Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
 
 

Maistas ir nanotechnologijos (Žmogus ir medicina | Mokslas)

Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(7) 2014-06-24 38
Pasitelkdami technologijas, mokslininkai įprastas chemines medžiagas suskaido į mikroskopines nanodaleles, kurios, pasirodo, gali turėti kitokių savybių nei pradinė medžiaga. Dėl šių savybių nanodalelės plačiai naudojamos kosmetikos, kuro, dažų, tekstilės, elektronikos, vaistų, sporto įrankių pramonėje. Teigiama, kad į nanodaleles vis dažniau ėmė dairytis ir maisto pramonės atstovai, kas priverčia suklusti medikus.
(0) 2011-06-14 0
Po truputį, bet užtikrintai augant nanožemdirbystės apimčiai, kai nanotechnologijos pasitelkiamos didinant augalų, naudojamų maistui, kurui ir kitoms reikmėms, našumą, mokslininkai susizgribo praktiškai nieko nenutuokią apie nanodalelių poveikį grūdams, pomidorams, ryžiams ir kitiems itin svarbiems maisto šaltiniams.
(5) 2011-03-09 -1
Inžinerijos laboratorija kartu su kulinarijos mokykla sukūrė 3D spausdintuvus, vietoje rašalo naudojančius maisto tyrę. Šiuo įrenginiu galima spausdinti valgomus trimačius objektus.
(24) 2009-03-04 0
Įsivaizduokite bulvių traškučius, kurių sudėtyje yra mažiau natrio, tačiau skonis dar geresnis. Arba duoną su žuvų taukais, kurios skonis nė iš tolo neprimena žuvies. Tai tik du būdai, kaip nanotechnologijos atkeliaus į maisto parduotuves, pasakė mokslininkų grupė neseniai įvykusiame vienos didžiausių Amerikoje gamtos mokslų draugijos „American Association for the Advancement of Science“ susitikime, praneša „National Geographic News“.