrus vandeny atsiranda salinant salyklą ir taip sutveriant misą, savo ruožtu salykle juo pasiverčia krakmolas daiginant grūdus. Tai kai naudojamas salyklas papildomai dėti cukraus aišku nebūtina, bet kaip priversti misą rūgti be mielių?



Čia gal kaip duonos reklamose - "be pridėtinių mielių", ala Lambic alus, kurio gamybai mieles atneša vėjas :)
  • 0




Užsiregistravo: 2010-04-01, 21:51
Pranešimai: 4029
Reputacija: +610
   
 
Į viršų
  Standartinė   Parašytas: 2018-03-13, 10:01 
     
6 litrai skysčių per parą – čia tipo daug? Dirbdamas tarp 10 pilnai apkrautų „serverių“, po 4 bambalius skysčių per parą ramiai išgurkšnodavau ir išprakaituodavau – ir tai neskaitant normalaus maisto ir gėrimų.

O jei tas alus kokių 3% birzgaliukas, tai 180 ml alkoholio kepenys per ~11 valandų suskaido. Čia įprasta vidutiniško alkoholiko dozė – kaip pustrečio bambalio arba nepilnas puslitris šnabės. Nuo tiek per pusmetį net cirozės neįmanoma įsivaryt.
  • 0




Užsiregistravo: 2017-03-01, 20:41
Pranešimai: 60
Reputacija: +24
   
 
Į viršų
Rodyti paskutinius pranešimus:
Rūšiuoti pagal
 


Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 13 pranešimai(ų) ] 

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 20 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
 

Ieškoti:
Pereiti į:
 
 

Reputation System ©'