Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
 
 

Naudingos medžiagos mūsų maiste (Žmogus ir medicina | Mokslas)

Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(0) 2020-10-21 -1
Rudenį daugiau žmonių ieško maisto papildų ir vitaminų, kurie padėtų palaikyti imuninę sistemą arba būtų skirti puoselėti grožiui. Tiesa, išsirinkti iš plataus asortimento tinkamiausią preparatą ne visada paprasta, svarbu ne tik žinoti, kokios medžiagos sudėtyje, bet ir koks jų kiekis jums reikalingas, todėl naudinga pasikonsultuoti su specialistais, šiandien tai daryti galima ir internetu ar telefonu. „Eurovaistinė internete“ klientus konsultuojanti vaistininkė Greta Maksimavičiūtė paaiškina, kuo naudingos dažnai įsigyjamuose maisto papilduose esančios medžiagos, rašoma pranešime spaudai.
(1) 2020-10-08 12
Daugiau nei 90 proc. Jungtinės Karalystės suaugusiųjų suvartoja nepakankamai maistinių skaidulų, rodo Nacionalinė maisto ir mitybos apklausa (NDNS). Skaidulų vartojimas gali sumažinti širdies ligų, insulto, antrojo tipo diabeto ir žarnyno vėžio riziką, sumažinti kraujospūdį ir cholesterolio kiekį kraujyje.
(0) 2020-10-05 26
Skaniausia vaikystėje būdavo močiutės virta manų kruopų košė su uogiene, o perlinę su spirgučiais valgydavo tėtis. Grikių ar bulvių košę dažniausiai pasirenkame kaip garnyrą prie karbonado, o štai bolivinę balandą – kai norime šiek tiek pritapti prie sveikuoliškų naujovių. Tačiau retai susimąstome, kurios košės mūsų kūnui itin naudingos, o kurios skirtos tik nekasdieniniam paskanavimui. Tai, ką turime žinoti apie košes, papasakojo Dietoterapijos centro vadovė, gydytoja dietologė Laura Romeraitė-Kuklierienė.
(0) 2020-09-15 1
Viduržemio jūros dieta, keto mityba, „cheat day“, 5:2... Šie pavadinimai tikriausiai girdėti kiekvienam, kuris yra bandęs numesti svorio. Laidoje „Sveikatos receptas“ mitybos specialistė, dietistė Vaida Kurpienė aptarė šiuos populiarius lieknėjimo būdus ir pasakė, ko iš jų galima tikėtis.
(0) 2020-08-24 4
Sveika mityba yra svarbi visiems, tačiau tam tikras maistas yra ypač tinkamas moterims aktualioms problemoms spręsti. Šiuose produktuose yra daug maistinių medžiagų, kurios padės apsaugoti jūsų kūną ir išlaikyti gerą jo darbą net ir senstant, rašoma portale webmd.com.
(6) 2020-08-16 48
Kas nenori būti sveikas ir energingas, nepaisant to, kiek metų nurodyta asmens dokumente? Tokiu atveju įtraukite į valgiaraštį šiuos 20 supermaisto produktų, rekomenduojamų žmonėms, įžengusiems į šeštą dešimtį. Kad ir kiek jums metų, maistą reikia rinktis atsakingai, kita vertus dvidešimtmečio organizmas lengviau susidoros su nesveikais patiekalais žymiai greičiau ir lengviau nei 50 m. žmogaus.
(0) 2020-08-03 12
Milžiniškos apimties naujo mokslinio tyrimo metu buvo rasta įrodymų, kad geležies kiekis kraujyje gali vaidinti svarbų vaidmenį lemiant tai, kiek mes gyvensime.
(0) 2020-08-01 8
Tikriausiai esate girdėję posakį, kad jūros oras yra „labai sveikas“. Pasirodo, toks posakis visai ne iš piršto laužtas – būtent šalia jūros jodo galima tiesiog prisikvėpuoti ar plaukiojant pasisavinti per odą. Beje, šio elemento itin gausu prie Baltijos jūros.
(0) 2020-07-22 26
Grybai – skanu, bet ar sveika? Dietologės Daivos Pipiraitės-Lazarevičienės bei dietistės Vaidos Kurpienės teigimu, grybų nauda žmogaus organizmui yra nenuginčijama. Visgi, abi specialistės sutaria, jog suvirškinti grybus gali būti sunku, todėl labai svarbu žinoti, kaip teisingai juos paruošti.
(18) 2020-07-08 50
Laikas yra negailestingas žmogaus kūnui. Su amžiumi prastėja visos mūsų fiziologinės funkcijos ir, atrodo, nieko dėl to negalime padaryti. Na, beveik nieko - galime savo mitybą praturtinti baltymais. Bet baltymai baltymams nelygūs ir šio naujo tyrimo rezultatai tikrai nepatiks veganams.
(0) 2020-07-06 15
Apie aštrų maistą sklando daugybė teiginių – pavyzdžiui, jog jis naikina parazitus, degina kalorijas, jį galima valgyti labai retai, tačiau tai – itin sveika. Vis dėlto kaip yra iš tiesų? Gydytoja dietologė Kristina Jasmontienė sudėliojo visus akcentus, kuriuos turi žinoti abi pusės – ir aštraus maisto mėgėjai, ir jo pakęsti negalintys žmonės.
(0) 2020-07-01 10
Apie vitamino D trūkumą kalbama daug, su tuo siejamos autoimuninės ligos, vėžys, kaulų retėjimas, depresija ir daug kitų ligų. Kuo ypatingas vitaminas D, ar galime jo atsargų prisikaupti per vasarą ir ar tikrai nuolat reikia vartoti vitamino D papildus, kalbamės su Medicinos diagnostikos ir gydymo centro gydytoja dietologe Lina Barauskiene.
(0) 2020-06-26 1
Virškinimo sistema suskaido maistą į maistines medžiagas ir energiją, reikalingą mūsų organizmui.
(0) 2020-06-23 4
Viskas aplinkui šyla: klimatas, oras, santykiai su Lenkija, alus bokaluose ir vanduo telkiniuose. Ir vis labiau norisi atsigaivinti. Turbūt nerasime prekybininko, kuris nenorėtų tuo pasinaudoti, ir nerasime piliečio, kuris nenorėtų atsivėsinti greitai ir skaniai. Jie užima parduotuvių šaldytuvuose užšaldytų pusfabrikačių vietą, o mūsų rankose – šaltam orui tinkamų karštų gėrimų vietą. Kas jie? Aišku – ledai.
(0) 2020-06-11 1
Skaidulinės medžiagos (arba maistinės skaidulos) yra sudėtinių angliavandenių tipas. Šių angliavandenių žmogaus organizmo virškinimo fermentai neskaldo. Skaidulinės medžiagos pasižymi daugybe privalumų sveikatai. Paprastai maistinių skaidulų gaunama su maistu, tačiau taip pat galima vartoti papildus su jomis.