Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
 
 

Kulinarijos pasaulis (Žmogus ir medicina | Mokslas)

Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(6) 2017-10-17 -9
Mikrobangų krosnelė yra puikus išradimas. Joje galima lengvai pašildyti ar net pagaminti įvairų maistą. Tačiau ne bet ką saugu šildyti mikrobangų krosnelėje. Pateikiame jums dešimt dalykų, kurių jokiu būdu neturėtumėte ten dėti, kad ir kaip skubėtumėte.
(0) 2017-08-03 39
Paprašius vienu žodžiu apibūdinti Japoniją, matyt, dažniausias būtų „keista“. Keista ir įdomi, ar būtų kalbama apie senąsias tradicijas, ar apie modernią kultūrą.
(0) 2016-11-04 23
Ruošiant vaikams pietus keptuvėje pradeda rangytis ilgas glitus padaras. Skamba lyg siaubo filmo scenarijus? Kauniečiui Mindaugui Ramanauskui penktadienį tai tapo realybe.
(0) 2016-06-10 88
Rusų konditerė Olga kepa tortus, kurie primena ne kepinius, o žvilgančius marmuro veidrodžius.
(0) 2016-02-08 5
Jei jums sraigės ar varlių šlaunelės atrodo šlykščiai, toliau geriau nė neskaitykite. Mat palyginus su „Noge Chinjuya“ restorane patiekiamais patiekalais, šie atrodo kaip saldainiukai.
(7) 2016-01-11 -12
Kasmet pasaulyje parduodama maždaug po 5 mlrd. picų. Kas sekundę mūsų planetoje sušlamščiama po 350 gabalėlių picos. Ar dar reikia kokių nors kitų argumentų įrodyti, kaip svarbu, kad pica būtų pjaustoma visiems po lygiai? Du matematikai pasiūlė keletą išskirtinių picos pjaustymo ornamentų – jais pica bus supjaustyta į geometriškai identiškus gabalėlius.
(0) 2015-12-21 7
Prieš Kūčias pateikiame įdomią informaciją apie tai, kokia žuvis sveikiausia ir kaip neapsigauti perkant? Ar tiesa, kad silkės kaulai tirpdomi cheminėmis medžiagomis, todėl geriau pirkti su oda ir galva, o šaldytai žuviai pakuoti naudojamos pavojingos dujos?
(1) 2015-09-28 2
O ką? Graži idėja! Šovusi į galvą Chrisui Dimino. Iš esmės tai yra elementari geležinė vaflinė, tik su... cinkeliu :) Kam kepti nusibodusios įprastos formos vaflius, jei galima kepti netikėtus klaviatūros formos skanėstus?
(2) 2015-09-03 -21
Turbūt teko girdėti žodžių junginius "laboratorinė pelė" arba "bandomasis triušis". Floros pasaulyje šiam vaidmeniui, ko gero, labiausiai tiktų arbūzas – vienas ekspresyviausių vaisių, kurį eksperimentavimo namų sąlygomis entuziastai jau ir sprogdino, ir pildė išlydytu aliuminiu, ir ko tik dar su juo nedarė. Naujausia arbūzų metamorfozė – branduolinis arbūzas, kuriam... nuslenka oda.
(0) 2015-07-29 2
Bendrovė Google intensyviai dairosi naujų investavimo sričių ir gali pasibelsti į… mėsainių verslą. Informacinių technologijų gigantė mėgino už 300 mln. dolerių įsigyti startuolį, kurio autoriai užsibrėžę tikslą sūrainius ir mėsainius ruošti tik iš augalinės kilmės produktų, nenaudojant jokios mėsos.
(1) 2015-07-13 15
Šiuolaikiniame pasaulyje pilna įmantrių patiekalų ir delikatesų, tačiau ar kartais susimąstome, jog kai kurie jų gali būti pavojingi? „Buzzfeed“ pristatė trumpą vaizdo įrašą, apie 8 itin sveikatai pavojingus maisto produktus.
(4) 2015-06-30 7
Prasidėjus vasarai, pradeda labiau norėtis ir ledų. Karštą dieną kepinant saulei turbūt tai vienas skaniausių atsigaivinimo būdų. Negana to, kiekvienas gali išsirinkti pagal skonį, mat ledų šiais laikais yra įvairiausių, pradedant gaivinančiais vaisiniais, baigiant sočiais ir saldžiais šokoladiniais.
(1) 2015-06-29 8
Piešti ant paruošto kavos puodelio putų moka tik labiausiai įgudę baristai. Tačiau neseniai pristatyta "Ripple Marker" technologija leis garuojančios kapučino ar latė kavos paviršiuje pasigrožėti pačiais sudėtingiausiais atvaizdais – kad ir Mona Liza, jei nebus noro kavos puodelyje išvysti savo atvaizdo ar dar kokio nors netikėtumo. Galimybės, galima sakyti, beribės.
(13) 2015-06-18 11
Ir ne tik gyvas liko, bet ir įvertino ją penkiomis žąsimis iš penkių.
(0) 2015-06-05 18
Gegužės 22 d. Druskininkų verslininkų ir vietos valdžios iniciatyva rekordinio aukščio šakotis buvo kepamas tradiciniu būdu: rankomis sukant didžiulį veleną, degant tikrai malkų liepsnai. Tą pačią dieną atidarytas ir pimasis Rytų Europoje Šakočio muziejus, kuriame sukaupti unikalūs šio saldėsio kepimo įrankiai.