Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
 
 

Mityba (Žmogus ir medicina | Mokslas)

Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(23) 2010-12-29 0
Jungtinėse Valstijose atlikta studija nustatė, kad priešistoriniai žmonių pusbroliai neandertaliečiai kaip ir Homo sapiens valgė ne tik mėsą, bet ir grūdus, daržoves, kepdavo jas ant laužo.
(3) 2010-12-29 6
UAB „Ekoprodukto prekyba“ – vienintelė Lietuvoje sausų alaus mielių gamintojo dukterinė įmonė pradėjo prekiauti natūraliais maisto papildais iš sausų alaus mielių.
(15) 2010-12-28 9
Mokslininkų atlikti bandymai parodė, kad burokėlių sulčių vartojimas gali padėti vyresnio amžiaus žmonėms gyventi aktyvesnį gyvenimą, praneša dailymail.co.uk.
(25) 2010-12-27 0
Arbatos gėrimas gali apsaugoti nuo papildomo svorio priaugamo valgant netinkamą maistą. Mokslininkai ištyrė, kad reguliarus arbatos vartojimas taip pat sumažina daromą žalą kraujui ir blogiesiems riebalams, galintiems išprovokuoti dviejų rūšių diabetą.
(1) 2010-12-22 0
Šokoladas ir jame esančios aktyviosios medžiagos gali padėti įveikti užsitęsusį kosulį, rašo „Daily Mail“ su nuoroda į naujus vaistus kuriančių mokslininkų atlikto tyrimo išvadas.
(4) 2010-12-14 0
Dažnai nirštate už vairo ar kitose situacijose? „Kramsnokite ar gurkšnokite ką nors, kurio sudėtyje yra cukraus – cukruje esanti gliukozė padės jūsų smegenims efektyviau tramdyti agresijos impulsus“ – rekomenduoja mokslininkai. Pasirodo, gliukozės kiekio padidėjimas kraujyje gali suteikti papildomos energijos, reikalingos kontroliuoti neigiamas emocijas (pavyzdžiui, pyktį).
(66) 2010-12-11 1
Ar bandėte kada nors skaičiuoti ant maisto produktų etiketės surašytus priedus žymimus raide E ir keletu skaičių? Kartais tai tampa tikra atrakcija - kuris gi suvalgė daugiausia E. Po tokio užsiėmimo kartais kyla noras pasidomėti, ką tie E reiškia.
(0) 2010-12-09 0
Vakar Europos maisto saugos tarnyba (EMST) paskelbė nuomonę dėl naujo dar niekur nenaudoto „Actimel“ sveikatingumo teiginio, kad jam įrodyti reikalingi papildomi tyrimai.
(3) 2010-12-03 0
Žmonių nutukimą lemiantys veiksniai lygiai taip pat veikia ir šalia jų gyvenančius gyvūnus, teigia mokslininkai.
(45) 2010-11-29 0
Britų ekspertai tvirtina, kad nėra jokio skirtumo tarp klonuotų ir „normalių“ karvių mėsos bei pieno. Tokią nepriklausomų mokslininkų ekspertinės grupės išvadą paskelbė D. Britanijos Maisto standartų agentūros (FSA) vyriausiasis mokslo darbuotojas Andrew Wadge'as, pranešė „Telegraph.co.uk“. Pasak jo, tyrimo metu neaptikta jokių skirtumų tarp maisto produktų, pagamintų iš klonuotų ir neklonuotų galvijų
(58) 2010-11-03 4
Alkoholis pavojingesnis už tokius nelegalius narkotikus kaip heroinas ar kokainas, kai kalbama apie jų padarytą žalą visuomenei, teigia mokslininkai.
(55) 2010-10-28 0
Australijoje vis daugiau sveikatos ekspertų palaiko mokesčių nesveikam maistui įvedimą. Anot jų, tai galėtų būti puiki paskata „asmeninio elgesio pasikeitimams“ taip mažinant žmonių nutukimą.
(28) 2010-10-22 0
Jau daugybėje sričių pirmaujantys kinai aplenkė amerikiečius ir dar vienoje srityje – maisto suvartojime. Tai JAV labai svarbu, nes tokie rodikliai yra tiesiogiai susiję su didėjančiomis išlaidomis vidaus rinkoje.
(1) 2010-10-21 2
Neplauti „virtuvės" įrankiai byloja, kad urviniai žmonės malė miltus ir ruošė daržoves maistui prieš 30 000 metų. Be to, nauji kasinėjimai leidžia manyti, kad ankstyvieji šiuolaikiniai žmonės (Homo sapiens), o gal ir neandertaliečiai, maistui naudojo daug skirtingų augalų ir buvo patyrę virėjai.
(8) 2010-10-14 0
Į savo virtuvę, kurioje tradiciškai karaliauja riebūs kaloringi patiekalai, mūsų tautiečiai pasiryžę priimti ir iki šiol neįvertintą brangią gamtos dovaną – sraiges, iš kurių gaminami itin maistingi ir skanūs patiekalai.