Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
 
 

Pieno produktai (Žmogus ir medicina | Mokslas)

Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(0) 2019-07-05 0
Jogurtas su vaisiais - mėgstamas pusryčių maistas. Bet ar žinojote, kad jis gali padėti sumažinti vėžio riziką? Mokslininkai nustatė, kad jogurtas bent jau vyrams sumažina adenomų atsiradimo tikimybę. Nors adenomos yra nepiktybiniai liaukinio epitelio augliai, vėliau jos gali virsti storosios žarnos vėžiu.
(0) 2019-06-25 -1
Dažnas iš mūsų neįsivaizduojame ryto be puodelio kavos. Tačiau paskutinės mados tendencijos mitybos srityje bando mūsų rytinį kavos puodelį paversti pusryčiais. Ši kava yra itin paplitusi tarp ketogeninės mitybos atstovų, kurių mityba susideda iš gausaus kiekio riebalų ir itin mažo angliavandenių kiekio. Tačiau vis dažniau pastebiu, kad ši kava pradeda užkariauti vis daugiau žmonių.
(0) 2019-05-03 -11
Sviestas – vienas dažniausiai vartojamų maisto produktų, kiekvieną patiekalą paverčiantis skanesniu. Tiesa, nemaža dalis Lietuvos gyventojų sviestą vartoja neteisingai. Kaip tai reikėtų daryti?
(1) 2019-03-30 20
Tai, kad tiek daug suaugusių žmonių geria pieną, geriau pagalvojus yra keista. Pienas yra skystis, kurį karvės ar kiti gyvūnai organizmuose gamina savo jauniklių maitinimui, ir jis, žvelgiant tiesiogiai, nėra skirtas žmonėms. Mes turime įdėti nemažai pastangų, kad pamelžtume gyvūną ir gautume pieno savo reikmėms.
(0) 2019-03-13 -8
Vertindami sviestą, žinovai kalba ne tik apie jo natūralumą ir naudą – kietuose gyvūniniuose riebaluose daugiausia sočiųjų riebalų rūgščių, kurios mūsų organizme skatina cholesterolio gamybą ir kaupimąsi. Tačiau ar tikrai reikėtų rinktis margariną arba tepamus riebalų mišinius?
(0) 2019-01-21 13
Tikriausiai sviestas neatrodo kaip pats įdomiausias dalykas pasaulyje, apie kurio istoriją trokštumėte sužinoti kaip įmanoma daugiau. Galbūt taip atrodo todėl, kad šį maisto produktą naudojame 10 000 metų - nuo tų laikų, kai mūsų protėviai dar tik pradėjo jaukintis gyvūnus. Tačiau šiandien sviestas yra populiariausias riebalinės kilmės gaminys pasaulyje. Sviestas naudojamas itin gausiai – nuo patiekalų gardinimo iki pyragų kepimo.
(0) 2019-01-09 -34
Pieno produktai daugeliui mūsų neatsiejami nuo pusryčių: pienu gardiname kavą, mielai juo užpilame dribsnius ar avižinę košę, neretai ryte renkamės valgyti ir varškę, jogurtą arba sūrelius. Bet ar dažnai vartoti pieno produktus sveika? Vilnietė gydytoja dietologė Žana Antonova neabejoja, kad taip. Neišbraukti pieno produktų iš savo raciono ji rekomenduoja net ir netoleruojantiems laktozės.
(0) 2018-11-13 -8
Būna taip, kad sergant apie maistą mintys sukasi mažiausiai, tačiau vis tiek turime suteikti organizmui energijos. Tačiau ne visus maisto produktus patariama valgyti, kai negaluojate, ypač, jei negalavimas liečia ir skrandį. Taigi ko reikėtų atsisakyti, kad greičiau pasveiktumėte?
(9) 2018-11-09 -7
Pieno sudėtis yra netinkama žmogaus organizmui, sako gydytoja-homeopatė Aiva Vaivarienė. Anot jos, šis produktas sukelia alergijas. Savo ruožtu gydytojas Vaidotas Urbonas turi kitokią nuomonę ir vardija gerąsias medžiagas, randamas piene: „Kalis, magnis, kalcis, fosforas, vitaminas B12, baltymai – medžiagos, turinčios teigiamą poveikį sveikatai.“
(0) 2018-10-08 3
Graikinis jogurtas skiriasi nuo kitų jogurtų, nes iš jo specialaus filtravimo proceso metu pašalinamos išrūgos. Išrūgos – skystis, kuriame yra laktozės – natūralus pieno cukraus. Graikinis jogurtas – populiarus pieno produktas. Tačiau ar jis jums naudingas?
(7) 2018-09-27 15
Rūpintis sveika mityba tampa madinga, tačiau kai kur žmonės jau akivaizdžiai perlenkia lazdą. Atsisako sviesto, nes jis storina. Negeria pieno, nes mitai skelbia, kad jis tinka tik kūdikiams. Šitaip paniekindami pagrindinius produktus, kuriais žmonija maitinosi nuo neatmenamų laikų, pakenkiame patys sau. Štai keli pavyzdžiai.
(12) 2018-09-05 -124
Kanados McMaster universiteto Gyventojų sveikatos tyrimų instituto mokslininkų paskelbta studija griauna bene didžiausią visų laikų pasaulinį mitybos mitą, jog raudona mėsa bei pieno produktai nėra itin naudingi sveikatai.
(2) 2018-07-24 13
Mokslininkai laboratorijoje jau sukūrė mėsą, o dabar kuria pieną ir jo produktus. San Franciske (JAV) įsikūręs startuolis mano, kad rado sprendimą tiems, kurie jaučią kaltę valgydami gyvulinės kilmės produktus, bet tuo pačiu mėgsta ledus, sūrį ir jogurtą.
(3) 2018-07-03 6
Erkių aktyvusis periodas dar nė neįpusėjo, bet rūpesčių jos kelia vis daugiau. Šie maži, bet grėsmingi padarėliai gali sugadinti iškylas ar pasivaikščiojimus gamtoje, o tikimybė užsikrėsti erkių pernešamomis ligomis yra labai aukšta.
(0) 2018-04-13 5
Jogurtas – ypač sveikatai naudingas produktas, bet parduotuvėse, deja, mes galime įsigyti tokio, kuris ne tik neturės jokios naudos, bet ir bus su nesveikais priedais, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas.