Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
 
 

Gyvulininkystė (Apie gamtą | Mokslas)

Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(2) 2015-05-14 10
Kinijos gyventojai, kurie jau ne kartą stebino pasaulį įvairiomis ir dažnai keistomis pramogomis, Hunano provincijoje sugalvojo dar vieną prieštaringą pasilinksminimo formą. Jie surengė kiaulių plaukimo rungtynes, kuriose gyvūnai turėjo nušokti nuo aukštos platformos.
(0) 2015-05-11 10
Mėsos maltinį mėgintuvėlyje užauginęs Mastrichto universiteto fiziologijos profesorius Markas Postas neabejoja: jau po kelerių metų dirbtinės mėsos patiekalų bus galima rasti prabangiuose restoranuose, o po dešimtmečio šis produktas pakeis įprastą mėsą.
(7) 2015-04-29 14
Išmaitinti 7 milijardus Žemės gyventojų – nelengvas uždavinys. Trečiojo pasaulio valstybėse kasdien nuo bado jau dabar miršta tūkstančiai, o didėjant Žemės gyventojų skaičiui, kuris 2050 metais pasieks beveik 10 mlrd., problema augs. Išmaitinti alkstančius gali padėti mokslininko iš Olandijos Marko Posto laboratorinės mėsos auginimo metodas.
(11) 2015-04-02 16
Artėjant Velykoms, neretas pirkėjas skuba išvengti eilių ir iš anksto apsirūpinti kiaušiniais. Švenčių stalui tarsi norisi išsirinkti tai, kas geriausia – deja, naujausias organizacijos „Tušti narvai" tyrimas atskleidžia, kad laimingų vištelių paveiksliukai ant kiaušinių pakuočių tėra fikcija, o tikrovę gamintojai mieliau nuo vartotojų nuslėptų.
(11) 2015-03-16 52
Nors esame pakankamai išprusę aplinkosaugos klausimais ir daugelis mūsų paklausti, kas gi labiausiai teršia paviršinį ir gruntinį vandenį, paminės ir pesticidus, ir trąšas, ir naftos produktus, dar retas mūsų žino, kad vandenyje vis daugėja ir kitų medžiagų. Jos ne tik kenksmingos mums ir aplinkai, tačiau jų nesustabdo daugelis įprastinių filtrų, skirtų geriamam vandeniui valyti.
(11) 2015-02-25 42
Dabartinis mūsų maitinimosi būdas smarkiai skiriasi nuo praeities. Yra ir nemažai egzotiškų gyvūnų, kuriuos lietuviai valgė bei medžiojo. Kai kurie iš jų dabar sukeltų nuostabą.
(3) 2015-02-18 13
Netrukus prekybos centruose gali atsirasti nauja mėsos rūšis – šinšiliena. Mokslininkai šiuo metu atlieka tyrimus ir aiškinasi, kokia tai yra mėsa, o po to ji gali būti pristatyta Lietuvos rinkai.
(5) 2015-02-11 11
Avių skerdimą neapsvaiginus atlikęs asmuo atleistas, o kiti trys laikinai nušalinti nuo pareigų po to, kai vaizdo kameros Jungtinėje Karalystėje esančioje skerdykloje užfiksavo juos pažeidžiant ritualinio avių skerdimo taisykles.
(0) 2015-02-06 24
Nuo pasėlius prižiūrinčių dronų iki robotų nuimančių derlių – mus maitinančią pramonę vis greičiau ir greičiau perima autonominės mašinos. Portalas Gizmodo.com nusprendė peržvelgti ūkinės robotikos tendencijas ir pristato 13 pačių inovatyviausių ir įdomiausių šios srities robotų.
(4) 2014-10-30 21
Gyvūnų teisių organizacija „Tušti narvai“ žiniasklaidai paviešino filmuotą medžiagą iš Lietuvos kailių fermų. Vaizdo medžiagoje matomi vaizdai, nufilmuoti dvylikoje audines auginančių ūkių visoje Lietuvoje. Gyvūnai laikomi mažuose, nešvariuose narvuose. Iš video medžiagos taip pat galima spręsti, jog sužalotais ir sergančiais gyvūnais nebuvo pasirūpinta, o nugaišusios audinės paliekamos narvuose kartu su dar gyvomis.
(1) 2014-10-28 20
„Karvės išskiria didelius kiekius metano“, - toks teiginys nuskamba straipsniuose, kuriuose rašoma apie aplinkosaugą ir gyvulininkystę. Mėsos pramonė sulaukia kritikos, kad didelės bandos karvių skatina klimato atšilimą. Tačiau nėra ko užsipulti vargšų karvių, kai pasaulyje yra daugiau ir aktyvesnių oro gadintojų, kurie mažesnėmis ar didesnėmis dozėmis šildo mūsų klimatą. Beje, pirmaujančių sąraše garbingą vietą užima ir žmonės.
(11) 2014-10-18 17
Vienoje Teksaso (Jungtinės Amerikos valstijos) gamykloje specialus įrenginys, gaminantis jautienos paplotėlius mėsainiams, per valandą jų pagamina 24 tūkstančius. Per vieną valandą.
Nesveika. Bet maistinga. Gaunama žiauriu būdu. Bet skanu. Ir stipriai kenkia planetos ištekliams. Pastaraisiais metais mėsa ir ypač jautiena įvardijama kaip planetą į pražūtį sparčiausiai stumiantis maisto produktas. Spalio 16-ąją minima Maisto diena, todėl portalo nationalgeographic.com žurnalistai gilinasi į pasaulinę jautienos suvartojimo statistiką. O mes pažvelgėme, kurioje vietoje šioje statistikoje atsiduria Lietuva.
(1) 2014-10-09 8
<em>Džiaukitės jais, ko galite. Palyginus su buvusiais prieš 40 metų, liko tik pusė pasaulio gyvūnų, labiausiai dėl gyvenamųjų vietų naikinimo, atliekamo vietinių gyventojų ūkininkavimui
(21) 2014-09-23 18
„Šis superbulius – 100 proc. natūralus, jo genomas nėra modifikuotas“, – pasakoja veisyklos specialistas Patrisas Lilby. – Toks jis užaugo ir be jokių steroidų.“