Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
 
 

Riebalai ir riebus maistas (Žmogus ir medicina | Mokslas)

Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(0) 2019-08-19 4
Antrojo tipo diabetu dažniausiai suserga žmonės, kurie turi didelį viršsvorį, nesportuoja ir nesirūpina savo mityba. Tai reiškia, kad simptomus galima palengvinti pakeitus savo gyvenseną. Danijos mokslininkai visai neseniai atliko tyrimą, kuris parodė, jog valgydami daugiau baltymų ir riebalų turinčio maisto bei sumažindami suvartojamų angliavandenių kiekį nuo antrojo tipo diabeto kenčiantys žmonės gali lengviau kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje.
(2) 2019-05-19 16
Kepenų sveikata dažnai siejama su vyresnio amžiaus žmonėmis dėl dažno vaistų vartojimo, piktnaudžiavimo riebiu maistu ar alkoholiu. Tačiau spartėjantis gyvenimo ritmas, greito maisto poreikis, dietų kultas, nemokėjimas susidoroti su stresu, tariamas atsipalaidavimas savaitgaliais su taure rankoje lemia tai, kad net jaunų žmonių kepenų pažeidimai tampa sunkiai išgydomi.
(0) 2019-03-13 -8
Vertindami sviestą, žinovai kalba ne tik apie jo natūralumą ir naudą – kietuose gyvūniniuose riebaluose daugiausia sočiųjų riebalų rūgščių, kurios mūsų organizme skatina cholesterolio gamybą ir kaupimąsi. Tačiau ar tikrai reikėtų rinktis margariną arba tepamus riebalų mišinius?
(1) 2019-02-26 7
Palmių aliejaus naudojimas degaluose yra „netvarus“, nes lemia didelio masto tropinių miškų naikinimą.
(0) 2019-02-08 10
Potraukis saldžiam, sūriam, riebiam maistui ar konkrečiam produktui, pavyzdžiui, šokoladui, iš tiesų yra mūsų kūno nevalingi signalai, rodantys, ko iš tikrųjų mums trūksta. LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ taip sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Jis priduria, kad jei suprasime, kodėl taip norisi tam tikro maisto, galėsime lengviau suvaldyti savo užgaidas.
(0) 2019-01-02 10
Pirkdami maisto produktus parduotuvėje, skaitykite jų etiketes – juose gali būti medžiagų, kurios skatina senėjimo procesą, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Pasak jo, šias medžiagas daugelis kasdien vartojame net nežinodami, kaip jos atsiliepia mūsų jaunatviškumui – tiek išvaizdai, tiek savijautai.
(0) 2018-11-29 -1
Ji priverčia darbuotis ruduosius („gerus“) riebalus. Eksperimentų su pelėmis rezultatai teikia daug vilčių
(0) 2018-11-12 3
Dauguma žino, kad maistas, kuris yra smarkiai perdirbtas ir turi daug cukraus, yra kenksmingas žarnynui. Tačiau naujausio tyrimo rezultatai parodė, kad stresas veikia organizmą taip pat ar net labiau nei ir didelį riebalų kiekį turintys maisto produktai, rašė dailymail.co.uk.
(4) 2018-10-25 17
Riebalai – viena pagrindinių maistinių medžiagų, pastaruoju metu kelianti daug diskusijų ir prieštaringų nuomonių. Tai sukelia visuomenės sumišimą.
(0) 2018-10-11 13
Kaip parodė neseniai atliktas tyrimas, tam tikras kassavaitinis kiekis šio aliejaus gali efektyviau nei „Viagra“ pagerinti lytinę vyrų potenciją.
(8) 2018-10-01 37
Ukrainos Sumų žemės ūkio universitete sugalvotas būdas, kaip turėti pagrindinio ukrainietiško delikateso – lašinių, neauginant kiaulių, skelbia portalas segodnya.ua.
(4) 2018-08-29 15
„YouTube“ svetainėje didžiulio populiarumo sulaukė 50 minučių trukmės vienos vokietės profesorės paskaita, kurios metu ji aiškina, kad pastaruoju metu itin išpopuliarėjęs ir giriamas kokosų aliejus iš tiesų yra tikri nuodai.
(3) 2018-06-15 12
Kokosų aliejus yra universalus produktas. Jį galima naudoti vietoje lūpų balzamo, drėkinamojo veido kremo, makiažo valiklio ar dezodoranto. Be to, šis aliejus pasižymi savybių, reikalingų gerai sveikatai palaikyti, gausa. Įdėję šaukštelį kokosų aliejaus į kavą nepasigailėsite – jo nauda tiesiog neįkainojama, rašo ritely.com.
(0) 2018-05-16 21
Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) ragina visas valstybes per artimiausius penkerius metus pasiekti, kad maistui gaminti nebūtų naudojami dirbtiniai transriebalai.
(0) 2018-03-25 6
Dauguma norinčių numesti svorio ima valgyti vien liesus produktus. Tačiau svarbu žinoti, kad taip galima rimtai pakenkti savo sveikatai, LRT TELEVIZIJOS laidoje pabrėžia Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Kaip teigia jis, organizmui būtini sveikieji riebalai, o jų trūkumas lėtina smegenų veiklą, skatina uždegimus ir net persivalgymą.