Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos

Paieška archyve atlikta pagal tokius paieškos parametrus:

Rubrika: „Visos rubrikos“

Autorius: Vitalijus Balkus

Tipas: Visi įrašai

Laikotarpis: Neribotas

Rikiavimas: Naujausi pagal datą

Norėdami lengviau surasti dominantį įrašą, naudokitės archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijomis arba keiskite paieškos parametrus

Straipsniai, kuriuos parašė Vitalijus Balkus

visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(2) 2017-12-08 35
Kiek kartų jums teko girdėti, esą Lietuva – „drąsi šalis“ ar net kadaise – „Baltijos tigrė“? Tik štai visa tai galime rimtai priimti, jei nepasižiūrime į platųjį pasaulį. Net mūsų kaimynai dažnai imasi tikrai didelių darbų, nebijodami rizikuoti ir galvodami ne tarpsniais nuo rinkimų iki rinkimų, o žvelgdami toli į ateitį. O mes tuo tarpu gyvename lyg už metų kitų ant mūsų galvų nukris asteroidas, o gal tiesiog išsivažinėsime iš čia. Na, o jei taip – tai ir nieko daryti nereikia.
(25) 2016-01-04 39
Prisipažinsiu atvirai – visuomet vos tik kyla būtinybė panaudoti žodį „vegetaras“ arba „veganas“ manyje kyla vidinis pasipriešinimas. Modernioje visuomenėje šie reiškiniai jau senai yra nevaisingų ir dažniausiai sektantiškai primityvių ginčų šaltiniais. Lyg nėra geresnio būdo panaudoti savąjį laiką ir jėgas, kaip vieniems įrodinėjant juk „mėsėdžiai“ yra primityvus barbarai-kraugeriai, o kitiems esą „žolėdžiai“ gamtos klaida ir galiausiai turėtu išmirti.
(3) 2015-06-15 0
Kiek reikia vandens vienam puodeliui kavos paruošti? Greičiausiai šis klausimas jus nustebino. Juk taip paprasta pamatuoti kavos puodelio tūrį ir atsakyti. Dažniausias atsakymas būtų 125 ml, nes būtent tiek ir telpa įprastame puodelyje. Tik štai šis atsakymas tikrai nėra vienintelis teisingas, o tiksliau jis tikrai neatsako į klausimą tai kiek vandens reikia sunaudoti tam, kad jus galėtumėte išgerti vos vieną kavos puodelį.
(1) 2015-03-30 26
1679 m. didysis olandų mokslininkas Antonijus Levenhukas pirmą kartą apskaičiavo, kiek žmonių galėtų išmaitinti mūsų planeta Žemė. Be abejo, tokie bandymai buvo ir iki jo, tačiau jis buvo pirmasis, kuris tam pasitelkė mokslinius metodus, įvertindamas daugelį veiksnių.
(11) 2015-03-16 52
Nors esame pakankamai išprusę aplinkosaugos klausimais ir daugelis mūsų paklausti, kas gi labiausiai teršia paviršinį ir gruntinį vandenį, paminės ir pesticidus, ir trąšas, ir naftos produktus, dar retas mūsų žino, kad vandenyje vis daugėja ir kitų medžiagų. Jos ne tik kenksmingos mums ir aplinkai, tačiau jų nesustabdo daugelis įprastinių filtrų, skirtų geriamam vandeniui valyti.
(4) 2014-08-26 4
Vargu ar surastume nors vieną civilizuotą žmogų, kuris nežinotų, kad plautis rankas prieš valgį būtina. Ir vargu ar atsirastų nežinančių, dėl ko tai daroma. Aišku, kad nešvara - tai pirmoji infekcinių ligų priežastis, na o mūsų rankos - puiki „transporto priemonė“ bakterijoms keliauti nuo vieno žmogaus iki kito.
(0) 2014-07-08 12
Į jūrą leidžiasi saulė, jūs grožitės saulėlydžiu nuošaliame paplūdimyje, visiškai vieni. Aplink - nė gyvos dvasios. Daugeliui mūsų, ištrūkusių atostogauti iš šurmuliuojančio miesto, toks vakaras būtu tikra palaima, poilsis kūnui ir sielai. Tačiau, kartais net ir pats gražiausias ir romantiškiausias vakaras prie jūros gali baigtis rimtais nemalonumais.
(4) 2014-02-17 0
Nuo mažens buvome pratinami vengti purvo, stengtis iš tolo apeiti nešvarumus, o vos tik išsitepus stengtis kuo greičiau išsiplauti rankas ar suteptą rūbą. Puikiai prisimenu tuos laikus, kuomet ant beveik kiekvienos valgyklos sienos puikavosi gąsdinantys plakatai, raginantis laikytis higienos normų arba bent jau užrašas „Prieš valgį- plaukite rankas“. Taigi, kokie pavojai mūsų tyko šio raginimo nepaisant?
(0) 2013-10-07 1
Kuris maisto produktas yra visiškai nenatūralus, nemaistingas, kupinas maisto priedų, tačiau daugelio su malonumu vartojamas? Kurio maisto produkto reklamose mes dažniausiai matome baltais chalatais apsirengusius žmones? Kurio maisto produkto reklamai gamintojai išleidžia daugiausiai pinigų?
(3) 2013-09-30 1
Kai 1767-ais metais anglų chemikas J.Pristley išrado pompą, su kuria buvo galima prisotinti gėrimus angliarūgšte, jis net nenumanė, kad jo atradimas sukels revoliuciją gėrimų pramonėje, pradės naują jų erą, ir kad po beveik 250 metų jo išradimas vis dar bus aktualus. Tiesa, ne mažiau už išradėją gazuotų gėrimų populiarumui pasitarnavo pirmasis pompų masinę gamybą pradėjęs J.Shweppas, kuris tuo pačiu tapo ir gazuotų gėrimų gamybos pradininku.
(11) 2013-09-02 0
Cukrus, mėsa, kruopos, duona, kiaušiniai – visi šie produktai bent po kelis kartus per metus patekdavo į žiniasklaidos nemalonę. Tuomet apie maistą – žudiką būdavo plačiai paskleidžiama sensacinga informacija. Tačiau drįsčiau teigti, kad žmogaus mityba yra labai individuali, o mitybos įpročiai formavosi taip ilgai, kad, tarkime, tyrimai, atlikti šiaurės šalyse toli gražu neatspindi pietų Europos padėties.
(11) 2013-07-22 4
Prisimenate reklamą, kurioje rodoma, kaip vienu lašu indų ploviklio išplauti net 10 lėkščių? Ir ne šiaip išplauti - dar ir išblizginti. Tikra namų šeimininkių svajonė! Deja, puikiai žinome – stebuklų nebūna. Viskas turi savo kainą, o kaina ne visuomet turi piniginę išraišką. Kartais už patogumą ir efektyvumą tenka mokėti brangiausiu turtu – savo ir savo šeimos narių sveikata.
(0) 2013-06-17 1
Retai kada visiems žinomas maisto produktas sulaukia tiek daug skirtingų vertinimų, kaip tai atsitiko su šokoladu. Vieni mano, kad jis sukelia aterosklerozę, kiti laiko jį ne tik maistu, bet ir vaistu, o treti net linkę priskirti šiam produktui magiškųjų galių.
(9) 2013-06-10 3
Ar yra valgis paprastesnis už duoną? Nepaisant to, kad ją gamina ir iš kvietinių, ir iš ruginių, ir iš kukurūzų, ir net iš ryžių miltų, gamybos principas yra jei ne toks pats, tai bent jau labai panašus, tad toliau, rašydami žodį „duona“, turėsime omenyje mums įprastas kasdieninės duonos rūšis. Juolab, kad ir maisto chemijos naudojimas, gaminant mums įprastos duonos rūšis pernelyg nesiskiria.
(6) 2013-06-03 4
Kiekvienas iš mūsų bent kartą gyvenime buvo apsinuodiję maistu. Toks „siurprizas“ gali ištikti bet kada – maiste esančių mikroorganizmų sukeliamos ligos tyko mūsų ištisus metus. Tačiau vasara – būtent tas sezonas, kai turime ypatingai saugotis pasenusio maisto.