Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
 
 

Produktų saugojimas ir konservavimas (Žmogus ir medicina | Mokslas)

Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(1) 2019-07-15 6
Agromaisto inovacijų konkurso „EIT Food Innovation Prizes 2019“ finale antrą vietą užėmė KTU Cheminės technologijos fakultete (CTF) suburta komanda „Supergarden“, pristačiusi inovatyvius, visiškai organiškus, šaltyje džiovintus vaisių, uogų ir daržovių užkandžius BITES.
(2) 2018-11-16 8
Sausasis medus ir sausasis jogurtas, ekologiškos medžiagos vaisiams, uogoms ir daržovėms padengti, kad ilgiau nevystų, negestų, o taip pat sėklų ir riešutų užkandžiai ar džiovintų vaisių, uogų ir daržovių skanėstai – tokie sveiki ir maistingi produktai, pagaminti taikant inovatyvias technologijas, sukurtas Lietuvos mokslininkų, sulaukė didelio Ukrainos maisto pramonės įmonių susidomėjimo.
(0) 2018-08-20 -5
Geriausias būdas sužinoti, ar maistas dar yra tinkamas valgyti, nėra žiūrėti į jo galiojimo datą, atspausdintą ant pakuotės. Štai keli metodai, leidžiantys patikrinti, ar jūsų šaldytuve gulintys maisto produktai, įskaitant pieną, sūrį, humusą ir žuvį, nėra sugedę, rašoma businessinsider.com.
(0) 2017-02-03 5
Aliuminio foliją galima aptikti kiekvienoje virtuvėje, tačiau ne kiekvienas žino, kad ne visiems maisto produktams ji skirta. Netinkamas jos naudojimas gali pakenkti sveikatai ar net sukelti vėžį.
(0) 2016-10-20 9
Kai kuriems maisto produktams šaldytuve tiesiog ne vieta. Pomidorai yra vienas iš tokių produktų. Maisto mėgėjai jau seniai pastebėjo, kad šaldymas negrįžtamai pakenkia jų skoniui, tačiau iki šiol nebuvo žinoma skonio praradimo priežastis.
(3) 2016-10-18 52
Turbūt ne kartą yra pasitaikę, kad iš virtuvės spintelės ištraukę bulvę išvystame ant jos keistus ūglius ar pažaliavusį šoną. Viena ausimi lyg ir girdėjome, kad tai gali apnuodyti žmogų, tačiau negi mesi gerą daržovę lauk? Dažniausiai šeimininkai tiesiog pašalina ataugas ir vaisių meta į puodą. Tačiau, ar tikrai gerai daro?
(0) 2016-01-11 9
Valgant duoną net mintis nekyla, kad ji galėtų būti netikusi, netgi... užnuodyta! O galimų „diversantų“ apstu, toli ieškoti nereikia, jie seniai ir gerai žinomi, tačiau lieka neįveikti, todėl duonos ir kitų maisto produktų sauga – nuolatinis rūpestis.
(6) 2015-06-10 17
Yra žmonių, kurie giriasi neturį mikrobangų krosnelės ar niekada neperkantys šaldytų daržovių. Tačiau mokslininkai įrodė, kad abi šios priemonės gali suteikti mums daugiau maistingųjų medžiagų negu tos daržovės, kurios verdamos vandenyje ar garuose, ar pūpso parduotuvių lentynose.
(4) 2014-10-23 5
Internete išplatinta daug vaizdo įrašų, kuriuose „McDonald's“ mėsainis praėjus daugybei laiko po jo įsigijimo vizualiai atrodo beveik nepasikeitęs. Dar vieną tyrimą praėjusią savaitę atliko ir naujienų svetainė „Buzzfeed“, kuri savo tinklalapyje paskelbė eksperimento vaizdo įrašą su septyniais mėsainiais iš skirtingų greito maisto restoranų. Kodėl vieni mėsainiai po šio laikotarpio supelijo, o kiti liko beveik sveiki?
(4) 2014-10-13 71
Šis straipsnis tikrai nėra skirtas nuodingiems grybams aprašyti, kurie auga po akmeniu atokiausiame jūsų daržo kampe.
(3) 2014-09-15 5
Nemalonu atsidarius šaldytuvą suprasti, kad daržovė ar vaisius supuvo, papelijo ar pavirto į smardžią košę. Atmetus atmintyje iškylančius badaujančius Afrikos vaikur ar visame Vakarų pasaulyje aktualią maisto švaistymo problemą, sugedus daržovėms tenka vėl kiūtinti į parduotuvę, o tai nepatinka nei jūsų pininginei, nei planetai.
(0) 2014-09-05 19
Apie greitai paruošiamų makaronų naudą ir žalą mūsų visuomenėje apstu legendų. Be galo dažnai jose gerokai sutirštinamos spalvos dėl įvairiausių žmogaus sveikatai kenksmingų priedų, dienos normą viršijančio druskos kiekio ir kitų dalykų, jau spėjusių tapti mitais. Jeigu savo išankstinę nuomonę ir įsitikinimus padėtumėte į šalį ir savęs paklaustumėte, kokius faktus žinote apie greitai paruošiamus makaronus ir jų gamybą? Vargu ar daug galėtumėte papasakoti niekada nebuvę greitai paruošiamų makaronų fabrike, tačiau ten dirbantys technologai kasdien griauna mitus apie šį pasaulį užkariaujantį produktą.
(7) 2014-06-24 38
Pasitelkdami technologijas, mokslininkai įprastas chemines medžiagas suskaido į mikroskopines nanodaleles, kurios, pasirodo, gali turėti kitokių savybių nei pradinė medžiaga. Dėl šių savybių nanodalelės plačiai naudojamos kosmetikos, kuro, dažų, tekstilės, elektronikos, vaistų, sporto įrankių pramonėje. Teigiama, kad į nanodaleles vis dažniau ėmė dairytis ir maisto pramonės atstovai, kas priverčia suklusti medikus.
(20) 2014-06-02 41
„McDonald's“ mėsainiai gali stovėti metų metus ir nesupūti. Šios bendrovės atstovai pateikė paaiškinimą, kodėl taip yra.
(10) 2014-04-03 1
Trečiadienį pristytas unikalus technologinis sprendimas, padedantis vartotojams išsirinkti sveikesnį maistą sau ir savo šeimai. Tai – ergonomiškas įrenginys drauge su mobiliąja programėle, skirtas mėsos, paukštienos ir žuvies šviežumui bei kokybei nustatyti.