Apie | Visos naujienos | Straipsniai | RSS | Reklama | Kontaktai

Prisijungti

Vartotojo vardas:
Slaptažodis:
Prijungti mane automatiškai kiekvieno apsilankymo metu

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos

Ieškoti forume

Išsami paieška

Dabar forume

[ Administratorius ]
[ Moderatorius ]

Daugiau

"Google" pripažinta neteisėtai naudojusi "Oracle" "Java" technologijas

Pradėti naują temą   Atsakyti  pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Technologijos -> Informacinės technologijos
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą  
Pranešimas Autorius
PranešimasParašytas: Tr. 05 09, 2012 8:31    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Paaiškinkit man tokį dalyką - JAVA aš galiu naudotis nemokamai, tačiau, jei sukursiu veikiančią programą su JAVA, aš automatiškai pažeisiu patentus?
Nes, kaip suprantu, API yra būtinas bet kokios kalbos veikimui, ir čia išeina, jog API yra patentuotas?
-

Prisijungė: 2010 02 08
Žinutės: 1103

Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Tr. 05 09, 2012 8:40    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Aš taip ir suprantu, kad API patentuotas yra. Smile
ewuldoxx

Prisijungė: 2010 01 11
Žinutės: 1436

Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Skype adresas
Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Tr. 05 09, 2012 8:44    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Bet tada bbs gaunasi, nes iš principo joks Open Source projektas negali egzistuoti, nepažeisdamas patentų ...
-

Prisijungė: 2010 02 08
Žinutės: 1103

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Tr. 05 09, 2012 9:43    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Citata:
„Oracle“ atstovai tvirtina, kad bendrovė „Google“, pasinaudodama jų intelektine nuosavybe ir leidžianti nemokamai naudotis „Android“ operacine sistema, užkirto kelią galimybei licencijuoti „Java“ kalbą mobiliųjų telefonų gamintojams.

Man šis sakinys atrodo keistai. Oracle laiku nesugebėjo licencijuoti "Java" mobiliesiems įrenginiams ir kažkas pradėjo kurti jiems programinę įrangą ir ją platinti nemokamai. Tai kaip galima sakyti, kad jis užkirto kelia? Tai gal reikėjo iškarta licencijuoti, o ne laukti kol kažkas pradės kurti ir paskui ji kaltinti užkertant kelia licencijavimui Confused
O gal paprasčiausiai Oracle užuodė patentinių trolių nešama pelną ir nusprendė jog pati patrolins.
Įdomu tik už kiek ji nusipirko patentus. Kad tiek reikalauja.

Prisijungė: 2010 07 29
Žinutės: 2033

Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Tr. 05 09, 2012 10:24    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Java sukure SUN, ja paskui nusipirko Oracle ir taip igavo visas teises ir patentus susijusius su Java.
Jei atkreipsit demesi i Oracle taip pamatysik, kad viska ka jie nusiperka, bando padaryti komercineis produktais. Kaip pvz. galime prisiminti OpenOffice istorija. Kai Oracle norejo padaryti ji mokamu ir tuomet OpenOffice kurejai atsiskyre nuo Oracle ir pradejo leisti LibreOffice.
Is esmes Oracle nori tik pasipinigauti, nes jei apmokestinus Java, tai galimetu susisluoti daug grazaus pinigelio, kadangi didzioji dalis mobiliu appsu yra parasyti su Java. Taciau tai su laiku Java nuvarytu i kapus.

Prisijungė: 2009 05 19
Žinutės: 226

Atgal į viršų
PranešimasParašytas: Tr. 05 09, 2012 12:12    Rašyti temą: Atsakyti su citata

- rašo:
Paaiškinkit man tokį dalyką - JAVA aš galiu naudotis nemokamai, tačiau, jei sukursiu veikiančią programą su JAVA, aš automatiškai pažeisiu patentus?
Nes, kaip suprantu, API yra būtinas bet kokios kalbos veikimui, ir čia išeina, jog API yra patentuotas?

Ne, jei sukursi programą su java, nieko nepažeisi. Tačiau jei sukursi platformą, turinčią kitokią API (kad ir labai panašią, bet ne identišką), ir pavadinsi ją JAVA, tada pažeisi.
Sun Microsystems jau bylinėjosi su Microsoft dėl tos pačios priežasties 1997-2001 metais ir laimėjo. Ginčas kilo dėl to, kad Microsoft platino Windows kartu su java su tyčia pakeista API, siekiant vartotojus užrakinti Windows platformoje. Tai visiškai prieštaravo JAVA filosofijai, kad programos turi veikti visose platformose vienodai be pakeitimų. Microsoft pralaimėjo, nustojo platint JAVA kartu su Windows, ir pradėjo kurti savo java analogą: C# ir .NET.
šakės

Prisijungė: 2010 02 21
Žinutės: 536

Atgal į viršų
Rodyti žinutes nuo ankstesnės:   
Pradėti naują temą   Atsakyti  pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Technologijos -> Informacinės technologijos Visos datos yra GMT + 2 valandos
Puslapis 11
Pereiti :  
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų šiame forume
Jūs negalite atsakinti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume