Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
 
 

Maisto gamybos tendencijos (Žmogus ir medicina | Mokslas)

Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(1) 2019-07-15 6
Agromaisto inovacijų konkurso „EIT Food Innovation Prizes 2019“ finale antrą vietą užėmė KTU Cheminės technologijos fakultete (CTF) suburta komanda „Supergarden“, pristačiusi inovatyvius, visiškai organiškus, šaltyje džiovintus vaisių, uogų ir daržovių užkandžius BITES.
(0) 2019-05-07 -1
Reguliarų kepinto ir gruzdinto maisto vartojimą žurnale „The BMJ“ aprašytą turimą atlikę JAV mokslininkai linkę sieti su didesne mirties nuo bet kokios priežasties, įskaitant širdies veiklos sutrikimus, rizika.
(0) 2019-04-10 6
„Jeigu pakelyje susidaręs šerkšnas, vadinasi, produktas buvo atšildytas. Tai galima patikrinti ir pakračius pakelį – koldūnai turi būti nesulipę“.
(0) 2018-12-23 3
„Kartais žmonės sako – kiek galima kalbėti apie mitybą? Bet kalbėti reikia. Bendraudamas su žmonėmis pastebiu, kad jų įpročiai keičiasi įgaunant žinias“, – sako Vilniaus universiteto Visuomenės sveikatos instituto direktorius profesorius Rimantas Stukas. Tad dar kartą pakalbėkime apie sveiką mitybą – galbūt tai, ką papasakojo profesorius, jums bus naujas atradimas.
(0) 2018-11-29 7
Kauno technologijos universiteto (KTU) Cheminės technologijos fakulteto (CTF) mokslo grupė, vadovaujama prof. Daiva Leskauskaitės ir bendradarbiaudama su pasaulinio garso šefu Alanu Coxonu, sukūrė molekulinės gastronomijos produktą, kuris buvo puikiai įvertintas gurmanų iš viso pasaulio.
(0) 2018-04-13 5
Jogurtas – ypač sveikatai naudingas produktas, bet parduotuvėse, deja, mes galime įsigyti tokio, kuris ne tik neturės jokios naudos, bet ir bus su nesveikais priedais, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas.
(1) 2018-04-02 0
Paprastai keptas bulves valgyti sveika, ypač su daug ląstelienos turinčia luobele. Nepaisant to, dėl bulvių maistinės sudėties (jose yra daugiau krakmolo nei, pavyzdžiui, žaliose lapinėse daržovėse), jos neturėtų būti vienintele daržove jūsų racione, rašo CNN.
(0) 2018-02-17 3
„Nustatyta, kad daugiausia maistingųjų medžiagų išlieka verdant daržoves garuose. Šios medžiagos yra augaluose esantys junginiai, teikiantys naudą organizmui ir apsaugantys nuo ligų“, – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako gydytojas Alvydas Unikauskas. Jis kalbėjo apie tai, kaip geriausia apdoroti daržoves, kad iš jų pasiimtume visa, kas naudingiausia.
(7) 2017-07-04 68
Atrodo kaip „Nutella“, kvepia kaip „Nutella“, tačiau skonis ne kaip garsiojo itališko šokolado kremo. Rytų Europos šalių lyderiai pyksta, nes atlikti tyrimai parodė, kad Vakarų bendrovės buvusioms komunistinėms valstybėms skirtiems maisto produktams naudoja pigesnius ingredientus.
(8) 2017-03-30 5
Gerti „Coca-Cola“ nėra sveika, tačiau ši istorija visai ne apie gėrimo kokybę ir sudėtį. Na, bent jau ne apie tai, ką į jį deda gamintojas. Viename „Coca-Cola“ išpilstymo ceche gėrimo skardinėse neseniai buvo aptiktas didelis kiekis išmatų. Jos ne tik sukėlė nerimą dėl parduotuvėse esančios „Coca-Cola“ kokybės ir saugumo, bet ir rimtai užteršė gamyklos įrangą.
(12) 2017-03-01 31
<i>Gamintojai ne vieną dešimtmetį ieško būdų atsisakyti cukraus. Pasiekimai kol kas kuklūs</i>
(0) 2016-10-17 -14
Maistinių dažų formulė tokia pati, kaip ir automobiliams skirtų dažų, bet maisto saugumo rodikliai – gerokai griežtesni, sako Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vedėja Aušra Išarienė.
(0) 2016-07-05 5
Praėjus dviem dešimtmečiams po to, kai Škotijoje buvo paskelbta apie pirmąjį pasaulyje klonuotą žinduolį – avį Dolly, vartotojams gali kilti pagrįstų klausimų, ar jų geriamas pienas ir valgoma mėsa yra gaunama iš klonuotų karvių arba jų palikuonių. Ekspertai teigia, kad taip tikriausiai ir yra.
(0) 2016-06-20 3
Amerikoje vis daugiau dėmesio skiriama bandymams tiksliai išsiaiškinti, kiek druskos per parą galima suvartoti nekenkiant savo sveikatai. Informacija aktuali ir sūraus maisto mėgėjams - lietuviams.