Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
 
 

Konservantai ir kiti maisto priedai (Žmogus ir medicina | Mokslas)

Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(0) 2013-10-22 0
Kelias dienas namuose ant virtuvės stalo palaikius maisto produktus ar neplautą lėkštę, jų paviršių netrukus padengs pelėsis. Tai – grybas, tik, nebent specialiai gamintumėte pelėsinį sūrį, jo greičiausiai nevalgysite. Kad apsaugotų maisto produktus nuo per greito gedimo, žmonės jau nuo seno ėmėsi priemonių, stabdančių pelėsių ir sveikatai pavojingų bakterijų dauginimąsi.
(8) 2013-06-21 2
<p style="font-style:italic"> Kur tie lai­kai, kai „vai­sių sko­nio“ ir „sū­rio sko­nio“ reiš­kė „pa­da­ry­ta su tik­rais vais­iais“ ir „pa­da­ry­ta su tik­ru sūriu.
(0) 2013-06-11 0
Įvairiausių teršalų pilnoje mūsų kasdienybėje vaisius galima plauti indų plovikliu ir tikėtis, kad pačiame vaisiuje pesticidų kiekis atitinka saugos reikalavimus.
(9) 2013-06-10 3
Ar yra valgis paprastesnis už duoną? Nepaisant to, kad ją gamina ir iš kvietinių, ir iš ruginių, ir iš kukurūzų, ir net iš ryžių miltų, gamybos principas yra jei ne toks pats, tai bent jau labai panašus, tad toliau, rašydami žodį „duona“, turėsime omenyje mums įprastas kasdieninės duonos rūšis. Juolab, kad ir maisto chemijos naudojimas, gaminant mums įprastos duonos rūšis pernelyg nesiskiria.
(0) 2013-05-13 0
Yra tokių maisto priedų, kurie naudojami taip seniai, ir taip plačiai, kad mes jau beveik susitaikėme su jų buvimu maisto produktuose. Tiesiog neįmanoma rasti pramoniniu būdu gamintų produktų, kuriuose jų nebūtų, todėl belieka arba susitaikyti ir valgyti tai, ką siūlo pramonė, arba keisti mitybos įpročius.
(16) 2013-03-18 5
Neslėpsiu, į pastarųjų savaičių skandalą dėl arklienos, rastos maiste, žiūriu su ironija. Pasvarstykite patys, ar tikrai verta kelti skandalą dėl ne ką blogesnės nei jautiena mėsos patekimo ant mūsų stalo? Na, žinoma, tik tuo atveju, jei gyvulys nebuvo pernelyg gausiai šeriamas uždraustais vaistais ar pan. Tačiau antibiotikų ir hormonų pėdsakų mėsoje klausimas, sakyčiau, aktualesnis valgantiems jautieną, o dar labiau – kiaulieną… Turėsime progos ir apie tai papasakoti. O šiandieninio straipsnio temą man pasufleravo sveiką gyvenseną propaguojanti mergina, kuri niekaip nenorėjo patikėti, kad pašnekesiai apie „sveikuoliškus” vaisius yra kur kas svarbesni, nei apie maiste aptiktą arklieną.