Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
 
 

Vaisiai (Apie gamtą | Mokslas)

Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(0) 2020-08-03 13
Arbūzas karštą vasaros dieną yra puikus užkandis – jis ir gardus, ir gaivina.
(0) 2020-05-27 3
Avokadus geriausia nokinti namuose. Neverta pirkti jų parduotuvėje minkštų dėl dviejų priežasčių.
(2) 2019-11-20 2
Apelsinai yra vieni populiariausių vaisių pasaulyje. Tačiau jų žievelės dažniausiai išmetamos, nebent kartais sutarkuojamos ir naudojamos kepiniams paskaninti. Yra nuomonių, kad apelsinų žievelėse yra esminių maistinių medžiagų, todėl jas reikėtų suvalgyti, o ne išmesti.
(0) 2019-11-19 8
Avokadai dažnai vadinami supermaistu. Juose - daug vitaminų B, K, C ir E, nemažai kalio, o ir didžiąją dalį šių vaisių sudarantys riebalai gali būti naudingi sveikatai. Bet ar žinote, kuo avokadai susiję su sėklidėmis? Ir kas tada yra gvakamolė?
(0) 2019-10-28 6
Visi žinome, kad kai kurie produktai specifiškai veikia virškinimą – vienų nepatartina valgyti užkietėjus viduriams, kiti veikia kaip laisvinamieji. Tiesa, kai kurių maisto produktų poveikis gali būti įvairus. Kriaušės – vienas iš tokių produktų.
(0) 2019-09-06 3
Ir skaidriam protui, ir gražiam kūnui, ir gerai nuotaikai. Avietės ne tik padeda palaikyti įvairias kūno sistemas, bet ir yra puikus smaližių pasirinkimas.
(0) 2019-06-21 3
Štai kelios gudrybės, kaip padaryti gyvenimą švaresnį ir lengvesnį, pasitelkus citriną.
(1) 2019-06-02 14
Dauguma žmonių, spausdami apelsinų sultis ar tiesiog valgydami apelsinus linkę nuimti išmesti vaisiaus minkštimą supančią baltą žievelę.
(0) 2019-02-27 -3
Nuostabioji monstera (Monstera delisiciosa) yra vaisius, prieš kurį valgant reikėtų paskaityti instrukciją. Neprinokę vaisiai yra pilni oksalio rūgšties – medžiagos, skirtos šveisti rūdis bei balinti medieną. Tie, kurie išdrįsta atsikąsti neprinokusios monsteros, pajaučia didelį ryklės bei odos dirginimą. Tačiau prinokęs vaisius yra be galo skanus.
(0) 2019-02-14 0
Citrusiniai vaisiai, jų ryškios spalvos ir skoniai daugeliui pirmiausiai asocijuojasi su gera nuotaika ir energijos pliūpsniu, tačiau svarbu žinoti, jog apelsinai, citrinos, mandarinai ir greipfrutai gelbsti ne tik pakeliant nuotaiką – jų nauda sveikatai taip pat nepaneigiama.
(3) 2019-01-08 2
Retam iš mūsų neteko parduotuvėje susigundyti akcija ir neprisipirkti produktų „atsargai“. Jei tai bananai, dažniausiai jų nespėjame suvalgyti ir ant jų atsiranda charakteringų juodų dėmių, jie pradeda gesti. Išoriškai tokie bananai tampa nebegražūs, tačiau svarbiau yra tai, kad pasikeičia ir jų skonis. Kaip galima išspręsti šią problemą? Yra keli būdai.
(0) 2018-12-28 0
Granatai nėra geležies šaltinis, kaip daugelis manė iki šiol. Tačiau, priduria jis, šis vaisius pasižymi daugeliu kitų naudingų savybių. Be to, jį išlukštenti galima ir be didesnių pastangų – prireiks tik šiek tiek vandens.
(0) 2018-12-27 5
Mandarinai yra vaisiai, kurių skonis ir aromatas daug kam siejasi su žiemos šventėmis – Kalėdomis ir Naujaisiais metais.Ne paslaptis, kad šie vaisiai yra ne tik skanūs, bet ir naudingi mūsų organizmui. Mandarinuose gausu įvairiausių vitaminų, tokių kaip B1, B2, B6 ir B9 ir mineralų: magnio, geležies, fosforo, kalio, kalcio, seleno ir cinko. Taigi juos valgyti sveika. Bet ką gi daryti su mandarinų žievele?
(9) 2018-12-14 43
Animaciniuose filmuose beždžionės dažnai vaizduojamos su bananais rankose. Jos švelniai lupa geltono vaisiaus žievę ir jį valgo tarsi jis būtų skaniausias desertas. Aišku, gyvendamos gamtoje jos bananais gali maitintis nuolat, tiesa? Štai šis tas, ko daugelis žmonių apie bananus nežino.
(1) 2018-11-26 0
Mandarinai, kaip visi citrusiniai vaisiai, pirmiausia mums naudingi dėl juose esančio vitamino C. Mažai kas žino, kad gali būti vertingos ir jų žievelės. Kam galima panaudoti mandarinų žieveles?