Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
 
 

Saldumynai (Žmogus ir medicina | Mokslas)

Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(0) 2019-08-05 7
Šiais laikais depresija kamuoja vis daugiau žmonių. Socialiniai tinklai, aukšta neigiamų naujienų koncentracija informaciniame sraute, baimės dėl ateities, susvetimėjimas - ieškoti priežasčių, kodėl žmonėms vis sunkiau būti laimingiems, toli nereikia. Bet gal galime nuo to apsisaugoti? Tikrai taip - atsilaužkite gabalėlį juodojo šokolado.
(2) 2019-07-17 -1
Ne viena šalis stengiasi sumažinti saldžių gėrimų suvartojimą savo viduje. Vienas iš būdų tai padaryti - mokesčiai. Tokius yra įvedusios Prancūzija, Vengrija, Meksika ir daug kitų valstybių, o diskusijos vyksta visur. Dabar mokslininkai paskelbė dar vieną priežastį, kodėl cukraus kupinų gėrimų suvartojimą reikia mažinti - jie galimai didina vėžio riziką.
(0) 2019-06-14 6
Prasidėjus šiltajam metų sezonui daugelio dėmesį patraukia maisto produktai ar gaivieji gėrimai su užrašais „dietinis“ arba „sumažintas cukraus kiekis“. Tikėdamiesi greitai padailinti kūno formas ar pagerinti sveikatą, vartojant dirbtinius saldiklius, žmonės neretai sulaukia priešingo efekto ar netgi pradeda jausti jiems priklausomybę.
(0) 2019-05-15 6
Hipertenzija būna besimptomė, dėl to savo kraujospūdžio rodiklius turėtų sekti kiekvienas – net jaunas – žmogus.
(4) 2019-04-10 7
Panašu, artinasi metas, kai saldumas baltymais bus pasiekiamas 16000 kartų efektyviau, nei beriant cukrų.
(12) 2019-04-10 10
Trečia valanda po pietų. Darbų prisikaupė tiek, kad net baisu apie tai pagalvoti. Ir kas tokioje situacijoje gali būti geriau už energijos suteikiančią angliavandenių dozę?
(0) 2019-04-08 1
Prasideda ledų sezonas, kuomet šio mėgstamiausio vasaros skanėsto suvalgysime labai daug. Bet ar pastebėjote, kad ledai kelia stiprų troškulį? Kodėl taip yra?
(1) 2019-04-02 7
Vėžys, ilgą laiką daugelio mintyse asocijavęsis tik su mirties nuosprendžiu ir ilgomis dienomis, praleistomis chemoterapijos kabinetuose, imamas vertinti kitaip. Specialistų teigimu, nėra nieko svarbiau nei asmeninės pastangos pasveikti, stiprus organizmas ir meilė savo kūnui. Apie imuniteto, vitaminų ir mitybos įtaką vėžiui bei funkcinės medicinos požiūrį į onkologinius susirgimus savo pranešime įvykusioje sveikatingumo, sveikos gyvensenos ir medicinos parodoje „Sveikatos dienos“ kalbėjo gydomosios mitybos specialistė Ingrida Kuprevičiūtė.
(1) 2019-02-19 5
Naujausi amerikiečių tyrimai rodo, kad dietiniai gazuoti gėrimai gali padidinti riziką susirgti širdies ligomis. Pasak mokslininkų, neigiamą poveikį sveikatai turi vietoje cukraus naudojami dirbtiniai saldikliai.
(0) 2019-02-12 18
Turbūt nėra žmogaus, kuris nebūtų ragavęs razinų. Nuo mažų dienų prisimename, kaip jomis būdavo gardinama košė, pyragai ar sūreliai. Bet ar tai sveikas maistas? Kokios naudos organizmui gali duoti razinos?
(0) 2019-02-08 10
Potraukis saldžiam, sūriam, riebiam maistui ar konkrečiam produktui, pavyzdžiui, šokoladui, iš tiesų yra mūsų kūno nevalingi signalai, rodantys, ko iš tikrųjų mums trūksta. LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ taip sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Jis priduria, kad jei suprasime, kodėl taip norisi tam tikro maisto, galėsime lengviau suvaldyti savo užgaidas.
(2) 2019-02-05 33
Mokslininkai iš Masačiusetso bendrosios ligoninės Bostone (JAV) išsiaiškino, kad gliukozės vartojimas yra siejamas su ženkliai sumažėjusiu vyrų hormono testosterono kiekiu kraujyje.
(0) 2019-01-31 3
Yra žmonių, kurie šokoladui abejingi, yra ir tokių, kurie dėl jo pamišę. Nesvarbu ar šokoladą valgote tik retkarčiais, ar kasdien, verta mokėti juo mėgautis. Skamba galbūt juokingai ar neįtikėtinai, bet darydami tam tikras klaidas prarandate nemažą dalį malonumo, kuriuo gali apdovanoti šis nuostabus skanėstas.
(10) 2019-01-22 -8
Iki 2050 metų žmonės visame pasaulyje valgys pusryčių košę, ryžių pietus, lęšių ir daržovių vakarienę, o kartą per kelias savaites galės sukirsti mėsainį – taip apibendrintai būsimą kasdienę dietą įsivaizduoja dešimtys sveikatos ir aplinkosaugos ekspertų.
(0) 2019-01-02 18
Po švenčių sukate galvą, kaip pasijausti geriau? Padės mitybos pokyčiai. Kaip rašoma prevention.com, aukštas cholesterolio lygmuo sukelia įvairias širdies ir kraujagyslių ligas, diabetą ir kt., todėl daugelis specialistų rekomenduoja atsigręžti į sveiką gyvenimo būdą ir gyvenseną. Pirmiausia nepersistenkite su keptu maistu, saldžiais desertais ir riebia mėsa, taip pat rinkitės štai šiuos dešimt produktų, kurie padės jūsų organizmui.