Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
 
 

Duonos gaminiai (Žmogus ir medicina | Mokslas)

Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(3) 2019-07-11 35
Viduramžiai mūsų mintyse asocijuojasi su purvu, ligomis, smurtu ir užgniaužtu mokslu. Dažnai tai tėra mitai. Tačiau kai kurios tų laikų gyvenimo detalės iš tiesų kelia šiurpą. Pavyzdžiui, ar žinojote, kad vasarą valstiečių valgyta duona galėjo svaiginti?
(3) 2019-03-06 -15
Ne visada aišku, kurie maisto produktai sveiki, o kurie – ne. Daugelis žemiau išvardintų produktų turi sveikesnes versijas – tiesiog reikia žinoti, ko ieškoti, rašo medicalnewstoday.com.
(1) 2019-01-18 10
Nusprendus keisti mitybos įpročius ir nuo šiol valgyti tik sveikai, dažnas puola į kraštutinumus: sau įprastą maisto racioną ima keisti drastiškai ir iš pagrindų, nors tai ir ne visada būtina. Nebevalgyti duonos – vienas pirmųjų pokyčių, kurių imasi daugelis pradedančiųjų „sveikuolių“.
(0) 2018-11-23 4
Duonos lentynose pasiūla kaip niekada didelė – nuo klasikinio batono iki duonos su tokiais ingredientais kaip burokėliai ar saldžiosios bulvės. Tačiau kaip iš tikrųjų išsirinkti kokybišką produktą ir ko ieškoti jo etiketėje? Vilniaus universiteto profesorius ir mitybos specialistas dr. Rimantas Stukas teigia, kad svarbu atkreipti dėmesį į kelis svarbiausius aspektus – skaidulines medžiagas, baltymus bei pridėtinį cukrų ir druską. Būtent šie kriterijai padės atsirinkti sveikatai palankiausią produktą.
(1) 2018-11-16 18
Kasdien naudojame daugybė produktų net negalvodami, kas, kada ir kodėl juos išrado. Tikriausiai neatsisakytumėte krekerio su sviestu ir lašiša, bet ar žinojote, kad jie sukurti tikrai ne tam, kad jūs jais gardžiuotumėtės? Iš tiesų, jei buvo sukurti, kad padėtų jums atsikratyti kai kurių polinkių.
(3) 2018-10-15 18
Dauguma dietų atmeta duoną kaip figūrai nepalankų produktą. Ispanų mokslininkai iš Las Palmas de Gran Canaria universiteto paskelbė, kad tokia nuostata kenkia sveikatai ir kiekvieno žmogaus racione būtinai turi būti duona. Anot jų, tvirtinimas, kad duona tukina yra klaidingas ir net žalingas įsitikinimas.
(5) 2018-08-22 8
Alkoholio vaidmuo pastaruoju laikotarpiu ryškiai pasikeitė – jis įgavo ypač neigiamą atspalvį. Bet kaip dažnai prisimenate, kad tam tikrą alkoholio kiekį gamina jūsų pačių organizmas? Nė nesusimąstome, kad alkoholis slypi maiste ar kituose kasdien naudojamuose produktuose. 
(0) 2018-07-21 9
Tradiciškai istorikai ir archeologai duoną sieja su agrikultūros aušra – kai žmonės pradėjo kultūrinti tokius augalus kaip kviečiai, auginti juos ir galiausiai – iš jų gamintis miltus.
(0) 2018-03-28 8
„Juodą spalvą duonai suteikia salyklas“, – aiškina Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Maisto skyriaus vyriausioji specialistė Vida Jarošienė. Pašnekovė pasakoja, kuo skiriasi tamsios bei šviesios duonos sudėtis, kodėl svarbu tinkamai paruoštas salyklas bei pataria, kaip išsirinkti sveiką duoną.
(1) 2017-10-02 14
Nors duona yra maisto piramidės pagrindas, šiandien daugelis populiarių dietų ar svorio metimo atstovų rekomenduoja ją išbraukti iš savo kasdienio maisto raciono.
(1) 2017-05-30 -3
Jeigu žmogus visą gyvenimą valgė aukščiausios rūšies miltų produktus, staiga juos pakeisti viso grūdo miltų produktais nederėtų, nors pastarieji ir yra naudingesni sveikatai. Taip LRT RADIJUI sako maisto technologė ir mitybos specialistė Raminta Bogušienė.
(2) 2017-04-25 33
Taip tikriausiai yra nutikę ir jums. Atidarote tik vakar pirktos duonos maišelį, o ant pirmos riekės jau matote melsvus pūkuotus taškus - duona supelijo. Tačiau juk mus mokė, kad maisto švaistyti nevalia, o pelėsis tai dar ne pasaulio pabaiga, todėl dėmę galima tiesiog nupjauti. Bet ar taip elgtis protinga? Mokslininkai teigia, kad dažnai taip darydami apie šį tą nepagalvojame.
(3) 2016-11-25 17
Šiuolaikinis gyvenimo tempas ir nesubalansuota mityba veda prie dažnėjančių širdies ir kraujagyslių ligų. Naujausi tyrimai atskleidė, kad šių ligų gali padėti išvengti viso grūdo produktais praturtinta mityba.
(5) 2016-03-11 15
Lenkijoje mokslininkai kuria duoną, kuri turėtų gydomųjų savybių. Vroclavo gyvybės mokslų universiteto tyrėjai bando receptus, kurie vieną iš pagrindinių Lenkijos mitybos produktų paverstų daugiau nei maistu.
(0) 2016-01-11 9
Valgant duoną net mintis nekyla, kad ji galėtų būti netikusi, netgi... užnuodyta! O galimų „diversantų“ apstu, toli ieškoti nereikia, jie seniai ir gerai žinomi, tačiau lieka neįveikti, todėl duonos ir kitų maisto produktų sauga – nuolatinis rūpestis.