Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
 
 

Maisto chemija (Chemija | Mokslas)

Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(0) 2018-12-22 2
Ši medžiaga, nors ir natūralus aplinkos teršalas, yra kancerogenas, galintis sukelti žmogui vėžį, apie įvairiuose maisto gaminiuose, produktuose ir net ore esančią medžiagą benzpireną LRT TELEVIZIJOS laidoje „Vartotojų kontrolė“ sako profesorė Živilė Lukšienė. Be to, priduria ji, organizme dėl šios medžiagos iškraipoma genetinė informacija, nebegaminamos sveikos ląstelės, daugėja mutacijų.
(10) 2018-08-20 36
Prekybos centrų lentynose galima rasti pačių įvairiausių rūšių geriamojo vandens: mineralinio, gazuoto ir negazuoto, stalo ir net šaltinio vandens.
(1) 2018-07-17 -7
Prieš renkantis kitą maistą, įsidėjus MSG į sriubą, gali būti lengviau rinktis sveikesnį maistą
(2) 2017-03-09 11
Viename Kanadoje, Albertos regione esančiame miestelyje nutiko keistas dalykas. Įsipilti vandens iš čiaupo arba atpalaiduojančia vonia pasimėgauti norėję žmonės tikriausiai kurį laiką buvo gerokai apstulbę, mat iš čiaupo bėgęs vanduo buvo neįprastos – rožinės spalvos.
(2) 2017-02-01 -6
Mokslininkai paskelbė, kad duona, bulvių traškučiai ir bulvės turėtų būti gelsvos spalvos, o ne suskrudinti iki rudumo – taip sumažintume vartojimą chemikalo, kuris gali sukelti vėžį.
(0) 2016-10-17 24
Pasaulio mokslininkai atrado, kad mūsų smegenis nuo minties apie savižudybę gali apsaugoti vienas mikroelementas, kurio Lietuvoje stokojame.
(1) 2016-10-10 23
Internetas pradėjo ošti pasklidus naujienai apie tariamai pagirių nesukeliantį sintetinį alkoholį, sutrumpintai vadinamą alkosintu. Internautai jau nudžiugo tikėdamiesi galimybės patirti alkoholio poveikį vakare be ryte dažnai kamuojančios išdžiuvusios gerklės, galvos skausmo ir pykinimo, rašo livescience.com.
(1) 2016-08-16 34
Jei šiandien vakarienei kepsite žuvį, troškinsite daržoves ar skrudinsite mėsos kepsnį, greičiausiai neapseisite be aliuminio folijos. Tačiau, neskubėkite... ar žinojote, kad ši medžiaga gali rimtai pakenkti jūsų sveikatai?
(1) 2016-07-18 8
Kristaus stebuklų mokslininkai kol kas nepakartojo, vandens vynu paversti dar neišmoko, tačiau priartėjo kaip niekada arti. „Ecole Plytechnique Federale de Lausanne“ instituto Šveicarijoje tyrėjų komanda sukūrė galima sakyti amžiną vyno šaltinį.
(0) 2016-05-12 1
Pastaruoju metu visuomenė yra ypač skatinama išgerti bent porą litrų gryno vandens per dieną. Vieni renkasi gerti pirktinį, patogiai į buteliukus supilstytą vandenį, kiti jį filtruoja, virina ar paprasčiausiai renkasi gerti neapdorotą.
(1) 2016-04-13 2
Apie populiarius gazuotus gėrimus, kuriuos vartoja ir vaikai, ir suaugusieji, prikurta daugybė mitų. Neva jie „atkemša“ ne tik skrandį, bet ir kanalizacijos vamzdžius. Kitas mitas, kurį nusprendėme patikrinti eksperimento metu – ar kola ir giminiški gazuoti gėrimai gali bent iš dalies atstoti autokosmetiką ir padėti nuvalyti rūdis.
(5) 2016-02-18 29
Baktericidinės sidabro savybės buvo žinomos dar Aleksandro Makedoniečio laikais, kai, siekdami neapsinuodyti, visi kariai gerdavo sidabruotą vandenį.
(15) 2016-02-11 -28
Turbūt jau visi yra matę „stogą raunantį“ dietinės Kolos ir saldainių „Mentos“ eksperimentą. Tad, dabar atėjo laikas kitam įspūdingam bandymui – „Coca Cola“ ir baliklio kokteiliui.
(12) 2015-12-18 21
Lietuvoje kilo didžiai mokslinė diskusija: galima vandenį virinti kelis kartus ar geriau to nedaryti? Kankinami abejonių padarėme tai, ką daro kiekvienas save gerbiantis mokslininkas – atlikome eksperimentą.