Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
 
 

Konservantai ir kiti maisto priedai (Žmogus ir medicina | Mokslas)

Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(23) 2009-10-12 25
Vokiečių profesorius M.Hermanussenas kartu su keletu bendraminčių mokslinkų atliko tyrimą, įrodantį mononatrio glutamatas arba tiesiog aromato ir skonio stipriklio E621 sąryšį su nutukimu ir žemaūgyste.
(66) 2010-12-11 1
Ar bandėte kada nors skaičiuoti ant maisto produktų etiketės surašytus priedus žymimus raide E ir keletu skaičių? Kartais tai tampa tikra atrakcija - kuris gi suvalgė daugiausia E. Po tokio užsiėmimo kartais kyla noras pasidomėti, ką tie E reiškia.
(30) 2011-07-08 4
Nepriklausomas mitybos ekspertas perspėja: ledai prifarširuoti konservantų ir cheminių užpildų, didinančių produkto tūrį ir įmonių pelną. Gamintojai atkerta, kad dėti į ledus galima viską, kas leidžiama Lietuvoje. O leidžiama daug.
(4) 2014-10-13 71
Šis straipsnis tikrai nėra skirtas nuodingiems grybams aprašyti, kurie auga po akmeniu atokiausiame jūsų daržo kampe.
(16) 2013-03-18 5
Neslėpsiu, į pastarųjų savaičių skandalą dėl arklienos, rastos maiste, žiūriu su ironija. Pasvarstykite patys, ar tikrai verta kelti skandalą dėl ne ką blogesnės nei jautiena mėsos patekimo ant mūsų stalo? Na, žinoma, tik tuo atveju, jei gyvulys nebuvo pernelyg gausiai šeriamas uždraustais vaistais ar pan. Tačiau antibiotikų ir hormonų pėdsakų mėsoje klausimas, sakyčiau, aktualesnis valgantiems jautieną, o dar labiau – kiaulieną… Turėsime progos ir apie tai papasakoti. O šiandieninio straipsnio temą man pasufleravo sveiką gyvenseną propaguojanti mergina, kuri niekaip nenorėjo patikėti, kad pašnekesiai apie „sveikuoliškus” vaisius yra kur kas svarbesni, nei apie maiste aptiktą arklieną.
(29) 2009-04-09 1
Maisto kokybę kontroliuojantys specialistai sako, kad parduotuvėse parduodamos rūkytos dešrelės netinkamos kepti ant laužo.
(2) 2016-10-30 37
Pigūs, lengvai ir greitai paruošiami bei nepaneigiamai skanūs – užpilami makaronai tapo mėgstamiausiu daugelio pasaulio šalių maistu nepaisant savo nekokios reputacijos.
(8) 2012-08-09 1
Trumpų atostogų metu keliavau autobusu ir paskutinę kelionės dieną gidė pranešė, jog valgyti nesustosime – laukia ilgas kelias. Iš kuprinių ėmė „lįsti“ užpilamos sriubos, makaronai, padažai. Vienas bendrakeleivis makaronus kruopščiai apibarstė prieskoniais ir dar apipylė pakuotėje rastu padažu. „Susimaišei dubenį naftos?“ - šmaikščiai paklausė kitas.
(0) 2014-01-29 3
Tret-butilo hidrochinonas (TBHQ) – tai naftos pramonės šalutinis produktas. Jis yra vienas iš tų cheminių medžiagų, kurios nei gerai virškinamos, nei turi kokios nors naudos jūsų organizmui, tačiau kartu su kitais maisto priedai dažnai sutinkamos pigių maisto produktų sudėtyje.
(8) 2013-06-21 2
<p style="font-style:italic"> Kur tie lai­kai, kai „vai­sių sko­nio“ ir „sū­rio sko­nio“ reiš­kė „pa­da­ry­ta su tik­rais vais­iais“ ir „pa­da­ry­ta su tik­ru sūriu.
(9) 2015-02-03 29
<em>Šis „E“ priedų šeimos atstovas tikriausiai kelia daugiau ginčų, nei visi kiti. Jis plačiai naudojamas visokiausiuose maisto produktuose ir gaminiuose. Ar šis v<strong>E</strong>lnias to
(9) 2014-01-20 2
Australijoje gyvenantis chemikas Džeimsas Kenedis nusprendė atskleisti tikrąją kai kurių vaisių ir uogų (pvz., bananų, mėlynių, pasiflorų) cheminę sudėtį. Pasirodo, visokių cheminių medžiagų ir "E" juose tiek, kad etiketėse ir produktų sudėtyje to ieškančiam žmogui norėsis prisėsti.
(27) 2010-06-15 0
Dabartinės kartos mergaičių lytinis brendimas vidutiniškai prasideda joms nesulaukus nė 10 metų, atskleidė Danijos mokslininkų tyrimas. Šio reiškinio priežastys kol kas neaiškios.
(29) 2012-12-31 13
Maisto priedų mūsų maiste gausu. Jau esame įpratę prie gausybės „E“ raidžių ant gaminių pakuočių. Jos žymi tiek mums puikiai žinomą ir po E–330 kodu besislepiančią citrinų rūgštį, tiek ir potencialiai kenksmingus maisto priedus.
(8) 2011-08-24 -1
Batonų tyrimas laboratorijoje parodė, kad konservantų neįdėta ne į tą batoną, kurio sudėtyje skelbiama, kad toks priedas yra. Ką iš tikrųjų valgome, galime spėti pagal tai, kaip greitai produktas genda.