Apie | Visos naujienos | Straipsniai | RSS | Reklama | Kontaktai

Prisijungti

Vartotojo vardas:
Slaptažodis:
Prijungti mane automatiškai kiekvieno apsilankymo metu

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos

Ieškoti forume

Išsami paieška

Dabar forume

[ Administratorius ]
[ Moderatorius ]

Daugiau

Laisvos valios dilema
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3, 4

Pradėti naują temą   Atsakyti  pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Apie viską
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą  
Pranešimas Autorius
PranešimasParašytas: Št. 11 19, 2011 19:16    Rašyti temą: Atsakyti su citata

blizzard rašo:
Borland rašo:
Cunami, deja taip. Tačiau, tai kad mes dabar kalbam, keičia mūsų abiejų ateitį. Ne tik musų, bet ir musų artimųjų ir visų žmonių su kuriais bendrausim. Ir ne tik jų, bet ir tų likusių, su kuriais bendraus tie, prie kurių ateities mes prisidėjome. Kitaip tariant, už savo pasiekimus mes galime dėkoti tik dviem dalykams: genam ir aplinkai.

To niekas nenulėmė, taip tiesiog vyksta.

Very Happy Įdomiai čia įdomiai samprotauji. Gerai, kodėl tada aš čia komentuoju? mano aplinkos žmonės nei vienas nežino šito tinklapio ir nei vienas man jo neparodė. Kodėl aš klausau muziką kurios neklauso mano aplinkos žmonės?

Suprantu kad aplinkos įtaka atrodo tokia didelė, nes lyginant save su aplinka tu esi tiesiog mažas sraigtelis, be kurio niekas nepasikeistų. Bet reikia suprasti kad tu augi ir didėji, todėl laikui bėgant aplinkos įtaka tau vis mažėja. jeigu tu to nejauti, tuomet arba bijai imtis atsakomybės už savo veiksmus ir ją palieki kažkam kitam, pvz savo tėvams, arba visiškai nesistengi suaugti..

Žmogus visada buvo laisvas ir visada turėjo laisvą valią, jau faktas kad mes galime laisvai mastyti tai puikiai įrodo. Na o jeigu atsisakai tai daryti ir taip sakant eini pagal srovę, nereikia sakyti kad žmogus neturi laisvos valios. Būdamas grupėje tu tiesiog nekreipi dėmesio į jokius sprendimus, nes už tave tai daro kiti, tačiau būdamas vienas tu viską darai savo laisva valia..

Prie ko čia srovė? Turiu savo verslą ir priiminėju sprendimus pats ir tu man pasakoji, kad aš bijau priiminėti sprendimus Smile Pasiskaityk 5 dienų mano parašytas žinutes nes tingiu vėl iš naujo kalbėti Smile
Borland

Prisijungė: 2008 06 01
Žinutės: 387

Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Skype adresas
Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Št. 11 19, 2011 19:19    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Cunami rašo:
Žmogus turi nerealų potencialą. Ne visiems tai patinka, todėl įkyriai kišamos tokios "idėjos" kad žmogus yra niekas, tik mažas sraigtelis, kad viskas nulemta ir nieko nepakeisi.
Tai - ta pati religija, tik įvilkta į pseudo mokslo rėmus (psichologas pasakė).
Tikslas senas - dirbk, mokėk duoklę (dabar vadinama mokesčiais) ir nieko nesistenk pakeisti, nes nieko pakeisti neįmanoma. Faraonus ir karalius paskyrė Dievas.
Kas skleidžia tokius marazmus - manau aiškinti nereikia. Gaila, kai tuo patiki kai kurie žaliasnapiai ir dar bando kitus atvesti į "tikėjimą"

Nu va matai, priimi savo kalbas pagal save, pagal savo patirtį, nors aš nė vienam sakinyje nepaminėjau, kad žmogus yra niekas, ar kad mažas sraigtelis, nė vienam sakinyje nesakiau, kad tau kažkam kitam dirbti ir lankstytis Smile
Borland

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Št. 11 19, 2011 19:35    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Borland rašo:
blizzard rašo:
Borland rašo:
Cunami, deja taip. Tačiau, tai kad mes dabar kalbam, keičia mūsų abiejų ateitį. Ne tik musų, bet ir musų artimųjų ir visų žmonių su kuriais bendrausim. Ir ne tik jų, bet ir tų likusių, su kuriais bendraus tie, prie kurių ateities mes prisidėjome. Kitaip tariant, už savo pasiekimus mes galime dėkoti tik dviem dalykams: genam ir aplinkai.

To niekas nenulėmė, taip tiesiog vyksta.

Very Happy Įdomiai čia įdomiai samprotauji. Gerai, kodėl tada aš čia komentuoju? mano aplinkos žmonės nei vienas nežino šito tinklapio ir nei vienas man jo neparodė. Kodėl aš klausau muziką kurios neklauso mano aplinkos žmonės?

Suprantu kad aplinkos įtaka atrodo tokia didelė, nes lyginant save su aplinka tu esi tiesiog mažas sraigtelis, be kurio niekas nepasikeistų. Bet reikia suprasti kad tu augi ir didėji, todėl laikui bėgant aplinkos įtaka tau vis mažėja. jeigu tu to nejauti, tuomet arba bijai imtis atsakomybės už savo veiksmus ir ją palieki kažkam kitam, pvz savo tėvams, arba visiškai nesistengi suaugti..

Žmogus visada buvo laisvas ir visada turėjo laisvą valią, jau faktas kad mes galime laisvai mastyti tai puikiai įrodo. Na o jeigu atsisakai tai daryti ir taip sakant eini pagal srovę, nereikia sakyti kad žmogus neturi laisvos valios. Būdamas grupėje tu tiesiog nekreipi dėmesio į jokius sprendimus, nes už tave tai daro kiti, tačiau būdamas vienas tu viską darai savo laisva valia..

Prie ko čia srovė? Turiu savo verslą ir priiminėju sprendimus pats ir tu man pasakoji, kad aš bijau priiminėti sprendimus Smile Pasiskaityk 5 dienų mano parašytas žinutes nes tingiu vėl iš naujo kalbėti Smile

Iš tavo pamąstymų kaip tik ir susidaro toks vaizdas kad bijai priimt sprendimus. Žmogaus valia laisva, gali daryti ką nori niekieno neįtakojamas, nebent kalba eina apie įstatymų laužymą.
blizzard

Prisijungė: 2009 01 08
Žinutės: 3974

Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Št. 11 19, 2011 20:51    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Kas tie įstatymai? Tam tikrų žmonių grupės sugalvotos taisyklės. Patys jie dažniausiai tų taisyklių nesilaiko. Pavzdžiui Nevok. Galima ilgai ir nuobodžiai išvedžioti, kas yra vogti, o kas ne.
Jei atsisiunčiau filmą iš torrent - kas tai? O jei tą filmą įdėjau? Smile
Su moralės normom sunkiau, bet ir čia ne viskas gražu.
Žudyti žmones nemoralu - bet jei tai priešas - kuo daugiau jų nužudei - tuo esi didesnis didvyris.
Kas nustato priešą? Tie kas galvoja taisykles.

Darom išvadą tokią - dalis žmonių turi mažiau laisvos valios, kita, mažesnė dalis - daugiau.
Cunami

Prisijungė: 2009 09 20
Žinutės: 287

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Št. 11 19, 2011 21:29    Rašyti temą: Atsakyti su citata

blizzard, iš tavo vieno posto man susidaro vaizdas, kad pyksti ant žmonių kurie neturi "valios" elgtis teisingai, elgtis valingai, priiminėti dorus sprendimus ir t.t. Pyksti neaišku ant ko ir dėl ko užuot priėmęs realybę tokią kokia yra.

Nebūtų susidarę tokių įvykių kokie susidarė, nebūtum ir čia komentaro parašęs. Bet parašei, nusprendei parašyti, tai paklausk savęs kodėl. Klausi manęs, kodėl parašei čia komentarą lyg aš žinočiau tavo visą gyvenimą. Tik tu gali atsakyti į šį klausimą.
Borland

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Št. 11 19, 2011 22:38    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Borland rašo:
blizzard, iš tavo vieno posto man susidaro vaizdas, kad pyksti ant žmonių kurie neturi "valios" elgtis teisingai, elgtis valingai, priiminėti dorus sprendimus ir t.t. Pyksti neaišku ant ko ir dėl ko užuot priėmęs realybę tokią kokia yra.

Nebūtų susidarę tokių įvykių kokie susidarė, nebūtum ir čia komentaro parašęs. Bet parašei, nusprendei parašyti, tai paklausk savęs kodėl. Klausi manęs, kodėl parašei čia komentarą lyg aš žinočiau tavo visą gyvenimą. Tik tu gali atsakyti į šį klausimą.

Taip pykstu, kaip tik dėl tokių žmonių turime dabar susiklosčiusę situaciją, galima priimt realybę tokią kokia ji yra ir sėdėt rankas sudėję, kaltint aplinką ir toliau nieko nesiimt, nes juk viskas priklauso nuo aplinkos, ne nuo tavęs.. arba galima kažką keisti, jeigu ne aplinkoje tai bent savo kieme..

Čia buvo daugiau retorinis klausimas. Dėl tam tikrų susidariusių įvykių, aš savo laisva valia priėmiau sprendimą čia pakomentuoti.. Manęs tam tikri įvykiai neprivertė čia registruotis ir komentuoti, aš pats nusprendžiau tai padaryti, tai yra apsvarsčiau .

Cunami, įstatymus paminėjau kad nekiltų noras dabar eit ir žudyt ko nors Cool aišku tai irgi būtų laisva valia, tačiau turi turėt ir pareigas kažkokias ar normas..
Taisyklė nesvarbu kieno sugalvota ar ką ji sako, esmė kaip tu sugebi jos laikytis, tie kurie nesilaiko savo kurtų taisyklių turi būti nubausti. Dauguma taisyklių ir įstatymų skirti drausti blogiems dalykams (pvz žudymui) ir yra puikiai apibrėžti ir suprantami, jeigu tu galvoji kad jie tavo laisves varžo, prašau reikštis ir teigt pataisas ar kokias įdėjas kodėl tau turėtų būt leista pvz žudyt vaikus iki 5metų, bet akivaizdu kad tavo laisvė šiuo klausimu atneša niekinę naudą ir netgi priešingai daro žalą..

Su priešais kitas reikalas, kaip susitinki priešą vienas prieš vienas, apie didvyriškumą ar šalį, kas blogas o kas geras ir panašius dalykus negalvoji, galvoji apie išgyvenimą, nes tuo momentu tu esi vienas prieš vieną, taigi lieka arba jis arba tu.
Didvyriškumas ar patriotizmas tiesiog įrankiai valdyti tuos didvyrius ir patriotus, tiksliau reikia juk kažkaip skatint žmones eit į frontą..
beje gali būt nužudęs 100 vyrų bet jeigu to niekas nematė, tu nebūsi didvyris. Esmė ta kad tokius dalykus nustato dauguma o ne tu pats.. Taigi tas pats didvyris garbinamas visų, viduje gali jausti nemažas kančias dėl nužudytų žmonių. Bet kaip sakiau išgyvenimo minutę visi didvyriai susilygina..

p.s. Dabar kaip pagalvoju dėl tos laisvos valios. Gal ne visai teisu esu. Visgi tai kažkiek priklauso nuo daugumos, čia užsiregistruoti ir pakomentuoti mane privertė panašus (arba skirtingas) požiūris į tuos pačius dalykus, todėl galima sakyti tai įtakojo mane čia registruotis ir komentuoti, iš ko galima sakyti kad visgi laisvos valios nėra ir ją formuoja dauguma, ar žmonės turintys bendrus pomėgius/interesus (įdomus mindfuck) Confused
Bet, tai nėra visai tikslu Smile tarkime turim du pasirinkimus registruotis į forumą arba ne. Kadangi mano interesai atitinka forume besilankančių žmonių interesus aš noriu čia užsiregistruoti ir tai būtų logiškas sprendimas, galima sakyti kad tai nėra laisvos valios pasirinkimas. Jeigu prieš savo norus aš nuspręsiu nesiregistruoti, tai bus nelogiškas sprendimas visiškai manęs netenkinantis, bet pagal tokį požiūrį, tai bus laisva valia priimtas sprendimas. Kažkodėl netikiu kad laisva valia būtinai reiškia atsiskyrimą nuo tokios pat grupės žmonių jeigu net pats to nenori..
gyvenime aišku pasirinkimų tikrai ne du ir ne trys, gali prie kiekvieno iš jų pritempt kažkokią visuomenės įtaką, tačiau paradoksalu kad būtent laisvos valios reiškimas tokiu atveju būtų logikai prieštaraujantis veiksmas.

p.s.s. Ir ar tikrai sprendimas nesiregistruoti prieš savo norus bus laisvos valios sprendimas? Smile ar laisva valia yra suderinama su darymu tai kas tau nepatinka? Tiksliau sakant ar laisva valia gali prieštarauti tavo norui?
blizzard

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Št. 11 19, 2011 23:13    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Matyt mes maišom sąvokas - Laisva valia ir naudos ieškojimas.
Smegenys sudėtingas įrenginys, bet veikia labai paprastu principu - ieško malonumo ir stengiasi išvengti skausmo.
Jei nebus istatymo, draudžiančio žudyti kaip tu sakai vaikus iki 5 metų - ar tai reiškia kad visi puls tai daryti? Ne, niekas nepasikeis. Įstatymai daugumoje įtvirtina nusistovėjusias normas.
Todėl kad tai nenaudinga ir nemalonu.
O prisijungei prie forumo diskusijų todėl, kad tokiom temom nelabai yra su kuo padiskutuoti - protas ieško intelektualinio malonumo.
Ar tai laisvos valios nebuvimas? Jei man malonu pažiūrėti gerą filmą - aš sprendžiu ar žiūrėti blogą kopiją (skrynerį) ar lauksiu Blue Ray kokybės. Tačiau būtinai pažiūrėsiu - ar tai likimas?

Viską suvesti į determinizmą reiškia nematyti pasaulio - paimkim DNR. Genai (DNR gabalai) reaguoja į aplinką ir sintetina vienokias ar kitokias medžiagas, reikalui esant aktyvuojasi. Jei viskas būtų nuspręsta - tokio mechanizmo nereikėtų. Nebūtų evoliucijos. O evoliucijos juk nepaneigsi?
Ji vyksta visur - net negyvoje gamtoje. Paimkim mobiliakus - jie tobulėja. Ir nieks nežino kokie jie bus po 20 metų ir ar bus iš viso.
Visa gyvenimo prasmė - nežinomybė, puzlas, žaidimas.
Galimas daigtas mūsų pasaulis sugeneruotas kažkokių aukštesnių jėgų - bet garantuotai mums duota veiksmų laisvė - kitaip jiems neįdomu būtų. Yra netgi teorija kad dalis pasaulio neturi laisvos valios - vadinami zombiai, arba fonas. Laisvą valią turi tik dalis žmonių - išrinkti pagal kažkokius mums nežinomus parametrus. Ir tik jų veiksmai keičia realybę.
Cunami

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Sk. 11 20, 2011 0:21    Rašyti temą: Atsakyti su citata

blizzard rašo:
Borland rašo:

Taip pykstu, kaip tik dėl tokių žmonių turime dabar susiklosčiusę situaciją, galima priimt realybę tokią kokia ji yra ir sėdėt rankas sudėję, kaltint aplinką ir toliau nieko nesiimt, nes juk viskas priklauso nuo aplinkos, ne nuo tavęs.. arba galima kažką keisti, jeigu ne aplinkoje tai bent savo kieme..

Čia buvo daugiau retorinis klausimas. Dėl tam tikrų susidariusių įvykių, aš savo laisva valia priėmiau sprendimą čia pakomentuoti.. Manęs tam tikri įvykiai neprivertė čia registruotis ir komentuoti, aš pats nusprendžiau tai padaryti, tai yra apsvarsčiau .

Cunami, įstatymus paminėjau kad nekiltų noras dabar eit ir žudyt ko nors Cool aišku tai irgi būtų laisva valia, tačiau turi turėt ir pareigas kažkokias ar normas..
Taisyklė nesvarbu kieno sugalvota ar ką ji sako, esmė kaip tu sugebi jos laikytis, tie kurie nesilaiko savo kurtų taisyklių turi būti nubausti. Dauguma taisyklių ir įstatymų skirti drausti blogiems dalykams (pvz žudymui) ir yra puikiai apibrėžti ir suprantami, jeigu tu galvoji kad jie tavo laisves varžo, prašau reikštis ir teigt pataisas ar kokias įdėjas kodėl tau turėtų būt leista pvz žudyt vaikus iki 5metų, bet akivaizdu kad tavo laisvė šiuo klausimu atneša niekinę naudą ir netgi priešingai daro žalą..

Su priešais kitas reikalas, kaip susitinki priešą vienas prieš vienas, apie didvyriškumą ar šalį, kas blogas o kas geras ir panašius dalykus negalvoji, galvoji apie išgyvenimą, nes tuo momentu tu esi vienas prieš vieną, taigi lieka arba jis arba tu.
Didvyriškumas ar patriotizmas tiesiog įrankiai valdyti tuos didvyrius ir patriotus, tiksliau reikia juk kažkaip skatint žmones eit į frontą..
beje gali būt nužudęs 100 vyrų bet jeigu to niekas nematė, tu nebūsi didvyris. Esmė ta kad tokius dalykus nustato dauguma o ne tu pats.. Taigi tas pats didvyris garbinamas visų, viduje gali jausti nemažas kančias dėl nužudytų žmonių. Bet kaip sakiau išgyvenimo minutę visi didvyriai susilygina..

p.s. Dabar kaip pagalvoju dėl tos laisvos valios. Gal ne visai teisu esu. Visgi tai kažkiek priklauso nuo daugumos, čia užsiregistruoti ir pakomentuoti mane privertė panašus (arba skirtingas) požiūris į tuos pačius dalykus, todėl galima sakyti tai įtakojo mane čia registruotis ir komentuoti, iš ko galima sakyti kad visgi laisvos valios nėra ir ją formuoja dauguma, ar žmonės turintys bendrus pomėgius/interesus (įdomus mindfuck) Confused
Bet, tai nėra visai tikslu Smile tarkime turim du pasirinkimus registruotis į forumą arba ne. Kadangi mano interesai atitinka forume besilankančių žmonių interesus aš noriu čia užsiregistruoti ir tai būtų logiškas sprendimas, galima sakyti kad tai nėra laisvos valios pasirinkimas. Jeigu prieš savo norus aš nuspręsiu nesiregistruoti, tai bus nelogiškas sprendimas visiškai manęs netenkinantis, bet pagal tokį požiūrį, tai bus laisva valia priimtas sprendimas. Kažkodėl netikiu kad laisva valia būtinai reiškia atsiskyrimą nuo tokios pat grupės žmonių jeigu net pats to nenori..
gyvenime aišku pasirinkimų tikrai ne du ir ne trys, gali prie kiekvieno iš jų pritempt kažkokią visuomenės įtaką, tačiau paradoksalu kad būtent laisvos valios reiškimas tokiu atveju būtų logikai prieštaraujantis veiksmas.

p.s.s. Ir ar tikrai sprendimas nesiregistruoti prieš savo norus bus laisvos valios sprendimas? Smile ar laisva valia yra suderinama su darymu tai kas tau nepatinka? Tiksliau sakant ar laisva valia gali prieštarauti tavo norui?

Dabar paklausk savęs ar tik ne baimė, kad nieko negalima padaryti trukdo suvokti, kad mes neturime laisvos valios? Matyt, kad baimė. Bet žinai, nėra ko bijoti, nes nuo suvokimo realybė nepasikeis. Nuo to, kad suvoksi kaip yra, blogiau nebus Smile Tarp kitko, kad mes neturime laisvos valios, tai dar nereiškia, kad mes nesugebame keisti aplinkos. Tai dar vienas kažkoks mastymo nukrypimas... matai neturime laisvos valios tai nafik kažką daryti... juk mūsų protas prisitaiko prie aplinkos, jos tokios galingos, kad sugeba ją keisti, bet tik tada, kai supranta kaip tą padaryti, kitaip švaistysi laiką veltui ir vistiek mirsi nieko nepakeitęs.

Puikiai pasakei, kad tavo interesai atitinka čia esančių žmonių, dėl to ir užsiregistravai, viskam yra priežastis. Net jei nebūtu interesai tokie pat ir užsiregistruotum, vistiek tam būtu kažkokias priežastis, smalsumas, kvailumas ar dar kas, kaip pavadinsi taip Smile Iš krano nebėgs vanduo, kol krano neatsuksi, o jei ir neatsukus bėgs, dar nereiškia, kad tam nėra priežasties. Jei tavo elgesys būtų atsitiktinis, tai būtum visiškas kvailys, bet toks nesi. Smegenyse yra milijardai neuronų ir jų jungčių, nenorėk žinoti, dėl kokių būtent jungčių čia rašai komentarus, nes jų tiesiog per daug ir be to, pamatyti negali. Tačiau kaip ten kas susijungs, taip ir elgsies. O jungiasi jie ne atsitiktinai, o būtent taip, kaip reikia, būtent taip, kad geriausiai prisitaikytum prie aplinkos. Aišku ne visada neuronai sugeba suprasti, kaip jiems reikia susijungti, kad tikrai geriausiai prisitaikytu, bet čia jau ką padarysi.
Borland

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Sk. 11 20, 2011 10:56    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Cunami rašo:

Jei nebus istatymo, draudžiančio žudyti kaip tu sakai vaikus iki 5 metų - ar tai reiškia kad visi puls tai daryti? Ne, niekas nepasikeis. Įstatymai daugumoje įtvirtina nusistovėjusias normas.
Todėl kad tai nenaudinga ir nemalonu.

Tau nenaudinga ir nemalonu, todėl tu to nedarytum Smile bet kažkam reikės pinigų ir tuos vaikus gaudys dėl organų Smile dabar jau taip yra, jeigu nebūtų įstatymų ir tau negrėstų jokia bausmė už tai, kažin ar neatsirastų daugiau tokių psichopatų.. tavo pasakymas kad niekas nepuls to daryti yra tiesiog tavo nuomonės ir moralės normų pasekmė (mano atveju lygiai tas pats), bet yra tokių žmonių kuriems daryti tam tikrą veiklą, trukdo tik įstatymai. kiekvieno moralė skirtinga, todėl reikia nustatyti lygias normas kad tiktų kiekvienam valstybės piliečiui.

Borland, aš nebijau, net jeigu ir bijočiau tai nieko nepakeistų nes galutiniam variante tiek aš bijodamas, tiek tu tai suprasdamas nieko pakeisti negalėtume Very Happy

Kol kas panašu kad diskusijai vystantis Singeris darosi teisus ir vis gi laisvos valios nėra. Bet vis tiek įvairių kabliukų šitoje teorijoje yra ir aš galvoju ar tikrai korektiška tokį dalyką vadinti laisvos valios nebūvimu. O kaip gi meilė? negi ir antros pusės ieškai dėl aplinkos įtakos? tai ko gero yra individualiausias sprendimas koks tik gali nutikt tavo gyvenime (bent jau aš taip galvoju).

Jeigu žmogus vienas lieka kalnuose, jis neturi laisvos valios? žinoma tik dėl tam tikrų gamtos sąlygų jis priima sprendimus.

kol kas dar užgimė mintis kad logiškas sprendimas nėra laisvas sprendimas Very Happy

Bet vis vien priimant sprendimus abi šalys turi po lygią atsakomybę, negali būti taip kad tik viena šalis turi atsakomybę ir įtakoja kitą.
Tas pats pirkimas pardavimas, pardavėjas gali įtakoti pirkėją, bet tuo pačiu metu ir pirkėjas turi savus interesus nepriklausomai nuo pardavėjo. Ta laisva valia pasireiškia tada kai tau reikia pasakyti "taip" arba "ne" taigi manau kiekvienas turim bent kažkiek laisvos valios..

p.s. Man tas Singerio pasakymas labai primena R. Pakso žodžius "Aš nekaltas - aplinka kalta" Very Happy
blizzard

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Sk. 11 20, 2011 17:01    Rašyti temą: Atsakyti su citata

blizzard, pirkėjas ir pardavėjas įtakoja vienas kitą, rinkdamasis ar pasakyti taip, ar ne tu galvosi ką daryti, ieškosi geriausio sprendimo, vadinasi ieškosi priežasties kaip rinktis. Smile Kai kelios priežastys yra labai vienodos, tada mes imame abejoti, dažniausiai abejojame tada, kai nežinome koks sprendimas kokią įtaką turės, juk mes galime nežinoti, kad geriau dabar nepirkti televizoriaus, nes po mėnesio sumažins algą, jei žinotume, tai įtakotų mūsų sprendimą, sprendimą įtakos ir tai, kad namie pakankamai televizorių ir t.t. Sprendimą gali įtakoti ir noras padėti, pvz perkant smulkmeną iš prastai atrodančio žmogaus ir t.t., variantų n, vienų įtaka stipri, kitų silpna. Taigi priimdamas sprendimą, pagal savo padėtį, tu įtakoji pardavėja, nuo tavo sprendimo, keičiasi pardavėjo padėtis, jei jam nesiseka, jis priiminės vienokius sprendimus, jei jam seksis, priiminės kitokius sprendimus ir pnš.

Meilė yra individualus sprendimas, nes žmogus individualus, kiekvieno žmogaus gyvenimas individualus. Kiekvienas žmogaus veido bruožas savyje slepia tam tikras savybes, ypatybes. Įgudusi akis vos pažvelgusi į veidą ar kūno kalbą nesunkiai pasakys kuris žmogus naglas, veidmainis, kuris ne, pagal tai ir renkamės. Dėl ko vieni pasirinkę, po kelių metų gailisi? Nes nežinojo tai, ką sužinojo, klaidingai priėmė tam tikrus žmogaus bruožus. Pvz. moteris įsimyli stiprų, griežtų veido bruožų vyrą, nes jai atrodo, kad už jo ji bus saugi, nors po kelių metų pasirodo, kad šalia jo ji kaip tik nesaugi ir panašiai. Būna, kad žmogus tiesiog nežino, kodėl myli kitą žmogų, čia panašu, kai žmogus nežino kodėl iš krano laša. Tiesiog jis nežino priežasties, bet ji yra.
Borland

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Sk. 11 20, 2011 20:00    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Jūs maišote priežastį - pasekmę su laisva valia.
Niekas nesiginčija, kad žmogus atsirado iš kito žmogaus, tas galbūt išsivystė iš bezdžionės, o ta savo ruožtu iš žemesnių gyvūnų, pradedant pačiu paprasčiausiu sutvėrimu.
Ką tai turi bendro su laisva valia?
Jei mašina važiuoja varoma energijos, kurią išskiria degdamas benzinas, kuris susifomavo iš kažkokių augalų prieš milijonus metų, ar tai reiškia kad aš neturių valios spausdamas greičio pedalą?
Tai visiškai nesusiję dalykai. Mintis neturi svorio, tai nematerialus dalykas.
O priežastis-pasekmė veikia materialius dalykus.
Pasakysite kad mintys kyla iš materialių smegenų?
Kaip ir kodėl kyla mintys mes nežinom. Gal būt kada nors sužinosim.
Pasakyti, kad vienas žmogus sugalvoja plėšti banką, o kitas rašo eilėraščius vien dėl to, kad juos paskatino kažkokia aplinka - absurdas. Visų faktorių bet kuriuo atveju nesuskaičiuosi ir neįvertinsi, taigi tai netenka jokios prasmės.
Cunami

Atgal į viršų
Rodyti žinutes nuo ankstesnės:   
Pradėti naują temą   Atsakyti  pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Apie viską Visos datos yra GMT + 2 valandos
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3, 4
Puslapis 44
Pereiti :  
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų šiame forume
Jūs negalite atsakinti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume