Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
 
 

Sveikas maistas (Žmogus ir medicina | Mokslas)

Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(3) 2019-08-23 2
Didysis senovės persų mokslininkas Avicena yra pasakęs: „Žinok, kad žalinga gerti vandenį tuščiu skrandžiu, iškart po fizinių pratimų, o ypač po pirties tuščiu skrandžiu.“ Tačiau šiuolaikiniai specialistai šiuo klausimu turi savo nuomonę. Jie rekomenduoja kasdien tuščiu skrandžiu išgerti po stiklinę vandens.
(0) 2019-08-22 8
Kartais pasisavinti baltymus iš maisto ne taip paprasta – tam įtakos gali turėti tai, kaip maistas užaugintas, jo paruošimo būdas, kartais – jūsų organizmo būsena ar reakcija.
(0) 2019-08-21 8
Produktų, kuriuose gausų flavanoidų, pavyzdžiui, obuolių ir žaliosios arbatos, vartojimas apsaugo nuo vėžio ir širdies ligų, ypač rūkančius ir daug alkoholio vartojančius žmones, rodo naujausias mokslinis tyrimas, kurį atliko Edith Cowan universiteto (ECU) mokslininkai, rašo sciencedaily.com.
(3) 2019-07-12 3
Ne vienas prisimename animacinį veikėja Popajų, kuris suvalgęs skardinę špinatų įgaudavo nežmoniškos fizinės galios. Tačiau, panašu, kad špinatų „supergalios“ gali būti realios.
(3) 2019-07-09 12
„Žmonės, kurie vartojo obuolių actą tris mėnesius, vidutiniškai numetė iki 2 kg. Tai nemažai, turint omenyje, kad jie nepakeitė mitybos įpročių ir nepradėjo sportuoti“.
(3) 2019-06-27 4
Visi žinome, kad mūsų sveikatai naudingi vaisiai ir uogos, o dar geriau, kad šiuo metu jų galime paskanauti ir nusiskynę iš savo daržo. Natūropatinės mitybos specialistė Tautvilė Šliažaitė knygoje „Balansas kasdienybėje“ apie šią produktų grupę pateikia naudingų patarimų.
(0) 2019-06-25 -4
Vieni iš didžiausių pavojų sveikatai neretai slypi mūsų virtuvėje.
(0) 2019-06-21 7
Neseniai atlikto mokslinio tyrimo išvados leidžia teigti, kad nepakankamas vaisių ir daržovių vartojimas gali būti svarbus veiksnys, prisidedantis prie mirties nuo širdies ligų, rašo medicalnewstoday.com. Šios produktų grupės ypač pasigendama kasdieninėje mityboje.
(0) 2019-06-20 3
Tarptautinis vėžio tyrimų institutas (angl. International Agency for Research on Cancer) nurodo, kad valgant daug raudonos mėsos ir perdirbtų mėsos produktų, didėja tikimybė susirgti storosios žarnos vėžiu.
(2) 2019-06-20 9
Bertoletijos – gardus, sveikas ir maistingas užkandis, padedantis veiksmingai sustiprinti imuninę sistemą. Šiuose riešutuose gausu seleno, o pastarasis siejamas su vėžio prevencija, skydliaukės sveikata ir apsauga nuo širdies bei kraujagyslių ligų. Pakanka per dieną suvalgyti vieną ar du šiuos braziliškus riešutus ir gausite rekomenduojamą seleno dienos normą, rašo healthyandnaturalworld.com.
(0) 2019-06-18 21
Ar galėtumėte pasakyti, kaip sveikai šiandien papietavote, o gal pavakarieniavote. O vakar? Kiek šiandien per pietus gavote B grupės vitaminų, kiek A? Kiek ir kokių būtinųjų amino rūgščių suvalgėte? Ir kur papietauti, jei norite maitintis tikrai sveikai ir skaniai?
(0) 2019-06-10 5
Žaliuosiuose žirneliuose daug antioksidantų – būtent dėl didelės jų koncentracijos šis maisto produktas turi priešvėžinių savybių.
(6) 2019-06-05 -6
Knygos „Sveikata nuo pirmo šaukšto“ bendraautorė Kauno klinikų onkologė chemoterapeutė Edita Juodžbalienė įvardija vėžio atsiradimo priežastis, pataria, kaip jų išvengti ir pateikia 5 žingsnius, kaip išvengti šio baisaus susirgimo.
(5) 2019-06-03 7
Mūsų mityba gali turėti didesnės įtakos vėžio rizikai, nei mes manome, rodo naujausias tyrimas. Manoma, kad 80 tūkst. 110 naujų vėžio atvejų, 2015 metais diagnozuotų Jungtinėse Valstijose, buvo susiję su paprasčiausiai prasta mityba, rodo mokslinis tyrimas, kurio išvados paskelbtos leidinyje „JNCI Cancer Spectrum“.