Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
 
 

Mityba (Žmogus ir medicina | Mokslas)

Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(0) 2019-06-21 1
Štai kelios gudrybės, kaip padaryti gyvenimą švaresnį ir lengvesnį, pasitelkus citriną.
(0) 2019-06-20 3
Tarptautinis vėžio tyrimų institutas (angl. International Agency for Research on Cancer) nurodo, kad valgant daug raudonos mėsos ir perdirbtų mėsos produktų, didėja tikimybė susirgti storosios žarnos vėžiu.
(2) 2019-06-20 9
Bertoletijos – gardus, sveikas ir maistingas užkandis, padedantis veiksmingai sustiprinti imuninę sistemą. Šiuose riešutuose gausu seleno, o pastarasis siejamas su vėžio prevencija, skydliaukės sveikata ir apsauga nuo širdies bei kraujagyslių ligų. Pakanka per dieną suvalgyti vieną ar du šiuos braziliškus riešutus ir gausite rekomenduojamą seleno dienos normą, rašo healthyandnaturalworld.com.
(0) 2019-06-19 1
Mažiau angliavandenių ir baltymų – užtikrintas būdas ištverti svilinanti vasaros karštį, rašo independent.co.uk. Ekspertai atskleidė, kokius maisto produktus reikėtų rinktis, kad karštu oru galėtumėte jaustis gerai ir šiek tiek atvėstumėte. Tarp jų – špinatai, aitrioji paprika ir sriuba.
(0) 2019-06-18 21
Ar galėtumėte pasakyti, kaip sveikai šiandien papietavote, o gal pavakarieniavote. O vakar? Kiek šiandien per pietus gavote B grupės vitaminų, kiek A? Kiek ir kokių būtinųjų amino rūgščių suvalgėte? Ir kur papietauti, jei norite maitintis tikrai sveikai ir skaniai?
(3) 2019-06-17 3
Dažnai nesutariama, kaip iš tiesų reikėtų plauti vaisius ir daržoves. Vieni mano, kad užtenka nuskalauti vandeniu, kiti įsitikinę, kad norint tikrai nuplauti purvą, vašką ir chemikalus, būtina naudoti parduotuvėje pirktą ploviklį, nors po jo ir lieka bjaurus muilo skonis.
(0) 2019-06-17 31
Ar galėtumėte tokį patį maistą valgyti ištisą savaitę? O mėnesį? Na, vyras, vardu Donas Gorske, valgė tokį patį mėsainį net 46 metus!
(0) 2019-06-14 6
Prasidėjus šiltajam metų sezonui daugelio dėmesį patraukia maisto produktai ar gaivieji gėrimai su užrašais „dietinis“ arba „sumažintas cukraus kiekis“. Tikėdamiesi greitai padailinti kūno formas ar pagerinti sveikatą, vartojant dirbtinius saldiklius, žmonės neretai sulaukia priešingo efekto ar netgi pradeda jausti jiems priklausomybę.
(0) 2019-06-12 14
Vynas yra labai populiarus, sofistikuotas gėrimas, kuriuo daugybė žmonių mėgaujasi kasdien. Jei kada nors susidomėsite vynu, greitai pastebėsite, kokia sudėtinga ir įdomi kultūra supa šį gėrimą - čia tiek daug tradicijų ir taisyklių! Pavyzdžiui, ar žinojote, kodėl baltas vynas pilstomas į skaidraus, o raudonas - į žalio stiklo butelius?
(0) 2019-06-12 5
Nusiskundimai virškinamojo trakto veikla – vieni dažniausių sutrikimų, dėl kurių į gydytojus kreipiasi vis daugiau pacientų. Maždaug trečdaliu atvejų atlikus tyrimus, nesurandama nukrypimų nuo normos. Pasak Vilniaus „Kardiolitos“ klinikų Gastroenterologijos centro gydytojo gastroenterologo Tomo Jucaičio, tuomet jau kalbama apie funkcinės dispepsijos ligą.
(0) 2019-06-11 6
Mokslas jau seniai žino, kad fermentuoti maisto produktai daro teigiamą įtaką žmogaus imuninei sistemai. Tačiau iki šiol nebuvo aišku, kaip toks maistas mus veikia molekuliniame lygmenyje. Dabar mokslininkai iš Leipcigo Universiteto atliko tyrimą, kuris paaiškino, kaip bakterijos, kurios suraugina kopūstus ir pieną paverčia jogurtu, sąveikauja su žmogaus kūno ląstelėmis.
(0) 2019-06-11 0
Ryžiai – daugelyje pasaulio virtuvių naudojamas produktas. Bet ar žinojote, kad šios kruopos – ne vien maistingas, kai kuriais atvejais glitimo neturintis angliavandenių šaltinis?
(6) 2019-06-10 16
Vyno ir kai kurių kitų gėrimų dugnas įprastai turi gilų įdubimą. Ar kada susimąstėte, kam jis skirtas? Iš tiesų, jis atlieka net kelias funkcijas.
(0) 2019-06-10 5
Žaliuosiuose žirneliuose daug antioksidantų – būtent dėl didelės jų koncentracijos šis maisto produktas turi priešvėžinių savybių.
(0) 2019-06-08 17
Veikiausiai ne kartą girdėjote, kad reikėtų valgyti kaip galima daugiau vaisių ir daržovių, nes tai yra labai sveika, rašo CNN. Tačiau ką daryti, jei dabar nėra jūsų mėgstamų vaisių sezonas, arba sekmadienį pirktas daržoves jūs galbūt norėtumėte suvalgyti po kelių dienų?