Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
 
 

Konservantai ir kiti maisto priedai (Žmogus ir medicina | Mokslas)

Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(4) 2014-10-13 71
Šis straipsnis tikrai nėra skirtas nuodingiems grybams aprašyti, kurie auga po akmeniu atokiausiame jūsų daržo kampe.
(2) 2016-04-21 55
1902 metų rudenį 12 jaunų vyrų reguliariai rinkdavosi vakarienei JAV vyriausybės pastate, Vašingtone. Vyrai valgydavo tai, kas jiems būdavo patiekiama, žinodami, jog patiekiamas maistas yra užnuodytas.
(2) 2016-10-30 37
Pigūs, lengvai ir greitai paruošiami bei nepaneigiamai skanūs – užpilami makaronai tapo mėgstamiausiu daugelio pasaulio šalių maistu nepaisant savo nekokios reputacijos.
(6) 2015-11-18 34
Fizinių ir technologijos mokslų centre (FTMC) tobulinama technologija, kuri leidžia du ar net daugiau kartų prailginti maisto produktų galiojimo laiką, išsaugoti maistinę jų vertę ir padidinti sveikatai naudingų medžiagų kiekius. Netemperatūrinės maisto produktų pasterizacijos metodas gali ne tik pakeisti iki šiol taikomą temperatūrinę pasterizaciją, bet ir tapti pagrindiniu metodu kuriant super maistą.
(9) 2015-02-03 29
<em>Šis „E“ priedų šeimos atstovas tikriausiai kelia daugiau ginčų, nei visi kiti. Jis plačiai naudojamas visokiausiuose maisto produktuose ir gaminiuose. Ar šis v<strong>E</strong>lnias to
(23) 2009-10-12 25
Vokiečių profesorius M.Hermanussenas kartu su keletu bendraminčių mokslinkų atliko tyrimą, įrodantį mononatrio glutamatas arba tiesiog aromato ir skonio stipriklio E621 sąryšį su nutukimu ir žemaūgyste.
(3) 2015-10-19 24
<i>Kai kas sako, kad dabar auginamas ir apdirbamas maistas ne toks maistingas, kaip senelių laikais. Bet ar tikrai tai tiesa?
(0) 2014-09-29 24
<p style="font-style:italic">Dirb­ti­niai sal­dik­liai as­par­ta­mas, sa­cha­ri­nas ir su­kra­lo­zė su­kė­lė pe­lėms gliu­ko­zės ne­to­le­ra­vi­mą &ndash; o tai yra dia­b
(0) 2017-10-18 15
Dirbtiniai saldikliai gali didinti antrojo tipo diabeto riziką, rodo naujas tyrimas.
(29) 2012-12-31 13
Maisto priedų mūsų maiste gausu. Jau esame įpratę prie gausybės „E“ raidžių ant gaminių pakuočių. Jos žymi tiek mums puikiai žinomą ir po E–330 kodu besislepiančią citrinų rūgštį, tiek ir potencialiai kenksmingus maisto priedus.
(4) 2018-05-24 10
Visos jūsų mėgstamos dešros, rūkyti lašiniai, mėsos vyniotiniai ar kumpiai – tai peilis jūsų sveikatai ir gyvybei, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Todėl jis siūlo įsivaizduoti, kiek riekelių tokios dešros suvalgytumėte, jei vietoje visiems žinomo žymėjimo „E“ mėsos gaminių etiketėse atsidurtų žodžiai „vėžys“, „cukrinis diabetas“, „Alzheimeris“ ar tiesiog „mirtis“.
(0) 2019-01-02 10
Pirkdami maisto produktus parduotuvėje, skaitykite jų etiketes – juose gali būti medžiagų, kurios skatina senėjimo procesą, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Pasak jo, šias medžiagas daugelis kasdien vartojame net nežinodami, kaip jos atsiliepia mūsų jaunatviškumui – tiek išvaizdai, tiek savijautai.
(1) 2016-10-07 10
Karamelės dažikliai plačiai naudojami gaiviuosiuose gėrimuose, ypač „Coca-cola“ ir „Pepsi“ gamyboje, kad šie įgautų tamsiai rudą atspalvį. Taip pat šiais dažikliais nuspalvinami sojos padažai ar karamelizuoti sirupai. Tačiau medikai teigia, kad jie gali sukelti net vėžį.
(1) 2019-08-02 9
Paimkite į rankas kokį nors maisto produktą ir perskaitykite jo etiketę. Ar suradote E951 pažymėtą priedą? Tai - aspartamas, metilinis dipeptido eteris, kurį sudaro asparto rūgšties ir fenilalanino aminorūgštys. Tai - labiausiai paplitęs dirbtinis saldiklis pasaulyje. Naujas Sasekso Universiteto tyrimas tvirtina, kad į aspartamą reikėtų žiūrėti atsargiau - niekas neįrodė, kad jį vartoti saugu.
(4) 2019-04-10 7
Panašu, artinasi metas, kai saldumas baltymais bus pasiekiamas 16000 kartų efektyviau, nei beriant cukrų.