Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
 
 

Maistas iš vabzdžių (Žmogus ir medicina | Mokslas)

Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(0) 2019-02-08 2
„Pasaulyje didėjant žmonių skaičiui, vabzdžių įtraukimas į valgiaraštį yra reali išeitis sprendžiant žmonijos maisto iššūkį. Prognozuojama, kad iki 2050 pasaulio gyventojų skaičius paaugs daugiau nei dviem milijardais ir sieks beveik 10 milijardų. Todėl ieškoma efektyvesnių maisto gamybos būdų.
(0) 2019-01-15 0
„Vienas iš būdų kaip išmaitinti augančią žmoniją - tai maistui naudoti vabzdžius. Pasak Gamtos tyrimų centro profesoriaus Sigito Podėno, tai ne galimybė, o neišvengiama būtinybė. Tai tik laiko klausimas.
(8) 2018-12-14 36
Jeigu būtų surengtas konkursas, kas iš užsienyje gyvenančių lietuvių dirba neįprasčiausią darbą, tarp nugalėtojų ko gero atsidurtų Jonas Baziukas. Mokslininkas Danijoje įkūrė laboratoriją, kurios tikslas – rasti būdų kaip maistui panaudoti vabzdžius, rašoma pranešime spaudai.
(0) 2018-03-20 -2
Pamenate tą interneto mitą, teigusį, kad miegantys žmonės valgo vorus? Tai buvo nesąmonė, tačiau žmonės iš tikrųjų per savo gyvenimą suvalgo nemažai vabzdžių ir kitų mažyčių gyvių. Ir mes nekalbame apie tolimosios Azijos gyventojus - gali būti, kad keletą vabzdžių jūs suvalgėte su pusryčiais.
(0) 2017-07-04 12
Valgyti vabalus siūlo jau ne tik tolimi azijiečiai ar vakarų europiečiai, bet ir mūsų kaimynai - lenkai. Lenkijos mokslininkai ragauja ir augina svirplius ir lervas. Jei jūs nuo tokios minties vis dar purtotės, lenkų mokslininkai tikina, kad vabalai - visų Žemės gyventojų ateities maistas.
(0) 2017-01-11 5
Netolimos ateities maisto rinka žada daug įdomybių. Mokslininkai laboratorijose jau prieš kelis metus išaugino dirbtinę mėsą. Tiesa, ji vis dar labai brangi. Norintiesiems alternatyvos šiam produktui siūlomi ne ką mažiau maistingi vabzdžiai, taip pat dumbliai ar trimačiu spausdintuvu pagaminti saldumynai netrukus gali prasibrauti į pasaulinę kultūrą.
(0) 2016-07-25 18
<i>Mokslininkų nuomone, tarakonų pienas galėtų būti ateities supermaistas. Tarptautinė mokslininkų komanda nuskaitė tarakono viduriuose esančio baltymų kristalo genetinį kodą. Kam?</i>
(0) 2016-02-08 5
Jei jums sraigės ar varlių šlaunelės atrodo šlykščiai, toliau geriau nė neskaitykite. Mat palyginus su „Noge Chinjuya“ restorane patiekiamais patiekalais, šie atrodo kaip saldainiukai.
(0) 2015-09-17 13
Britai Neil Whippey ir Shami Radia – kompanijos „Grub“ įkūrėjai. Jie vabzdžius ir augina, ir siūlo maistui.
(0) 2014-06-05 12

Maistas, tinkantis tik kiaulėms. Nenatūralus ir pavojingas. Kalbama, kad gali sukelti pykinimą. Ne ne, tai ne dar viena gąsdinanti istorija apie genetiškai modifikuotus augalus, o XVIII a. pradžios reakcija į bulves. 200 metų po atradimo, Andų šakniavaisiai buvo naudojami tik kaip gyvulių pašaras. Taip buvo iki Prancūzijos karalius Luisas XVI buvo įtikintas jų maistingąja verte ir atvėrė joms kelią į mūsų lėkštes, padedamas Marie Antoinette, papuošusios galvą bulvių žiedų vainiku karališkajame pokylyje.

(4) 2014-06-05 14
<em>Trūk­čio­jan­čių eu­ro­pi­nių na­mi­nių svir­plių ma­sė ap­li­pu­si kar­to­ni­nį la­bi­rin­tą maž­daug mik­ro­au­to­bu­siu­ko dy­džio pa­la­pi­nė­je. Ji
(4) 2014-03-05 0
Sta­tis­ti­kos de­par­ta­men­tas skel­bia, kad nuo 2000-ųjų mais­tas Lie­tu­vo­je vi­du­ti­niš­kai pa­bran­go dvi­gu­bai. Jung­ti­nių Tau­tų or­ga­ni­za­ci­ja jau pa­skel­bė, kad su al­kiu ga­li­ma ko­vo­ti val­gant vabz­džius.
(3) 2013-10-02 3
Žiogų duona, žioginiai blynai, makaronai iš žiogų, bandelės su žiogais – skamba netikėtai, bet įdomiai. Milijonai žmonių gyvena priemiesčių lūšnynuose ir stokoja maisto. Monrealio (Kanada) studentai sugalvojo ištiesti pagalbos ranką ir pasiūlė novatorišką idėją – alkstantį pasaulį pamaitinti vabzdžių miltais, kuriuos pavadino "Miltų jėga" ("Flour Power").
(6) 2013-08-07 3
<p style="font-style:italic">Vab­zdžiai ga­lė­tų bū­ti gre­sian­čios glo­ba­lios mais­to kri­zės spren­dim­as, bet ne to­kiu bū­du, kaip ma­no­te</p>