Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
 
 

Mityba (Žmogus ir medicina | Mokslas)

Rodomi įrašai iš
visi straipsniai video
Archyvo rikiavimo ir rūšiavimo funkcijos
komentuojami skaitomiausi rekomenduojami naujausi
 
 
(5) 2013-12-31 1
Tiems, kurie nori išlikti žvalūs ir budrūs, vietoj stiprios kavos rekomenduojama mėlyna šviesa, nustatė Švedijos mokslininkai. Jų teigimu, šia prasme mėlyna šviesa veikia kur kas geriau nei kofeinas.
(0) 2013-12-18 1
Šiais laikais ypatingai išaugo žaliavų ir maisto produktų įvairovė, tai prisideda prie to, kad žmogaus organizmas gali gauti reikalingų medžiagų iš skirtingų produktų. Mokslininkų dėka apie maistą ir jo naudą ar žalą žinoma kur kas daugiau nei ankščiau. Kauno technologijos universiteto Maisto produktų technologijos katedros profesorius Rimantas Venskutonis mano, kad ateityje paprasto maisto tiesiog nebus. Jį pakeis funkcinis maistas, o mūsų valgiaraštis bus sudarytas atsižvelgiant į kiekvieno individualų genofondą.
(5) 2013-12-11 2
Tel Avivo bei Kolumbijos universitetų tyrėjai atrado, jog kofeinas trumpina, o alkoholis ilgina telomerus - chromosomų struktūras, esančias jų galuose. Tai itin glaudžiai susiję su senėjimu bei vėžiu.
(26) 2013-12-09 0
Į antraštės užduodamą klausimą impulsyviai norėtųsi atsakyti neigiamai - mat žmogui tinka tik įprastas maistas, o DNR, kaip ir mitais apipintas GMO, gali ir pakenkti. Bet iš tiesų maitintis DNR yra visiškai nekenksminga. Tiesą sakant, mes tai darome kiekvieną dieną, tik apie tai visiškai nesusimąstome. O pamąstyti ir kviečiame šiame straipsnyje.
(0) 2013-12-05 0
Pasak neseniai pasirodžiusio tyrimo, daugėja žmonių, kurių mityboje gausu gyvulinės kilmės produktų, rašo nature.com. Greitai kylančios Kinijos ir Indijos ekonomikos skatina pasaulinį mėsos suvartojimo augimą, taip atsverdamos šio vartojimo sumažėjimą kitose vietovėse. Mokslininkų teigimu, tokios tendencijos nieko gero nežada aplinkos būklei – mėsos pramonė jau dabar yra atsakinga už didelę dalį į atmosferą išmetamo CO2.
(1) 2013-12-02 0
Svorį mažinti galima ne tik sunkiai liejant prakaitą sporto klube ar laikantis dietos, bet ir naudojantis technologijomis. „Microsoft“ sukūrė liemenėlę, kuri fiksuoja moterų nutaikos pokyčius, o vėliau tiksliai nustato ir įspėja, kuriuo metu moteris dėl patiriamo streso užsimanys valgyti, rašo „Mashable“.
(0) 2013-11-26 0
Singapūro nacionalinio universiteto mokslininkai pranešė išradę vadinamąjį skaitmeninį ledinuką – elektroninį įrenginį, generuojantį skirtingą virtualų skonį. Tokie prietaisai gali būti naudojami ne tik pramogai, bet ir medicinos tikslais.
(0) 2013-11-25 8
Kiaušiniai turguose - viena populiariausių prekių: jei nesuskubsi ateiti laiku, nebegausi. Daugelis žmonių tiki, kad ūkininkų ar močiučių užauginta laisvėje laikomų vištų „produkcija“ skanesnė ir sveikesnė. Ant pakuočių mažomis raidelėmis rašoma „pagerintuose narvuose laikomų“,„ant kraiko“ gyvenančių arba „laisvai vaikštančių“ vištų kiaušiniai. Ar nuo to priklauso kiaušinio kokybė? GRYNAS.lt ieškojo atsakymo į šį klausimą.
(0) 2013-11-19 0
Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto mokslininkai nutarė išsiaiškinti pačias giliausias širdies kraujagyslių ligų priežastis ir atskleisti lietuvių tautos gyvensenos, sveikatos ir genų sąsajas.
(0) 2013-11-12 3
JAV priežiūros institucijos praėjusią savaitę ėmėsi veiksmų, kad iš maisto produktų, tokių kaip margarinas, mikrobangų krosnelėse paruošiami spraginti kukurūzai arba šaldytos picos, būtų pašalintos žmonių arterijas užkemšančios transriebiosios rūgštys.
(9) 2013-11-11 5
Nors dedamos didžiulės pastangos, kad visuomenė būtų sveikesnė, raginama valgyti sveikesnį maistą, mes, deja, daromės vis nesveikesni. Mokslininkės prof. Sigitos Urbienės manymu, viena iš priežasčių, kad maistas užterštas sunkiaisiais metalais, pesticidais, nitratais bei nitrozo junginiais. Ji siūlo pamiršti šiais laikais madingą žaliavalgystę, kadangi be saiko valgydami augalinį maistą savo organizmą galime užteršti toksinais, kurie sukelia baisias ligas.
(7) 2013-11-08 6
<p style="font-style:italic"> Pa­skelb­tas nau­jas Mais­to ir vais­tų ad­mi­ni­stra­ci­jos (FDA) pa­siū­ly­mas ri­bo­ti trans rie­ba­lus ga­li tap­ti pa­bai­ga to, kas ka­dai
(0) 2013-11-07 0
Nustebinti naujais ledų skoniais ir deriniais – nemenkas iššūkis. Visų pirma todėl, kad valgomųjų ledų geografiniame žemėlapyje kone visi skonio ir aromato atradimai, ko gero, jau praeityje. Sako, yra net ir keptų lašinukų skonio ledų. Vis dėlto Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi bendrovė sugebėtų nustebinti net ir šilto bei šalto ledo ragavusius ledų skanėstų gurmanus. Britai pagamino pirmuosius pasaulyje tamsoje švytinčius valgomuosius ledus. O įsijungia jie jų lyžtelėjus. Maža to, kuo daugiau laižysite, tuo ryškiau jie švies.
(10) 2013-11-06 3
Jeigu visa pagaminta „Coca-Cola” užpildyti 180 cm gylio baseiną, jo ilgis būtų 33 kilometrai, o plotis – beveik 15. Į tokį baseiną vienu metu tilptų 512 mln. žmonių.
(5) 2013-11-03 0
Maisto produktų gamintojai nenori rizikuoti dėl kiekvieno užsieniečio, todėl stengiasi. Jei į jogurtą užsiprašoma daug uogų – prašom, bus, sako maisto ekspertas Raimondas Balbieris. O gaminti Lietuvai, anot jo, bandoma kuo pigiau.