Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
 
 

Bendrosios mitybos rekomendacijos (Žmogus ir medicina | Mokslas)

Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(0) 2020-10-21 0
Rudenį daugiau žmonių ieško maisto papildų ir vitaminų, kurie padėtų palaikyti imuninę sistemą arba būtų skirti puoselėti grožiui. Tiesa, išsirinkti iš plataus asortimento tinkamiausią preparatą ne visada paprasta, svarbu ne tik žinoti, kokios medžiagos sudėtyje, bet ir koks jų kiekis jums reikalingas, todėl naudinga pasikonsultuoti su specialistais, šiandien tai daryti galima ir internetu ar telefonu. „Eurovaistinė internete“ klientus konsultuojanti vaistininkė Greta Maksimavičiūtė paaiškina, kuo naudingos dažnai įsigyjamuose maisto papilduose esančios medžiagos, rašoma pranešime spaudai.
(5) 2020-10-15 -3
Protarpinis badavimas gali būti nė kiek ne efektyvesnis nei tradicinės dietos ir net gali sumažinti liesą raumenų masę, rodo naujo klinikinio bandymo, kurio išvados skelbiamos žurnale „JAMA Internal Medicine“, rezultatai.
(0) 2020-10-05 25
Skaniausia vaikystėje būdavo močiutės virta manų kruopų košė su uogiene, o perlinę su spirgučiais valgydavo tėtis. Grikių ar bulvių košę dažniausiai pasirenkame kaip garnyrą prie karbonado, o štai bolivinę balandą – kai norime šiek tiek pritapti prie sveikuoliškų naujovių. Tačiau retai susimąstome, kurios košės mūsų kūnui itin naudingos, o kurios skirtos tik nekasdieniniam paskanavimui. Tai, ką turime žinoti apie košes, papasakojo Dietoterapijos centro vadovė, gydytoja dietologė Laura Romeraitė-Kuklierienė.
(0) 2020-09-29 -3
Daugelis nesusimąsto, kad dėl didelio maisto kiekio suvartojimo gali būti kaltas ne fiziologinis alkis, tačiau mūsų emocijos. Ilgainiui šį reiškinį tampa sunku atpažinti, nes jį gali sukelti tiek teigiamos, tiek neigiamos emocijos.
(0) 2020-09-23 10
Tikriausiai visi turime draugą, kuris kemša maisto kiek tik nori, o svorio vis tiek nepriauga. O jei svoris vis nekrinta, esame linkę kaltinti savo blogą medžiagų apykaitą. Bet ar tikrai? Apie ją laidoje „Sveiki! su gydytoju V. Morozovu“ papasakojo gydytoja endokrinologė dr. Lina Zabulienė.
(0) 2020-09-18 0
Jei būtų rengiamas labiausiai išgirtų vaisių konkursas, avokadai tikriausiai galėtų pretenduoti į vieną iš pirmųjų vietų. Panašu, kad galvodami tik apie avokadų naudą, dauguma pamiršta tai, kad jų galima ir padauginti. Be to, visus kitus riebalus pakeisti avokadais – didelė klaida. Apie tai papasakojo gydytoja dietologė Kristina Jasmontienė.
(0) 2020-09-15 1
Viduržemio jūros dieta, keto mityba, „cheat day“, 5:2... Šie pavadinimai tikriausiai girdėti kiekvienam, kuris yra bandęs numesti svorio. Laidoje „Sveikatos receptas“ mitybos specialistė, dietistė Vaida Kurpienė aptarė šiuos populiarius lieknėjimo būdus ir pasakė, ko iš jų galima tikėtis.
(0) 2020-09-13 7
Gausiai vartojant pramoniniu būdu intensyviai perdirbtus produktus pakinta senėjimo procesus lemiančios chromosomos. Ši tyrimo išvada buvo pristatyta neseniai vykusioje internetinėje medikų konferencijoje.
(0) 2020-09-09 1
Miškuose pilna grybų ir sveikatos specialistai pastebi, kad jau savaitgalį padaugėjo klausimų, ką daryti jų persivalgius ar pajutus apsinuodijimo simptomus. Farmacijos specialistai ir šį sezoną primena, kad apsinuodyti galima ne ir nuodingais ar nešviežiais, bet ir netinkamai paruoštais gerais grybais, rašoma pranešime spaudai.
(0) 2020-09-06 31
Amžinas klausimas – kaip pagreitinti medžiagų apykaitą? Apie tai galima rasti daugybę įvairiausių nuomonių ir tekstų. Tačiau dar svarbiau yra dažnai visai užmirštamas aspektas – kaip nesulėtinti medžiagų apykaitos. Apie tai papasakojo profesorius Albertas Skurvydas.
(2) 2020-09-01 4
Kiekvienas iš mūsų norime gyventi ilgiau. Tačiau ilgaamžiškumo tikslas taip pat yra ir sveikesnis gyvenimas, kupinas psichinės ir fizinės gerovės bei gebėjimo aktyviai ir savarankiškai gyventi. Nors genetika atlieka svarbų vaidmenį, žmogaus gyvenimo būdas vaidina ne ką svarbesnį vaidmenį. O svarbi pastarojo dalis yra mityba. Štai yra penki įpročiai, kuriuos būtina formuoti norint pratęsti gyvenimą ir mėgautis kiekvienais jo metais.
(2) 2020-08-31 -2
Vasaros savaitgalį neretai atleidžiame vadeles ir mėgaujamės visais gyvenimo teikiamais malonumais. Kepta, rūkyta, smarkiai sūdyta mėsa, bandelės, tortai, sultys... O kur dar alkoholis ar valgymas vėlai vakare. Atėjus pirmadieniui neretai jaučiamės apsunkę ir griebiamės įvairiausių būdų, kad tas jausmas kuo greičiau dingtų.
(1) 2020-08-27 0
Lietuvos sporto universiteto (LSU) mokslininkai jau ne vienus metus atlieka tyrimus ir siekia išsiaiškinti mitybos ypatumų svarbą griaučių raumenų masei bei susitraukimo jėgai. Surinktus duomenis mokslininkai paskelbė straipsnyje „Dešimties savaičių trukmės kalorijų ribojimo 30 procentų poveikis subrendusių ir senų C57BL/6 J rūšies pelių medžiagų apykaitai ir griaučių raumenims“ (angl. „Effects of ten-week 30 % caloric restriction on metabolic health and skeletal muscles of adult and old C57BL/6 J mice“), kuris  publikuotas mokslo žurnale „Mechanisms of Ageing and Development“.
(0) 2020-08-24 4
Sveika mityba yra svarbi visiems, tačiau tam tikras maistas yra ypač tinkamas moterims aktualioms problemoms spręsti. Šiuose produktuose yra daug maistinių medžiagų, kurios padės apsaugoti jūsų kūną ir išlaikyti gerą jo darbą net ir senstant, rašoma portale webmd.com.
(0) 2020-08-20 1
Kaip nustoti valgyti? Nors praktiškai visiems žmonėms būdinga retkarčiais persivalgyti – per šventes ar kitas progas, tačiau dažnesnis persivalgymas gali signalizuoti apie psichinį sutrikimą. Kada verta sunerimti ir kada sustoti – laidoje „Sveikatos receptas“ pasakojo psichologė Elžbieta Malūnavičienė.