Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
 
 

Augalijos pasaulyje (Apie gamtą | Mokslas)

Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(3) 2015-12-28 42
Štai tokių ateiviškų gėrybių vėlyvą rudenį Kornvalio grafystėje (Jungtinė Karalystė) rado ir nufotografavo laukinės gamtos entuziastas Danas Hoare. Iš žolės stirksojo ryškiai raudoni čiuptuvai – jie kalėsi iš didžiulius varlių kurkulus ar ikrus primenančių subliuškusių sferoidų. "Velnio pirštais" pramintos ataugos netruko susprogdinti socialinį tinklą Twitter.
(2) 2015-12-28 27
Neurobiologai, tiriantys augalų gyvenimą, įrodė, kad augalai užuodžia, jaučia šviesą, bendrauja tarpusavyje ir netgi padeda savo giminaičiams, LRT RADIJUI sako Vilniaus universiteto mokslininkė Vilma Kisnierienė.
(3) 2015-12-27 21
Mokslininkų komanda šiuo metu vysto gana keistoką projektą – jo tikslas yra dirbtinėmis Marso sąlygomis, kurios yra ganėtinai nykios ir ne itin tinkamos žemės ūkiui, išauginti bulves.
(12) 2015-12-10 23
Nulis promilių. Jeigu Vyriausybė ir Seimas pritars Vidaus reikalų ministerijos pateiktoms pataisoms, visiems vairuotojams galios nulio promilių alkoholio riba. Tai reiškia, kad vairuotojas negalės išgerti nė lašo alkoholio... tačiau ir valgyti kai kurių produktų?
(7) 2015-12-04 56
Populiariausio pasaulyje vaisiaus istorija kartojasi: nepaisant visų pastangų karantino sąlygomis apsaugoti bananus nuo fungicidams atsparaus patogeno, grybelinė infekcija sugebėjo įveikti vandenynų pločio barjerą ir išplito Pietų Azijoje, Afrikoje, Vidurio Rytuose ir Australijoje. O tai reiškia beveik neabejotiną dalyką: mūsų vaikaičiai bananus bus matę tik nuotraukose.
(0) 2015-12-02 2
Grupė mokslininkų, pasiryžusių apsaugoti vyrų kelnes nuo šlapimo purslų, pasisėmė idėjų iš gamtos ir sukūrė naujo tipo pisuarų įdėklą, kuris apsaugos šlapimą nuo išsitaškymo, rašo cnet.com.
(4) 2015-11-18 18
Sėklos yra gyvenimas. Jos yra gyvas maistas. Jos būna įvairių dydžių, formų ir spalvų. Augalas praeina ilgą ir sunkų kelią, kol kiekvieną sėklą užpildo daugybe vitaminų, mineralų, baltymų, eterinių aliejų ir fermentų. Jei jūs ieškote aukštos kokybės, maistingo užkandžio, sėklos yra geriausias pasirinkimas.
(0) 2015-11-17 12
Dzūkijoje gyvenanti Kamilė savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pasigyrė suradusi puspilnę pintinę voveraičių ir išrovusi vieną kitą baravyką. Ji stebisi tokiu laimikiu ir klausia, ar ne keista, kad tokį vėlyvą rudenį dar dygsta vertingi grybai. Mokslininkams nuostabos tai nesukėlė ir jie paaiškino, kiek laiko miškuose dar galėsime surasti grybų.
(0) 2015-11-16 29
Svogūnų galime rasti kiekvienoje virtuvėje, tačiau dėl savo gydomųjų savybių jis taip pat yra svarbus medicininis augalas. Kaip ir česnakas, svogūnas priklauso tai pačiai česnakinių šeimai (anksčiau buvo priskiriamas lelijinių šeimai), rašo „BBC Good Food“.
(0) 2015-11-16 39
Brianas Nutallas prieš kelias savaites užfiksavo itin keistą reiškinį. Vaikščiodamas Kanados mišku, vyras aptiko aukštyn besikilnojančią miško paklotę. Atrodė, lyg žemė kvėpuotų.
(12) 2015-11-15 40
Viename Lenkijos miške yra grupelė medžių, kurie auga labai keistai ir atrodo tarsi pasvirę. Iki šiol niekas negali paaiškinti, kodėl medžiai auga būtent taip, skelbia portalas boredpanda.com.
(0) 2015-11-06 35
Įprasti grybai kas sekundę į atmosferą paleidžia dešimtis tūkstančių sporų, ir iki praėjusio dešimtmečio niekas nežinojo, kaip jie tai padaro.
(0) 2015-11-04 13
Mokslininkai skaičiuoja, kad darbingo amžiaus žmogus namuose vidutiniškai praleidžia 16 valandų per parą. Tad, ar namų sienas padengęs pelėsis gali sveikatai padaryti žalos?
(1) 2015-11-04 16
Panašu, kad pasaulyje nėra jokio kito augalo, kuris užimtų tokius milžiniškus žemės plotus, teikdamas taip mažai naudos žmonijai, kaip cukranendrės. O pagrindinis šio augalo produktas (be pelno) – šimtus metų kurta globalinė visuomenės sveikatos krizė, rašo „The Conversation“.
(6) 2015-10-30 17
Johno Inneso centro Norviče (Jungtinė Karalystė) mokslininkai sukūrė naują tipą genetiškai modifikuotų pomidorų, iš kurių išgaunami pramoniniai kiekiai natūralių su ligomis kovojančių medžiagų, tokių kaip resveratrolis ir genisteinas. Šis procesas taip pat bus naudojamas, kad pomidoruose susiformuotų kitos natūralios cheminės medžiagos.