Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
 
 

Naudingos medžiagos mūsų maiste (Žmogus ir medicina | Mokslas)

Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(0) 2019-08-19 2
Antrojo tipo diabetu dažniausiai suserga žmonės, kurie turi didelį viršsvorį, nesportuoja ir nesirūpina savo mityba. Tai reiškia, kad simptomus galima palengvinti pakeitus savo gyvenseną. Danijos mokslininkai visai neseniai atliko tyrimą, kuris parodė, jog valgydami daugiau baltymų ir riebalų turinčio maisto bei sumažindami suvartojamų angliavandenių kiekį nuo antrojo tipo diabeto kenčiantys žmonės gali lengviau kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje.
(0) 2019-08-19 5
Žuvų taukai geriausiai žinomi dėl sveikatą gerinančių savybių. Įrodyta, kad omega-3 rūgštys sveikos širdžiai, žuvų taukai mažina trigliceridų kiekį kraujyje, malšina uždegimus ir netgi palengvina reumatoidinio artrito simptomus. Vis dėlto išgerti žuvų taukų daugiau nei rekomenduojama ne visada gerai – per didelė maisto papildo dozė sveikatai daro daugiau žalos nei naudos.
(1) 2019-08-19 1
Agurkai, kaip ir įvairių rūšių moliūgai, priklauso moliūginių šeimai. Agurkai turi daug vandens, mažai kalorijų, riebalų, cholesterolio ir natrio, rašoma straipsnyje medicalnewstoday.com.
(0) 2019-08-11 9
Bananai yra sveikas subalansuotos dietos priedas, mat suteikia daugybę gyvybiškai svarbių maistinių medžiagų ir yra puikus skaidulų šaltinis. Ir nors bananai tiesiogiai nepadeda numesti svorio, kai kurios šių vaisių savybės gali padėti sumažinti pilvo pūtimą, kontroliuoti apetitą ir būti cukraus pakaitalu.
(0) 2019-08-09 0
Daugybė pasaulio žmonių savo rytą pradeda nuo kavos puodelio, tačiau ar ją geriate iš įpročio, ar dėl to, kad iš tiesų norite, jog kavos puodelis jus pažadintų?
(0) 2019-08-07 6
Plokščiųjų ląstelių karcinoma - tai vienas iš trijų dažniausiai pasitaikančių odos vėžio tipų. Šios ligos riziką stipriai didina nepamatuotas buvimas saulėkaitoje - pažeista odos ląstelių DNR sukelia mutacijas, kurios virsta piktybiniais augliais. Tačiau yra šis tas, kas gali padėti jums apsisaugoti nuo plokščiųjų ląstelių karcinomos.
(0) 2019-07-30 7
Nuotaika, dėmesys, koncentracija – visa tai priklauso nuo to, kiek jūsų organizme vitamino B6.
(3) 2019-07-12 3
Ne vienas prisimename animacinį veikėja Popajų, kuris suvalgęs skardinę špinatų įgaudavo nežmoniškos fizinės galios. Tačiau, panašu, kad špinatų „supergalios“ gali būti realios.
(3) 2019-06-27 4
Visi žinome, kad mūsų sveikatai naudingi vaisiai ir uogos, o dar geriau, kad šiuo metu jų galime paskanauti ir nusiskynę iš savo daržo. Natūropatinės mitybos specialistė Tautvilė Šliažaitė knygoje „Balansas kasdienybėje“ apie šią produktų grupę pateikia naudingų patarimų.
(0) 2019-06-21 7
Neseniai atlikto mokslinio tyrimo išvados leidžia teigti, kad nepakankamas vaisių ir daržovių vartojimas gali būti svarbus veiksnys, prisidedantis prie mirties nuo širdies ligų, rašo medicalnewstoday.com. Šios produktų grupės ypač pasigendama kasdieninėje mityboje.
(2) 2019-06-20 9
Bertoletijos – gardus, sveikas ir maistingas užkandis, padedantis veiksmingai sustiprinti imuninę sistemą. Šiuose riešutuose gausu seleno, o pastarasis siejamas su vėžio prevencija, skydliaukės sveikata ir apsauga nuo širdies bei kraujagyslių ligų. Pakanka per dieną suvalgyti vieną ar du šiuos braziliškus riešutus ir gausite rekomenduojamą seleno dienos normą, rašo healthyandnaturalworld.com.
(0) 2019-06-10 5
Žaliuosiuose žirneliuose daug antioksidantų – būtent dėl didelės jų koncentracijos šis maisto produktas turi priešvėžinių savybių.
(1) 2019-06-02 12
Dauguma žmonių, spausdami apelsinų sultis ar tiesiog valgydami apelsinus linkę nuimti išmesti vaisiaus minkštimą supančią baltą žievelę.
(0) 2019-05-30 3
Kasmet vis daugėja žmonių, turinčių regos sutrikimų ir didžiausią vaidmenį čia vaidina visuomenės evoliucija, į kasdienį gyvenimą atnešusi didžiausius regėjimo priešus: televizorių, kompiuterį, išmaniuosius telefonus. Kuo galime sau padėti? Vienas iš atsakymų – sveikai maitintis.
(2) 2019-05-23 9
Mokslininkams pavyko sukurti superbananą – genetiškai modifikuotą vaisių, kuriame padidintas vitamino A kiekis. Mokslininkai tikisi, kad šis superbananas padės išvengti tūkstančių Ugandos vaikų mirčių bei apakimo, dėl vitamino A trūkumo.