Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
 
 

Druska (Žmogus ir medicina | Mokslas)

Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(39) 2014-07-27 33
<em>Tūk­stan­čius me­tų bu­vę įpras­tu mais­tu, kvie­čiai da­ba­r kal­ti­na­mi su­ke­lian­tys vi­sus ne­ga­la­vi­mus nuo pil­vo skaus­mų iki pro­ti­nių su­tri­ki­mų
(14) 2016-09-05 50
Kartais maisto produktai, kuriuos laikome sveikais ir apie kuriuos spaudoje prirašyta tiek gražių žodžių, nuvilia. Šis sąrašas jus gali tikrai nustebinti, tačiau nieko čia stebuklingo – tiesiog moksliniai faktai.
(2) 2017-01-23 31
Nuo širdies stiprumo priklauso mūsų bendra savijauta, gyvenimo trukmė ir kokybė. Kartais mes žalojame širdį savo blogais įpročiais, net visai to nesuvokdami. Kas kenkia mūsų širdžiai?
(2) 2017-01-24 27
Visiems yra tekę patirti, ką reiškia vadinamoji maisto koma. Suvalgius skanius pietus, po jų pasilepinus šokoladiniu keksiuku prie kavos, šiltoje patalpoje nori nenori ima ir suima miegas.
(14) 2011-12-15 0
Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) sako, kad pasaulis yra ne infekcinių ligų „krizės“ gniaužtuose. O pagrindines sveikatos problemas sukelia kenksmingo gyvenimo būdo propagavimas. Prie šio punkto galima priskirti ir netinkamą mitybą, pavyzdžiui, didelį druskos vartojimą. Mat druska yra viena iš pagrindinių blogėjančios sveikatos priežasčių, nes ji stipriai veikia kraujo spaudimą. Tik tabakas PSO kelia dar didesnį nerimą, nei druska.
(7) 2015-03-05 42
Socialiniuose tinkluose plinta vaizdo įrašas: į prekybai paruoštas vištas su dideliu švirkštu yra leidžiamas skystis. Ar tokia procedūra gali vykti ir Lietuvoje?
(24) 2009-03-13 0
Mokslininkai nustatė, kodėl žmonės taip nesaikingai vartoja druską, nors ir žino, kad ji yra kenksminga. Pasirodo, druska – priklausomybę sukeliantis natūralus antidepresantas.
(2) 2017-03-20 27
Neretai greitą maistą valgantys žmonės rūpinasi tik patiekalo skoniu ir per daug nesidomi, iš ko jis padarytas. Jokia paslaptis, kad greito maisto restoranuose sveikų produktų praktiškai neįmanoma rasti, tačiau tai – ne blogiausia, kas gali nutikti, rašė draxe.com.
(27) 2010-02-16 20
Anot mokslų daktaro Vytauto Stonkaus, oficiali statistika byloja, kad dažniausiai žmonės miršta nuo širdies ir kraujagyslių ligų bei vėžio, bet naujausi tyrimai parodo, kad jas pralenkia šiuolaikinės medicinos pasekmės. Iš prigimties mums duota labai stipri imuninė sistema, tačiau daugelis šiuolaikinių gydymų būdų ją visiškai sunaikina.
(0) 2013-06-19 0
Kai kurie žmogaus sveikatos ir gyvybiškumo aspektai nulemti genų ir to, kaip gyveno jo motina būdama nėščia. Tačiau yra labai daug ir kitų veiksnių, tokių kaip mūsų fizinis aktyvumas, mityba, kūno svoris ir pan., darančių įtaką mūsų galimybėms gyventi sveikai ir ilgai.
(0) 2015-12-18 13
Sloga ir žiema dažnai neatsiejami dalykai. Vos tik orai atvėsta, kaip mat prireikia nosinės. Išeitis yra stiprinti imunitetą, kad tokia bėda nepultų. Tačiau ką daryti, kai jau pradėjome sloguoti.
(6) 2012-04-20 0
Druska yra maisto pasirinkimo piramidės viršūnėje, o tai reiškia, kad šį produktą reikėtų valgyti tik labai mažais kiekiais ir rečiau, perspėja Nacionalinis maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institutas (NMVRVI). Jis, vykdydamas Druskos vartojimo mažinimo skatinimo projektą, tiria, kiek druskos yra dažniausiai vartojamuose maisto produktuose, nagrinėja gyventojų mitybos įpročius ir, atsižvelgdamas į šių tyrimų rezultatus, teikia patarimus kaip mažinti suvartoj...
(8) 2017-03-29 -19
Lietuvos gamintojai sako atsižvelgiantys į Pasaulio sveikatos organizacijos išvadas, kad žmonių sveikata prastėja, todėl jau kelerius metus nuolat mažina cukraus, druskos bei sočiųjų riebalų kiekius produkcijoje. Anot specialistų, didžiausias iššūkis – pagerinti produktų sudėtį, tačiau nekeisti kainos.
(0) 2019-01-02 10
Pirkdami maisto produktus parduotuvėje, skaitykite jų etiketes – juose gali būti medžiagų, kurios skatina senėjimo procesą, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Pasak jo, šias medžiagas daugelis kasdien vartojame net nežinodami, kaip jos atsiliepia mūsų jaunatviškumui – tiek išvaizdai, tiek savijautai.
(6) 2011-05-06 -1
Anksčiau buvo manoma, kad nuo sūraus maisto padidėja arterinis kraujo spaudimas ir vystosi širdies bei kraujagyslių ligos. Tačiau naujausias Europos mokslininkų tyrimas šią nuomonę paneigia, praneša „Reuters“.